Vajadzīgs pieredzējis fotogrāfs, kurš atraktīvi un radoši sabildētu reportāžu no izlaiduma bērnudārzā.
Pasākuma laiks: 2015. gada 29. maijs no plkst 14.00 - 16.00 (~2h) Pasākuma vieta: PII " Dzērvenīte" Adrese: Zemgales iela 39, Olaine, LV-2114
Programmā: svinīgā daļa - uzrunas, diplomu pasniegšana, audzēkņu koncerts, noslēgumā kopbilde svaigā gaisā. Pasākumā 20 sīči, viņu senči, bd personāls kādi 5-6 cilvēki. Bilžu skaits - hvz, kādi pāris simti varētu kopā sanākt. Apstrāde: Nekas vairāk par smuku kadrējumu, pareizu noeksponēšanu un WB netiek prasīts.
Fotogrāfs laicīgi saņems pasākuma scenāriju, lai nav jāimprovizē uz dullo, lai izbēgtu no pakaušiem kadrā, audzinātājām tiks veikta instruktāža kā iiznesties diplomu pasniegšanā. Ir sarunāts, ka telefonisti - ziepisti netraucēs fotogrāfa darbam.
Darbs nododams ne vēlāk kā nedēļas laikā pēc pasākuma, uz datu nesēja, jeb links uz googledisku vai līdzīgu mākoņserveri *.jpg formātā, oriģinālajā izšķirtspējā.
Sapper:Fotogrāfs laicīgi saņems pasākuma scenāriju, lai nav jāimprovizē uz dullo, lai izbēgtu no pakaušiem kadrā, audzinātājām tiks veikta instruktāža kā iiznesties diplomu pasniegšanā. Ir sarunāts, ka telefonisti - ziepisti netraucēs fotogrāfa darbam.
Laba doma. Manējais arī šogad "absolvē" b/d, bet līdz šim nav bijusi doma algot photographeri. Visādos z/s pasākumos un uzvedumos izlīdzos ar savu necilo personību un spējām. Labā ziņa ir tā, ka pārējie (VISI) vecāki telefonisti un ziepisti sēž un nelēkā pa vidu, jo saņem mākoņotu rezultātu 1-2 nedēļu laikā.
Man ir radusies doma veikt kaut kādu IKDIENAS foto sesiju b/d grupiņā. Tas viss ir mans personīgais bezmaksas projekts. Varbūt kāds var padalīties ar TIP'iem ko nemt vērā tos mazos rezgaļus bildējot? Atgādinu, tas nav svinīgais noslēguma pasākums.
Skaidroju. Tas nenozīmē, ka fotogrāfam bildējot paralēli ir jāsniedz baleta priekšnesums. Tas nozīmē, ka fotogrāfs nepalaižot garām būtiskus notikumu mirkļus, paspēj piedomāt pie kadra, kompenes, noķert interesantas detaļas, mīmiku, žestus utt - visu to kas parastu nootikuma fiksāciju pārvērš aizraujošā fotostāstā.
nesix:Man ir radusies doma veikt kaut kādu IKDIENAS foto sesiju b/d grupiņā. Tas viss ir mans personīgais bezmaksas projekts. Varbūt kāds var padalīties ar TIP'iem ko nemt vērā tos mazos rezgaļus bildējot? Atgādinu, tas nav svinīgais noslēguma pasākums.
Mazos rezgaļus ir diezgan grūti sabildēt, nu vismaz man nebija viegli...gadījās te bērnudārzā pāris pasākumu sesijas taisīt, bet nu es arī neesmu profesionālis vrb tāpēc man smagāk gāja. Pirmais jau jāredz cik plaša telpa un kāda gaisma, lai varētu piemērotu objektīvu izvēlēties, un jādanco viņiem riņķī diezgan pamatīgi jo viņi tak nepozēs...skraida kā traki...teikšu ka biju pat tīri iesvīdis mazos rakarus fočējot un ja vēl maza telpa kā manā gadījumā tad vispār vāks, tad vēl jāizvairās no vecākiem ar ziepjiem un i phoniem
beno:... tad vēl jāizvairās no vecākiem ar ziepjiem un i phoniem
Taču teicu, ka plānotais "foto pasākums" īpaši paredzēts tieši ikdienas piefiksēšanai un te nebūs "malējo", bet tikai paši bērni un grupas audzinātāja(s).
