forum.gif
Kādu „telefonu” izvēlēties (Android)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kādu „telefonu” izvēlēties (Android)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.01.15 14:54
 citēt
Piedodiet par blogam ne visai atbilstošu tematu, bet tā kā mūsdienu smartfonos visos ir arī foto kameras, tad uzskatīsim, ka 100%’īgs offtopiks tas tomēr nav. (:

Bēda ir tāda, ka HTC One mini pēc ~1/2 gada lietošanas sadalījās korpuss. Pats telefons turpina daroties, ekrāns nav sasists (nav pat saskrāpēts), bet korpuss ir pārplīsis un daļēji sadalījies. Problēma ir mazliet līdzīga iPhone 6 Plus korpusu saliekšanai. Tātad esmu nonācis pie nepieciešamības saprast kādu sakaru ierīci ŠODIEN izvēlēties. Cik skatos apkārt, tad 5” ekrāns jau ir norma un skaitās mazs, bet tas aparātu padara, maigi izsakoties, lielu. Korpusi tiek gatavoti no slīdīgas plastmasas vai stikla, kas ne visai sekmē rokā noturēšanu.

Būtiskākās prasības:
- maximāli mazs ekrāns, t.i. līdz 4” būtu konfekte;
- neslīdīgs, gumijots korpuss, kuru ērti turēt rokā;
- ekrāna izšķirtspēju ~720x1280
Pavisam nav svarīgi:
- kāda ir kamera, nu labi nenoliegšu, ka ~20-30 kadrus gada laikā uztaisu;
- priekšpusē (selfiju) kamera var nebūt;
- par procesoru un RAM es pat nezinu un zināt negribu kādas ir normas;

Diemžēl tas nevar būt iPhone. Tas nav pamats satraukumam – tie ir korporatīvie nosacījumi un viss. Tam ir jābūt ar Android. Budžets arī nav bezizmēra – max 350 EUR, labāk līdz 300 EUR.

P.S. Pirms šī HTC One mini, ~2.5 gadus tika lietots HTC Desire S. Nekāds ūber-izcilnieks tas nebija, bet lieliski izpildīja mazuma un neslīdīguma nosacījumus. Diemžēl dēļ vecuma un „lidošanas stundām” tam pārstāja darboties WiFi un ekrāns palika daļēji nejūtīgs, kā rezultātā tika aizsūtīts pensijā. Pirms tam ~15 gadi bija stabila Nokia nometne sākot ar 2110i, … 6310i, … un nobeigumā E52.
Publicēts: 22.01.15 15:05 labots
 citēt
Ekrāns tipa lielāks (4,6) bet liekoties mazāks. www.kursors.lv...
Vēl galahijs s5 mini... Bet no galahijiem 80%iem vajag remontu psugada laikā -tad gan šancē zolīdi turpmāko laiku. Secinājums pēc Galaxy S2, S3, S4, S4 mini, S5 un Alpha modeļiem.
Un Galahiji ir ziepju gabali ķepās. Sony izstrādājumi ir patīkamāki.
Publicēts: 22.01.15 15:18 labots
 citēt
Tieši par Sony Xperia Z3 Compact biju jau palasījies. Liekas mazliet bailīgi tā pakaļa, kas no stikla, bet būs jāpiestaigā kādā veikalā un jāaptausta.

