forum.gif
Interesē garais stikls
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Interesē garais stikls
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.02.15 10:26
 citēt
Publicēts: 07.02.15 11:14 labots
 citēt
KKancis:www.flickr.com...
ar 300mm

Ja brauksi putnus un zvērus bildēt, kur tie ir mazāk tramīgi, būs OK. Latvijā daži ornitologi arī izmanto 300/2.8, bet vairāk dēļ tā, ka tas ir relatīvi mazs un viegls vai arī lieliem putniem no slēpņa. Šis, piemēram, ir ar 180/3.5 makro bildēts, bet tas nenozīmē, ka to vajag izvēlēties kā putnu objektīvu

Publicēts: 07.02.15 11:43
 citēt
Vispār jau mana galvenā vēlme bija notestēt stiklu un apskatīt iegūto bildi uz liela ekrāna. Nebija doma kļūt par putnu bildētāju. Tikai atsevišķās reizēs un gadījumos pamedīt putneļus. Es vairāk sportu bildēju un tur gan bildes, kas bildētas ar 200mm vai 400+mm stipri atšķiras. Es jau saprotu, ka dēļ tumšuma (un arī smaguma) to Tamronu bieži neizmantosi.
Tas, ko es gribēju teikt - gan jau pielietojumu stiklam atradīšu un izfunktierēšu, kam man viņs der vai neder, galvenais, lai bilde nav sūdīga by default.
Publicēts: 07.02.15 11:49 labots
 citēt
Alibaba: Jā speciālista padomi zelta vērtē :face-smile:

Un???
Pašam ir pieredze ar garajiem stikliem dabā?
300/4 ir pirmais, kuru var skatīties budžeta klasē.
Lietot reāli varēs tikai ar gaišo TC, kas vēl ir tīri OK. Nav arī jūtamu problēmu ar AF, kā daži forumos raksta. Labos apstākļos iespējams pat no rokas (pats tagad lietoju šo variantu, lai gan baigi pietrūkst mm...).
Tiem, kas IR bildējuši dabā, ir skaidrs, ka jāstrādā ar statīvu (pat monopods neder), un nekad nevar būt gana garš, vienīgi 500-600mm ir robeža, kur sākas nopietnas problēmas ar kustībām, vajag ļoti labu statīvu. Nedomāju, ka piem., pie 600mm palīdzēs VR vai OS...
Vislabākais, protams, ir Nikon 300mm f/2.8, tad arī 500, 600 utt. Tur citi pat tuvu nestāv.
Domāju, ka 300/2.8 ir izcila investīcija - dabai, portretiem, un 100x labāks naudas ieguldīšanas veids, nekā krājkonti uz procentiem, auto vai NĪ.
Publicēts: 07.02.15 11:50
 citēt
Ja sportu un ik pa laikam putnus un zvērus, tad izvēle pavisam vienkārša - 400/2.8. Sportā bez tāda ir grūti iztikt, ja tas nav šahs
Publicēts: 07.02.15 11:50 labots
 citēt
Tev cilvēki jau mēģināja starp rindām pateikt, ka uzsvars ir nevis uz objektīvu, bet gan Tavu nodošanos šai nodarbei ar pilnu atdevi. Ne ar vienu objektīvu Tu nedabūsi labu bildi paņemot un patestējot. Vienmēr atradīsies kaut kāds apstāklis jeb nezināmais, kas patraucēs - ta laiks būs apmācies, ta putni slēpsies, ta kaķis sēdēs uz šķūnīša jumta un biedēs putnus prom. Un kurš Tev dos uz nedēļu savu tehniku, lai Tu vari roku, aparātu un smadzenes piešaut pie tā stikla?
Un, ja runa ir par fotogrāfiju, kur putni ir tikai vieni no bildējamajiem, + budžets ir ierobežots, tad ak34 Tev jau pateica uz ko jāskatās.
Publicēts: 07.02.15 11:55
 citēt
Katru vasaru vazājos dziļos laukos dažādu kukaiņu, putnu un zvēru meklējumos.
Nekad (!!!) ejot mērķtiecīgi uz kaut ko, neesmu dabūjis nevienu (!!!) normālu kadru.
Viss, kas pašam patīk, ir gadījies nejauši. Tu ej, un ir moments - netālu sēž vai nu kukainis, vai putniņš vai zvērs - un tad - vai nu aparāts ir iestatīts gatavībā, vai palaid to garām...
Dabā gandrīz neko nevar ieplānot.
Publicēts: 07.02.15 12:00
 citēt

Nekad (!!!) ejot mērķtiecīgi uz kaut ko, neesmu dabūjis nevienu (!!!) normālu kadru.