Fandango:... papildus pāris zibspuldzes pa stūriem, ja nav gaismas. Es pēdējo ballīti bildēju Līgatnes bērnudārzā, saliku divas mazas studijas zibspuldzes tā, ka tās dublē pastāvīgo gaismu, ti, esošās lampas bija kā pilotgaismas. Un sanāca ļoti labas , asas bildes, ar esošās gaismas raksturu.
Tā kā paredzētais foto laiks ir aprīli, kad ārā būs beigusies polārā ziema, būs jāpamēģina papildus zibenes salikt kā no logiem???
Papildus blices prasās, jo parasti tas notiekas tādā telpā, kurai viena siena sastāv tik no logiem, tādēļ citādi viens virziens predgaismas dēļ būs galīgi nelietojams.
nesix:Man ir radusies doma veikt kaut kādu IKDIENAS foto sesiju b/d grupiņā. Tas viss ir mans personīgais bezmaksas projekts. Varbūt kāds var padalīties ar TIP'iem ko nemt vērā tos mazos rezgaļus bildējot? Atgādinu, tas nav svinīgais noslēguma pasākums.
Pirms bildēšanas ir jāsadraudzējas ar sīčiem, tad viņi ir drošāki.
Fandango:Tā ir, ja baletējot iesvīsti pats un visa telpa ar piesviedrēta, kāviens ar vecāku ziepjiem un aifoniem garantēts. Viņi nākuši tomēr skatīties savu knauķu izdarības, ne baletu ''sviedru strūklaka''
Tu bik pa nopietnu uztver manu stāstu, sviedru strūklaka bik ta ka pārspīlēts. Es tikai padalos kā man gāja...ļoti šaurā telpā bildējot bērnudārza pasācienu kur sīči nepārtraukti ir kustībā, eh un būtu man tavis pieminētais stikls 24-70 tas būtu kā reiz šādai sesijai! Kā jau teicu es neesmu pro un ar to naudu nepelnu, vecāki nebruka virsū, bet pēc tam bija priecīgi par bildēm par kurām nebija jāmaksā ne centa
beno:... ar to naudu nepelnu, vecāki nebruka virsū, bet pēc tam bija priecīgi par bildēm par kurām nebija jāmaksā ne centa
No vienas puses it kā stulbi - tu strādā un tev par to nekas ($)... Bet no otras puses labāk ir pastrādāt un iegūt sava (pie reizes arī pārējo) bērnu bildes bez liekiem aifonistiem kadrā. Papildus aifonisti ne tikai bojā kadrus, bet nodara vēl 2 lielus ļaunumus - staipās pa priekšu tā, ka pārējie neko neredz un uzdzen papildu stresu bērneļiem, kuriem rodas sajūtas kā uz sarkanā paklāja.
Jebnu kā Sappers ir iecerējis - neviens no vecākiem nestrādā, bet samet $, un lai strādā fotogrāfs. Es gan līdz galam nenoķeru to domu ar ko bērna bilde izlaidumā ar puķu pušķi un diplomu rokā būtu vērtīgāka (vispār vajadzīga) par kādu no reāla darba vai rotaļu procesa kopā vai nē ar citiem rezgaļiem.
RaitisSF:Pirms bildēšanas ir jāsadraudzējas ar sīčiem, tad viņi ir drošāki.
Darīts, kādus 75% (viņi ir tikai 15) jau zinu pat pēc vārdiem un izpausmēm.
Ir sanācis diezgan bildēt sīko pasākumus un skaidrs ir viens, tas nav viegli un to var viens pret viens salīdzināt ar sporta bildēšanu. Tikai sīkajiem mazliet trakāk, viņu trajektorija ir daudz neaprēķināmāka )))