forum.gif
Interesē garais stikls
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Interesē garais stikls
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.02.15 09:32
 citēt
Tā kā ir vēlme bildēt gan putniņus, gan citus zvērus, un ar esošajiem 200-300mm stikliem šajā lauciņā īsti neko iesākt nevar, tad funktierēju par kādu no garajiem stikliem. Agrāk domāju par Sigmu 50-500, tagad skatos, ka Tamronam ir 150-600. Protams, ka stikli tumši un tā. Bet tas tā. Vairāk interesē, varbūt kādam no šejienes nikonistiem ir īpašumā viens vai otrs. Labprāt piespraustu savam bodijam un uzblieztu dažus kadrus.
Publicēts: 06.02.15 10:06
 citēt
nikonam, canonam?
Publicēts: 06.02.15 10:13
 citēt
KKancis:nikonam, canonam?

:face-wink:
uldo:...... varbūt kādam no šejienes nikonistiem ir īpašumā viens vai otrs.
Publicēts: 06.02.15 10:17
 citēt
laikam akls :face-grin:
Publicēts: 06.02.15 10:25
 citēt
Ja kādam ir tā tamrona bazuka CANONam, arī labprāt paskatītos uz viņu klātienā.
Publicēts: 06.02.15 10:42
 citēt
Pārāk mazs atslēgas caumurs tam tamponam - 6.3!
Publicēts: 06.02.15 10:46
 citēt
vēl jau labs ir AF-S Nikkor 300mm f/4D ED-IF + TC-14E III
Publicēts: 06.02.15 10:57
 citēt
Interesantu hōbiju esi sev izvēlējies.
vai nebūtu jāskatās tad sigmas virzienā:
www.letsgodigital.org...
Vispār ieteiktu painteresēties pie zināmākā putniņu bildētāja "mūsu" Krustu Agra, lai pieredzē padalās vai Saldus Jansona kunga, tas arī to vien darā kā sēž putniņus vaktēdams.
Publicēts: 06.02.15 11:15
 citēt
Agrim, liekas, ir ļoti gara truba. Saldus Jānim, agrāk bija 200mm (varbūt tagad kaut kas ir mainījies), bet vairāki maskēšanās tērpi. Tādējādi varbūt var iztikt arī ar tiem 200mm. Es tā kā neesmu gatavs ilgi sēdēt slēpnī un vaktēt. Labāk kaut ko garāku no stikliem. Tie 200mm pat no 3m attāluma zvirbuļu šaušanai ir dikti par īsu.
Publicēts: 06.02.15 11:23
 citēt
Nezinu patiesībā par nikoniem, bet, cik atceros no kenonistioem, Haidukam bija 400mm un vēl ektenderi klāt. Tad taču vajadzētu pietikt?
Man ir lielisks 200mm bet putniņus nav izdevies trāpīt un nav arī bijis mērķis un pacietība...
Publicēts: 06.02.15 11:30
 citēt
Putniņu vaktējamās kabīnes
Publicēts: 06.02.15 11:49
 citēt
Nemaz nesmejies. Gan Saldus Jānim, gan Jansonkugam no Valkas bija lieliskas maskēšanās teltis. Jānis pats vēl konstruēja un izgatavoja, sevišķi fanīgs viņam bija "gulbja" tērps... vienīgais jautājums man bija, kā viņš atrisināja čurāšanas problēmu...
Publicēts: 06.02.15 11:56
 citēt
Esmu redzējis gan to gulbi, gan aļa komoflāžas kostīmu (krūmu kostīmu). Bet ar kostīmu jau nepietiek. Vajag arī pacietību sēdēt un gaidīt. Tādas pacietības man nav. Tāpēc gribēju atrast kādu nikonistu, kam ir kāds no šiem garajiem stikliem.
Publicēts: 06.02.15 12:12
 citēt
nesix:Pārāk mazs atslēgas caumurs tam tamponam - 6.3!

