forum.gif
Lightroom un plaģiāts!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Lightroom un plaģiāts!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.01.15 19:34 labots
 citēt
Bitīt! Nu, pielaboja Tavu bildīti! Nu, ielika savā profilā! Un?.. Acīmredzot patika cilvēkam tā bilde. Ko stresot? Nav jau nekāds ģeniālais mākslas darbs. Un visa tā masturbācija ap laitrūmiem, eksportēšanām, histogrammām, draiveriem... Kaut kādas muļķības... Ja nav kazai piena, tad nav... Un nekāds laitrūms tur nelīdzēs.
Publicēts: 15.01.15 19:50
 citēt
Un? Noteikumi tiek radīti, lai tos pārkāptu. Blogs tā ir komunikācija. Fotoblogs - fotokomunikācija. :)))
Publicēts: 15.01.15 20:03
 citēt
lukass:Un? Noteikumi tiek radīti, lai tos pārkāptu. Blogs tā ir komunikācija. Fotoblogs - fotokomunikācija. :)))

diezgan sagrozīta tev izpratne par komunikāciju, un ja tev pašam nospļauties kā citi izmanto vai pārtaisa tavus bilžus, tad tomēr nevajadzētu uzskatīt ka citiem tā pat pajāt, cilvēki ir dažādi :face-wink:
Publicēts: 15.01.15 20:07
 citēt
Muļķības tas viss.
Publicēts: 15.01.15 20:11
 citēt
Muļķības ir pieprasīt cieņu pret savu nāciju, uzvedoties pašam kā barbaram iekarotājam. Civilizētā Eiropa un joprojām bezdibenis, ko pārvarēt, lai kaut nedaudz attālinātos no neandertālieša manierēs.
Pieklājīgs cilvēks palūdz atļauju apstrādāt bildi un to izvietot tīklā. Nav taču tik daudfz prasīts no 'civilizētajiem latviešiem', ko, lukass? :)
Publicēts: 15.01.15 20:26
 citēt
Opppā! No vienas parastas bildītes līdz cieņai pret nāciju! Normāla pasākuma eskalācija.
Publicēts: 15.01.15 20:30
 citēt
Pats jau sāki stāstīt, ka noteikumi ir domāti pārkāpšanai un Beedarts jautājums par Laitrūma problēmu ir tikai tā - fonam, lai gan patiesībā viss ir tieši otrādi.
Publicēts: 15.01.15 20:35 labots
 citēt
Kāds tam visam sakars ar cieņu pret nāciju?
Publicēts: 15.01.15 20:36
 citēt
Vistiešākais.
Publicēts: 15.01.15 20:38
 citēt
Kā tad. :face-crying:
Publicēts: 16.01.15 00:28
 citēt
Labi jaunieši un tautieši ... Paldies par padomiem, paldies par aizrādījumiem, paldies par patriotismu, paldies par atbalstu un... Slēdzam šito diskusiju ciet! Kas izdarīts, tas izdarīts un kas sarunāts, tas sarunāts ;-)
Lai visiem labas fotomedības, pareizie draiveri un ģeniālas bilžu apstrādes
:face-devil-grin: :face-kiss:
Publicēts: 16.01.15 00:40
 citēt
Beedarts:Labi jaunieši un tautieši ... Paldies par padomiem, paldies par aizrādījumiem, paldies par patriotismu, paldies par atbalstu un... Slēdzam šito diskusiju ciet! Kas izdarīts, tas izdarīts un kas sarunāts, tas sarunāts ;-)
Lai visiem labas fotomedības, pareizie draiveri un ģeniālas bilžu apstrādes
:face-devil-grin: :face-kiss:

Krīt uz nerva šādi cirvji.
Nah pirmajā postā drpoboksa fails jau izdzēsts?

