forum.gif
Filtra izmērs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Filtra izmērs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.01.15 20:03 labots
 citēt
Man ir 35 mm objektīvs ar 58 mm filtra izmēru
Gribu nopirkt otru objektīvu, kuram filtra izmērs ir 49 mm
49 mm var lietot uz 58 mm ar pāreju.... kā tas ietekmē 58 mm stikla darbu
ND filtrs
Publicēts: 04.01.15 20:06
 citēt
Nekā neietekmē , filtrs pa vusu laukumu veinadas kvalitatēs ja vien tas nav centra filtrs vai kāda citabblīvuma krāsas pāreja:):)
Publicēts: 04.01.15 20:12
 citēt
Sanāk 1 cm melna plastmasas mala apkārt jeb 5 mm no katras puses... tas kaut ka ietekme bildes kvalitāti/ lielumu?
Publicēts: 04.01.15 20:28
 citēt
321-:Man ir 35 mm objektīvs ar 58 mm filtra izmēru
49 mm var lietot uz 58 mm ar pāreju.... kā tas ietekmē 58 mm stikla darbu
ND filtrs

Nu vienkārši kristālskaidri pausta doma.
Musdienu skolās sacerējumus rakstīt vairs neliek?

Lielāku filtru uz mazāka objaektīva- var lietot.
Mazāku filtru uz lielāka objektīva- labāk nē, vai kategoriski nē.
Publicēts: 04.01.15 21:17 labots
 citēt
Vispār jau, tas atkarīgs arīdzan no katra objektīva konstrukcijas.
Man kādreiz, vēl Canon-300D laikos, bija Sigma 24-70/2,8 ar milzīgu- 82 mm filtra izmēru, bet pati priekšējā lēca tik liela nemaz nebija.
Kopā ar to objektīvu biju iegādājis arī paštaisītu pāreju 82-58 mm un, cik atceros, nekāda uzkrītoša vinjetēšana nebija manāma.
Ja kas- varu to pāreju kādam interesentam uzdāvināt vai pret kādu līdzīgu sīkumu iemainīt.
Publicēts: 04.01.15 21:23
 citēt
Friidis, priekšējās lēcas izmērs vēl nenozīmē, ka tās aptverošais leņķis nesniedz līdz malai... iespējams, ka tā vinjete tā neredzama bija uz crop matricas.
Publicēts: 04.01.15 21:50
 citēt
60uz5komats6:
Mazāku filtru uz lielāka objektīva- labāk nē, vai kategoriski nē.

Zini es iegoglēju vai nav tāda pāreja
Publicēts: 05.01.15 09:51
 citēt
Friidis:Vispār jau, tas atkarīgs arīdzan no katra objektīva konstrukcijas.
Man kādreiz, vēl Canon-300D laikos, bija Sigma 24-70/2,8 ar milzīgu- 82 mm filtra izmēru, bet pati priekšējā lēca tik liela nemaz nebija.
Kopā ar to objektīvu biju iegādājis arī paštaisītu pāreju 82-58 mm un, cik atceros, nekāda uzkrītoša vinjetēšana nebija manāma.
Ja kas- varu to pāreju kādam interesentam uzdāvināt vai pret kādu līdzīgu sīkumu iemainīt.

Pentax kit objektīvs ar 52mm vītni, tam pieskrūvējot pāreju ar 58mm vītni un neplakanu filtru 58mm... Sāpīgi vinjetēja stūros uz 18mm. Nebiju to pamanījis mājās, aizbraucu uz Birmu (10 gadus atpakaļ) un biju ļoti sāpīgi apbēdināts, ka visas pusplatās bildes bija ar tumšiem stūriem.

Iedomājies cik debīli - katrā bildē augšējie stūri (ja izdrukātu 10*15 bildīti) 1cm melni, apakšējie 3-5mm... Jo tik sūdīgs bildētājs neesmu, lai neiekadrētu tik smuki, lai pēc tam nebūtu nekas jākropo - respektīvi, dažām bildēm biju spiests gudrot kā stūros "pieaudzēt" kaut ko, lai kadrs nenogriežas nepareizi.

p.s. Bet tēmas ierosinātājs daunis. Besī ārā cilvēki, kas vēlas iznomāt dzīvokli (ar patieso domu dzīvot iecerētajā "iznomājuma" pasākumā).

Daunisms viņam ir dubults:

1. Neskaidri izsakās, nekas nav saprotams;
2. nav uzrakstījis kāds objektīvs plānos paredzēts. Ja fulfreims uz kropa, varbūt ok ar mazāku filtru uz lielāka stikla. Ja tele objektīvs, arī ok.

0,02% daunisma tiek nejauši atsvērts, jo pieminēts ND filtrs. To parasti lieto ar pievērtu diafrgamu. Diafragmas pievēršana mazina vinjetēšanu.
Publicēts: 05.01.15 12:05
 citēt
Nu nopietni?
Tik grūti no 1. posta saprast, ka cilvēkam ir filtrs 58mm diametrā un grib to uzlikt uz objektīva, kuram vītne ir 49mm diametrā.
Lielāku uz mazāka var, otrādak labāk nē.
Publicēts: 05.01.15 12:08
 citēt
LT_:Nu nopietni?
Tik grūti no 1. posta saprast, ka cilvēkam ir filtrs 58mm diametrā un grib to uzlikt uz objektīva, kuram vītne ir 49mm diametrā.
Lielāku uz mazāka var, otrādak labāk nē.

------------------------------------------------

1. posts: ''49 mm var lietot uz 58 mm ar pāreju.... kā tas ietekmē 58 mm stikla darbu''
Publicēts: 05.01.15 12:29
 citēt
Nopietni???
Publicēts: 05.01.15 13:22 labots
 citēt
LT_:
Nopietni???

un droši vien nopirkt (nospert draugam, atrast uz ielas) lētāku filtru ar 49mm. Būs divi objektīvi un viens lēts filtrs uz abiem - 49mm
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):