forum.gif
Pentax FF beidzot !
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pentax FF beidzot !
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 05.02.15 00:41
 citēt
Nu izskatās , ka dzīve pentax'istiem būs krietni rožaināka! Tie, kas nevar pacelt digitālo midformātu var dorši jau sākt mest acis uz FF, kam vajadzētu iznākt šogad. Mazliet vairāk info šeit: www.pentaxforums.com...
Publicēts: 05.02.15 00:44
 citēt
Viņiem laikam Kerčs pieņemts vadošā amatā... Raksturīgā pauze :D
Publicēts: 05.02.15 08:12
 citēt
Nu nezinu gan, vai viņi ilgi tos mazformāta pilnā kadra matricu daudz notirgos.. Ja būtu bezspogulis, tad tas būtu atbilstoši tirgum, bet spoguļu tirgū neviens spēlmanis nav aizgājis, tas nozīmē, ka rūkošā tirgū nāk iekšā, bez īpašām konkurētspējīgajām priekšrocībām..
Publicēts: 05.02.15 08:41
 citēt
No priekšrocībām pietiks ar WR, kurš Ķenoniem ir tikai 1-niekiem, arī cenu ziņā šie nav tādi laupītāji.
Par spoguļu rūkošo tirgu - nu neticu, nezinu, kam būtu jānotiek, lai es aizietu pie tiem, kuri bildē, turot kameru isstieptās rokās.
Publicēts: 05.02.15 08:57
 citēt
Pentaxam ir/būs arī objektīvi, kurus uz FF likt?
Publicēts: 05.02.15 09:01
 citēt
Schneider:No priekšrocībām pietiks ar WR, kurš Ķenoniem ir tikai 1-niekiem, arī cenu ziņā šie nav tādi laupītāji.
Par spoguļu rūkošo tirgu - nu neticu, nezinu, kam būtu jānotiek, lai es aizietu pie tiem, kuri bildē, turot kameru isstieptās rokās.

Aiziesi uz citiem medību laukiem, vot i viss. Tirgus rūk ne jau vienas dienas laikā. Ja agrāk amatieri izmantoja lētā gala spoguļus, no kuriem ražotājs tos centās pārorientēt uz profesionālajām kameram, tad tagad sāk ar visādiem aifoniem, no kuriem nepāriet uz spoguļiem, jo aifoņu ražotāji tos notur ar jaunām bilžu apstrādes programmām. Spogulis paliek par profu lauciņu, lai gan domāju, ka arī profi drīz pāries uz bezspoguli, vai vispār izzudīs kā šķira..

Ar bildēšanu, tāpat kā ar rakstīšanu bija.
Ja savulaiku katrs rakstīpratējs bija mākslinieks, piem., Puškins jau slavens Moskovijā bija ne jau dēļ savām rīmē, bet aiz to, ka šams tās rīmēja moskoliski un nevis franciski. Tad mūsdienās jau atsakās vispār no rakstīšanas, tā lūk pārāk uzlabo bērnu loģisko domāšanu.:-) Tagad pat žurnālsiti vairs neprot rakstīt, nemaz nerunāsim par to, ka šamie nezin, kas ir gramatika un sintakse.
Tapat tagad ar bildēšanu. Ja sākotnēji lai bildēt vakjadzēja simtiem kilogramu smagu aparatūru, tad mūsdienās pilnīgi pietiek uz cepures uzstutētam verķim, un bildēšana nekas ekskluzīvs nava. ..un fotožurnālista vietā strādā Tautas reportieris no Tautas balss ar aifonu.
Publicēts: 05.02.15 09:12
 citēt
Schneider:No priekšrocībām pietiks ar WR, kurš Ķenoniem ir tikai 1-niekiem, arī cenu ziņā šie nav tādi laupītāji.
Jāieģipsē rokas
Publicēts: 05.02.15 09:29
 citēt
LT_:Pentaxam ir/būs arī objektīvi, kurus uz FF likt?

Pentaxis tos nav pārstājis ražot pat visos kropa kundzības laikos. Lai man kāds nosponsorē 31/1,8 Ļimitedu un FA 50/1,4, man jau sāktu pietikt.