Forums nav tamdēļ, lai visi saskrietu glupam tirliņam mācīt kā šim pareizāk bildes saglabāt, bet gan visu biedru sarunai par kādu sasāp'jušu problēmu. Attiecīgi visi diskusijas biedri apmainās ar domām, idejām, laipnībām un tamlīdzīgi.
Publicēts: 16.01.15 00:52
 citēt
Beedarts:
Schneider:Pamaldījos pa meņū savējiem - visiem trim ir sRGB, laikam jau kopš dzimšanas.
Bet paskaidrojiet galīgam pāķim vienkāršā valodā - kas tas tāds ir un kāda tam nozīme, ačķirības un priekšrocības?

https://fstoppers.com/pictures/adobergb-vs-srgb-3167

Pieļauju, ka tavas problēmas slēpjas šajā rakstā. Respektīvi, tas ir ļoti sūdīgs, maldinošs.

Sāksim ar to, ka ARGB tev teorētiski dod iespēju zaļas zāles vietā ieraudzīt spilgtā gaismā apgaismotu menta jaku. Pārējos toņos ARGB nekādu būtisku papildus krāsu nedod.

Tālāk tur tiek murgots par printeriem.

LIeta tāda, ka monitors jau nerāda aRGB spektru, pat ar gaismu tam no otras puses. Bet papīrs irōti tālu no šādām spējām, tas rāda daudz blāvākas krāsas par monitoru. Lai gan matemātiski skaitās, ka printeris drukā aRGB.

Dažreiz kaut kāds tonis līdz ar matiem spēj pārspļaut sRGB trijstūra robežu, bet to neviens neieraudzīs uz reālas bildes.

Respektīvi, turpini jāties ar aRGB, pieļaujot visā garajā iespēju ķēdē kādu kļūdu, kas visdrīzāk izpaužas kā "assign profile", kur vajadzētu tam piemērot "convert to profile". Piemēram, weba pārlūks nerāda aRGB, kamēr tam nav speciāli atķeksēts. Attiecīgi tas aRGB rādīs tumšāku un blāvāku, netīrāku. Tas pats par visādīem citiem bilžu skatīkļiem.
Publicēts: 16.01.15 00:53
 citēt
Fandango:kur tad bija tā sasāpējusī problēma? Nemaz nepamanīju! Fotobloga sabiedrība problēmas nocērt jau saknē, tām neļaujot sasāpēt.

Šeit bija problēmu kopums:
1. Nozagta bilde,
2. ielikta bez atļaujas fotoblogā;
3. pats autors nesaprot ko redz.
Publicēts: 16.01.15 09:32
 citēt
Nozakta tā nav, drīzāk tika izmantota par uzskates materiālu.
Cita lieta, ka to drīkstētu tik tad, ja autors pats piedāvātu: "Es to redzu tā, kādi ir jūsu varianti?"
Publicēts: 16.01.15 09:43
 citēt
Schneider:Nozakta tā nav, drīzāk tika izmantota par uzskates materiālu.
Cita lieta, ka to drīkstētu tik tad, ja autors pats piedāvātu: "Es to redzu tā, kādi ir jūsu varianti?"

Tad neviļus rodas jautājums. Kas tad ir zādzība? ;)

Nevajag manu sakāmo uztvert saasināti, es tikai mēģinu padarīt darba dienu mazliet interesantāku :)
Publicēts: 16.01.15 10:07
 citēt
Viss par vienu un to pašu jautājumu - "Kā tu pis savu pikseli?" ...

a bildīšu ta nav, ne pēc formas, ne satura...
Publicēts: 16.01.15 10:13
 citēt
MT9:Tad neviļus rodas jautājums. Kas tad ir zādzība? ;)

1943.gadā izdotā katķismā 7.baušļa skaidrojums - bez īpašnieka ziņas paņemt un uzdot par savu mantu, kura tev nepieder. Vai kaukas tml.
Publicēts: 16.01.15 10:31
 citēt
Schneider:

1943.gadā izdotā katķismā 7.baušļa skaidrojums - bez īpašnieka ziņas paņemt un uzdot par savu mantu, kura tev nepieder. Vai kaukas tml.

1943.gadā tas varbūt arī "ietu cauri"... :)
Publicēts: 16.01.15 15:58
 citēt
Vaards:
Fandango:kur tad bija tā sasāpējusī problēma? Nemaz nepamanīju! Fotobloga sabiedrība problēmas nocērt jau saknē, tām neļaujot sasāpēt.

