hai hello gudentag etc. Nu tad gribētos painteresēties vai kāds no klātesošajiem lieto pastāvīgās gaismas t.i. uzbliezis mājās/darbā mazāku/lielāku studiju? Ir ideja mājās uztaisīt fotostūri savām personālajām vajadzībām bildēt portretus. Takā negribās gluži tā iztērēt uzreiz 2K eur pa kino flo gaismām tad gribētos vai kāds var padalīties ar savu viedokli/pieredzi alternatīvām kinoflowiem.
Es lietoju šad tad , kad gribas ko uz ātru roku bet ne telefonu un blici . Mājas vajazdību foto štūrītis ~200Eur Pietam universāls gan pastāvīgā gan impulsa gaisma gan mīksta gan cieta Pavisam vienkarši Viena mazā 100w bice ar hologēnu pilotgaismu , lētais lampu sataīvs un baltais lietusssargs Var izmantot gan hologenku kā pastāvīgi gan blici kā impulsa lietusargu kā izkliedētāju bez lietusarga kā cietu to bar bliezt arī atstarotājā tad vēl plus 40Eur Atsraotājam un staīuvam viņam.
Tipiskas ikdienas variants tādā vaidā par godu kārtējam mammas pasākumām
Lunis:Es lietoju šad tad , kad gribas ko uz ātru roku bet ne telefonu un blici . Mājas vajazdību foto štūrītis ~200Eur Pietam universāls gan pastāvīgā gan impulsa gaisma gan mīksta gan cieta Pavisam vienkarši Viena mazā 100w bice ar hologēnu pilotgaismu , lētais lampu sataīvs un baltais lietusssargs Var izmantot gan hologenku kā pastāvīgi gan blici kā impulsa lietusargu kā izkliedētāju bez lietusarga kā cietu to bar bliezt arī atstarotājā tad vēl plus 40Eur Atsraotājam un staīuvam viņam.
vot doma arī bildēt cilvēkus ar pentax 645, tad nu gribētos laikam tikai pastāvīgās gaismas. Vēl var tādā gadījumā pie loga pielikt palagu vai kādu citu izkliedējošu materiālu un arī labi izlīdzēties portretiem
Lunis:Es lietoju šad tad , kad gribas ko uz ātru roku bet ne telefonu un blici . Mājas vajazdību foto štūrītis ~200Eur Pietam universāls gan pastāvīgā gan impulsa gaisma gan mīksta gan cieta Pavisam vienkarši Viena mazā 100w bice ar hologēnu pilotgaismu , lētais lampu sataīvs un baltais lietusssargs Var izmantot gan hologenku kā pastāvīgi gan blici kā impulsa lietusargu kā izkliedētāju bez lietusarga kā cietu to bar bliezt arī atstarotājā tad vēl plus 40Eur Atsraotājam un staīuvam viņam.
vot doma arī bildēt cilvēkus ar pentax 645, tad nu gribētos laikam tikai pastāvīgās gaismas. Vēl var tādā gadījumā pie loga pielikt palagu vai kādu citu izkliedējošu materiālu un arī labi izlīdzēties portretiem
Nuuu īstenībā Pastāvīgās gaismas ir daudz dārgākas par Impulsa. Savukārt "Lietotāja" līmenis maksā 1:1 ar blicēm. Kāpēc liegt sev iespējas kad par to pašu naudu var dabūt 2-1 . Protams, var laist normālas pastāvīgas BET tas prasīs ļoti lielu papildus aksesuāru klāstu. Savulaik no neko darīt gadījās iespēja padusēt Harcourt studijas Parīzē rīkotos kursos. Tie bija lietderīgākie ~2000Eur ko esmu izdevis mācoties kādos ātrajos kursiņos. Šie bildē tikai pastāvīgām gaismām un katram kadram izmanto maziņu kompaktu halogēnu prožektoriņu un reflektoriņu čupu , pļus vēl apstrāde.
Diy variantā vari nopirkt pāris fluorescējošās dienasgaismas lampas, kuras modificējot pielāgo, lai vari uzlikt uz trijkāja: youtu.be... Mums Latvijā tādas lampas ar sešām spuldzēm neesmu redzējis, bet ar divām gan nav grūtības iegādāties. energo24.lv... un energo24.lv...
Vēl viens variants ir DIY led panelis: www.youtube.com... Prasa laiku, bet, ja ir laiks, un rokas neaug no pakaļas - nemaz naf tik traki. Pāris personīgas piezīmes, ja gribās led paneli: #1 pamatam ieteiktu izmantot alumīniju un varbūt kādu papildu dzesēšanu. #2 Ledus pirkt ķīnā, caur ebayu. Ja ir firma, tad var apsvērt alibabu. Latvijā LED cenas ir 3-4 reizes augstākas pat pēc piegādes un nodokļu nomaksas.
