Sāksim ar to, ka cien. mākslinieks Samurajs33 savā portfolio pārpublicēja viņa prāt "uzlabotu" manas bildes versiju, bez atsauces uz mani un bez iepriekšējas atļaujas paprasīšanas!!!
Iemesls ... samurajs33 un dažu citu bloga lietotāju prāt mana versija bija pārāk izgaismota. Ok kritiku no vienas puses pieņemu, bet jau diskusijās zem savas bildes pieminēju, ka no eksporta Lightroom saskaros ar problēmu, ka gala attēls tiek satumšināts! Un tieši šī iemesla dēļ, speciāli publikācijām Fotoblog bildes pagaišinu, lai pēc eksportēšanas uz Jepg, attēli nav par tumšu! Lūgums speciālistiem palīdzēt ar padomu kā atrisināt šo problēmu! Fotografēju Adobe RGB un eksportēju sRGB. Esmu izmēģinājusi visādas eksportēšanas kombinācijas, bet rezultāts vienmēr viens un tas pats - attēls tiek krietni satumšināts!
Pievienoju linku: - ar PrtSc no Lightroom kā pierādījumu, ka baltā histogramma uz mana PC ir okay, - attēlu pecEksporta.jpg - salīdzināšanai kā bilde tiek saglabāta un kā atšķirās no redzamā Lightroom, - samurajs33 versiju, jo vērsos pir Adm ar lūgumu dzēst viņa plaģiātu, - kā arī oriģinālu. Spēlējieties cik tīk un pamāciet mani kā bildes apstrādāt , bet pārpublicēšanas gadījumā uz citiem saitiem vai komerciāliem nolūkiem, lūdzu vispirms sazināties ar mani!
Pamaldījos pa meņū savējiem - visiem trim ir sRGB, laikam jau kopš dzimšanas. Bet paskaidrojiet galīgam pāķim vienkāršā valodā - kas tas tāds ir un kāda tam nozīme, ačķirības un priekšrocības?
Schneider:Pamaldījos pa meņū savējiem - visiem trim ir sRGB, laikam jau kopš dzimšanas. Bet paskaidrojiet galīgam pāķim vienkāršā valodā - kas tas tāds ir un kāda tam nozīme, ačķirības un priekšrocības?
Es arī bildēju Adobe RGB krāsu telpā, pēc kā eksportēju ar tā paša Lightroom starpniecību uz sRGB krāsu telpu. Attēls ir viens pret vienu, kaut gan, ja nemaldos, kādreiz man arī bija līdzīgas problēmas. Neatminos gan, kā novērsu.
Ļoti iespējams, ka Tavs monis uztur tik mazu adobes krāsu telpas % ka tikai iekš srgb ieraugi īsteno fočeni. Jo principā eksportē jau 100% to kas uztaisīts un neko citu. Eksperimenta dēļ nobildē srgb, iemet, apsrrādā un izeksportē. Un biedri Šneider - ir lietas, kas pierādījumus neprasa. Pats labi zināsi - ko atbildēt tiem, kuri šaubās par 2x2 līmeņa aksiomām.
Gan jau šodien kāds zinošāks cilvēks tev spēs palīdzēt. Ja kas, varu mājās uztaisīt print screen ar saviem iestatījumiem un salīdzināt tos ar tavējiem. Cik es noprotu, tad Adobe RGB krāsu telpa ir vajadzīga, ja tu vēlies kvalitatīvas izdrukas, bet priekš bilžu izvietošanas netā, pilnīgi pietiek ar sRGB.