Tas tāpēc, ka Tu neko nezini par tās vides iemītnieku gaitām. Vai Tu zināji, ka taurenis atgriežas vienā un tai pašā vietā katru pusstundu? Kā štiks, neizlaižot nevienu apli - vienmēr uz vienu un to pašu ziedu kamēr tas zied! Vienkārši iekārtojies un pagaidi.
Tas pats ar vabolēm. No rīta viņas pamet naktsmītnes vietu un vakarā steidz atpakaļ. Tas pats ar čūskām, ķirzakām, mušām, spārēm, putniem un zvēriņiem. Tu nedabūsi nevienu (!!!) skaistu kadru, ja nezināsi viņu uzvedības nianses un maršrutu.
Publicēts: 07.02.15 12:07
 citēt
"Vai Tu zināji, ka taurenis atgriežas vienā un tai pašā vietā katru pusstundu? Kā štiks, neizlaižot nevienu apli - vienmēr uz vienu un to pašu ziedu kamēr tas zied! Vienkārši iekārtojies un pagaidi. Tas pats ar vabolēm. No rīta viņas pamet naktsmītnes vietu un vakarā steidz atpakaļ. Tas pats ar čūskām, ķirzakām, mušām, spārēm, putniem un zvēriņiem"
Par tauriņiem +1.
Par kukaiņiem un citiem neesmu tik drošs. Esmu sēdējis purvā pāris stundas, medījot taurenīšus un zilzaļās spāres. Viss atkarīgs no vēja un saules kustības (kā iet ēnas). Bet esmu tikai diletants, kurš izraujas dabā tik, cik brīvs no darba.
Vai ir kaut kur izlasāms par šīm uzvedības dīvainībām?
Publicēts: 07.02.15 12:14
 citēt
Numeri:Katru vasaru vazājos dziļos laukos dažādu kukaiņu, putnu un zvēru meklējumos.
Viss, kas pašam patīk, ir gadījies nejauši. Tu ej, un ir moments - netālu sēž vai nu kukainis, vai putniņš vai zvērs - un tad - vai nu aparāts ir iestatīts gatavībā, vai palaid to garām...

Labas bildes ļoti reti var dabūt vienkārši ejot uz dullo dabā. Bet tā var gadīties, protams. Parasti gan pie labām bildēm ir nopietni jāpiestrādā, jo garantijas, ka dabūsi bildi pirmajā dienā, kad aiziesi bildēt ir ļoti maza. Atsevišķus zvēru vai putnu labas bildes iegūšanai vajag nevis dienas, bet vairākus gadus.
Publicēts: 07.02.15 12:35
 citēt
Starp citu, papētīju dažādus remote control vadības risinājumus, lai varētu lietot savus esošos stiklus. Noliktu aparātu tuvu pie barotavas, a pats istabā pie loga.
Iepatikās šitais variants: www.ebay.com...
Kāds kaut ko tādu izmanto?
Publicēts: 07.02.15 12:50 labots
 citēt

Vai ir kaut kur izlasāms par šīm uzvedības dīvainībām?

Biologu visādu forumos. Interneta klasifikatoros, kur klāt ir sadaļa viesiem un forums. Daudz var uzzināt jautājot. Bet vislabākais veids ir iezīmēt sev teritoriju, kādu kvadrātkilometru, izpētīt tā augu segu un pāris sezonas vērot kukaiņu migrāciju un uzvedību. Trešajā gadā zināsi kurā pudurī kas dzīvo un kas nāk turp baroties un cikos. :)
Par to "neesmu drošs", viss ir vēl vienkāršāk - katrs kustonis ir savā barības ķēdē. Vienkārši uzzini, kurš kuru ēd un zināsi, ko atradīsi vietā x, xx un xxx.
Publicēts: 07.02.15 13:17 labots
 citēt
Bzh:... ieraudzīju viņus, viņi ieraudzīja mani, steigā spiedu bildēt ...

Man arī 1x sanāca sastapties ar alni golfa laukumā ~20m (varbūt pat mazāk, nemērīju) attālumā. Bikses pilnas. Labi, ka viņš pats nobijās nevis nāca mani apēst. (:
Publicēts: 07.02.15 13:29
 citēt
Nav jēgas tām testēšanām, nebūs nekādu brīnumu. Nedos lētais zooms tādu bildi, kā dārgie stikli. Man gan nav neviens no minētajiem, bet ir sigmas 150-500. Bildēt gan ar viņu var. Cik tuvu var pieiet putniem, skaļi šos uzrunājot, var redzēt manā reportāžā par resnajiem putniem. Tikai nevajag domāt, ka varēs vēl ko audz izkadrēt. Ja gribas kvalitatīvāku zoomu, varbūt jāskata nikona 200-400f4?
Publicēts: 07.02.15 14:30
 citēt
ak34:
Labas bildes ļoti reti var dabūt vienkārši ejot uz dullo dabā. Bet tā var gadīties, protams. Parasti gan pie labām bildēm ir nopietni jāpiestrādā, jo garantijas, ka dabūsi bildi pirmajā dienā, kad aiziesi bildēt ir ļoti maza. Atsevišķus zvēru vai putnu labas bildes iegūšanai vajag nevis dienas, bet vairākus gadus.

Tieši tā un savādāk nemaz nevar būt, ne velti dzīvnieku foto(augstākās kvalitātes) ir vissarežģītākais foto paveids, kas prasa gan milzu pacietību un labas zināšanas zooloģijā kā arī laba pēddziņa prasmes :face-wink:

Numeri:Katru vasaru vazājos dziļos laukos dažādu kukaiņu, putnu un zvēru meklējumos.

bet šādi var runāt tikai garlaikots knipsētājs kuram apmierina bieži sastopamu dzīvnieku zemas kvalitātes bildītes. Piemēram iemet acis pāris profu darbos no man mīļa fotosaita nsz.35photo.ru sergeyivanov.35photo.ru Kāpēc tās bildes ir tik izcilas un interesantas? Jo uz katru dzīvnieka sugu mērķtiecīgi strādāts mēnešiem, gadiem, nekādas nejaušības!
Publicēts: 07.02.15 15:47
 citēt
Paskatījos testus, tas tamrons baigi labi izskatās, salīdzinoši ar konkurentiem. Gandrīz jāņem savi vārdi atpakaļ, šo varbūt ir jēga patestēt.:) Optikas industrija arī neguļ uz lauriem.
Publicēts: 07.02.15 16:57 labots
 citēt
ass esot no 300 - 500 mm robežā. Var palasīt club.foto.ru atsauksmes.. / tas par tamron/
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):