3rdHalf:Diy variantā vari nopirkt pāris fluorescējošās dienasgaismas lampas, kuras modificējot pielāgo, lai vari uzlikt uz trijkāja: youtu.be... Mums Latvijā tādas lampas ar sešām spuldzēm neesmu redzējis, bet ar divām gan nav grūtības iegādāties. energo24.lv... un http://energo24.lv/index.php?route=product/product&path=59_165&product_id=596
Var var , var arī piepirkt kondicionieri un skatīties kā piķis kabatā dilst Pastāvīgās gaiosmas viens no galvenajiem plusiem kapēc es to mēdzu izmantot tā`pec ka var bildēt uz vaēlū 1,4 un 2,8 fragmu un dragāt sērijās ja piemēram nemierīgu dzīvnieku jābildē , piemēram šitas bliezts ar 6 kadri sekundē jo lopam šausmīg nepatīk rokās un divu vienādu kadru nav
3rdHalf:Vēl viens variants ir DIY led panelis: www.youtube.com... Prasa laiku, bet, ja ir laiks, un rokas neaug no pakaļas - nemaz naf tik traki. Pāris personīgas piezīmes, ja gribās led paneli: #1 pamatam ieteiktu izmantot alumīniju un varbūt kādu papildu dzesēšanu. #2 Ledus pirkt ķīnā, caur ebayu. Ja ir firma, tad var apsvērt alibabu. Latvijā LED cenas ir 3-4 reizes augstākas pat pēc piegādes un nodokļu nomaksas.
a Tu nebaidies māju nosvilināt ar tiem lētajiem ķīniešu lediem? man te ziņo, ka kondiķi un mikrenes esot PZDC kvalitātes... Pasūtīju no aliexpress divas pakas ar lediem - vieni nebija īstie, no otriem puse dūc...
Bildes:a Tu nebaidies māju nosvilināt ar tiem lētajiem ķīniešu lediem? man te ziņo, ka kondiķi un mikrenes esot PZDC kvalitātes... Pasūtīju no aliexpress divas pakas ar lediem - vieni nebija īstie, no otriem puse dūc...
Ar Ķīnu viss ir vienkārši - cena atbilst kvalitātei. Cik esmu ņēmis lētāko atrodamo - viss mēsls. Cik esmu ņēmis pēc skata tādas pašas vai līdzīgas lietas, tik dārgāk - viss bijis ok.
Fandango:jebkuru zibspuldzi ar pilotgaismu var izmantot par pastāvīgo gaismu. Pastāvīgās gaismas man patīk, ja bildēju klusās dabas, portretiem diez kas nav, acu zīlītes mazas vai liels risks, ka cilvēks izkustēsies. Pieredze laba ar halogēnlampām, tik tās viegli no satricinājumiem pārdeg, vismas pārkvēles garās 220V. laba arī ar luminiscentajām lampām, tās nekarst, trieciendrošākas par halogēniem. LED izmēģināšu pavasarī. Neesmu pārliecināts par rezultātiem, tāpēc šobrīd neiesaku. Man ļoti svarīga precīza krāsu attēlošana.
labas, dārgas led lampas, kas tam paredzētas dod teicamu rezultātu. Ir bijusi iespēja par to pārliecināties. Biju vienā studijā doičlandē, džeki investējuši tūkstošus tieši led gaismās, ar datorprogrammu nosimulē perfektus uzstādījumus, foče uz zaļās lupatas un liek iekšā interjeros, rezultāts zašebis vnk.
Man cita problēma. Meklēju statīvam galvu. (kādam tak jābūt ar galvu). Meklēju lodveida. Tā. kā var nopirkt uz vietas, bet nepamet sajūta, ka jebajā var nopirkt no ķīniešim lētāk uz pusi. Vai ir, kāds pircis no jebaja statīvam lodveida galvas?
VValdis:Man cita problēma. Meklēju statīvam galvu. (kādam tak jābūt ar galvu). Meklēju lodveida. Tā. kā var nopirkt uz vietas, bet nepamet sajūta, ka jebajā var nopirkt no ķīniešim lētāk uz pusi. Vai ir, kāds pircis no jebaja statīvam lodveida galvas?
VValdis: Vai ir, kāds pircis no jebaja statīvam lodveida galvas?
Jebajs takš ir milzīgs "tirgus placis" ar lērumu privāto tirgoņu un dažādu Internet-veikalu. Tur pašu vellu var nopirkt- tikai jāmeklē un pareizi jāizvērtē piedāvājums un pārdevējs. Cits Tavā vietā to neizdarīs...