Skatoties testus, tamponam garajā galā asums tā vai tā ir daudz maz tikai pie f8
Publicēts: 06.02.15 12:16
 citēt
Cik esmu ar garajiem stikliem (300-400mm garajā galā) vazājies, bez pacietības tāpat putniņus nesanāks nobildēt. Nepaklausīgi, maitas.
Publicēts: 06.02.15 12:20
 citēt
Esmu gatavs gaidīt saulainās dienas, lietot f8 vai f11, ja bilde nav izplūdusi un nepazūd detalizācija. Skatītjos vakar visādas bildes netā, kas bildētas ar šo stiklu (lielā izmērā)- nepatika. Mazas izskatījās OK, atverot lielu - ni un ni. A visādi review saka, ka labs. Tāpēc nevar saprast, kā ar to labumu ir. Un man liekas, ka kādam no bloga tāds stikls krājumā ir. Arī Sigmas bildes skatījos - tās vēl vairāk nepatika.
Publicēts: 06.02.15 12:29
 citēt
uldo:Tā kā ir vēlme bildēt gan putniņus, gan citus zvērus, un ar esošajiem 200-300mm stikliem šajā lauciņā īsti neko iesākt nevar, tad funktierēju par kādu no garajiem stikliem. Agrāk domāju par Sigmu 50-500, tagad skatos, ka Tamronam ir 150-600. Protams, ka stikli tumši un tā. Bet tas tā. Vairāk interesē, varbūt kādam no šejienes nikonistiem ir īpašumā viens vai otrs. Labprāt piespraustu savam bodijam un uzblieztu dažus kadrus.

Varu piedāvāt patestēt Sigmu 50-500
Publicēts: 06.02.15 13:07
 citēt
uldo:Esmu redzējis gan to gulbi, gan aļa komoflāžas kostīmu (krūmu kostīmu). Bet ar kostīmu jau nepietiek. Vajag arī pacietību sēdēt un gaidīt. Tādas pacietības man nav. Tāpēc gribēju atrast kādu nikonistu, kam ir kāds no šiem garajiem stikliem.

Ja nav pacietības gaidīt, tad droši vari ietaupīt tos 1-2k EUR un aizmirst par putnu un zvēru fotografēšanu.
Publicēts: 06.02.15 13:17
 citēt
Nepacietīgākajiem tikai kāzas bildēt
Publicēts: 06.02.15 13:20
 citēt
Johan, labprāt piesakos iemēģināt. Tev ir iepriekšējā versija, vai pēdējā?
Publicēts: 06.02.15 13:28
 citēt
ak34:
Ja nav pacietības gaidīt, tad droši vari ietaupīt tos 1-2k EUR un aizmirst par putnu un zvēru fotografēšanu.

Neesmu putniņu bildētājs, bet 400 mm ir (īsti), bez pacietības nekādus putniņus nenobildēsi, par īsu. Un spriežot pēc putniņu izmēra uz kadra diez vai crops palīdzēs ar visiem saviem it kā 600 mm. Vienīgi putniņi dažāda izmēra, virs galvas lidojošām kaijām, vārnām, kraukļiem arī ar 300 mm pietiek, tik fokusēties nepieciešams žigli.
Publicēts: 06.02.15 13:35
 citēt
Man iesākumā pietiktu sabildēt visus tos, kas nāk uz barotavu. No loga nesanāk - pārāk tālu. Ja pieiet tuvumā, tad šie nelido.
Publicēts: 06.02.15 13:51
 citēt
ak34:
uldo:Esmu redzējis gan to gulbi, gan aļa komoflāžas kostīmu (krūmu kostīmu). Bet ar kostīmu jau nepietiek. Vajag arī pacietību sēdēt un gaidīt. Tādas pacietības man nav. Tāpēc gribēju atrast kādu nikonistu, kam ir kāds no šiem garajiem stikliem.

