forum.gif
druka izbraukumā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / druka izbraukumā
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.01.15 09:21
 citēt
čau. padalaties pieredzē ar pritneru iegādi drukāšanai izbraukumos ? a4 ? vai 10x15 ? kurš ir ātrs un ekonomisks ? labāk uzreiz vairākus nopirkt ? oriģinālās krāsas ?
Publicēts: 21.01.15 09:32
 citēt
Paņem kādu minilab , tagad, droši vien , lietotie ir pieejami par labu cenu, ieliec piekabītē un būs pa kruto. Gan iespaidīgi izskatisies, gan pašam prieks! ;-)
Izvēloties atceries par ''mīlsestības''trijstūri: cena, ātrums, kvalitāte, no kura var dabūt tikai divus. Cik ir gadījies būt klāt pasākumos kur šada izklaide tiek piedāvāta, tā kļūst baudāma ap vienpadsmitiem, kad lietots jau ir pietiekami, lai viss kļūst patīkams: a pirms tam, vai nu ilgi jāgaida, vai draņķīga kvalitāte;-(
Bet principā nedaudz pagaidi un Lunis saliks punktiņus uz i ;-))
Publicēts: 21.01.15 09:32
 citēt
Tev ar meili atnāca ar gaidāmajām korporķivkām? :)
Publicēts: 21.01.15 10:02
 citēt
Es salidojumā izmantoju Epson L800, tinte no drukālētāk, papīru 10x15 satin arī pie drukālētāk var dabūt. Pašizmaksa bildei ap 12 centi, tirgoju pa 1 eur. Krāsu balans, kontrasts, utt uzstādīts fotokamerā (pirms lielās bildēšanas jāpiedzen). Biju piecas stundas un sadrukāju 455 bildes (tintes patēriņš ap 35ml x 6gb). Ja vajadzīga lielāka jauda, tad Uldis Ozols (Noritsu pārstāvis SIA "Ozols MGMT") var izīrēt sublimācijas printeri, kuram jauda ir 350 bildes stundā.
Publicēts: 21.01.15 10:05
 citēt
Ja jautā par iespēju uzreiz izdrukāt kotlešu vakarā vai kāzās bildes vienmēr cenšos atrunāt, jo pēc tam žēl skatīties kā pasākuma laikā tās bildes metājas pa zemi, tiek saņurcītas kabatās vai kā savādāk palaistas vējā. Maza daļa nonāk mājās līdz atvilknei vai albūmam.

Plus šajā aspektā jāskatās netikai uz printeri, bet sekmīgai procesa norisei nepieciešams vēlviens cilvēks, kas tad uzmana to visu drukāšanas procesu, lai pats var nodoties bildēšanai. Līdz ar to tāmes aprēķinā tas jaņem vērā.
Var protams pats to visu darīt - bet baigā ņemtne un stress.
Publicēts: 21.01.15 10:19 labots
 citēt
10x15 labi varētu būt canon termosublimācijas printeri. Izdruka aptuveni minūte/bilde, precīzi zināms, ka tintes pietiks noteiktam skaitam bilžu (nav riska, ka kaut kas sāks nākt arā blāvāks). Izmaksas būs kādi 30 centi/bilde + prntera cena (ap 100 eur) + cilvēka darbs. Nezinu gan, cik izdrukas un cik intensīvi izvilks.
CP 910, piemēram.

Mīnuss, ka jāuzmana, lai nav baigi putekļi riņķī - ja tiek starp krāsu klāšanu, tad nav labi. Pluss, ka bildes iznāk nožuvušas, ir mitrumnoturīgas. Izejmateriāli, protams, dārgāki, nekā tinteniekiem.
Publicēts: 22.01.15 18:11
 citēt
a maziet tintenieki ? kā ar tiem ?
Publicēts: 22.01.15 18:40
 citēt
Man pieredze ar pašu lētāko selphy cp530
Mīnuss: lēns.
Bet, ja sarādā trijatā, tad pietiekoši: viens tikai bildē, otrs menedžē- atlasa labākos kadrus ar klientiem un pēc tam atdod bildes un naudiņu savāc, trešais tikai printē.
Ja pasākumā var noorganizēt normālu plūsmu, tad visi apmierināti.
Publicēts: 22.01.15 18:50 labots
 citēt
andre:čau. padalaties pieredzē ar pritneru iegādi drukāšanai izbraukumos ? a4 ? vai 10x15 ? kurš ir ātrs un ekonomisks ? labāk uzreiz vairākus nopirkt ? oriģinālās krāsas ?

