forum.gif
Canon 5Ds ar 50 Mpix
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon 5Ds ar 50 Mpix
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.01.15 12:44
 citēt
Canon ģimenē pieaugums: www.canonwatch.com...
Publicēts: 30.01.15 12:59 labots
 citēt
Un kur tos pikseļus likt? Ja maksimālā bilde, ko cilvēki pie savas sienas kar parasti nepārsniedz 11x14", ja Draugiem.lv pilnīgi pietiek ar 2000pikseļiem, kur šitos megus likt? Saldais ēdiens datoru un atmiņu karšu tirgotājiem.
Tas tapat kā pa Rīgas ielām braukāt ar Hammeri. It kā jau var, bet vai vajaga?
Publicēts: 30.01.15 13:00
 citēt
Citagaisma:Saldais ēdiens datoru un atmiņu karšu tirgotājiem.

+1
Publicēts: 30.01.15 13:01
 citēt
nu un cik daudz šamiem būs optikas, kas neaptaisīsies ja uzliks šādam 50 pixeļainim???
Publicēts: 30.01.15 13:05
 citēt
laaaciss:nu un cik daudz šamiem būs optikas, kas neaptaisīsies ja uzliks šādam 50 pixeļainim???

A vai Tev nav vienalga?! Galvenais gatavo jaunas atmiņu kartes.:-)
Publicēts: 30.01.15 13:05
 citēt
Vienu brīdi tā gigapuxeļu sacensība bija pierimusi, bet nu laikam mārketings savas iespējas ir issmēlis, sensoru attīstība iet uz priekšu, tādēļ "jaunais pulveris mazgā vēl labāk!"
Publicēts: 30.01.15 13:15
 citēt
jautājums pixseļpētniekiem- kas notiek, ja 50 MPix bildi samazina līdz fotoblog izmēram? Vai detalizācija kaut kur neizzūd pie tik liela samazinājuma?
Citādi- domāju, ka tādu bildi samazinot uz pusi, iegūstam vēl 25 MPix bildi, kas būtiski tiem, kuri uztraucas par ISO trokšņiem.
Publicēts: 30.01.15 13:17 labots
 citēt
Citagaisma:
laaaciss:nu un cik daudz šamiem būs optikas, kas neaptaisīsies ja uzliks šādam 50 pixeļainim???

nē, nu palielam jau man po - ne man vajag, ne tuvākā laikā varētu brīvi iepirkt - tik painteresējos par to, ko šamie vispār grib tur stūķēt virsū!
Publicēts: 30.01.15 13:23
 citēt
laaaciss:
Citagaisma:

nē, nu palielam jau man po - ne man vajag, ne tuvākā laikā varētu brīvi iepirkt - tik painteresējos par to, ko šamie vispār grib tur stūķēt virsū!

-----------

nikon bilde pie 36 vai cik tur pix izskatās neslikta, ...vismaz tā ko Maris reiz rādīja.
Publicēts: 30.01.15 13:26
 citēt
Vai tas būs labāks par sonī 50mp sensoru, kuru liks iekšā nikonā?
Zinot vēsturi, esmu gatavs riskēt un teikt, ka nē.
:face-wink:
Publicēts: 30.01.15 13:37
 citēt
kaut kur muld, ka Canon ar sony sadarbojas.
Vēl viena lieta- tiem, kuriem apmierina uz crop stikli ar 20 pix, būtībā uz FF pikseļu blīvums gandrīz tas pats..
Publicēts: 30.01.15 13:48
 citēt
talavietis:kaut kur muld, ka Canon ar sony sadarbojas.
Vēl viena lieta- tiem, kuriem apmierina uz crop stikli ar 20 pix, būtībā uz FF pikseļu blīvums gandrīz tas pats..

Nu tieši to pašu gribēju teikt. Muld daudz un dikti un nav dūmu bez uguns. Bet 50Mpix pilnkadra lineārā izšķirtspēja pikseļos uz mm ir tikai nedaudz lielāka nekā 24 Mpix APS-C. Tomēr tur par optiku uztraucas mazāk, APS-C lietotāji ir mazāki pikseļdrāzēji un prasības zemākas. Bet Tamrons lielījās, ka šitas esot "50 Mpix spējīgs" un taisīts gaidot tieši šos modeļus:
www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 30.01.15 14:06 labots
 citēt
Baumo, ka būšot arī trešais 5ds modelis ar normālu matricu, bet to izlaidīšot nedaudz vēlāk :)
Publicēts: 30.01.15 14:18 labots
 citēt
Atmiņas karšu tirgotājiem īpaši nekas nemainīsies, jo cena par GB nepārtraukti samazinās. Agrāk 8GB maksāja dārgi un skaitījās lielas ietipības karte, tagad 32GB vai pat 64GB pa līdzīgu ciparu var iegādāties. Gala rezultātā tas pats vien sanāks...
Publicēts: 30.01.15 14:19
 citēt
talavietis:
Citādi- domāju, ka tādu bildi samazinot uz pusi, iegūstam vēl 25 MPix bildi, kas būtiski tiem, kuri uztraucas par ISO trokšņiem.

