Varbūt kāds ir saskāries un varēs kaut ko sakarīgu ieteikt. Interesē Canon fotopapīrs priekš Canon Pixma Pro sērijas printeriem: 1.Photo Paper Pro Premium Matte (PM-101); 2.Pro Platinum (PT-101); 3.Pro Luster (LU-101); 4.Plus Glossy II (PP-201); 5.Plus Semi-gloss (SG-201).
Gribētos uzzināt labāko (ar vārdu "labāko" jāsaprot veikalu, kur šo papīru iegādāties ir visizdevīgāk) vietu Rīgā, kur to izplata vai arī ārpus LV kādā no internetbodēm.
Varbūt kāds ir testējis citus papīra veidus un var padalīties pieredzē. Mani gan vairāk interesē kvalitāte nevis cena, tāpēc lētāk, bet nedaudz sliktāk nepiedāvāt.
Pagaidām esmu printējis tikai uz glancēta papīra. Dzirdēju, ka melnbaltās bildes labāk printēt uz matētas virsmas. Varbūt kāds arī šo aspektu man sīkāk var paskaidrot - vai tas tā ir un kādēļ tieši melnbaltās bildes.
bucisja, kādēļ tieši Semi-gloss? Kāda atšķirība no citām virsmām?
P.S. Beidzot priecē tas, ka varu melnbaltās bildes tiešām melnbaltas izdrukāt, nevis ar zilganu, sarkanīgu nokrāsu.
MT9:Pagaidām esmu printējis tikai uz glancēta papīra. Dzirdēju, ka melnbaltās bildes labāk printēt uz matētas virsmas. Varbūt kāds arī šo aspektu man sīkāk var paskaidrot - vai tas tā ir un kādēļ tieši melnbaltās bildes.
Tamdēļ, ka krāsainās izskatās kā biroja A4 papīrīši. Piem, kā veidlapu agišas - nefotogrāfiski. Vai arī tad jāņem kaut kāds papīrs ar izteiktu faktūru, tā jau būs cita garša.
Tamdēļ, ka krāsainās izskatās kā biroja A4 papīrīši. Piem, kā veidlapu agišas - nefotogrāfiski. Vai arī tad jāņem kaut kāds papīrs ar izteiktu faktūru, tā jau būs cita garša.
Paga, tad tiesa, ka melnbaltās labāk bliezt uz matēta papīra? Savādāk no atbildes īsti skaidrs nekļuva... Par krāsainajām sapratu - labāk ar glanci...
Paga, tad tiesa, ka melnbaltās labāk bliezt uz matēta papīra? Savādāk no atbildes īsti skaidrs nekļuva... Par krāsainajām sapratu - labāk ar glanci...
Melnbāltās vienalga (uz matētā arī būs nespīdīgas, bet ar savu fīlingu), krāsainās uz spīdīgā labāk izskatās. Bet tas katram pašam jāizdomā, gaumes lieta!
Laikam oriģinālais papīrs būs jāpameklē ārzemju lapās, kaut gan šaubos, ka īpaši labāka cena būs... vienīgi piedāvājums.
Rīt pamēģināšu uz drukaletak.lv aizbraukt, viņi gan vairāk ar Epson izstrādājumiem strādā, bet mēģināts nav zaudēts. Ja labs papīrs un var nopumpēt tam piemērotu krāsu profilu, varbūt, ka var aizvietot oriģinālo, neupurējot kvalitāti.
Man uz Semi-gloss bilde sanāca nedaudz asāka. Testā izmantoju bērna sejas foto, un glancētajā acis bija nedaudz vairāk ar "dūmaku" (starpība niecīga, bet, ja saliek kopā 2 vienādas bildes printētas uz šiem 2 papīra veidiem, pamanāma). Bet, ja izvēlēties pēc papīra virsmas, man gludā nedaudz vairāk patika, nekā ar "punktiņiem nokaisītā"
Laikam oriģinālais papīrs būs jāpameklē ārzemju lapās, kaut gan šaubos, ka īpaši labāka cena būs... vienīgi piedāvājums.
Rīt pamēģināšu uz drukaletak.lv aizbraukt, viņi gan vairāk ar Epson izstrādājumiem strādā, bet mēģināts nav zaudēts. Ja labs papīrs un var nopumpēt tam piemērotu krāsu profilu, varbūt, ka var aizvietot oriģinālo, neupurējot kvalitāti.
Bonjetam ir jau gatavi profili novelkami katram papīram, tiesa, visvairāk Epson printeriem, bet ir arī Canon, bet ja kādam attiec;igam modelim nav mājaslapā, tad to var atrisināt pāris dienu laikā, un uztaisīt.
Bonjetam ir jau gatavi profili novelkami katram papīram, tiesa, visvairāk Epson printeriem, bet ir arī Canon, bet ja kādam attiec;igam modelim nav mājaslapā, tad to var atrisināt pāris dienu laikā, un uztaisīt.
Interesantu kur tad tajā mājaslapā tie profili ir, kad nopirku tavas tintes ilgi rakos pa to lapu un ne sūda neatradu, kautkas būtu mainijies pēdejos mēnešos?
IISTAIS_VOICIS:
Interesantu kur tad tajā mājaslapā tie profili ir, kad nopirku tavas tintes ilgi rakos pa to lapu un ne sūda neatradu, kautkas būtu mainijies pēdejos mēnešos?
Lai arī drukāju ar oriģinālajiem papīriem, oriģinālajiem profiliem un oriģinālajām tintēm... Šad tad esmu uztaisījis printera profilu pats!
Zini, nesatraucies par neatrastajiem profiliem... Jo noprofilējot konkrētā printera, tintes un papīra kombināciju, rezultāts jūtami atšķirsies no kaut kāda "nokačātā" varianta. Manā gadījumā debesis uz izdrukātās bildes šķita patiesi dabīgi zilas. Drukājot aroriģinālo Epson profilu tās šķita zaļganīgi blāvākas (blakus abas bildes saliekot).
Vēl, protams, jābūt arī monitoram. Tam jābūt kalibrētam, pareizai gaismai visapkārt un tā.
IISTAIS_VOICIS:
"manām tintēm" profilu arī tur nebūs, Bonjet lapā ir profili tikai oriģinālajām tintēm. manām tintēm, profilus taisām paši, individuāli.
60uz5komats6:
Lai arī drukāju ar oriģinālajiem papīriem, oriģinālajiem profiliem un oriģinālajām tintēm... Šad tad esmu uztaisījis printera profilu pats!
Zini, nesatraucies par neatrastajiem profiliem... Jo noprofilējot konkrētā printera, tintes un papīra kombināciju, rezultāts jūtami atšķirsies no kaut kāda "nokačātā" varianta. Manā gadījumā debesis uz izdrukātās bildes šķita patiesi dabīgi zilas. Drukājot aroriģinālo Epson profilu tās šķita zaļganīgi blāvākas (blakus abas bildes saliekot).
Vēl, protams, jābūt arī monitoram. Tam jābūt kalibrētam, pareizai gaismai visapkārt un tā.
tā tas ir Vaards. pēdējā laikā tas pat ir vairāk nekā nereti. par orig papīrs un tintes, melnaltas izdrukas nesanāk, viss jāpārkalibrē.