Tik hēviņzina, vai man tas vajadzīks... :amazing:
Publicēts: 05.02.15 09:32 labots
 citēt
Es teiktu, ka kādu gadu pa vēlu, bet labāk vēlu, nekā nekad.
Pie velna!
Ja viņu FF būs tik pat labs "bang for the buck" - es apsveru pamest nikonu.
:face-smile:
Publicēts: 05.02.15 10:16
 citēt
Drīzāk gadus 5 par vēlu :) un spogulenes nekur nezudīs, mainīsies uz labo pusi tik
Publicēts: 05.02.15 10:21
 citēt
Vēl vakar vakarā ar vienu čomu norunājām, ka Pentax nav pilnā kadra, bet pirms gulētiešanas pēkšņi feisbukā uzdūros uz linka ar paziņojumu par jauno dzelzi :D

Es kaut kā negribētu piekrist Citagaisma par to, ka Pentax nav nekādu cerību iekarot tirgu. Jāskatās kāda būs price/performance šim brīnumam un tad arī varēs spriest par to, cik veiksmīga būs tirgus iekarošana. Turklāt es neticu, ka aifoni spēs piedāvāt tādas pat attēla kvalitātes iespējas kā spogulene. Par bezspoguļiem jā, tur ir kaut kāda nākotne manuprāt, bet grūti noticēt, ka tie patiešām aizstās spogulenes.
Ņemot vērā ļoti līdzīgo pogu izkārtojumu un interfeisu, arī man ik pa laikam ir gribējies pāriet no Nikon uz Pentax. NIkon pēdējā laikā ir krietni grēkojis attiecībā uz lietotājiem, kas neoperē ar kosmiskiem budžetiem. Tāpat arī man galīgi nav skaidra Nikon sēriju attīstība, izlaižot pilnkadra kameras ar apcirstām iespējām. Tāpat var minēt nedienas ar D750 utt. Tomēr apsverot visus par un pret, loģiskāka škiet pāreja uz Canon. Pirmkārt jau servisa iespēju dēļ. Ne mazāk svarīgs ir otrreizējais tirgus, kurā Canon ir krietni lielāks piedāvājums un šis manuprāt ir vājākais punkts Pentax lietošanai vietējos platuma grādos.
Nu dzīvos, redzēs :)
Publicēts: 05.02.15 10:43
 citēt
Par lietoto stiklu pieejamību es galvu nelauzu, katru dienu tie nav jāpērk. Savējo Pentakša kropu esmu nokomplektējis caur jebaju un Tamronu, ja vajadzēs, nokomplektēšu arī FF.
Ja kas, P vairāki DA objektīvi noklāj arī pilno kadru, piemēram, kitenieks diapazonā 24-55 jau ir FF. Nu labi, kvalitāte kadra stūros, noteikti būs štruntīga, bet 35-55 varētu būt jau lietojams.
Publicēts: 05.02.15 10:47
 citēt
Pentax forever! :bad_smile:
Publicēts: 05.02.15 10:57
 citēt
Schneider:Par lietoto stiklu pieejamību es galvu nelauzu, katru dienu tie nav jāpērk. Savējo Pentakša kropu esmu nokomplektējis caur jebaju un Tamronu, ja vajadzēs, nokomplektēšu arī FF.
Ja kas, P vairāki DA objektīvi noklāj arī pilno kadru, piemēram, kitenieks diapazonā 24-55 jau ir FF. Nu labi, kvalitāte kadra stūros, noteikti būs štruntīga, bet 35-55 varētu būt jau lietojams.

Redzi, katram ir savas vajadzības un prioritātes. Man prioritāšu sarakstā ir garā gala optika, kas nemaksā lēti (bet dārgi es nevaru atļauties :) ) un es vnk nezinu ko Pentax sistēmas stikli spēj :) Tas arī mazliet baida un attur. Visādi citādi varu droši apgalvot, ka pēdējos gados nav vairs nekādas dramatiskas starpības dažādu brendu kamerām un tas iedrošina :), bet tomēr tāpat es negribētu steigties lai kaut ko mainītu šobrīd :)
Enīvej, Pentax ir ražotājs ar tradīcijām un ir tikai labi, ka tas neapstājas savā attīstībā :)
Publicēts: 05.02.15 11:06
 citēt
LT_:Pentaxam ir/būs arī objektīvi, kurus uz FF likt?

