forum.gif
Par Nikon 3100 fotogrāfēšanas kvalitāti
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par Nikon 3100 fotogrāfēšanas kvalitāti
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 09.02.15 12:26
 citēt
Labdien zinošie speci :) !

Esmu iegādājusies Nikon D3100, sākotnēji bija Nikon D40X. Mēģinu dažādos veidos fotogrāfēt (esmu iesācēja) auto - bildes galīgi nekādas, mēģinu dažādas versijas (sports, bērns, ...) bildes ar ar tādu pelēcīgu nokrāsu, salīdzinoši miglainas. Esmu izmēģinājusi dažādus mainīt (menu) uzstādījumus nekas nelīdzēja. salīdzinot ar D40X ar kuru uz automātu bildes sanāca ļoti baudāmas. Varbūt ir kāds knifs ko es nezinu? :)

papildus jautājums, D40X rāda "error Press shutter release button again" kur varētu detaļu pasūtīt? :)

pateicos par palīdzības sniegšanu :)
Publicēts: 09.02.15 12:56 labots
 citēt
Šis man stipri atgādina dr.lv reiz publicēto saucienu pēc palīdzības, mēģināšu pēc iespējas tuvāk oriģinālam: Labdien, man jau kādu laiku sāp kāja. Mēģināju konpreses jo pamst pa nakti, ir sarkanums uzmeties pasmērēju kaut kādu ziedi, pārgāja, draugi saka vaig renģenu, tad varēs pateikt ko darīt, pasakiet man vai es esu salauzis vai tikai sastiepta? Un vēl ko man labāk dzert ibumitēnu vai nurofēnu?
:)
Publicēts: 09.02.15 13:26
 citēt
_VA_: Un vēl ko man labāk dzert ibumitēnu vai nurofēnu?
:)

Tad ko man labāk? ..... :)
Publicēts: 09.02.15 13:31 labots
 citēt
Iedzer indi, ja reiz slinkums topiku sakarīgi noformēt - ielikt kādu linku uz vietu, kur piemēri augšupielādēti un visi EXIF redzami. Kā arī, nekas, izņemot kameras modeli, topikā nav norādīts. Nav pat zināms, vai esi savu kameras manuāli izlasījusi.
Priekš kam jājautā, ja Tu neizrādi nekādu interesi par atbilžu kvalitāti?!

p.s. Zini, kā to Tavu topiku lasa citi? Apmēram šādi: Yo, čuvaki! Bija man D40x tagad ir D3100! Yo! Cool! Es esmu krutākais džeks ciemā!

:haha:
Publicēts: 09.02.15 13:35
 citēt
Varbūt mazliet par šerpu teikts :), bet iepriekšējais rakstītājs diezgan pareizi pateica - vienkārši izlasi fotoaparāta pamācību. Tas būs visnoderīgākais un labākais, ko vari šajā gadījumā darīt.
Neviens taču nevar dabūt tiesības, ja pat nav nekad lasījis ceļu satiksmes noteikumus :) :) :)
Publicēts: 09.02.15 13:45
 citēt
Iemācies fotogrāfēt! :face-grin:

Pameklē googlē un youtūbā: "How to shoot manual mode."
Kad sapratīsi, kā kamera darbojās - uzreiz pats sapratīsi, kas pa desām.
:face-smile:
Publicēts: 09.02.15 14:01
 citēt
ja jau nebūtu lasījusi manuālus un papildus literatūru, un krustu šķērsu pārmeklējusi i-netu, tad nerakstītu. Sorry- piemēri diemžēl nav salikti, sameklēšu pievienošu. Man vienkārši do'ma, ka varbūt aparātam kāda problēma (piemēram krutka) :). Esmu protams pārsteigta par negatīvo attieksmi, sorry, ka patraucēju.
Publicēts: 09.02.15 14:05
 citēt
3rdHalf:Iemācies fotogrāfēt! :face-grin:

Pameklē googlē un youtūbā: "How to shoot manual mode."
Kad sapratīsi, kā kamera darbojās - uzreiz pats sapratīsi, kas pa desām.
:face-smile:

Kā manuālā režīma izmantošana ietekmē bildes krāsu piesātinājumu vai mikrokontrastu? :)
Publicēts: 09.02.15 14:06
 citēt
Esmu protams pārsteigta par negatīvo attieksmi, sorry, ka patraucēju.