Šeit bija problēmu kopums:
...
3. pats autors nesaprot ko redz.

:face-devil-grin: :face-devil-grin: :face-devil-grin:
žēl, ka forumā nevar zvaigzni iedot! Esi godam nopelnījis :face-grin:
Publicēts: 16.01.15 16:09
 citēt
imho fotoforumā kur bildēm tiek izgriesta EXIF info par lietojamo krāsu profilu runāt par dajebkādām figņām kas rodas pēc publicēšanas ir vismaz smieklīgi.

ja autoram rūp lai viņa garadarbi visās progās izskatās vienādi ir jāpērk apple dators, jo tā ir vienīgā OS kur ir system wide krāsu menedžments, tb bilde ar pievienotu krāsu profilu visās programmās tiks attēlota vienādi nevis kā windā kur browserī vienas krāsas, acd see citas un lightroom vēl kaut kāds ķīselis.
Publicēts: 16.01.15 16:11 labots
 citēt
Schneider:Nozakta tā nav, drīzāk tika izmantota par uzskates materiālu.

Jep! Es ne jau par plaģiātismu cepos! Vnk uzsita dusmu, ka pēkšņi visi sāka balsot! Ja samurajs zem manas bildes pārpublikācijas būtu ielicis komentāru, redz bilde no Beedarts, mēsls un es te uztaisīju savu kruto variantu, vot i izsakiet savus komentārus, es pat i neiepīkstētos :grimace:
Bet mandomāt blogs ir pilns ar asām kritikām, kā piemēram:
Nav,
Neder,
S^ds,
Dzēst ... utt....
Es neesmu pret kritiku, bet daudzos gadījumos vai nebūtu daudz labāk, ja tie, kuri ir tik asi savos vērtējumos arī paskaidrotu savu subjektīvo viedokli, pateiktu, kas nav labi/pareizi, ieteiktu fotografēšanus tehniku kā panākt labu rezultātu....
Mēs te visi cepamies savā sulā un sēžam kā suņi uz siena kaudzes!
Man ir žēl skatīties, kā jaunie bloga biedri nozūd viens pa vienam kā jāņtārpiņi vasaras naktī. Ne jau visiem ir bieza āda un spēks turpināt pēc asām kritikām! Gribētos, lai lielie bloga speci un veterāni izturētos iecietīgāk pret "jauniņajiem" :face-wink:
Us es to neattiecinu uz sevi. Blogā esmu jau sen un mani šie virtuālie uzbraucieni īpaši neaizskar un esmu daudz uz savas ādas jau dabūjusi :face-devil-grin: Pasmaidu un dodos tālāk. Protams, ja kādam ir zobs uz mani un zem labas bildes ne no kā tiek ielikts Dzēst... jā tad gan varu uzcepties, bet Dzēst nemetu atpakaļ. Bieži sakožu zobus un vnk ignorēju savu "pāri darītāju" .... :super_man:
Publicēts: 16.01.15 16:13 labots
 citēt
Rebjata davaitje žitj družno! :face-grin:
Publicēts: 16.01.15 16:32 labots
 citēt
Schneider:

nav nepieciešams tik vecas normas piemērot, ir spēka esošas, tagad piemērojamas.
Un nozagt var tikai kaut ko ķermenisku, gūt augļus no tā, kas nav tavs īpašums, nav zādzība!
Publicēts: 16.01.15 19:21
 citēt

Nav,
Neder,
S^ds,
Dzēst ... utt....
Es neesmu pret kritiku, bet daudzos gadījumos vai nebūtu daudz labāk, ja tie, kuri ir tik asi savos vērtējumos arī paskaidrotu savu subjektīvo viedokli, pateiktu, kas nav labi/pareizi, ieteiktu fotografēšanus tehniku kā panākt labu rezultātu....
Mēs te visi cepamies savā sulā un sēžam kā suņi uz siena kaudzes!
Man ir žēl skatīties, kā jaunie bloga biedri nozūd viens pa vienam kā jāņtārpiņi vasaras naktī. Ne jau visiem ir bieza āda un spēks turpināt pēc asām kritikām! Gribētos, lai lielie bloga speci un veterāni izturētos iecietīgāk pret "jauniņajiem"