Samsung S4 mini ir defaultā korporatīvā izvēle, bet nezinu vai to vēlos. (:
Alpha jau tiekot noņemts no ražošanas, t.i. pēc mazāk kā 1/2 gada kopš palaists. Samsung vārds vispār labi neizskatās uz telefona uzdrukāts - tas tāds privāts viedoklis.
Publicēts: 22.01.15 15:26
 citēt
Pirms kāda vecajam Samsung Galaxy S3 pats iespiedu plaisu ekrānā un lai gan funkcionēja normāli, nolēmu mainīt uz ko citu. Arī meklējos raibajā dažādībā. Tikko bija iznācis Samsung S5, bet manu krekla kabatu izmēriem tas bija drusku par lielu. Un tad pārdošanā nonāca Galaxy s4 black edition, kas no citiem vecākajiem S4 atšķīrās ar gumijoto vēciņu un sākumekrāna noformējumu. Lietoju šo Galaxy S4 black edition bez jebkādiem vāciņiem un koveriem kopš aprīļa un esmu apmierināts. Izmēri tuvu ideālajam - nerēgojas no krekla priekškabatas, bet vienlaikus ir 5 collu amoledekrāns. Plāns arī. Gumijotais vāciņš ir neslīdīgs, vienīgi viegli skrāpējas un manējam arī ir darba švīka uzradusies. Funkciju un darbības ziņā man samsungs un android ir vispiemērotākie, jo sdxc kartiņā līdzi nēsāju daudz gigu darbam nepieciešamo failu. Ineternets ar 4G vienkārši lido. Starp citu, bez 4G gan nepērc. Kamera varbūt nav tik izcila, kā S5, bet tomēr pietiekoši laba. Sony nepatīk stikla korpusu dēl, HTC švaki aķi, Iphone bez atmiņas kartēm un failu paku sistēmas vispār nav darba mašīna, tāpēc mana izvēle bija galaxy S4 un esmu apmierināts pilnībā.
Publicēts: 22.01.15 15:49 labots
 citēt
Man šance kā jau ik pārgadus atkal nomainīja kārtējo mobilku , pēc rindas āboļu un soņu ēriksonu kad "Āboļus" nu noliedza vien teicu ka vaig 4G lai būtu un gana jaudīgs procis , liels aķis un Canon kameru var vadīt ):) Nupat pagājušo nedēļ atnāca, neredzētu brīnumu ar 4G un četrkodolu 64bit proci . Bildes pa 10mb aiziet švilpdamas :):) Darbam teicami , privāti gan joprojām lietoju turpat 10gadus vecu Eriksonu kas iet kā tanks un tur 4 dienas bača 10 !! Gadus :):)

KVAA-II:Blackberry :face-grin:
Bet ja nopietni = HTC mani apmierina
tas ir labāks, par samsungu plastikām

kam stingrāks darbs - Caterpillar B15Q

Tā būs kļuda , reku kolēģis sasita viņu banāli nometot no galda , nepilna metra.
Publicēts: 22.01.15 17:13
 citēt
nesix:Tieši par Sony Xperia Z3 Compact biju jau palasījies. Liekas mazliet bailīgi tā pakaļa, kas no stikla, bet būs jāpiestaigā kādā veikalā un jāaptausta

vāciņi var atrisināt šo problēmu. man gan vecāks un lielāks eksemplārs Xperia Z1, vāciņos nekas, nekur neslīd :face-glasses:
Publicēts: 22.01.15 17:20
 citēt
Katram savs funktiers. Pērn uz "Jāņiem" uzdāvināju savām vecajām acīm mazlietotu Galaxy Note mk.1 ar "milzīgu"5,3 " (toreiz vēl ar gada garantiju).
Nu jau vairāk par 1,5 gadu ikdienas lietošanā un nekādu problēmu- nav bijis neviena "gļuka", navigācija OK (City Guide), internets OK utt utml. Baidījos, ka būs par lielu, bet manai vecai lielai ķepai - pilnīgi OK!
Publicēts: 22.01.15 17:25 labots
 citēt
Nouts ir lāpsta. Bija tāds kā maiņas aparāts, kamēr viens no manējiem bija remontā. Nekas slikts, pieradu, pēc tam s2 likās baisi mazs - bet tomēr, lāpsta.
Man tagad ir s4, pierasts, bet mašīnā braucot kabatā traucē, jāatceras vienmēr pirms iekāpšanas izķeselēt no kabatas.
Un Luņa minētais sasistais bija "krutāks" modelis - Cat S50. Nokrita no galda un zirneklī...
scontent-a-ams.cdninstagram.com...
Publicēts: 22.01.15 17:32 labots
 citēt
Friidis:Katram savs funktiers ... Galaxy Note ar "milzīgu" 5,3"

Es taču savu funktieri izklāstīju gana plaši, lai man nebūtu jāklausās, ka lūk kādam patīk lāpstas. Man nepatīk, gribu mazu, vai tad to ir tik grūti saprast?