Atkārtošos - kā mežā sauc, tā atskan. :)
Zini, cik šādu jautātāju te pa šiem gadiem ir pāri bridis un cik no tiem ir bijis garlaikotu tirliņu, kuri neciena ne sevi, ne citu laiku?! Nospiedošais vairākums. Un kamēr Tu nevīžosi pati sev palīdzēt, negaidi, ka Tevi te ar sarkano paklāju un orķestri uzņems. Mums tam vienkārši nav laika. Konkrēti un lakoniski - problēma tāda un tāda - reference šeit. Problēma šāda - kā to labot.
Publicēts: 09.02.15 14:10
 citēt
Fotokamera krutka!?Tas ir kas jauns.:face-wink:
Publicēts: 09.02.15 14:11
 citēt
viecha:Fotokamera krutka!?Tas ir kas jauns.:face-wink:

Es arī pasmaidīju. :)
Publicēts: 09.02.15 14:23 labots
 citēt
Vai pirki jaunu, vai lietotu?
Paskaties bilžu attīstīšanas profilus.
Meklē kameras manuāļa sadaļu "Picture Controls", 94 lpp.

ps.
Vēl joprojām palieku pie sava: Beidz bildēt zaļā kvadrātiņa režīmā.
:face-grin:
Publicēts: 09.02.15 14:28
 citēt
Tu dzīvo Zirgadiršu miestā, kurš 70 km no tuvākās pilsētas? Neticu, ka tādā vietā, kur ir internets, nav iespējams sameklēt kādu amatieri, kurš bildē ar DSLR, kaut vai zaļajā kvadrātā, un kuram IZDODAS bildes. Satiec, usprasi, viņš tev parādīs visu, kā viņš dara, tālāk līdz mūža galam gan jau izlasīsi arī instrukciju.
Publicēts: 09.02.15 14:58
 citēt
3rdHalf:Vai pirki jaunu, vai lietotu?
Paskaties bilžu attīstīšanas profilus.
Meklē kameras manuāļa sadaļu "Picture Controls", 94 lpp. (šo paskatīšos vēlreiz, n-to reizi, varbūt starp rindiņām, kas ierakstīts :))

ps.
Vēl joprojām palieku pie sava: Beidz bildēt zaļā kvadrātiņa režīmā.
:face-grin:

Jaunu pirku, un salīdzinu ar vecā spējām (P, S un M režīmos ne tikai sport, bērns u.t.t) Šim zaļais kvadrātiņš ir vienkārši krimināls, ar manuāliem režīmiem (M) sanāk pats sakarīgākais, bet ilgi iet sastellēt (nav vēl prakses tādas).
Jautājums no tā visa bija vai ir kāds knifs par kuru nēesmu informēta. :)
_VA_:
viecha:Fotokamera krutka!?Tas ir kas jauns.:face-wink:

Es arī pasmaidīju. :)
man priek ka vismaz C vitamīna devu saņēma, kas pasmaidīja Gripas laikā noderīgi :D
Publicēts: 09.02.15 15:07
 citēt
Uzliec P, Auto ISO un uspriekšu!
Publicēts: 09.02.15 15:09
 citēt
Schneider:Uzliec P, Auto ISO un uspriekšu!

Ja būtu tik vienkārši man nebūtu radūsies tik nejēdzīga doma par šādu topiku :)
Publicēts: 09.02.15 15:11
 citēt
Pieļauju, ka Nikon D40 bija CCD matrica, kura bija ar sulīgākām krāsām. Te būs jāpastrādā pie iestādījumiem jeb jāpaskaistina kādā no apstrādes programmām.
Publicēts: 09.02.15 15:13
 citēt
Uzliec P, Auto ISO, izbās objetīvu pa logu, nospied pogu un parādi šeit, kas tev sanāca. Tad varēs spriest, ko tu nepareizi dari.
Publicēts: 09.02.15 15:14
 citēt
Uzraisi vienu bildi RAW + JPEG un ieliec šeit.
Publicēts: 09.02.15 15:28
 citēt
Pietiks ar to bildes formātu, kurš kamerā usstādīts, kamēr uzliks RAW, vēk kauko sačakarēs, ka vispār pārstās strādāt. :face-grin:
Publicēts: 09.02.15 16:28
 citēt
Ronits:
Schneider:Uzliec P, Auto ISO un uspriekšu!