Ja godīgi, 99% gadījumu, s**s, dzēst, neder, nav, utt., ir vairāk nekā pelnīti. Nav svarīgi, jauniņš, nejauniņš. Ja pieci neatkarīgi, atriebības nepilni lietotāji novērtē vienu bildi ar negatīvu komentāru, kā arī, ja apskates procents vairākus desmitus reižu pārsniedz ielikto atsauksmju skaitu, atbilde ir viena - bilde ir brāķis. Kādi tur vēl paskaidrojumi? Lielākoties, tās ir pietiekami rupjas kļūdas, kuras par maksu māca kursos galīgiem gurķiem fotogrāfijā. Un kālab lai kāds tērētu laiku un rullētos mīkstā paklājiņā, ja gadu laikā ir pierādījies, ka autori to vienkārši nespēj novērtēt?! Tos, kuri novērtēs, nav jāmudina mācīties un arī paskaidrojumi viņiem neprasās - viņi paši atradīs mentoru bloga lietotāju vidū un uzrakstīs privāti.
Jaunie biedri arī nepazūd nekur, nav taisnība. Pazūd troļļi.
Publicēts: 16.01.15 19:28
 citēt
a ko tur pie sūda vēl paskaidrot?

Cilvēka, kurš postē sūdus, galva ir tukša kā caurs trumulis - kā jūs iedomājaties tādam ko ieskaidrot?
Publicēts: 16.01.15 20:24
 citēt
???
abas fotogrāfijas, kas figurē pirmajā ierakstā, ir izdzēstas, tas nozīmē, kā kāds ir dzēsis pēdas kam- apmelojumiem!!!
Sākam ar Samurajs33... nu viņš nekādi nevar izdzēst autora bildi... tātad redzamie fakti neļauj ticēt bildes un topika autora godīgumam :D
15. ieliek, 16. viss pazūd...
sec. viens- nokaunējās par saviem meliem, vai par ielikto sūduku :D
Publicēts: 16.01.15 21:06
 citēt
Haiduks:???
abas fotogrāfijas, kas figurē pirmajā ierakstā, ir izdzēstas, tas nozīmē, kā kāds ir dzēsis pēdas kam- apmelojumiem!!!
Sākam ar Samurajs33... nu viņš nekādi nevar izdzēst autora bildi... tātad redzamie fakti neļauj ticēt bildes un topika autora godīgumam :D
15. ieliek, 16. viss pazūd...
sec. viens- nokaunējās par saviem meliem, vai par ielikto sūduku :D

Nop, ne par meliem! Nokaunējos? Ye, maybe :face-smile:
Bildes izņēmu, jo problēma tika atrisināta diskusijas laikā!
Es vēl tikai mācos! Ne jau visi ir tādi apdāvināti vecmeistari kā tu un ... katram savs paša dārziņš tuvāks! Bet paldies par piezīmi Haiduk :face-wink:
P.S. a kam tev divi profīli? :face-devil-grin:
Publicēts: 16.01.15 21:13
 citēt
_VA_
Ja godīgi, 99% gadījumu, s**s, dzēst, neder, nav, utt., ir vairāk nekā pelnīti. Nav svarīgi, jauniņš, nejauniņš. Ja pieci neatkarīgi, atriebības nepilni lietotāji novērtē vienu bildi ar negatīvu komentāru, kā arī, ja apskates procents vairākus desmitus reižu pārsniedz ielikto atsauksmju skaitu, atbilde ir viena - bilde ir brāķis. Kādi tur vēl paskaidrojumi? Lielākoties, tās ir pietiekami rupjas kļūdas, kuras par maksu māca kursos galīgiem gurķiem fotogrāfijā. Un kālab lai kāds tērētu laiku un rullētos mīkstā paklājiņā, ja gadu laikā ir pierādījies, ka autori to vienkārši nespēj novērtēt?! Tos, kuri novērtēs, nav jāmudina mācīties un arī paskaidrojumi viņiem neprasās - viņi paši atradīs mentoru bloga lietotāju vidū un uzrakstīs privāti.
Jaunie biedri arī nepazūd nekur, nav taisnība. Pazūd troļļi.