Ne vienmēr :)
Reizēm ir vēlme ņemt 2kg ekipējuma un pastaigāt pa mežu.. Ar cerību kādu mežalopu ieraudzīt un nobildēt :) Ar vienīgo pretenziju, ka to var atpazīt arī kāds nejaušs bildes redzētājs.. (piemēram, mana šī bilde img.fotoblog.lv... ir tieši tā radusies - gāju vnk pameklēt kādu mežalopu, ieraudzīju viņus, viņi ieraudzīja mani, steigā spiedu bildēt.. Diemžēl ekspozīcijas korekciju nepaspēju izlabot :D, jo krūmi aizsedza skatu, tad šie bija pārāk tālu un tā.. )
Publicēts: 06.02.15 14:06
 citēt
Nu labi, alni var palūgt iznākt ceļmalā, bet ar putniem, domāju- slēpnis vai kamera ar tālvadību
Publicēts: 06.02.15 14:09 labots
 citēt
He, he, un Tu tiešām esi tik naivs, ka domā, ka tās skaistās putniņu bildes ar brīnšķo fona blūru, ir "noķertas nejauši"? :haha:
Iesaku iegādāties šo luminepixels.com... grāmatu un iepazīties ar putnu pasauli no iekšpuses. Bez tam, fotografējot ar tādu trubu, kādu Tu meklē, bez tēvoča Fresnela lēcām Tu neiztiksi tāpat. Ideja bildēt barotavu caur logu ir tikpat bērnišķīga kā iet uz mežu ar 2kg ekipējuma, cerībā pārnākt ar daudz maz skatāmām bildēm.
ak34 jau pateica pārējo.

Vēl viena lieta par putniem - jo tālāk laukos, jo viņi ir tramīgāki. Putni ir pakāpeniski jāradina pie barotavas, būrīšu un ligzdu novērotājiem, tad nebēgs. Bet tas prasa milzīgus laika ieguldījumus vienas ligzdošanas sezonas garumā. Un jāsāk ar to, ka tiek speciāli plaucētas meijas, kāds ziedošais zars un gatavota sezonas atklāšana divas nedēļas pirms faktiskās zaru plaukšanas dabā. Tiek pirkti tārpiņi, sēklas un ārā taisīta barotava ar atbilstošu, tīru fonu un fotogrāfijai pareizi izvēlētu saules ceļu un tad sākas sēdēšana, ilga, nogurdinoša un apnicīga, līdz brīdim, kad putni ierauga zaļu bērzu un arī barotavu. Kamerai uz to brīdi jau jābūt kaujas gatavībā un zibspuldzēm arī.
Šim pasākumam Tev pietiks arī ar 200mm. Labāk nopērc labas zibspuldzes par to naudu.
Publicēts: 06.02.15 14:25 labots
 citēt
Bēt, kā ir ar meiteni pretējās mājas logā. Vai tur arī vajag pacietību?
Publicēts: 06.02.15 14:26
 citēt
uldo:Johan, labprāt piesakos iemēģināt. Tev ir iepriekšējā versija, vai pēdējā?

versija bez OS.
Publicēts: 06.02.15 14:47
 citēt
NU tas tamrons 150-600 pie 600mm f6.3 nav īpaši ass :face-grin:
www.flickr.com...
Publicēts: 06.02.15 14:59
 citēt
versatile:Cik esmu ar garajiem stikliem (300-400mm garajā galā) vazājies, bez pacietības tāpat putniņus nesanāks nobildēt. Nepaklausīgi, maitas.

bildē alumīnija, titāna un oglekļa škiedras putniņus. :)
Publicēts: 06.02.15 15:09
 citēt
Bet gadās arī tā, brauc tu caur mežu mājās no alumīnija, a gar ceļa malu lopi skrien. Tad ar vienu roku stūrē, ar otru jāpaspēj stiklu sānos nolaist, fočiku sagrābt, ar manuālo fokusu daudz maz trāpīt un no ceļa nenobraukt. Vot tā...
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 06.02.15 15:23
 citēt
Nē nu cirks gatavais, cilvim redz nav pacietības stundām tupēt slēpnī, bet ir liela vēlme skraidīt apkārt ar garu un tumšu trubu un piesviedienā bliezt vārnas un zvirbuļus! :haha:
Publicēts: 06.02.15 18:45
 citēt
uldo:Man iesākumā pietiktu sabildēt visus tos, kas nāk uz barotavu. No loga nesanāk - pārāk tālu. Ja pieiet tuvumā, tad šie nelido.