Ja būtu tik vienkārši man nebūtu radūsies tik nejēdzīga doma par šādu topiku :)
Pēc šī tak skaidrs, ka Juris..
Publicēts: 09.02.15 16:29
 citēt
Man ir viena ideja kas varētu būt par vainu, bet pagaidīšu to nelaimīgo RAW failu..
Publicēts: 09.02.15 16:31
 citēt
Pacentīšos vakara pusē ielikt bildi (P + ISO AUTO).
Schneider:... kamēr uzliks RAW, vēk kauko sačakarēs, ka vispār pārstās strādāt. :face-grin:
Tik traki jau nav :), Šobrīd bildes taisu RAW :) (vēl strādā), jo vismaz iespējams rezultātu sakarīgu dabūt, ja visas bildes RAW jākoriģē, tad tas vairs nav OK.

talavietis:Pieļauju, ka Nikon D40 bija CCD matrica, kura bija ar sulīgākām krāsām. ... .
Šī iespēja ir laikam tuvāk patiēsībai, jo bildes tiešām ir stipri blāvākas (bālākas ar pelēku nokrāsu), provēju uzlikt (košākas krāsa, bet tā f-ja ne vieiem režīmiem darbojas) un tad ār datoru paildinu trūkstošās nianses.
Publicēts: 09.02.15 16:35
 citēt
Ronits:Pacentīšos vakara pusē ielikt bildi (P + ISO AUTO).
Schneider:... kamēr uzliks RAW, vēk kauko sačakarēs, ka vispār pārstās strādāt. :face-grin:
Tik traki jau nav :), Šobrīd bildes taisu RAW :) (vēl strādā), jo vismaz iespējams rezultātu sakarīgu dabūt, ja visas bildes RAW jākoriģē, tad tas vairs nav OK.

talavietis:Pieļauju, ka Nikon D40 bija CCD matrica, kura bija ar sulīgākām krāsām. ... .
Šī iespēja ir laikam tuvāk patiēsībai, jo bildes tiešām ir stipri blāvākas (bālākas ar pelēku nokrāsu), provēju uzlikt (košākas krāsa, bet tā f-ja ne vieiem režīmiem darbojas) un tad ār datoru paildinu trūkstošās nianses.

Beidz pļurkstēt un rādi to nelaimīgo RAW! :haha:
Kā tāds spermatozoīds pa lateksa kuli - skrien ar galvu gumijā un klaigā!
Publicēts: 09.02.15 16:41
 citēt
Cilvēks bildē RAWā un variprogrammās???
Juri, nudien nesaprotu, kāds tev kaifs pēc galīga isskatīties???
Publicēts: 09.02.15 16:51
 citēt
Nicks pasažierim arī "Jurīgs" - Ronītis - Jurčikam tak patika kā ronītim pa jūras vējiem ar kaitu lēkāt.. :D:D
Publicēts: 09.02.15 17:00
 citēt
pilnmēness tak nupat bija... Man ari kolēģi, vieni saražojuši produktu, ko jau pāris gadus neražojam, otri pieņēmuši sistēmā. Vot šodien pusstundu štukoju KĀ tikt ar to šaizi galā :D
Publicēts: 09.02.15 17:00
 citēt
Bet rakstīt no sievietes vārda...
Šogad Rīgā būšot šitais te praids.
Juri, varbūt mēs tevi tur redzēsim kādā TV reportāžā ar karogu rokā?
Publicēts: 09.02.15 17:05
 citēt
Apsties tai pašai JPG bildei - Properties > Details > Color representation ..jābūt sRGB.. noteikti ka tur nav sRGB, un tāpēc bildes ir pelēkas. Visticamāk, ka kamerā ir nobildēts sRGB, bet iekačājot kompī jau cits krāsu profils..
Publicēts: 09.02.15 17:10
 citēt
Var būt ekspokompensācija palikusi plusā... Vai vēl kaut kas ne tā...
Publicēts: 09.02.15 20:13 labots
 citēt
fotki.lv... bildes P režīms + auto iso
Neesmu Juris, esmu Daina
Publicēts: 09.02.15 20:22 labots
 citēt
Neder - izmanto kādu citu bilžu/failu šārēšanas saitu, kā dropbox, flickt, mega, utt...
Tur visa exif informācija ir noņemta.