Pentaksu "burvība" ir fakts, ka kameras būvētas kā tanki. Līdz ar to, manuprāt, līdz ar kameru vajadzētu izlaist 24-70 2.8, 70-200 2.8 un kādu platleņķi ar kuriem varētu iet karā.
Visādi citādi - galvenais lai sigma, tamron un samyang izlaiž FF objektīvus ar pentax mountu. Tad par objektīvu trūkumu nevajadzētu sūdzēties.
Publicēts: 05.02.15 11:09
 citēt
Lēti maksā kitenieki, bet kā tik sākas specializācija (tele vai tur kāds makro), viss tas ir dārks pēc suņa visiem brendiem.
Un vēl stabilizācija objektīvā to sadārdzina gandrīz 2x.
Publicēts: 05.02.15 11:38 labots
 citēt
3rdHalf: Visādi citādi - galvenais lai sigma, tamron un samyang izlaiž FF objektīvus ar pentax mountu. Tad par objektīvu trūkumu nevajadzētu sūdzēties.

A ķimā zapts, te būs gan Tamponi, gan Sigma:

Arī Samjangs 85/1,4 pentaksim taisa.
Publicēts: 05.02.15 13:08
 citēt
Jauki! :)
Publicēts: 05.02.15 13:14
 citēt
Šobrīd tirgū iespiesties un kautko atkarot Nikonam un Canonam nevarētu kāds jauns spēlētājs. Pentax nav šis gadījums, viņiem jau ir vieni no labākajiem dzelžiem un stikliem apgraizītajā formātā, kā arī vidējā formātā. Drošvien nebūs nekādu tehnisku problēmu uztaisīt kautko labu arī pilnajam kadram.
Publicēts: 05.02.15 13:27
 citēt
traktors:Visādi citādi varu droši apgalvot, ka pēdējos gados nav vairs nekādas dramatiskas starpības dažādu brendu kamerām un tas iedrošina :)

Taču patērētāju uzvedības pētījumi norādīja, ka šādā situācijā izvēlas tos brendus, kuru mārketingā ieguldījumi ir lielāki, kuri ir populārāki.
Publicēts: 05.02.15 13:28
 citēt
traktors:
Enīvej, Pentax ir ražotājs ar tradīcijām un ir tikai labi, ka tas neapstājas savā attīstībā :)

Tas sen vairs nav Pentax, bet gan Ricoh. Kā Soņka savāca Minoltu, tā Ricohs no Tokinas nopirka pentaksi.
Publicēts: 05.02.15 13:32
 citēt
Pentakša galvenais mīnuss - cenas oriģinālajām blicēm, sevišķi pēdējām, blīvētajām ar videogaismu, kas ir pilnīks vājprāc!
Publicēts: 05.02.15 13:35
 citēt
Citagaisma:
traktors:

Tas sen vairs nav Pentax, bet gan Ricoh. Kā Soņka savāca Minoltu, tā Ricohs no Tokinas nopirka pentaksi.

Bet Ricoh neatkārtoja Soņu kļūdu, kuri uzlika fotopasaulē labi pazīstamās Minoltas vietā televizora marku.
Publicēts: 05.02.15 13:49
 citēt
Schneider:

Varu savu pārdot, ja kādam ir velme pie tāda tikt.
Publicēts: 05.02.15 13:53 labots
 citēt
Vēl varu piedāvāt Pentax 17-70mm f/4
Šādu te:
www.aircomnet.lv...
galaxy.lv...

(abiem ir kastītes, vāciņi, blendes, savukārt nav - nekādu skrāpējumu)
Publicēts: 05.02.15 14:10
 citēt
Apsveicu tos, kam šī tēma svarīga. Varēsiet lielajiem zēniem beidzot parādīt! :face-smile:
Publicēts: 08.02.15 13:54
 citēt
Tikmēr Canon neguļ :D

thenewcamera.com...
Publicēts: 08.02.15 14:33
 citēt
Ir cerība, ka kropotie objektīvi paliks lētāki. Neliek miera doma, ka reportāžām gribu 18-135, bet naudas žēl.
Publicēts: 08.02.15 14:51
 citēt
Schneider:Ir cerība, ka kropotie objektīvi paliks lētāki. Neliek miera doma, ka reportāžām gribu 18-135, bet naudas žēl.