pie barotavas var uzlikt kameru ar jebkādu objektīvu uz statīva un pats sēdi siltā istabā un spaidi pulti! :face-wink:
Publicēts: 06.02.15 23:08
 citēt
Putnisti, sarosās! www.dabasmuzejs.gov.lv...
Publicēts: 07.02.15 00:28 labots
 citēt
1) Putniņu bildēšanai dabā gan 200mm, gan 300mm ir stipri par īsu.
2) Uzreiz vajag aizmirst par zūmiem, būs neass un ziepe.
3) Iesaku kaut vai to pašu 300mm f/4 D ar gaišo TC.
Ja interese par dabas bildēšanu nopietna, ir vērts atteikties piem., no krutākas BMW žurkas (iztikt ar demokrātiskāku auto) un uzreiz nopirkt Nikon 300mmm f/2.8 vai kādu no vēl garākiem superklases gaišajiem brīnumiem.
Ekur Cērkstē dzīvo viens kadrs, kurš putnus ar tādiem bildē - katrs objektīvs vismaz ap 5-6000 Eur vērtībā, bet pats pārvietojas ar kaut kādu pavecu "dāmu" Renault. Saprātīga rīcība, ja hobijs ir fotografēšana.
4) Ar putnu un dzīvnieku fotografēšanu ir tā, ka nekad nevar būt par garu - vienmēr šķiet par īsu. Problēma ir gaišums/ātrums, tāpēc es uz 150-600mm nemaz neskatītos, jo 600mm tāpat dabā ir par īsu un piedevām vēl tumšs, kas izslēdz jebkādu TC lietošanu. Un ko līdz tie 600mm, ja tajā galā stikls nav ass...
5) Nav tik traki ar slēpņiem un sazin ko vēl. Staigājot arī var daudz labu kadru dabūt. Piem., braucot ar laivu, Rideļu ezera krasta zarā nobildēju zaļo vārnu... Galvenais nenoslinkot un ik pa laikam iestatīt kameru gatavībā, lai var ķert un bildēt nedomājot.
Nevajag lietot spilgtus, čaukstošus apģērbus, nevajag lietot dezodorantus un nevajag smēķēt. Vēlams - izslēgt arī mobilo.
Un uzvesties mierīgi.
Publicēts: 07.02.15 01:34
 citēt
Numeri: Putniņu bildēšanai dabā 300mm ir stipri par īsu.

Numeri: Iesaku kaut vai to pašu 300mm f/4 D

Numeri: 600mm tāpat dabā ir par īsu

Jā speciālista padomi zelta vērtē :face-smile:
Publicēts: 07.02.15 09:00
 citēt
Še ku aktuāls vietējais sludeklis pa tēmu (cena gan nav pa tēmu)..:face-wink::

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 07.02.15 09:11
 citēt
Friidis:Še ku aktuāls vietējais sludeklis pa tēmu (cena gan nav pa tēmu)..:face-wink::

[url=http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/122041/pardodu-canon-ef-500mm-f40l-is-usm/#Item_2

Cena]http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/122041/pardodu-canon-ef-500mm-f40l-is-usm/#Item_2

Cena[/url] kā reizi ir laba. uz mazās matricas būs labs
Publicēts: 07.02.15 09:18
 citēt
Bet ja par objektīviem - 400/5.6 ir ir labs un pietiekami lēts. 300/2.8 būs padārgs un putniem ne īpaši piemērots. Man ir sigma 120-300/2.8, kas īpaši neatpaliek no 300/2.8 fiksiem un putniem to iznantoju reti. Ar telekonvertoriem to var pagarināt, bet zūd kvalitāte un AF ātrums, īpaši ar 2x. Zinu, ka dabas fotogrāfi slavē sigmu 50-500.
Publicēts: 07.02.15 09:23
 citēt
Es arī esmu dzirdējis labas atsauksmes par to superzūmu Bigmu. Pats pirms pāris gadiem par tādu domāju, bet labi, ka nepaņēmu to duru. :face-grin:
Publicēts: 07.02.15 09:54
 citēt
Beidz ākstīties skaties Nikona 400,600 vai arī 800 :D:grimace::face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt