forum.gif
Canon neprofesionālais "gals". Eos M? 100d?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon neprofesionālais "gals". Eos M? 100d?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.02.15 23:13
 citēt
Sveiciens!

Izvērsīšos runas plūdos, lai rastos mazāk precizējoši jautājumi pēc tam.

Pirmkārt pieticīgs lūgums mani nešaut un neņemt ļaunā mana jautājuma neatbilstību Jūsu ierastajam "vispār vērts sākt par to runāt" tehnikas līmenim. Lai nebūtu lieku diskusiju un Jūsu laiku atņemoši jautājumi, saku uzreiz, ka vēršos pie Jums pēc padoma kā nefotogrāfs. Pārāk cienu foto mākslu un zinu, cik lielu darbu jāiegulda, lai nebūtu sevi kauns saukt kaut par fotoamatieri. Specializējos citā mākslas jomā un nelienu tajās, kurām nespēju veltīt pietiekami daudz uzmanības. Tad labāk neaiztikt.

Taču jautājums ir par tehniku. Saku uzreiz, ka baigie finansiālie griesti man nav, taču neredzu jēgu mērkaķim ar granātu rokās gluži tāpat kā sev ar EOS 7D Mark II rokās. Līdz ar to šo kategoriju izslēdzu uzreiz. Arī tādēļ, ka priecātos par mazgabarītu un mazsvara kameru, ko var bez apgrūtinājuma varētu ikdienā un ceļojumos izstaipīt līdzi. Un, ticiet man, jau tagad staigāju nokrāvies kā kamielis, tādēļ šis tiešām ir būtisks faktors. Pilnīgi ziepju trauki šķiet pielīdzināmi naudas izsviešanai, taču manu uzmanību piesaistīja agregāts EOS M (nu, patīk man tie Canoni jau kopši filmiņu laikiem). Protams, ka tai ir zināmas problēmas ar auto fokusu, kā arī, maigi izsakoties, niecīgo objektīvu izvēli u.c. Otrs aparāts, kas varētu atbilst manām vajadzībām ir 100d, kas izmēros ir krietni lielāks, tomēr tā ir spogulene + ar visai ērtu navigāciju settingos un citām labām lietām. Varbūt ir vēl kāds Canon aparāts šajā kategorijā, ko būtu palaidis garām?

Kam plānoju kameru izmantot:
1) būtiska ir video funkcija ar spēju ierakstīt pāris stundu garus muzikālus priekšnesumus koncertzālēs. Te parādās vajadzība pēc objektīvu maiņas iespējamības, jo reizēm vajadzēs "pievilkt" kādu šaurāku kadrējumu ne no tās tuvākās distances, jo reizēm novietošanas iespējas ir ierobežotas;
2) vēlos iemūžināt savus pasaules klejojumus un citus ikdienas brīžus bez kreņķiem par to, ka aparāts nespēj nodrošināt baudāmu attēla kvalitāti (šeit draudzīgi piedāvāju izlaist padomus, ka līkas rokas sabojās bildi arī uz vislabākā aparāta. To ļoti labi apzinos un saprotu. Un tomēr.);
3) tīri savam priekam turpināt apgūt un praksē pielietot elementārākos teorijas pamatus, parksperimentēt un mazliet vairāk iepazīt šo man visnotaļ mīļo mākslas nozari.

Šķiet, ka sakāmais izbeidzās. Izsaku sirsnīgu pateicību tiem, kas atradīs laiku visu izlasīt un mazliet iedziļināties, kā arī atvainojos tiem, kas uzskata, ka šādas kategorijas diskusijas nav atbilstošas kopējam mājas lapas garam. Taču pēc vairākām mokošām nedēļām, lasot visu man atrodamo informāciju, nolēmu lūgt palīdzīgu roku mūsu pašu zinošajiem cilvēkiem.

Jau iepriekš paldies!
Publicēts: 19.02.15 23:22
 citēt
Diezgan vispārīgi mērķi. Es naudiņu izmantotu lētākajam entrī level spogulim + pārējo ieliktu objektīvā. Stundu garus video diemžēl neierakstīsi ar nevieno no fotoaparātiem. Ir rūpnīcā nogriezta opcija filmēšanai apstāties pie 29.59min ( bet tas neliedz filmēt visu vairākās daļās protams ) lai fotoaparātu nenāktos likt "video" kategorijā. Ja šādus soļus ražotāji nespertu, tad fočuki maksātu dārgāk kā līdz šim.
Publicēts: 19.02.15 23:31 labots
 citēt
Protams, vispārīgi. Grūti nepiekrist.