Pagaidām šortilstā ir (2):
- Sony Xperia Z3 Compact
- Samsung Galaxy S4 Mini Black Edition (GT-i9195 ar 4G)
Publicēts: 22.01.15 17:43 labots
 citēt
Nesix, priekš tam jau ir forums, lai katrs padalītos ar iespaidiem. Pēc Galaxy S1 man tā Note arī šķita nenormāli liela, bet tomēr tagad esmu starā! (kaut gan jāpiebilst, ka es esmu lielformāta onka ar 194 cm augumu un attiecīgiem izmēriem...:face-wink:
Man šis formāts dikti patīk, citiem var nepatikt.
Ja kas, uzreiz pēc iegādes pamēģināju savu Note navigatora lomā un tagad regulāri to lietoju (alternatīvai Galaxy Tab 8,9). Man iekš VW Bora Galaxy Tab. ir pa lielu, bet Note mani jau 2 gadus uzticami izvadā pa Rīgu un apkārtni.
Palieku pie uzskata, ka abi verķi man noder, tik katrs savā situācijā.
Publicēts: 22.01.15 17:43
 citēt
visi samsunga mini modeļi ir sieviešu smalkajām rociņām domāti, kurām normālās 5 collas ir grūti saturēt - manējai arī ir šis s4 mini:face-glasses: internetam un citām aplikācijām 5 collas ir daudz pārredzamāks par mini 4,3 collām, fotokamera s4 mini arī nav diez ko ... ņem labāk s4 bez mini
Publicēts: 22.01.15 18:01
 citēt
Lietoju S4 Mini ar oriģinālo Samsung "bumper case" un esmu ļoti apmierināts. Ar to vāciņu viņš rokās daudz patīkamāk un ērtāk "sēž" un labi pasargā no triecieniem. Gada laikā ir nokritis no dažādiem augstumiem reizes 20 (mēdzu būt neveikls), bet nav bijušas nekādas problēmas. Tagad ar jauno Android 4.4 update palicis arī "asāks" (snappier).
Publicēts: 22.01.15 19:15
 citēt
Jālādē katru vakaru. Kaudzes ar nevajadzīgām funkcijām. Ūber neērta lietošana. Utt., utjp. Potrebļjatsvo tas viss.
Publicēts: 22.01.15 19:28 labots
 citēt
lukass:Jālādē katru vakaru. Kaudzes ar nevajadzīgām funkcijām. Ūber neērta lietošana. Utt., utjp. Potrebļjatsvo tas viss.

Tapēc jāizvēlās ar lielu baču un jātruba liekas tērējošas fona fīčas. Man jaunais tur ~3 dienas intensīvi lietojot , ja sūta nepātraukti bildes pa 4G tad apmēram 10h . Vēl līdz bekap enerģijas banka uz 3 uzlādēm tad var 3-4 dienas izvilkt bez elektrības:face-kiss::face-grin:
Publicēts: 22.01.15 20:26
 citēt
Tev ideāls būs nexus 5. nopietni. Tīrs andrītis, gumijoc rumpis, stabils kā televīzijas tornis. reāls drīmfons,
Publicēts: 22.01.15 20:38 labots
 citēt
ak Dies, cik jūs eat senīli un garlaicīgi, es arī tāds pats - lietoju 2. gadu xperia Z1, bet ja tagad jāpērk būtu, visdrīzāk One+One paņemtu, vai kādu citu jauno austrumnieku startapu uz Qualcomm Snapdragon būvētu.

oneplus.net...

