īsti nav pa tehnikas materiālo nozīmi, bet procesuālā gan, proti, vai un kāda ir Jūsu pieredze izmantojot maskēšanās tērpu/s "ejot dabā". Kādas firmas/materiālu ieteiktu?
Tūlīt tevi te gribēs pierunāt uz gorteksu par baisām cenām, bet prātīgākais būs tirgū ņemt ķīniešu isstrādājumus vai vecos tīklveida krievu robešsargu maskhalātus pēc laika apstākļiem, un galvenais dabā ir nekustīgums. Dzīvnieki un putni vislabāk pamana kustību nevis formu un krāsu, jo redze visiem pamatā ir melnbalta.
Mūsdienās maskēšanās tērpus reķina individuāli katram reģionam , uzmet reģionu izrēķina "Vidi" un nodrukā vai sakomplektē lupatu Darbojās teicami. Ja no kautkā gatava tad jau 70 gadus un joprojām nekas labāks par SS "Lapu koku mežs" nav manīts , var protams arī no SS "Zirņus" meklāt un izmantot , tie tādi rūsgan zaļi dzelteni sīki pleķi Ja pēc kataloga tad S006664 M42 TYPE II "PLANE TREE "
Bet, ja tu domā iet bildēt, nevis karot,tad varu pateikt, ka medībās man vairākas reizes ir pienākusi dažu metru attālumā pat tik uzmanīgs dzīvnieks kā lapsa. Galvenais - stāvēt pilnīgi nekustīgi, mugurā man bija parasta pupaika.
Dzīvniekiem jau pamatā reakcija uz kustību vai smaržu. Man ir bijis arī pilnīgi nejauši ka gan cūkas gan vilks gan brieži pienāk dažus metrus pašam esot darba kombinezonā. Kad kuilis uz 200kg pienāca burtiski uz trīs metriem tad gan zin stīvas kājas , vai nu kurls bija vai oža pazudusi bet beigās vienkarši aizgāja garām rušinot sūnas , tāda lokomotīve ar kārtīgiem ilkņiem ka bail.
GunarsII:Nu un fočuks tam Schneidera čomam jāņem šitas, viņi jau visi pentaxisti.
Zinot, ka šis ir pats mazākais blīvētais spogulis, jau varu iedomāties, kā to var noturēt rokā ar kādu garo telestruņķi. K100D ir vidēja izmēra, bet bez gripa ar 70-200/2,8 ir ne visai parocīks.
Drēbes, kas nečaukst/ nemazgāties ar smaržīgām ziepēm / maskēšanās nolūkos vislabāk der ar soļarku piesmirdināts vecs traktorista kombiņš, kurš pārāk nekontrastē ar apkārtējo visi ...tas viss par lopiņiem +- nojēga kā kustas gaisa plūsma vietā, kur atrodies
imgfoto:...vislabāk der ar soļarku piesmirdināts vecs traktorista kombiņš...
Senāk mednieki dienu pirms medībām drēbes aiznesa uz kūti.
tak sen spešel medniekiem saražoti visvisādi šķīdumi smakas noņēmēji un dezīši ar meža zvēru aromu tik laikam ar tiem pēdējiem jābūt uzmanīgiem, var sanākt šaize ka nogribējies tēviņš tevi paņem priekšā
Durkts:īsti nav pa tehnikas materiālo nozīmi, bet procesuālā gan, proti, vai un kāda ir Jūsu pieredze izmantojot maskēšanās tērpu/s "ejot dabā". Kādas firmas/materiālu ieteiktu?
Nav lielas starpības kādas firmas. Labākais risinājums ir slēpnis, bet tas nav tik mobili. Bieži der jebkādas ne spilgtas drēbes - svarīgi, lai būtu piemērots videi, kaut vai armijas veikalos nopērkamie zaļie apģērba gabali. Ja gribas nopietnāk maskēties un būt mobilam, tad ghillie maskēšanās tērpi, kas pieskaņoti videi. Izvēloties jebkuru no tērpiem, nedrīkst aizmirst, ka jāmaskējas ir visam - no ghillie tērpa būs maz jēgas, ja rokās nebūs cimdu un seja nebūs nomaskēta. Un jāmaskē arī fototehnika - fotoaparāts, statīvs, objektīvs. Jālieto trukšņu slāpēšanas palīglīdzekļi, lai ar slēdža skaņu neaizbiedētu fotografējamo. Izvēloties drēbes, jāskatās lai tās nečaukst. Tas būtiski ierobežo izvēli.
Par smaku maskēšanu esmu skeptisks. Svarīgāk par tām saprast no kurienes pūš vējš. No pareizās puses esmu gājis klāt zvēriem no dažiem 100m līdz pat 3-5m. Arī meža cūkām, un bez ghillie tērpa. Esmu arī baidījis prom mežacūku mammu, kad biju labi nomaskējies zālē ar ghillie tērpu, jo tā pēkšņi no zāles pienāca pārāk tuvu un mēģināja uzbrukt.
Klausoties mednieku ieteikumus un citus mednieku stāstus, tie ir jāuztver ar skepsi. Viņiem parasti nav svarīgi tikt tuvu dzīvniekam un nav svarīgs arī skatu punkts. Tāpēc viņi var sēdēt tornī un bliezt no stipri lielāka attāluma.
ak34:...Klausoties mednieku ieteikumus un citus mednieku stāstus, tie ir jāuztver ar skepsi. Viņiem parasti nav svarīgi tikt tuvu dzīvniekam un nav svarīgs arī skatu punkts. Tāpēc viņi var sēdēt tornī un bliezt no stipri lielāka attāluma.
Viss atkarīgs ar kādu stroķi mednieks medī, jo spicajiem ieročiem protams nevajag, lai zvērs tuvu pienāk - tāpat nocels
70-to beigās, kad vītne drīkstēja būt tik rajkoma 1.sekretāram, milicijas priekšniekam un vojenkomam, mūsu gāzes saimniecības/Rudzātu sovhoza medību grupā viens septiņdesmitgadīgs večuks skrienošu vepri nogāza ar Breneki no vecās TOZ gailenes no kādiem ~120 metriem.
Dzinējmedībās šauj arī tuvāk Es savu pirmo cūku nopūdelēju no 2 metriem;D
Zvēriem tas džilli tērps tiešām ir ne īpaši vajadzīgs, galvenais lai nekontrastē drēbes pret fonu, pašam nekustēties un netrokšņot. Es esmu pilnīgi klajā laukā. gaišā laikā piegājis stirnai klāt vasarā pa nopļautu lauku uz 10m...kamēr ēd - ej, paceļ galvu - stāvi.
Protams tas neattiecas uz trofejnieku buku, jo ja jau tas tik liels un vecs izdzīvojis, tad ir bailīgāks, aizdomīgāks un tramīgāks kā stirna vulgaris