Žēl par to limitu video apjomam, jo spogulenes rezultāts ir daudz tīkamāks kā līdzīgas cenas kategorijas video kamerai. Bet ražotāja funktieris, protams, arī uztverams.

Vai 100d nav jūtami advancētāks par 1200d? Vai tomēr turēties pie Artura ieteikuma un paķert, piemēram, iepriekš ieteikto 1200d pāris simtu eiro cenā un nopirkt labāku stiklu?
Publicēts: 19.02.15 23:35
 citēt
Arturas: Vai tomēr turēties pie Artura ieteikuma un paķert, piemēram, iepriekš ieteikto 1200d pāris simtu eiro cenā un nopirkt labāku stiklu?

Turēties, paķert un nopirkt!
Publicēts: 19.02.15 23:53
 citēt
Paldies Jums liels par viedokļiem!
Publicēts: 20.02.15 00:40
 citēt
Fandango:ir vel tāds brīnišķīgs, miniatūrs 100D. Kopā ar 18-135 STM ir neliels brīnums ceļojumiem. Mav daudz lielāks par EOS M, kas man liekas apšaubāms ergonomiski.

Par EOS M ergonomiku arī neesmu drošs.

Vai 700€ Tevis minētajam komplektam ir atbilstoša cena? Tāda opcija man būtu pieejama iegādei ne LV tuvākajā laikā.
Publicēts: 20.02.15 09:23
 citēt
Kādēļ tieši Canon? Es droši vien šādai vajadzībai skaitītos uz kādu kompaktu bezspoguli, piemēram, no Sony
Publicēts: 20.02.15 09:59
 citēt
www.dpreview.com...
Apmierinās visas Tavs vēlmes,
Publicēts: 20.02.15 10:32
 citēt
PM
Publicēts: 20.02.15 10:34 labots
 citēt
Bet tas minētais 7D mII ir patiešām labs.
1200D mani visvairāk izbesīja mazais buferis. Arī ar Class10 karti, kamera bija teju nelietojama. Video normāls būs tikai ar STM stikliem.
Ja gribas filmēt - sony bezspoguļi.
Publicēts: 21.02.15 12:29
 citēt
Ok, kūpošu galvu esmu izracies cauri gūzmai informācijas gan balstoties uz Jūsu sniegto info, gan pakāpeniski atrasto vēl šo to.

Sapratu, ka laikam man visatbilstošākā tiešām būtu ne-spogulenes izvēle.

Onkas ieteiktais G1X Mark II šķiet labs cenas, kvalitātes un kompaktuma attiecībā. Par vienīgo lielo trūkumu varu minēt katastrofālo iebūvētā mikrofona kvalitāti, kuru diemžēl var labot tikai paralēli rakstot ar citu aparātu un pēc tam datorā saliekot abus materiālus kopā. Taču laikam mani Canon aizspriedumi sāka izzust, kad iedziļinājos Sony agregātos, kas laikam pa daudziem gadiem, kad pēdējo reizi kaut ko bildēju, ir krietni progresējuši. Izpētīju rādītājus Sony a6000, salīdzinot ar to pašu G1X Mark II un uzrunāja vairākas lietas:

11 FPS
Manuprāt, teicami rādītāji AF (īpaši filmējot)
Viewfinder bez 300 Euro investīcijas
Baterijas ietilpība
ECM-XYST1M - ārējā mikrofona pieejamība pieklājīgam audio celiņam video failos.

Varbūt esmu kaut ko palaidis garām?

Vēlreiz paldies Jums visiem par viedokļiem!

P.S. - vai tā ir taisnība, ka ASV pirktai kamerai nebūs mūsu jaukās EU nodokļu politikas izraisītais 29 minūšu limits video ierakstam?
Publicēts: 21.02.15 13:06
 citēt
Nesaprotu, kādēļ esi tā uzsēdies kanonam.
Visas tavas prasības, kā neliels izmērs, laba attēla kvalitāte un normāls video ir viss, kur kanons atpaliek.
Labāk ieteiktu izvēlēties kompromisu un nemaksāt par "Canon" bļitku.

Par video limitu: No tā īsti nevarēs izvairīties, jo retajai foto kamerai ir šāda fīča. Ja nemaldos ir tikai pāris panasōnik kameras bez video limita.
Par audio kvalitāti: Ja esi tiešām ieinteresēts normālā video - no kameras iekšējā mikrofona tev jāizvairās, kā no STS. Tā vietā būs jāiegādājas kāds ārējais miķis, vai audio ierakstītājs, ko uzspraust uz kameras.
Publicēts: 21.02.15 14:06 labots
 citēt
Vairs jau neesmu uzsēdies. Bija laiks, kad Canon bildes man tīri subjektīvi patika labāk. Tagad, iedziļinoties aktuālajā tirgū, laikam esmu nomierinājies.