Drukāšanai no pasākumiem man ir Epson B-510DN. Kvalitāte nav tāda kā R2400, bet ir OK. Drukā A4. Fotogrāfijas izmaksas ir pacmit vai daži desmiti centu - precīzāk nav īsti jēgas rēķināt, ja bildes tirgo pa 5-10 eur.
Publicēts: 25.01.15 02:00
 citēt
Lielākā daļa strādā šādos pasākumos ar epson L800, tai skaitā arī es! lēta tinte, lēts aparāts, strādā ātri, A4, tinte uzpildāma un iet ilgi, kvalitāti saķūnē pēc savas gribas, ja lēns pasākums tad max kvalitāti, ja ātri jāmočī tad nu nākas nomest kvalitāti, bet tāpat cilvēki ir vienmēr priecīgi un nesūdzas! :face-wink:!
Publicēts: 25.01.15 11:26
 citēt
A
Hawkcore:Lielākā daļa strādā šādos pasākumos ar epson L800, tai skaitā arī es! lēta tinte, lēts aparāts, strādā ātri, A4, tinte uzpildāma un iet ilgi, kvalitāti saķūnē pēc savas gribas, ja lēns pasākums tad max kvalitāti, ja ātri jāmočī tad nu nākas nomest kvalitāti, bet tāpat cilvēki ir vienmēr priecīgi un nesūdzas! :face-wink:!

epson L800 ir viens būtisks mīnuss viņš diezgan bieži aizdiršas galvas ātri nolietojas , GARANTIJA viņam ir ne tik uz termiņu bet arī izdruku skaitu. Ja jādrukā būtu ar tinti ņemtu ak34 ieteikto Epson B-510DN , Kvalitāte nav briljanta taču izmaksas un stabilitāte kā arī tintes tanku apjoms lielāks kā epson L800 . Pēdējos gadus tur kur man nācies pielikt roku lieto tikai sublimātorus , izmaksas augstākas taču ātrums un noturība pret mitrumu pirkstiem utt nepārspējama.
Publicēts: 25.01.15 11:29
 citēt
mrproxy:Ja jautā par iespēju uzreiz izdrukāt kotlešu vakarā vai kāzās bildes vienmēr cenšos atrunāt, jo pēc tam žēl skatīties kā pasākuma laikā tās bildes metājas pa zemi, tiek saņurcītas kabatās vai kā savādāk palaistas vējā. Maza daļa nonāk mājās līdz atvilknei vai albūmam.

Plus šajā aspektā jāskatās netikai uz printeri, bet sekmīgai procesa norisei nepieciešams vēlviens cilvēks, kas tad uzmana to visu drukāšanas procesu, lai pats var nodoties bildēšanai. Līdz ar to tāmes aprēķinā tas jaņem vērā.
Var protams pats to visu darīt - bet baigā ņemtne un stress.

Tisnība taisnība , taču diezgan efektīgi ja bildes no ceremonijas pasniedz prom ejošiem viesiem uzreiz pēc kūkas un šampānieša:)
Publicēts: 25.01.15 17:44
 citēt
Lunis:A
Hawkcore:Lielākā daļa strādā šādos pasākumos ar epson L800, tai skaitā arī es! lēta tinte, lēts aparāts, strādā ātri, A4, tinte uzpildāma un iet ilgi, kvalitāti saķūnē pēc savas gribas, ja lēns pasākums tad max kvalitāti, ja ātri jāmočī tad nu nākas nomest kvalitāti, bet tāpat cilvēki ir vienmēr priecīgi un nesūdzas! :face-wink:!

epson L800 ir viens būtisks mīnuss viņš diezgan bieži aizdiršas galvas ātri nolietojas , GARANTIJA viņam ir ne tik uz termiņu bet arī izdruku skaitu. Ja jādrukā būtu ar tinti ņemtu ak34 ieteikto Epson B-510DN , Kvalitāte nav briljanta taču izmaksas un stabilitāte kā arī tintes tanku apjoms lielāks kā epson L800 . Pēdējos gadus tur kur man nācies pielikt roku lieto tikai sublimātorus , izmaksas augstākas taču ātrums un noturība pret mitrumu pirkstiem utt nepārspējama.

