Ir tapis zināms Jelgavas mākslas skolas fotoklases stundu saraksts un attiecīgi zināmi laiki šās programmas papildgrupām - tātad iespējams pieteikties uz grupām pirmdienās 16.00 un 19.00 (pirmā nodarbība 6. septembrī)
un iespējams pieteikties *vecajo* grupai interesentiem kas vienu pusgadu jau nomācījušies - otrdienās 19.00 (pirmā nodarbība 7. septembrī)
Papildgrupām programma tā pati, jau 7 gadu tradīcijām bagātā, kas Jelgavas mākslas skolas fotoklasei, tik iespēja pieteikties gan skolniekiem un studentiem, gan aktīvo mācību laiku beigušajiem interesentiem
Programma sastāv no klasiskas fotoābeces kas ''sajūgta kopā'' ar attēla uzbūves paņēmieniem, kurus savā darbā lieto mākslinieki. No vienas puses tā palīdz mākslasskolu audzēkņiem apgūt vēl vienu tehnoloģiju kurā tie var izmantot jau iepriekš iegūtās zināšanas - no otras - jebkurš cilvēks to var izmantot kā parastu fotoābeci un pie viena ko aizgūt no attēla uzbūves viltībām
mācības notiks, pirmdienu, otrdienu vakaros studijas telpās Raiņa ielā 20.
vienīgi jaunajā programmā nebūs vektorgrafikas - tās vietā tāda vispārpopulāra fotomākslas vēsture
Lai noskaidrotu vai tas ir īstais kas interesē
PM., citro.m@inbox.lv., 29258825
Nodarbības vienu reizi nedēļā. 3 akadēmisko stundu garumā - ar izvēli sākt 16.00 vai 19.00 - grupas mazas, ideālajā variantā 6... max 9 cilvēki
laika sadalījums aptuveni 1/3 jaunā viela (kameras/optikas valdīšana, attēla būve, pēcapstrāde), 1/3 mājasdarbu analīze (redzama visiem monitoros, lai ir iespēja ''ņemt'' no citiem), 1/3 vēsture, aktualitātes, šis tas par kultūras vidi kā tādu, pļāpas
mācību sadalījums pusgados (pusgada pirmajā stundā uzdod 5 uzdevumus visam pusgadam) - pusgada beigās skate. 4 uzdevumi ļoti konkrēti no izpildījuma viedokļa un attēla uzbūves (dažādi) - visi uzdevumi absolūti brīvi no idejiskās informācijas, kuru attēli nes, puses.
kopējais nodarbību garums - 2 pusgadi + vēlāk papildgrupa ja būs ''luste''.
alvils:Es par pirmdienu, bet veco dalībnieku listē... Šeit tak tagad tiek veidotas divas, vai ne? Tie, kas no sākuma, un tie, kas turpina... Jeb nē?
alvil, es saprotu, ka tiem, kuri jau pusgadu mācījās, grupa ir paredzēta tikai otrdienā... tātad pirmdienā tu klausītos to pašu vēlreiz... jeb es esmu pārpratusi?
Gabiz:Labprāt pieteiktos "pimgadniekos"... "otrgadniekiem" laikam vēl esmu par dumju =]
Tur dumjuma pakāpe lomu nespēlēs, bet nenoklausoties/nepastrādājot ar programmas pirmo daļu - otrajā var strīpa terminu un paņēmienu būt neskaidri. Labāk visu pēc kārtas. Arī laikam, kurā pildot uzdevumu, iemēģiniet klasē dzirdēto ir nozīme, jo šie nav intensīvie seminārkursi, bet skolas tipa programma kurā mājasdarbiem (un to pārtaisīšani, uzlabošanai) ir liela loma paša progresā - liela daļa no atklāsmēm nenoticas uzreiz klasē, bet *uzpeld* pašam pie uzdotās vielas strādājot... un parasti ne ar pirmo reizi - attiecīgi *otrgadniekam* jau pati pieeja uzdevuma risināšanai atšķiras.