Hm. Tātad arī ASV pirkta kamera nav nekāda garantija, ka šis limits nebūs uzlikts? Cik lasīju forumus, bija minēti gadījumi, kad cilvēki EU Sony kamerām uzmāna virsū USA firmware update, tādējādi atbrīvojoties no video garuma ierobežojuma.

Pagaidām Sony a6000 esmu noskatījis šo mikrofonu:
www.sony.lv...
Cena pieklājīga un skaņa arī ar patīkamu stereo. Nopietnākiem gadījumiem tāpat vajadzēs atsevišķu ieraksta aparatūru + pēcapstrādi.
Publicēts: 21.02.15 20:14 labots
 citēt
Arturas:Par vienīgo lielo trūkumu varu minēt katastrofālo iebūvētā mikrofona kvalitāti, kuru diemžēl var labot tikai paralēli rakstot ar citu aparātu un pēc tam datorā saliekot abus materiālus kopā.

Muļķības, jebkurš iebūvētais miķis jebkurā gadījumā der tikai, lai palīdzētu sinhronizēt video skaņas celiņu ar skaņu pults mastera izejas ierakstu, vai pro lauka mikrofonu, vai arī omei domātam youtuba klipam ar nosaukumu "Mans bērns ēd putru" Nekam nopietnākam neder neviens iebūvētais kameras mikrofons. Līdz ar to tas ir pēdējais uz ko skatīties kameras izvēlē.

Ja plāno filmēt koncertus legāli, tad kur ir problēma no skaņotāja beigās savākt ierakstu un sasinhronizēt?
Publicēts: 22.02.15 16:46
 citēt
Viedeoieraksta limits, kā man vienā no pēdējiem darbiem stāstīja, esot lai izvairītos no sensora pārkaršanas filmēšanas laikā. Tā ka es pat neriskētu krakot savu spoguli lai ierakstītu 3 stundu operas izrādi.

Mazi un labi šodien tik tiešām ir Sony bezspoguļi. It īpaši uz video. A6000 tiešām ir laba izvēle - ātrs autofokuss, labs autofokuss rakstot video, labi zīmē jepegus ja slinkums ar rawiem bakstīties, labi izvelk bildi sliktā apgaismojumā, daudz iespēju papildus aksesuāriem, ne tikai zipenei, neskaitot iespēju čerez adapteriem lietot praktiski jebkuru objektīvu pasaulē ;D

EOS M ir priekš mazohistiem, G1X ar savu sensora izmēru tomēr ir un paliek ziepis. Tad jau labāk 100D, ja mazu Kwanon ;-]
Publicēts: 22.02.15 22:39
 citēt
Paldies Jums vēlreiz par viedokļiem, ļoti noderēja.

Tikko iegādājos:
Sony a6000 ar 16-50mm kit-lense + E 55-210mm f/4.5-6.3 OSS. Manām vajadzībām ar šo visu vajadzētu būt vairāk kā pietiekami. Gan foto apgūšanai, gan arī ikdienas brīžu patīkamai piefiksēšanai, gan video ierakstiem. Labāks stikls laikam būs nākamais pirkums, kad ar šiem būšu ticis galā.

+ piepirku klāt tomēr to ECM-XYST1M ārējo miķi. Augstas kvalitātes mūzikas iemūžināšanai tāpat nāksies sinhronizēt ar nopietnāku aparatūru, taču reizēs, kad tāda nebūs pieejama vismaz būs mazliet pieklājīgāka skaņa par visai bēdīgo iebūvēto.

Pārējos loriņus droši vien nav vērts minēt, tie kā jau visiem un vienmēr.