Ne par pelnīti iet runa, bet toleranci/iecietību! Jā, šeit ir lietotāji, kuri apzināti provocē auditoriju ar stulbiem darbiem, bet, ja parādās kāds jauniņais, nu nevajag jau uzreiz uzbraukt pilnā augumā, bet vismaz iedot kādus knifiņus kā šo bildi padarīt labāk! Just saying. Mans tīri personiski subjektīvais viedoklis. :face-smile: ne jau visi ir piedzimuši fotogrāfi un mēs katrs esam sākuši no nulles! Par meistaru nepiedzimst, viss tiek apgūts pieredzes un mācību ceļā!
Publicēts: 16.01.15 22:15
 citēt
Beedarts: un mēs katrs esam sākuši no nulles! Par meistaru nepiedzimst, viss tiek apgūts pieredzes un mācību ceļā!

Galīgi aplama ideja.

Paškritika un izpratne mēsls-nemēsls piemīt arī cilvēkiem kuri mūžā kameru rokā nav turējuši.

Neticu, ka kaut viens būtu izaudzis no pilnīgiem mēsliem līdz kam skatāmam - tāpat kā neesmu redzējis, ka cilvēki ar jēdzīgiem darbiem būtu postējuši štruntus vecos laikos.
Publicēts: 16.01.15 22:23
 citēt
Maris ... NAV aplama ideja! Pirms es atnācu uz Blogu, spaidīju sava Canon 400D pogas autorežīmā uz nebēdu. Bet, kad sāku blogoties, reāli ņēmu padomus vērā un meklēju netā ieteikumus! Visi nav vienāda kaluma. Man ir interese un vēl joprojām mācos. Es gribu kļūt par labu fotogrāfu. Lai arī cik tas banāli neizklausītos :grimace:
Publicēts: 16.01.15 22:52 labots
 citēt
Es piekrītu Maris.
Un vēl - padomus komentāru lodziņos tikai tādi paši duraki liks kā pēc tiem taujātājs...
Tas ir kā caur internetu zobu labot.
Turklāt, Maris jau pateica - tie, kas galīgu s**u izliek, līdz fotogrāfijai nekad neizaugs. Var nabags būt , ar sliktu tehniku, vai neprast apstrādāt, bet tā fotogrāfija būs dzīva. Ar savu stāstu, ar rozīni, bet dzīva. Un tā nu ir lieta, kuru nekāda mācīšanās neiemācīs, jo ar to piedzimst.
Pārējie?
Atvainojiet, bet visiem skolas absolventiem nav jātransplantē sirdis. :)
Ar ko tiek mēģināts pateikt, ka fotoaparātam vieta lombardā un pašam fotogrāfam labāk meklēt sev citu hobiju, jo šis nav viņam domāts.

Par to gribēšanu būt par labu fotogrāfu - gribēt nav kaitīgi. Ir gadījies redzēt otru galējību - cilvēks mācījies jo centīgi, sapircies tehniku, ir izstādes un pat iespiedies, bet fotogrāfijas... nu, kā lai pasaka tā pieklājīgāk.. labāk būtu ielas slaucījis. Tehniskais izpildījums ir, bet tā bilde pēc suņa tik un tā izskatās. Un nav svarīgi cik gadu desmitus viņš mācījies - bildes ar dvēseli viņam neizspiest. Nav tālu jāmeklē - tepat netālu, starp fotobloga senioriem pārītis ganās.
Publicēts: 16.01.15 23:09
 citēt
Verbālā diareja?
Publicēts: 16.01.15 23:09
 citēt
Nu es skeptiski raugos uz epitetiem "dzīva, uzrunājoša, no sirds blablabla...." - kadra uzbūve tomēr nenāk "no iekšām'' , bet ir stipri loģiska, puseksakta mācība kuras katru atsevišķu situāciju var formulēt konkrēti.