Interesanti nahua kamerā likt adobeRGB, ja rawam nepiemīt ne aRGB, ne sRGB, ne pat ProPhotoRGB (tur ir kautkāda ražotājam vien zināma kameras krāsu telpa), rawam krāsu telpu piešķir konvertējot. Savukārt ja bildē jepegā tad nahua jaukt galvu apkārtejiem ļaužiem un iekārtām ar krāsu telpu, ko viņi nesaprot un attēlo nekorekti? Savukārt eksportā sRGB ar IEKĻAUTU krāsu profilu( Ķeksis pie EmbedColorProfile !!! ). Kad augstāk minētās lietas ir izpildītas, tad rokam tēmu par web pārlūka krāsu menedžmentu, fotošopa laitrūma krāsu uzstādijumiem un pajautājam kādam gudrākam par windova krāsu uzstādijumiem(tur taču tādi ir?).
3rdHalf:Nevarētu būt problēma operētājsistēmā? Atceros, kad sen atpakaļ man bija līdzīga problēma - atrisināju kaut ko čakarējot windows setingos...
Nu man ar tāda aizdoma bij, jo šī problēma parādījās pēdējo 4 mēnešu laikā. Es at-instalēju Nvidia spēļu draiveri... varbūt tas ir iemesls... GeForce ir spēks
Nū tūr vār būt tāda fīška, ka esi uzlicis attēlot uz tava monitora kādā tur windofs krāsu vidē, kas, kā findovisti apgalvo ira pašāka par RGBē vidi. Apgalvojumiem neticu un neticu, ka AdobeRGB ir lietojams, jo instrukcija pasaka, ka atsevišķos printeros var būt Adobergbē un tad sanākšot košākas krāsas. Ieliec visur vvindofs RGB pie monitora uzstādījumiem u viss būss štokos. Atslēdz tur visādus WCS krāsu profilus. Kontrol panel un tālāk uz kolor menedžment un tad tik ņem visādu figņu un atstāj tur tikai sRGBē.
3rdHalf:Nevarētu būt problēma operētājsistēmā? Atceros, kad sen atpakaļ man bija līdzīga problēma - atrisināju kaut ko čakarējot windows setingos...
Nu man ar tāda aizdoma bij, jo šī problēma parādījās pēdējo 4 mēnešu laikā. Es at-instalēju Nvidia spēļu draiveri... varbūt tas ir iemesls... GeForce ir spēks
Ja datoram ir Nvidia videokarte tad kādēļ tika attinstalēts konkrēts video kartes draivers? Pilnīgi iespējams ka attinstalējot normālo video draiveri tagad viss tiek attēlots ar kaut kādu tā teikt win onboard draiveri.
Beedarts:
AivarsL: Transvestīts?
Jep, ja tev tā ērtāk, paliec pie šī uzskata! Esmu jau n-tās reizes paskaidrojusi sava nika izcelsmi, tā kā šoreiz paliec vien minot
Esmu to palaidis garām, jo neesmu tik sens viesis šeit Kādēļ nav sievietei raksturīga profilbilde?
A kā noteikt dzimumu kaķa feisam, hokejistam bezformīgās "bruņās" jebšu vnk filmas rullītim?... Kāda starpība virtuālajā vidē- ka tik cilvēks labs... Vot gultā- tur gan cita lieta....
Friidi tādos gadījumos vienīgais var mēģināt filtrēt ko komentāros raksta cilvēks, nu piemēram: 1) Esmu izmēģinājis dažādus paņēmienus - Viņš; 2) Esmu izmēģinājusi dažādus paņēmienus-Viņa. Šeit jau arī nav spiesta lieta likt savu profil bildi, jo iespējams cilvēks kautrējas no sevis
Problēma ir pēdējā Nvidia atjauninājumā un tā kompatibilitātē ar iestatījumiem pēc noklusējuma pašā datorā, tur arī iesaku meklēt atbildi. Nvidistiem vispār rūpīgi jāseko līdzi tam, ko dara videokarte, nevajag ļaut instalēt visu pēc kārtas kas ienākas, it īpaši tas attiecas uz W7 lietotājiem un 64-bit OS.
p.s. Drusku nesapratu abus "Labākai salīdzināšanai vēl divi attēli" , kuri tur uzrādās kā .png Varēji vēl .gif ielikt, būtu vēl skumjāks skats...