Lai Jums forša knipsēšana!
Publicēts: 23.02.15 09:26 labots
 citēt
Šobrīd nākas rekomendēt čomam (ne-fotogrāfam) kādu LABU kameru ko paķert līdzi ceļojumos un ko ģimeni pabildēt. Sākotnējās "klienta" vēlmes bija maza/lēta spoguļkamera (tipa D3200), lai nav ziepainās klasisko kompaktkameru bildes. Sāku ievirzīt domas bezspoguļu virzienā, kur tepat augstāk pieminētais a6000 būtu labais. Varbūt ir vēl kādi varianti? Vēlamais budžets 400e (var būt lietota), bet gan jau ka līdz 500e arī davilks.
Publicēts: 23.02.15 10:43
 citēt
nesix:Šobrīd nākas rekomendēt čomam (ne-fotogrāfam) kādu LABU kameru ko paķert līdzi ceļojumos un ko ģimeni pabildēt. Sākotnējās "klienta" vēlmes bija maza/lēta spoguļkamera (tipa D3200), lai nav ziepainās klasisko kompaktkameru bildes. Sāku ievirzīt domas bezspoguļu virzienā, kur tepat augstāk pieminētais a6000 būtu labais. Varbūt ir vēl kādi varianti? Vēlamais budžets 400e (var būt lietota), bet gan jau ka līdz 500e arī davilks.

tie paziņas, kuriem ieteicu bezspoguļu kameras nav sūdzējušies. m43 ir pietiekami liels sensors tai pat laikā objektīvi un pašas kameras ir relatīvi mazi. Saku lai ņem kita zoomu un 20mm fiksu.
Publicēts: 23.02.15 10:51
 citēt
Paskatījos to sony miķīti, baigi atgādina pēc izskata tos, kas iebūvēti Tascam DR sērijas portatīvajos rakstekļos. Ja kapsulas ir tās pašas, tad nav slikts pirkums pa 100 jurikiem, pat suns vēl līdzi komplektā. :)
Publicēts: 23.02.15 16:13
 citēt
Vēl viens burvīgs ziepju trauks ir Sony RX100 mark III, kas pēc bilžu kvalitātes visai maz atpaliek no a6000. Maksā gan daudz, bet kabatā ieliekamu aparātu ar labākiem rādītājiem pagaidām neesmu atradis. Pats gan tomēr gribēju ērtāk lietojamu kameru manuālajos režīmos + ar maināmiem objektīviem. Bet, ja nesix draugam svarīgāks ir kompaktums, šo varu ieteikt ar mierīgu amatierpētnieka sirdi kā labāko.

Starp citu - šis jūzeris man piedāvāja pāris visai mazlietotas Sony bezspogulenes. Varbūt vērts painteresēties. Klāstā bija nex7 un arī a6000.
www.fotoblog.lv...

Kas attiecas uz miķīti, es to nopirku tieši tādēļ, ka iepriekš daudz esmu lietojis Sony ierakstītājus ar šķietami tādiem pašiem miķiem. Diemžēl pilnībā izpaliek signāla stipruma regulēšana, kas tātad nozīmē, ka kamera pati bīdīs līmeņus pēc saviem ieskatiem. Bet no aparāta ar suni un šādu cenu būtu grēks sūdzēties. Notestēšu jau tuvāko nedēļu laikā.
Publicēts: 23.02.15 16:25
 citēt
Man tādiem gadījumiem somā dzīvo Zoom H2n. Cepjās paša kartē un ar īsu šņori arī kamerā. I gains ērti regulējams, i iespēja ierakstīt reizē miķus un stereo māsteri no pults vai ko tamlīdzīgu. Vienīgā škrobe, ka gains regulējas kopā visiem kanāliem.
Publicēts: 23.02.15 18:37
 citēt
Vēl iedomājos par Fuji X-M1 ar 16-50. Skaidrs, ka tas ir vairāk Sony a5000/5100 "teritorijā" bez skatu meklētāja un ar lēnāku AF. Domāt man, ka tauta-parastā jau pamatā bildē izstieptās rokās un pēc skatu meklētāja nemaz nealkst. (:
Publicēts: 23.02.15 19:49
 citēt
nesix:Šobrīd nākas rekomendēt čomam (ne-fotogrāfam) kādu LABU kameru ko paķert līdzi ceļojumos un ko ģimeni pabildēt. (..)
Fuji X100T neder? Ok, nevar mainīt grabulīšus, bet bilde sanākot laba (neesmu lietojis pats).
www.kenrockwell.com...
Publicēts: 23.02.15 19:51 labots
 citēt
Domāju, ka x100 nederēs. Kaut gan nav nemaz tik seni tie laiki, kad tauta bildēja ar filmu ziepjiem, kuriem nebija zooma, bet tikai kāds 35mm fix'is. Un CENA arī ir stipri tālu no nosauktā budžeta 400, max 500 eināri...
Publicēts: 23.02.15 20:01
 citēt
Cik tad X100T maksā? Ir jau arī vecais X100 un vel pa vidu bija X100S..
Tak rakstīji, ka nefoto cilvekam vajag LABU (visi lielie burti) kameru.. tādas jau pa velti neviens nedāvina..
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):