Kā arī - izslēdz zibspuldzi.
Publicēts: 09.02.15 20:27
 citēt
Vienkāršākais - failiem.lv
Publicēts: 09.02.15 20:28
 citēt
Ja neesi Juris, tad vienīgais glābiņš ir Juris... nu labi, var arī pie Muzikantu Ulda kursos :D
Publicēts: 09.02.15 20:28 labots
 citēt
Apskatīju.
Nu? Un ko Tu gribēji - lai no loga ārā bliežot sanāktu kaut kas šāds www.smashingmagazine.com... ? :)
Tas pats ar zibspuldzi ( iebūvēto !!!! ) iebliežot bērnam sejā, pataisot acis kā zombijam un seju pelēku...
Un suns - istabas vārgo gaismu lumenos - blici purnā...

Te manuāļa lasīšana nelīdzēs, te ir jāsaprot elementāras lietas - kur ko drīkst un kur labāk nevajadzētu.
Ja jau Tu saki, ka esi lasījusi internetā par fotogrāfiju un kameras uzstādījumiem, kā Tev var iešauties prātā bliezt ar zibeni ārā pa logu nakts foto?!
Publicēts: 09.02.15 20:34 labots
 citēt
tak te ir 100 un 1 variants kāpēc bildes pelēkas un neizteiksmīgas ar nesmukām krāsām. Pirmkārt ziemas bezgaisma, mēģinājumi bildēt kad galīgi nomācies. Nav labas gaismas, GARŠĪGAS KRĀSAS NEBŪS! Otrkārt iespējams bildē smagi sakompresētā jpg, paskaties setingos. Treškārt ar greizu WB. Turpināt var bezgalīgi :face-smile:
Publicēts: 09.02.15 20:45
 citēt
Paskatījos pieejamo EXIF, manuprāt, kamera ir izdarījusi maksimāli visu, ko lietotājs gribējis, iestatot to Pē un atstājot pārējo kā ir. Te nav par ko brīnīties.

Turpini lasīt par katru foto tipu, sevišķi, ja grasies stutēt bērnus pret skursteņiem un suņus bildēt stāvus zemē iekšā, un skaties kaut vai tai pašā Flickr, ko citi lietotāji kamerās sastellējuši un aprakstā pierakstījuši, ka šiem sanāk smuki, bet Tev nē.
Un par nakts apstākļiem - pirkstus apcirst, ja vēlreiz aiztiksi zibspuldzi, bliežot laukā pa logu galīgā negaismā, ar 1/60
Publicēts: 09.02.15 20:45
 citēt
Ar veco fotoaparātu nebija tādas bildes, ne tuvu, un tas ir tas par ko cepos un nesaprotu, tur problēmu nebija, te ar pieliekamo zibeni ar nekas labs nesanāk, ēnas vienīgi ir ok :), Tātad secinājums P+Auto ISO nedarbojas, kā tam būtu jādarbojas. Protams tādu skatu kā _VA_ pievienoja es neceru pa logu tumsā dabūt :)

talavietis:... tad vienīgais glābiņš ir Juris... nu labi, var arī pie Muzikantu Ulda kursos :D
Ja varētu precizēt kur Juri "glābiņu" meklēt :)
Publicēts: 09.02.15 20:49
 citēt
Ronits:Ar veco fotoaparātu nebija tādas bildes, ne tuvu, un tas ir tas par ko cepos un nesaprotu

pilnīgi iespējams ka vecajam aparātam jau defaultā setingos bija viss uzskrūvēts plusos, gan kontrasts, gan saturācija, gan asums :face-wink:
Publicēts: 09.02.15 20:50 labots
 citēt
Ronits:

talavietis:... tad vienīgais glābiņš ir Juris... nu labi, var arī pie Muzikantu Ulda kursos :D
Ja varētu precizēt kur Juri "glābiņu" meklēt :)

Vai cilvēki, nopērkot mašīni, uzreiz pie ruļļiem kāpj, jebšu sākumā tomēr kaučko pamācās? :face-wink:

Juris ir šeit, tik nezinu vai vēl "blondīnes" apmāca...:face-wink::face-devil-grin:

www.portreti.lv

Uldis Muzikants gan joprojām praktizē (ja nemaldos):

www.draugiem.lv...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes: