forum.gif
spuldze vs impuls
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / spuldze vs impuls
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.02.15 00:10
 citēt
varbut man kaads var paskaidrot, ja paņem kvēlspūldzi 100w,vai jebkuru pastāvīgā gaismekļa avotu, un salīdzina pret impulsa studijas gaismu 100w. kāda ir to jaudas attiecība ? es saprotu ka studijas gaisma 100w jaudaaa buus krietni speeciigaaka pret 100w pastāvīģās gaimas ? vai tomēr kaut ko jaucu ?
Publicēts: 09.02.15 08:52
 citēt
priore:Zibspuldzei ir Vatsekundes jeb Džouki, vati ir patērētā jauda. Spriegums reiz strāva. Vajag ievērot pareizu terminoloģiju un pareizi runāt, tad nebūs putra domāšanā, tāpat, kā ar slēdža ātrumu eksponēšanas laikavietā un lēcām objektīva vietā.

kā lai tās salīdzina savā starpā ?
Publicēts: 09.02.15 08:55
 citēt
Ar eksponometru un flešmetru.
Arī dažādu veidu vienas jaudas kvēlspuldzēm būs dažādas gaismas plūsmas.
Publicēts: 09.02.15 09:28
 citēt
bet nav neviens meerijis vai fizikaali apreekinaajis ? tipa 1000w pastaviigaasv gaismas = 100w impulsa gaismas ?
Publicēts: 09.02.15 09:36 labots
 citēt
bet nav neviens meerijis vai fizikaali apreekinaajis ? tipa 1000w pastaviigaasv gaismas = 100w impulsa gaismas ?

Priekš kam? Vienalga tas aprēķins būs tikai subjektīvs. Schneider jau pareizi pateica - dažādas gaismas plūsmas. Turklāt, ja Tu gribi precīzu fizikālu aprēķinu, Tev jāņem vērā faktiskie mērījumi ( konkrētam setupam, ar konkrētiem attālumiem un konkrētu priekšmetu, kuru taisies fotografēt ) no kuriem gaismas avota gaismas plūsma ir vienīgais konstantais lielums. Mainīgie būs visi pārējie, ieskaitot visu setupā iekļauto virsmu atstarošanās.
t.i. - nomainot setupā kaut vienu attālumu vai fonu, vai priekšmetu, visa Tava matemātika lidos tar tarari.
Publicēts: 09.02.15 10:25
 citēt
_VA_:

Priekš kam? Vienalga tas aprēķins būs tikai subjektīvs. Schneider jau pareizi pateica - dažādas gaismas plūsmas. Turklāt, ja Tu gribi precīzu fizikālu aprēķinu, Tev jāņem vērā faktiskie mērījumi ( konkrētam setupam, ar konkrētiem attālumiem un konkrētu priekšmetu, kuru taisies fotografēt ) no kuriem gaismas avota gaismas plūsma ir vienīgais konstantais lielums. Mainīgie būs visi pārējie, ieskaitot visu setupā iekļauto virsmu atstarošanās.
t.i. - nomainot setupā kaut vienu attālumu vai fonu, vai priekšmetu, visa Tava matemātika lidos tar tarari.

+1
Publicēts: 09.02.15 10:52
 citēt
andre:bet nav neviens meerijis vai fizikaali apreekinaajis ? tipa 1000w pastaviigaasv gaismas = 100w impulsa gaismas ?

Gaismu vatos nemēra. Sivēnu sildamā 1000W lampa savu jaudu addot siltumā, bet tādas pašas jaudas halogēna spuldzē - gaismā.
www.latled.lv...
Publicēts: 09.02.15 11:00
 citēt
Domu saprotu.... ir vēlme pāriet no impulsu gaismām un pastāvīgo. Tik traki kā iepriekšējais skaidrotājs nemaz nav, var jau kaut ko arī sarēķināt.
Fundamentālā fiška , kas jāsaprot : Impulsa gaismai ir viena gaimas porcija, ko ģenerē lampa ar savu jaudu vai 1/8 daļu jaudas. tas ir gaismas daudzums kas neatkarīgi no slēdža ātruma izgaimo matrcu. flešmetrs parāda diafragmu pie noteiktā ISO. Pastāvīgajai gaismai nāk klāt laika faktors. Ar 10 luksiem gaismojot pietiekami ilgi arī var adekvāti noeksponēt kadru. Cilvēku bildēšanā vēlams būtu vismaz 1/100 s , kas prasīs intensīvāku gaismas avotu.
Pamērot Luksus uz bildējamā objekta mana Androida aplikācija izskaitļo kāda parametri man būs nepieciešami
Piem. 1000LUX uz modeļa degungala - ISO 400 pie F.2 ļaus eksponēt ar 1/500. .... Praksē tā arī sanāk.
Mans Ledzilla Dedolight dod 3000 lux no 1m spot režīmā. Lielākiem projektiem vajag ko spēcīgāku. Man pietiek.
www.youtube.com...
Publicēts: 09.02.15 11:05
 citēt
Ledzillai ir 8W led,
1/2 no tā jaudas dos parastākas led lampas ar ap 20W jaudu.
pamatā jāskatās uz luxiem , kas norādīti anotācijā... tas ir salīdzināmais parametrs starp pastāvīgās gaismas avotiem
ekvivalentus ar impulsu gaismām nāksies saveidot pašam eksperimentu veidā.
Publicēts: 09.02.15 11:28
 citēt
kārdinošs kompakts komplekts
www.youtube.com...
tikai ceņņiks manām amatiera vajadzībām paaugsts :)
www.bhphotovideo.com...

var jau arī ar Dedolight mobilajā versijā komplektēties ..
www.bhphotovideo.com...
www.youtube.com...
Publicēts: 09.02.15 11:47 labots
 citēt
soms:
ekvivalentus ar impulsu gaismām nāksies saveidot pašam eksperimentu veidā.

Tieši tā, pašam! Ja pareizi sapratu, tad ne jau Latvenergo maksājumi jāsalīdzina, bet gan objekta apgaismojumi. Zibspuldzes impulsa jauda dēļ ļoti īsā uzliesmojuma (1/500 - 1/20000) ir krietni lielāka par jebkuras pastāvīgās lampas jaudu un darbināt zibspuldzi drīkst tikai pie tiem ekspozīcijas laikiem, kuros spraugslēdzis vismaz uz mirkli ir pilnīgi vaļā, bet ar centrālo slēdzi pie visiem laikiem. Ja nu ļoti vajag tādu ekvivalentu, tad es uzņemtu vienu PAREIZI eksponētu bildi ar blici pie mazākā atļautā ekspozīcijas laika. Pēc tam pie visiem tiem pašiem nosacījumiem ar dažādiem laikiem (f viens un tas pats!) pastāvīgajā gaismā. Jāgaismo būs ilgāk. Ekspozīcijas laiku attiecība pie vizuāli vienādi/pareizi eksponētiem kadriem būs ĻOOTI aptuvens meklētais ekvivalents.
P.S. Elektrisko jaudu salīdzinājumam ir pavisam maza jēga, jo kvēlspuldžu, dienasgaismu, LEDu, elektrisko loku u.t.t. gaismas atdeves ir ļoti atšķirīgas.
Publicēts: 09.02.15 18:51
 citēt
Kas to būtu domājis ka Andre tā putrosies watos un luksos :face-smile:
Publicēts: 10.02.15 10:25 labots
 citēt
Vot mans gludekļa jauda 2.25kw un vēl nespīd. Ko lai dara. Nevaru nekādi izmantot bildēšanai. Ko lai dara?
Publicēts: 10.02.15 11:42
 citēt
Alibaba:Kas to būtu domājis ka Andre tā putrosies watos un luksos :face-smile:

A kāpēc lai neputrotos? Viena otra fotogrāfe savulaik nezināja, kas viņai par kameru rokā - crop vai FF - bet bildēja ka prieks.
Publicēts: 10.02.15 16:51
 citēt
VValdis:Vot mans gludekļa jauda 2.25kw un vēl nespīd. Ko lai dara. Nevaru nekādi izmantot bildēšanai. Ko lai dara?
a Tu paņem infrasarkano kameru... tad i spīdēs i sildīs!
Publicēts: 10.02.15 17:01
 citēt
Kas par dumju jautājumu uzdošanu, ja profilbildei ir izgudrojis tik megavatīgu spuldzi, ka ar visiem kauliem pašam spīt cauri. :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):