forum.gif
statīvs bagāžai
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / statīvs bagāžai
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.01.15 19:37 labots
 citēt
nav kāds pētījis kāds irr labākais foto statīvs (gaismām) lai ietilpst nododamajā bagāžā ?

max viegls, pēc iespējas platākas kājas, max garums, bet lien nododāmajā. man pa diagonali somā lien 72cm salikts garumā statīvs
Publicēts: 22.01.15 20:25
 citēt
Nemācēšu ieteikt precīzu modeli, bet iesaku paskatīties tik garu, lai lien gar sāniem, nevis pa diogonāli. Baigais čakars pēc tam ir pārējo krāmēt, no pieredzes zinu.

Man draugam bija tāds, kuram kājas uzlokās uz augšu, kad saloka, kas padarīja to vēl mazāku, kad saliek. Nebija stabilitātes etalons, bet maisus smiltīm vēl neviens nav aizliedzis.
Publicēts: 22.01.15 22:35 labots
 citēt
andre:nav kāds pētījis kāds irr labākais foto statīvs (gaismām) lai ietilpst nododamajā bagāžā ?

max viegls, pēc iespējas platākas kājas, max garums, bet lien nododāmajā. man pa diagonali somā lien 72cm salikts garumā statīvs

Kapec kaut kas ipass jādomā, ja var taču kau vai 2 m garu nestandarta bagāža nodot. Iedomājos ka braucot slēpo, ņemtu līdzi 70cm garas slēpes, lai cemodana ieliktu:face-grin:
Publicēts: 22.01.15 22:41
 citēt
emzi:
andre:nav kāds pētījis kāds irr labākais foto statīvs (gaismām) lai ietilpst nododamajā bagāžā ?

Kapec kaut kas ipass jādomā, ja var taču kau vai 2 m garu nestandarta bagāža nodot. Iedomājos ka braucot slēpo, ņemtu līdzi 70cm garas slēpes, lai Cemodans ieliktu:face-grin:

taa arii dariiju sakumaa, bet ir viens BET.

loti gruuti atrast taadu nododamo garo somu statiiviem, kas ir sameera viegla un izturiiga un ietilpiiga. viens ir pa riigu braukaat autinaa kur svars un izmeers ir pofig, bet cita lieta ir ar taadu lidot. deel viena statiiiva un gaismas nemt garo fotosomu ?! peec taa kad pameeginaaju iiso statiivu nododamajaa bagazhaa kopaa ar visaam citaam mantaam uzreiz chakars mazaak.
Publicēts: 22.01.15 23:20 labots
 citēt
andre:
emzi:

Kapec kaut kas ipass jādomā, ja var taču kau vai 2 m garu nestandarta bagāža nodot. Iedomājos ka braucot slēpo, ņemtu līdzi 70cm garas slēpes, lai Cemodans ieliktu:face-grin:

taa arii dariiju sakumaa, bet ir viens BET.

loti gruuti atrast taadu nododamo garo somu statiiviem, kas ir sameera viegla un izturiiga un ietilpiiga. viens ir pa riigu braukaat autinaa kur svars un izmeers ir pofig, bet cita lieta ir ar taadu lidot. deel viena statiiiva un gaismas nemt garo fotosomu ?! peec taa kad pameeginaaju iiso statiivu nododamajaa bagazhaa kopaa ar visaam citaam mantaam uzreiz chakars mazaak.

Mednieku veikalā nopērc somu šautenēm.
www.sutter.lv... (pa dārgo)
www.sutter.lv... (pa lēto)

Man tādā forši salien trīs teleskopiskās makšķeres ar visām spolēm, plastmasas trubām kanalizācijas (kurās makšķeres jūras krastā stiprina). ērti visu paņemt līdzi, kad butēs braucu.

Par cik izmantoju mazās zipenes PTTL veidīgās ar lietussargiem, tad otrā somā man ir trīs lētie alumīnija statīvi pa 10-30 eur gabalā, viens gorillapod un kaudze ar tām galvām uz kurām zibspuldzi ar lietussargu uzlikt. Par cik somai feinas kabatas patronām, tur Pentax zipenes forši salien iekšā.

Zinātāji dažreiz nolūr, kad ar tādu somu plecā pa ielu ej :face-wink:
Publicēts: 22.01.15 23:26
 citēt
PIem, šāda - kabatiņas foršas: www.huberts.lv...
Publicēts: 22.01.15 23:31
 citēt
un vai tajaa var sabaast visu pareejo ? studijas zipeni. drebes. ladeetajus un visu citu vajadziigo ?
Publicēts: 23.01.15 07:32
 citēt
Man liekas te daž lidojis nav nekad ar šādiem piedāvājumiem :) Garā soma ir forši, bet tā ir papildus bagāža. Ja cilvēkam vajag tikai vēl vienu džemperi, ko biksēs pēc tam var sabāzt, tad OK, moš arī pietiks, bet ja nē, tad vajag koferi UN tad to garo somu, + vēl rokas bagāžā fototehnika. Papildus bagāžas cenas kāds zin? Tas Tev nav starppilsētu autobuss. Pēdējo reizi lidojot tieši tādā komplektācijā biju. Soma gan bija sliedei, kas 1m gara. Kādi 100 papildus Euro tā soma man maksāja uz Taizemi un atpakaļ, bet arī uz Viļņu nebūs pa 10 centiem.

Starp citu var pirkt Travel tipa parasto statīvu, tie ar parasti ir mazi (tobiš īsi).
Publicēts: 23.01.15 09:20 labots
 citēt
Senders:Man liekas te daž lidojis nav nekad ar šādiem piedāvājumiem :) Garā soma ir forši, bet tā ir papildus bagāža. Ja cilvēkam vajag tikai vēl vienu džemperi, ko biksēs pēc tam var sabāzt, tad OK, moš arī pietiks, bet ja nē, tad vajag koferi UN tad to garo somu, + vēl rokas bagāžā fototehnika. Papildus bagāžas cenas kāds zin? Tas Tev nav starppilsētu autobuss. Pēdējo reizi lidojot tieši tādā komplektācijā biju. Soma gan bija sliedei, kas 1m gara. Kādi 100 papildus Euro tā soma man maksāja uz Taizemi un atpakaļ, bet arī uz Viļņu nebūs pa 10 centiem.

Starp citu var pirkt Travel tipa parasto statīvu, tie ar parasti ir mazi (tobiš īsi).
\

Kas par muļķībām!
Es parasti vispār iztieku ar rokas bagāžu un tajā paņemu vēl līdzi drēbes, trīs zibspuldzes, divus statīvus, lietussargus, atstarotāju. Šeit gurmānu diskusija - gribās lielas lietas vadāt, bet negribās draudzēties ar galvu (saprast, ka vai nu jāpērk makteni liels koferis, vai nu jāņem medību soma - kurai ir polsterējums iekšā, lai tos liberiņus var bagāžā mētāt un šo to 20kilogramīgu uzmest virsū.
Publicēts: 23.01.15 09:24 labots
 citēt
Man viena beibe niekojās ar Manfrotto 5001B , saliekas baig kompakti tiesa tikai 190cm augsti kas nereti ir par zemu www.bhphotovideo.com... Reku viģiks youtu.be...
Publicēts: 23.01.15 09:30
 citēt
Respektīvi Andreja (Zavadska - par cik te divi sagadījušies) gadījumā jāņem kaut kāda tāda soma, un pašām jādomā par paraloniem: www.ebay.com...
Publicēts: 23.01.15 10:48
 citēt
Vaards:
Senders:Man liekas te daž lidojis nav nekad ar šādiem piedāvājumiem :) Garā soma ir forši, bet tā ir papildus bagāža. Ja cilvēkam vajag tikai vēl vienu džemperi, ko biksēs pēc tam var sabāzt, tad OK, moš arī pietiks, bet ja nē, tad vajag koferi UN tad to garo somu, + vēl rokas bagāžā fototehnika. Papildus bagāžas cenas kāds zin? Tas Tev nav starppilsētu autobuss. Pēdējo reizi lidojot tieši tādā komplektācijā biju. Soma gan bija sliedei, kas 1m gara. Kādi 100 papildus Euro tā soma man maksāja uz Taizemi un atpakaļ, bet arī uz Viļņu nebūs pa 10 centiem.

\

Kas par muļķībām!
Es parasti vispār iztieku ar rokas bagāžu un tajā paņemu vēl līdzi drēbes, trīs zibspuldzes, divus statīvus, lietussargus, atstarotāju. Šeit gurmānu diskusija - gribās lielas lietas vadāt, bet negribās draudzēties ar galvu (saprast, ka vai nu jāpērk makteni liels koferis, vai nu jāņem medību soma - kurai ir polsterējums iekšā, lai tos liberiņus var bagāžā mētāt un šo to 20kilogramīgu uzmest virsū.

Nu laikam esmu izlepis. Grūti man visu sabāzt statīva somā un fotosomā, ja kaut kur braucu uz mēnesi. It īpāši, ja skaita, ka mugurene beigās sanāk ap 12kg (8 atļauto vietā. Kaut gan tas mani sen vairs nesatrauc). Un tur ir tikai kamera(s) un stikli + portatīvais, kas gan sver 1kg. Visi lādētāji, zipenes, vadi, baterijas un citi štruni iet nododamajā. Es, protams, saprotu, ka ir tādas apakšbikses, kurām ir 3 caurumi kājām, lai var 2 reizes tās vilkt, bet nu es pieturos pie novecojušām vērtībām.
Publicēts: 23.01.15 11:12 labots
 citēt
man loti biezhi ir 1-3 dienu focheeshana kur vajadziiga tikai viena gaisma. ja vajag divas es nomokos ireeju konkretaja valstii, ja cena ir darga tad nemu daudzas somas un nododu un par to maksaa klients. bet kaa ir ar low budget 1 statiivs 1 gaisma. (low budget nozimee neviens nepiko par papildus somaam). es pat nenosauktu to par low budget bet par manu veelmi buut maximaali operatiivam. 1 soma lidzi lotenee + 1 soma nododamaa.
Publicēts: 24.01.15 05:49
 citēt
Man Bowens BW-6610 (augsts, plats un stabils) ielīda ceļojuma somā, kopā ar citām fotolietām, drēbēm un litru šnabja pudeli, aizlidoju un atlidoju, viss oki bija.
Publicēts: 24.01.15 17:32
 citēt
Slēpju soma. Ja vajag, var salikt gan negabarītu, gan visu pārējo mājsaimniecību. Ietilpībā ieliek visādiem standartčemodāniem. Galvenais trūkums, ka visa mantība vienā čupā.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):