P.S. pēc Sony, nekad dzīvē HTC vairs nepieskaršos.
Publicēts: 22.01.15 22:37
 citēt
Nu ja nevajag baigi jaudīgo tad Samsung Xcover 2 ir galīgi ok, cietais gan pamazs, bet man galīgi pietiek priekš pāris progām...nu man patīk, jo ir baigi izturīgs pret mitrumu triecieniem, putekļiem...riktīgs kaplis:)
Publicēts: 23.01.15 10:00
 citēt
Sapper:... ja tagad jāpērk būtu, visdrīzāk One+One paņemtu

YES!!! Dimensions: 152.9 x 75.9 x 8.9 mm
Vēl VIENS (ONE+) lāpstu mīļotājss
Publicēts: 23.01.15 11:16
 citēt
Nepatīk Androīdi. Tāpēc pārdodu savu HTC One M7. Ar divām sim. Lietoju kā otro telefonu. Ir tāda vajadzība. Ja intresē, tad PM.
Publicēts: 23.01.15 12:08 labots
 citēt
Mans jaunais šances Hujavejs tagad braucot rāda TV ar skeletonu tieštaidē un vēl bildi sūta fonā :face-grin::face-grin::face-kiss:
Publicēts: 23.01.15 12:13 labots
 citēt
Ir arī šāds Just5 Spacer 2 apskats www.kursors.lv...
Kaut gan komentāros atsauksmes baigi sliktas... cilvēki kaut kā slavēja tos aparātus
Publicēts: 23.01.15 13:23
 citēt
Jautājums ne pa tēmu:
Esmu telefonu tehnoloģijās atpalicis par gadiem... nu vispār bezcerīgi.
Kādreiz, lai svešās zemēs pa nakts melnumu varētu no alus kroga līdz hotelim aizklunkurēt, Nokia E51 varēju uzinstalēt Garmin. Tam savukārt pievienoja City Navigator Europe un Latvia Topo un laime bija pilnībā.
Kā tagad ir ar "vadātājiem" telefonā ?
Vajadzība ir tieši kājāmgājēju režīms!.
Publicēts: 23.01.15 13:44 labots
 citēt
Un kādas kartes tiek izmantotas?
City Navigator Europe Bavārijas galvaspilsētā mani pilnīgā tumsā uz tausti izveda pa parka celiņiem. Ja zinātu ceļu apkārt, nekad tur nelīstu, bet paļāvos liktenim.
Publicēts: 23.01.15 13:49
 citēt
OK, Paldies!
Publicēts: 23.01.15 19:44 labots
 citēt
Mani favorīti ir nexus 4,5,6...visi viņi ir perfekti pec manam domam

bet One+one ir labākais variants tev...

oneplus.net... izskati visu.. cena nav augstākā... un Lv arī var nopirkt...

- www.ss.lv...
Publicēts: 23.01.15 19:52
 citēt
man ir tālrunis par 50 euro ar 2 sim kartēm. Baigi labs! Zvana, es varu piezvanīt, viegls, ērts un labs displejs bez kādiem tumšinājumiem un spoguļojumiem.
Publicēts: 23.01.15 20:29 labots
 citēt
nesix:

pēc soņkas Z1 sapratu, ka tā milimetru pišana tāda diršanās vien ir. Ja godīgi, tad nekādi neesmu pamanījis apgrūtinājumu salīdzinot ar piespirmo nokiju pirms 100 gadiem.

Es vairāk par to, ka zjib tie 3 mainstrīma brendi, ko bāliņi kā auni pērk par vājprāta piķi, bet par Xiaomi, Meizu, Oppo, One+ One, Iuni, Umi un Lenovo telefonim nav pat dzirdējuši, kur nu vēl specenes redzējuši. Vot tā... :bad_smile:
Publicēts: 23.01.15 20:30
 citēt
nesix:

jā one+one ir labs... manuprāt labākais no labākajiem... ha
Publicēts: 23.01.15 22:46
 citēt
Ja ir doma par modeļiem galaxy s4 mini un xperia z1 mini vaiz3 mini, tad varu ieteikt izmēros līdzīgu alternatīvu lg g2 mini.

www.gsmarena.com...

www.phonearena.com...

Personīgi patīk ka ir labāk izmantota priekšpuse, ir mazliet lielāks ekrāns nekā konkurentiem. Aizmugure nav gluda bet ar tekstūru, neslīd rokās kā gludie. Baterija ietilpiga, var izvilkt pat piecas dienas, ja lieto maz. Pietrūkst vienīgi ekrāna automātiskā spilgtuma regulēšana. Jaatceras ka mainot telefonu, vecā standarta sim karte var nederēt visiem modeļiem, tagad vajag mini sim karti.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):