Par aizdiršanos gan taisnība!
Publicēts: 26.01.15 11:51 labots
 citēt
Fandango, drukāju uz šāda:
Epson Photo Paper - Photo paper - A4 (210 x 297 mm) - 190 g/m2 - 25 sheet(s) - for Expression Photo XP-950; Stylus SX535; Stylus Office BX635; Stylus Photo 1500, PX830
Publicēts: 27.01.15 21:49
 citēt
jaunais epson surelab d700 izbraukumiem varētu būt OK aparāts. kvalitāte labāka kā L800, ātrums lielāks kā B300/500, izmaksas 1 gab 10x15 ~11 eurocenti.
Publicēts: 27.01.15 22:45
 citēt
IISTAIS_VOICIS:jaunais epson surelab d700 izbraukumiem varētu būt OK aparāts. kvalitāte labāka kā L800, ātrums lielāks kā B300/500, izmaksas 1 gab 10x15 ~11 eurocenti.

Īpaši laba tur cena 3,510.50 € incl. VAT (2,950.00 € ex. VAT)
Publicēts: 27.01.15 22:54
 citēt
Lunis:
IISTAIS_VOICIS:jaunais epson surelab d700 izbraukumiem varētu būt OK aparāts. kvalitāte labāka kā L800, ātrums lielāks kā B300/500, izmaksas 1 gab 10x15 ~11 eurocenti.

Īpaši laba tur cena 3,510.50 € incl. VAT (2,950.00 € ex. VAT)

Izbraukumam protams blieziens ar lielgabalu pa zvirbuļiem, bet drukā tas verķis labi, tiešam labi.
Publicēts: 28.01.15 14:05
 citēt
Es varu ieteikt termosublimācijas printeri. Sanāk pa dārgo (nevar izdrukāt ne 70% instrukcijā apsolīto bilžu skaitu), bet krāsas OK, bildes mitrumizturīgas un ar laiku neizbalē.
Tintenieki neder nekam - pie mitruma izplūst, ar laiku zaudē krāsas, gaismā vispār bilde ir nelietojama jau pēc gada.
Lāzers ir vēl sliktāka izvēle, krāsas izteikti neglītas.
Publicēts: 28.01.15 14:54
 citēt
Fandango:vai par tintē runājot, Tu domā arī pigmentu tintes? Un tās, Epson Durabrite, no četrkrāsu printeriem ar, ko ieteica AK?

Kurš termosublimācijas printeris ir tas, kuru būtu vērts skatīties, ar ko sākt? Man ar tiem nav nekādas pieredzes.

Noritsu.
Publicēts: 28.01.15 19:30
 citēt
Var jau ieteikt uber kvalitatīvus risinājumus, bet izdrukas pasākumā ir bizness un tur ir svarīga izdrukas cena, ātrums un peļņa. Turklāt šādā pasākumā dārgākais ir paša laiks. Un lielākā pievienotā vērtība - operativitāte. Esmu redzējis, ka cilvēki pa 5-10 eur pērk bildes, kas ar krāsaino lāzerprinteri drukātas.
Publicēts: 02.04.15 22:18
 citēt
Fandango:nu ja, AK, tā jau domāju. Tās Durabrite tintes īpatnējā kārtā neder uz jebkura glancētā papīra. Vai nu Epson fotopapīra, vai parastā papīra. Ūdens bāzes tintēm paredzētais, acīm redzot , neder.

ar ūdensbāzes/dye tintēm (Epson tās saucās Claria) palielam 99,9% (kaut kads HP brendotais neņēma pretī) der var izdrukāt uz jebkura, vai tas ir orig vai kāds cits. cita lieta ir par pigmenta tintēm (Epson tās ir Ultrachrome K3/KV3/HDR utt. laikam arī Durabrite bija pigmenta tintes, bet priekš 4 krāsu printeriem), tur vajag citus papīrus, varēs uzdrukāt uz jebkura matētā fotopapīra, bet glancētie, satin, luster, semimat, semigloss utt - būs vajadzīgi citi, parasti tos apzīmē kā RC - resin coated, microporus utml. bet tie ir plaši pieejami, protams, rimi, vai jebkura datorveikala nebūs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):