Tiem ir Sony a7s... FF, 12 pikseļi un tīra, smuka bilde. Ja ne SOny interfeiss, būtu zvērā verķis.
Publicēts: 30.01.15 14:55
 citēt
MT9:Atmiņas karšu tirgotājiem īpaši nekas nemainīsies, jo cena par GB nepārtraukti samazinās. Agrāk 8GB maksāja dārgi un skaitījās lielas ietipības karte, tagad 32GB vai pat 64GB pa līdzīgu ciparu var iegādāties. Gala rezultātā tas pats vien sanāks...

Nu par to jau arī ir tas stāsts, ka lētāk nekādīgi nesanāks.:-)
Publicēts: 30.01.15 15:15
 citēt
A man ar EOS D30 bija 128 MB karte... :face-grin:
Publicēts: 30.01.15 15:25 labots
 citēt
es pirmo karti pirku 99. gadā un tā bija 128 MB ar super atlaidi Vācijā= 59 DM :face-devil-grin:

Pirmam digi aparātam man līdzi nāca 8 MB karte :D
Publicēts: 30.01.15 16:40
 citēt
Un cik kg bilžu no šā aparāta var ielādēt tanī 128MB kartē?
Publicēts: 30.01.15 17:17 labots
 citēt
Nu veči man ja vecais Ds MARK III ar saviem 21.1 Megapixel vilka putekļus uz lēcas laukā ar 50Mpix dzīvi dimanti būs priekšā jābaž. Nu štrunts par kameru bet CANON stikli fiziski nevelk šādu parametru matricu. Buš mrak i uzāsas. Es saku man 50mm 1.2 stiklu nevarēju lietot jo Ds MARK III kautkā jocīgi perfekti ņema pāri puteklūs kas bija starp pēcām:):) Canon optikai GRIESTI šobrīd ir 20-24ļimonis pi`xšu uh tad ar dārgājiem stikliem
Publicēts: 30.01.15 17:36
 citēt
Lunis:Nu veči man ja vecais Ds MARK III ar saviem 21.1 Megapixel vilka putekļus uz lēcas laukā ar 50Mpix dzīvi dimanti būs priekšā jābaž. Nu štrunts par kameru bet CANON stikli fiziski nevelk šādu parametru matricu. Buš mrak i uzāsas. Es saku man 50mm 1.2 stiklu nevarēju lietot jo Ds MARK III kautkā jocīgi perfekti ņema pāri puteklūs kas bija starp pēcām:):) Canon optikai GRIESTI šobrīd ir 20-24ļimonis pi`xšu uh tad ar dārgājiem stikliem

Nu tagad aulekšiem pēc Kārļa Ceisa objektīviem, dzelzbetona statīva, un trosītes spoguļa priekšpacelšanai.
Odnako no otras puses, 12.5MP pilnkrāsu fails sanāk.
Publicēts: 30.01.15 18:05
 citēt
Lunis:..... Canon optikai GRIESTI šobrīd ir 20-24ļimonis pi`xšu uh tad ar dārgājiem stikliem.....

A tas nekas, Luni. Vai tad tāpēc virsaitis bija noskumis?:face-smile:
Filmiņu laikos arī neviens objektīvs nevarēja smalkgraudainākajām filmām pietuvoties. Ja vien var nodrošināt labu jūtību, mazus trokšņus un labu dinamisko diapazonu, tad par skādi tie Mpix nenāks.:face-smile:
Publicēts: 30.01.15 20:36
 citēt
Citagaisma:Un cik kg bilžu no šā aparāta var ielādēt tanī 128MB kartē?

Rupji rēķinot galvā, ja manam Pentaxim ar 16 Mpux Raws velk līc 30 MB, tad šitam 128 MB kartē iet ap 1,5 RAWa.
Publicēts: 30.01.15 20:41 labots
 citēt
Citagaisma:Un kur tos pikseļus likt? Ja maksimālā bilde, ko cilvēki pie savas sienas kar parasti nepārsniedz 11x14", ja Draugiem.lv pilnīgi pietiek ar 2000pikseļiem, kur šitos megus likt? Saldais ēdiens datoru un atmiņu karšu tirgotājiem.

KO nu mels, lai es mājās uz gludā EPSON papīra izdrukātu, tad man vajag 720 DPI (lai printera galva nepārrēķina pa savam pikseļus). Der arī 360 DPI. Bet es drukāju ar 720 DPI, jo par kapeiku labāk izskatās matiņi.

Attiecīgi 24x16 collu bildīti izdrukājot (četras A4 lapiņas) man nepieciešami šitik punktiņi: 17280x11513 Respektīvi, četreiz par maz jaunajam kanonam.

Ar jauno Kanonu varēs izdrukāt gandrīz A4 bildīti (nedaudz pietrūkst).
Publicēts: 30.01.15 20:55
 citēt
Vaards:
Citagaisma:Un kur tos pikseļus likt? Ja maksimālā bilde, ko cilvēki pie savas sienas kar parasti nepārsniedz 11x14", ja Draugiem.lv pilnīgi pietiek ar 2000pikseļiem, kur šitos megus likt? Saldais ēdiens datoru un atmiņu karšu tirgotājiem.

KO nu mels, lai es mājās uz gludā EPSON papīra izdrukātu, tad man vajag 720 DPI (lai printera galva nepārrēķina pa savam pikseļus). Der arī 360 DPI. Bet es drukāju ar 720 DPI, jo par kapeiku labāk izskatās matiņi.

Attiecīgi 24x16 collu bildīti izdrukājot (četras A4 lapiņas) man nepieciešami šitik punktiņi: 17280x11513 Respektīvi, četreiz par maz jaunajam kanonam.

Interesanti kuram printerim galva ir spējīga drukāt ~11520 ppi ?
Publicēts: 30.01.15 21:28
 citēt
Fandango:Saskumu. maximālie ISO tikai 6400, expanded range- 12800. Nu, kam tas der, tik kaut kādiem studijas retiem darbiem ar pieminēto tamronu vai Ōtusiem.

Skumju plēve pār acīm!

Būtu beidzot uztaisījušoi normālu pixel binning, lai aparāts būtu universāls. NĒ! taisās tirgot arī mazpiseļu aparātu, ar lieliem ISO un maz megapiseļiem.

Fiziku (gaismas jūtību) nepiemānīsi.
Publicēts: 30.01.15 22:56
 citēt
Lunis:Nu veči man ja vecais Ds MARK III ar saviem 21.1 Megapixel vilka putekļus uz lēcas laukā ar 50Mpix dzīvi dimanti būs priekšā jābaž. Nu štrunts par kameru bet CANON stikli fiziski nevelk šādu parametru matricu. Buš mrak i uzāsas. Es saku man 50mm 1.2 stiklu nevarēju lietot jo Ds MARK III kautkā jocīgi perfekti ņema pāri puteklūs kas bija starp pēcām:):) Canon optikai GRIESTI šobrīd ir 20-24ļimonis pi`xšu uh tad ar dārgājiem stikliem

Pavasarī patestēju 600/4 uz 36 Mpix Sony. Vismaz tik daudz megapikseļus tas objektīvs velk. Līdz 50 tur jau vairs arī nav daudz. Visādā ziņā daudz megapikseļu aparātu Canonam vajadzētu. ISO 6400 arī nav ne vainas. Gribas bildēt lielos ISO - ir 1DX
Publicēts: 01.02.15 15:42
 citēt
GunarsII:
talavietis:kaut kur muld, ka Canon ar sony sadarbojas.

Nu tieši to pašu gribēju teikt. Muld daudz un dikti un nav dūmu bez uguns. Bet 50Mpix pilnkadra lineārā izšķirtspēja pikseļos uz mm ir tikai nedaudz lielāka nekā 24 Mpix APS-C. Tomēr tur par optiku uztraucas mazāk, APS-C lietotāji ir mazāki pikseļdrāzēji un prasības zemākas. Bet Tamrons lielījās, ka šitas esot "50 Mpix spējīgs" un taisīts gaidot tieši šos modeļus:
www.bhphotovideo.com...

----------------------------------------------------------------------

Cena nikna!

www.amazon.de...

Varbūt nokritīsies ar laiku par kādiem 10-20%?
Publicēts: 01.02.15 15:56 labots
 citēt
kura no Jūsu lēcām pavilks tos 50mpixeļus ?

te jums piemeers nikonam par d800 un 36mpix

Publicēts: 01.02.15 17:10
 citēt
Tabula būtu laba, ja vien būtu pateikts, kas tie par skaitļiem 2. un 3. ailē.
Publicēts: 01.02.15 21:25
 citēt
tas labi ka ir jauns modelis! es ar prieku nopirksu lietotu mark3
Publicēts: 01.02.15 22:41
 citēt
Vaards:

Ko nu mels pats.:-) Drukas DPI ir maz sakara ar matricas izšķirtspēju, tie Tavi epsoņa dpi nozīmē cik sprauslu tajā galviņā un nekas vairāk, bet nekas mazāk ar.
Publicēts: 02.02.15 11:04
 citēt
andre:kura no Jūsu lēcām pavilks tos 50mpixeļus ?

te jums piemeers nikonam par d800 un 36mpix

gan jau ka Canons kādu lēcu būs uzlicis un patestējis. :face-smile:
Publicēts: 08.02.15 13:47
 citēt
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):