Pat neceri! Objektīvu tirgošanā citi principi. Vienīgais uz ko var cerēt, ka šāds nomināls kādreiz var tikt pielikts kā kitenieks kādam rumpim no skalas vidusdaļas.
Publicēts: 08.02.15 14:58
 citēt
Ar to jau sen komplektē WR kameras (K-3, K-50) par kitenieku, tik man rumpi nevajag, bet acsevišķi ir nejēdzīga cena.
Publicēts: 08.02.15 15:30
 citēt
Schneider:
Citagaisma:

Bet Ricoh neatkārtoja Soņu kļūdu, kuri uzlika fotopasaulē labi pazīstamās Minoltas vietā televizora marku.

Pilnīgi precīzi! :)
Publicēts: 08.02.15 15:45
 citēt
Schneider:Ar to jau sen komplektē WR kameras (K-3, K-50) par kitenieku, tik man rumpi nevajag, bet acsevišķi ir nejēdzīga cena.

Nopērc komplektu, pārdod rumpi vai rumpi ar citu aizbāzni.
Publicēts: 08.02.15 16:19
 citēt
Varētu būt... Ja Profotexā pērk K-50 kitā ar 18-135, tas maksās 799, bet, ja vāc kopā pats, tad 535+479=1014.

Eu, sāku kasīt ķobi, moš piedāvāt, ja kādam vajak K-50 rumpi, varētu sakooperēties. Nopirksim kitu, savāksim, kam kas vajadzīks, vienam rumpis, otram stikls, maksu sadalīsim adbilstošā proporcijā, t.i. 422+377=799. Par kaukādu cipari aizbāznim es varētu piedāvāt gandrīz nelietotu kita 18-55 WR, būs verķis ar kuru bildēt lietusgāzes laikā. Nopirku reizē ar K-5, bet ir divi zūmi ar 2,8, tādēļ šis stāv plauktā bes pielietojuma.
Publicēts: 11.02.15 01:39
 citēt
Schneider:
3rdHalf: Visādi citādi - galvenais lai sigma, tamron un samyang izlaiž FF objektīvus ar pentax mountu. Tad par objektīvu trūkumu nevajadzētu sūdzēties.

A ķimā zapts, te būs gan Tamponi, gan Sigma:

jauks komplekts. bet Tu mazais pastalniek, pilniigi noteikti buutu laimiigaaks ar 77mm, 21 mm un 50 (44) mm fiksu.
Publicēts: 11.02.15 09:05
 citēt
Ne tava, lielais lupatlasi, darīšana noteikt manas prioritātes.
Skābu alu ar Trīskārtējo sadzēries, skrejamais parāvis, ka nakts vidū prātiņš d**sā aizgāja?
Publicēts: 11.02.15 09:52
 citēt
Starp citu - ja kādam interesē, man pašlaik ir lieki 2 gab. pentakša stikli:
Tamron 17-50/2.8 - pilnīgā kārtībā
Zvaigžņotais DA* Pentax 16-50/2.8 - čakarējas AF, jāpārprogrammē uz skrūves piedziņu
Ja kādam interesē - pm
Publicēts: 11.02.15 09:58
 citēt
Schneider:
Citagaisma:

Ja Soņkai no foto ir lielāks piķis salīdzinot ar Ricoh, tā ir dikti liela kļūda. Vispār strādāt ar peļņu un maksāt akcionāriem dividendes ir liela kļūda.
Publicēts: 11.02.15 10:11 labots
 citēt
Bet Soņkai, saglabājot Minoltas brendu, nevarētu būt vēl lielāks piķis, salīdzinot ar pašu šodienas Soņku?
Publicēts: 11.02.15 10:26 labots
 citēt
Zini, cik ir jāiegulda atsevišķa, ne sevišķi populāra (skatīsimies patiesībai acīs, uz Sony darījuma brīdi lielākajā daļā pasaules Minolta dSLR bija tikai pāris procentiem) zīmola raskruķīšanā?
Nu, nokilloja minoltu. Bajoneti atstāja? Atstāja. Ja jau tik ļoti tā minolta patika, vari tak pirkt soņu, no lietotāja Viewfinder par smiekla 200 Euro sarunāt uzlīmi ar uzrakstu Minolta un lietot laimīgs...

Minolta bija populāra filmu ērā, bet, tāpat kā kodak, galīgi nespēja iet līdzi tehnikas progresam. Lai gan kā Minoltai, tā Kodakam bija interesantas kameras.
Publicēts: 11.02.15 10:35
 citēt
Nu nezinu, bet Soņu mīzols fototehnikai līdz tam bija zināms, labākajā gadījumā, tikai ar ziepiniekiem.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):