Piekrītu arī, ka progresēt var visu dzīvi (tehniskā ziņā arī no nulles), bet nevar progresēt no tādas bedres kurā sirdsapziņa ļauj publiski izlikt galīgu štruntu. Ekspozīciju pareizi ieriktēt var iemācīties, bet "pēkšņi saprast kuri kadri ir ok" - tam es neticu.

Kadram taču nav nekāda sakara ar automātisko vai neautomātisko režīmu.
Publicēts: 16.01.15 23:32
 citēt
Maris:Nu es skeptiski raugos uz epitetiem "dzīva, uzrunājoša, no sirds blablabla...." - kadra uzbūve tomēr nenāk "no iekšām'' , bet ir stipri loģiska, puseksakta mācība kuras katru atsevišķu situāciju var formulēt konkrēti.

Piekrītu arī, ka progresēt var visu dzīvi (tehniskā ziņā arī no nulles), bet nevar progresēt no tādas bedres kurā sirdsapziņa ļauj publiski izlikt galīgu štruntu. .

zin tomēr esi pārāk kategorisks, ne visiem, bet daudziem labiem fotomeistariem, vērojot to publikācijas internetā gadiem, ik pa laikam ieraugi kādu neizprotamu štrunta kadru, tā ka atliek vien neizpratnē galvu nogrozīt. kaprīze, apnikums, eksperiments, da viens pīpis, reti kurš ir ideāls un tik augstās domās par savu unikalitāti lai brīžiem neatļautos kādu vaļību :face-wink:
Tāpat esmu 10 gadu laikā novērojis ka daži no totāliem sūdiem māk izaugt līdz skatāmiem darbiem, reti, bet gadās.
Publicēts: 16.01.15 23:38
 citēt
Skaidrs, ka štrunti ir visiem - bet ir starpība starp štruntu un pilnīgu ārprātu (biežāk gan vnk pilnīgu tukšumu) par ko tad ar apakšā drukā "sūds" un cepiens aiziet.
Publicēts: 16.01.15 23:50
 citēt
Un starp citu gadās arī pilnīgi pretēji frukti, kuriem speciāli patīk krāmēt štruntus grēdām. Pirms vairāk kā 5 gad vienā slāvu saitā uzdūros tādam, ieraugu zvērā labu žanra portretu,viss sabalansēts, lieliski izmantota gaisma un faktūras, pati bilde kā iz vēstures izkāpusi, krievu sādža aļa 1900 gads. Iemetu aci autora galerijā, moins tur vieni mēsli. sāku domāt vai nebūs plaģiāta gadījums, sāku meklēt, nē atrodu arī citas atsauces. Nu ok, ielieku autoru pie favorītiem, pasekos. tak atkal mēnešiem sūdbilžu gūzma līdz bac vēl viens briljants darbs. Tā ka galu galā īsti nesapratu kur fiška, sagadīšanās nevar būt, tādi bilži nerodas dundukiem nejauši pogu spaidot :face-smile: Un tie bija vidējā formāta skani.
Publicēts: 17.01.15 00:12
 citēt
nu mok konceptuālis - nerro ar mēslim publiku un kad gadās laba kartiņa (nevienam jau bieži negadās), tad nevar nociesties un ieštepselē to ar.
Publicēts: 17.01.15 01:44
 citēt
Maris ... tev ko, jau pirmās bilde no paša sākuma bij izcila? Vot neticu! Un neticu, ka tu ne reizi nesi ieguglējis vienu vai otru foto paņēmienu! Runājot par progresu un sirdsapziņu... piedod, bet ne visiem šūpulī ir ielikta paškritika un to blogā var vairāk kā pietiekami redzēt! Bet tas jau nenozīmē, ka autors, saņemot pirmo kritiku negribēs izaugt. Protams, katram sava fiška, un mēs katrs mēram pēc savas mērauklas... Laikam esmu no ideālistu pasugas :face-devil-grin:
Publicēts: 17.01.15 10:07
 citēt
Bet ļauži zina, ka portrets ir fotomākslas augstākā pilotāža, tādēļ pietiek ielikt blogā dajepkādu cilvēka sejas attēlu un uz visiem kritiķu argumentiem var adbildēt: "Bet ar ko labākas tavas ainaviņas/puķītes/kociņi?!" :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas