Sveicināti. Man būtu viens jautājums un viens lūgums (varbūt kāds var palīdzēt). Jautājums skan šādi: „Vai ir kāds civilizēts veids (nesabojājot) nobloķēt objektīvam (ГРАНИЕ-11М) lēkājošās diafragmas sviru (man liekas, ka viņa tā saucas)?”, paldies par atsaucību. Lūgums skan šādi: „Lūdzu kādu cienījamu pentaksistu un ne tikai aizlienēt (Rīgā) teleobjektīvu (diapazonā no 300-500mm vajadzētu pietikt) uz „K” bajoneti laika posmā no 02.09.2010. līdz 04.09.2010.”, ceru uz atsaucību, paldies.
Sviru bloķēt nav grūti. Ir četri varianti. 1. visvieglākais - ja objektīvam ir slēdzis - laikam nav tas 2. ar ekposkīda līmi vai kādu dikomponentu mastiku viņu ielīmēt iespiestā stāvoklī. Ir darīts, strādā. Risinājums permanents, fragma jāgroza ar roku, bet, ja bildē uz digi, tas jādara jebkurā gadījumā. 3. skrūvējot iekšā pārejā ar tehnisko izoleni vēlams armēto, nofiksēt to sviru, un tad ieskrūvēt iekšā. Galvenais, lai lipeklis pie stikla klāt netiek, pārējais fuflo. Ir darīts, bet čakarīgi, un ja stiklu maina, bez ilga mūža. 4. izjaukt stikla pakaļu un nahrenizēt sviru. Ir darīts, bet ne visiem stikliem tas elementāri izdarāms.
versatile - slēdzis objektīvam, protams, nav. Ar epiņiem ielīmēt arī tā kā liekas nebūtu tas labākais, pirmkārt tā atspere ir pietiekoši spēcīga, otrkārt kā pēc tam viņus nost dabūt, treškārt, ja tā atspere atspiež epiņus tad ir ziepes (piekakāts viss body). Pāreja ir salīdzinoši smalka un plāna pie viņas viennozīmīgi neko nevar pielīmēt ne ar vienu līmlenti (tai svirai – puļķim ir diezgan spēcīga atspere. Izjaukt varētu mēģināt, bet nav tik smalka skrūvgrieža (nesu tendēts uz pulksteņu remontu) un nav zināma kā tā konstrukcija tur turas kopā (izjaukšu un pēc tam maisiņā pie meistara stiepšu, kaut kā tā (līdzīgi vienreiz man jau bija)). Doma ir varbūt nedaudz saliekt varbūt, ka kādreiz var atliekt atpakaļ.
saliekshana var nostradat, bet nepiemerotakaja bridi atleks atpakalj. Esmu limejis japanju stiklam, tam nebija tik traka atspere, bet krievieniekiem, nu jaa, visadi var buut. skruvgriezhi man ir, varu aizdot....