Varu abzvērēt, ka bildē ir runcis, nevis kaķene! Iegūglēju Bee darts, izrādījās, ka tas nav vīriešu dzimtes vārds, bet gan kaukādi štruntiņi, saistīti ar šautiņu mešanu.
_VA_:Problēma ir pēdējā Nvidia atjauninājumā un tā kompatibilitātē ar iestatījumiem pēc noklusējuma pašā datorā, tur arī iesaku meklēt atbildi. Nvidistiem vispār rūpīgi jāseko līdzi tam, ko dara videokarte, nevajag ļaut instalēt visu pēc kārtas kas ienākas, it īpaši tas attiecas uz W7 lietotājiem un 64-bit OS...
Par tagadējiem Nvidia apdeitiem neko nevarēšu komentēt uz 64bit Win7 OS, jo stacionārais sen nav darbināts, bet parasti bija problēmas ja draiveri netika atjaunoti savlaicīgi, bet uz vecā laptopa ar 32bit Win7 OS ar Nvidia draiveriem nav problēmu.
Beedarts iesaku novilt freeware programmu kā slimdrivers un nočekot kādi draiveri ir out-of-date un salabot tad arī redzēsi vai ir izmaiņas
Schneider:Varu abzvērēt, ka bildē ir runcis, nevis kaķene! Iegūglēju Bee darts, izrādījās, ka tas nav vīriešu dzimtes vārds, bet gan kaukādi štruntiņi, saistīti ar šautiņu mešanu.
Bee - bite Darts - šautriņas Tātad sanāk dzēlīga sieviete?
AivarsL: Beedarts iesaku novilt freeware programmu kā slimdrivers un nočekot kādi draiveri ir out-of-date un salabot tad arī redzēsi vai ir izmaiņas
Šis gan nav labs ieteikums, jo tur noteikit kopā ar draiveriem nāks visādas drazas, iespējams, pat bitcoina ražotājs. Labak vnk apskatīties, kāds drivers ir uzlikts, tad ieiet ražotāja lapā un apskatīt pēdejo driveri konkrētajai videokartei un salīdzināt ar jau uzinstalēto.
Friidis:A kā noteikt dzimumu kaķa feisam, hokejistam bezformīgās "bruņās" jebšu vnk filmas rullītim?... Kāda starpība virtuālajā vidē- ka tik cilvēks labs... Vot gultā- tur gan cita lieta....
OMG ... debates, debates ... ... Frīdi, tev zvaigzne! un buča
Sony Vaio klēpjinieks ar W7. Oriģināli bij 8, bet es to mēslu uzreiz atinstalēju! Bet paldies visiem par padomiem. Iečekosim, kas tur ar tiem draiveriem un, jā videokarte strādā perfekti. Tā kā ar Nvidia draivera atinstalēšanu liela skāde netika nodarīta vnk negribējās atmiņu ar 300Mb piegruzīt un pastāvīgajiem atgādinājumiem, ka apdeits pēc apdeita jāveic tam Nvidia.
Šis gan nav labs ieteikums, jo tur noteikit kopā ar draiveriem nāks visādas drazas, iespējams, pat bitcoina ražotājs. Labak vnk apskatīties, kāds drivers ir uzlikts, tad ieiet ražotāja lapā un apskatīt pēdejo driveri konkrētajai videokartei un salīdzināt ar jau uzinstalēto.
LT_:... noteikit kopā ar draiveriem nāks visādas drazas, iespējams, pat bitcoina ražotājs...
Lai vai kā man nav bijušas nekādas problēmas ar draiveriem no slimdriver piedāvātajiem. Pareizākais jau protams ir apskatīties kāda videokarte ir datorā un pēdējo īsto draiveri uzinstalēt, lai viss pa smalko