Sveiki! uzreiz saku , ka tas ir tāds intereses jautājums , un tur nav nekāds sakars ar mani... Interesē vai kāds ir mācijies studēt fotogrāfiju ārzemēs un kur ? Jo lv , kā mēs visi zinam nav iespējams iegūt augstāko izglītību fotogrāfijā. Pats uzsērčoju google , izmet usa un uk , pārējie "pelēkās peles" , čoms mācās šeit UCAS (university of creative art) .
Varbūt TU vari pats padalīties pieredzē ? Bet nu šaubos vai liela daļa fotoblogeru maz ir domājuši par studijām kā tādām , kas saistītas ar fotogrāfiju , jo daudziem jau tas tik tā hobija līmenī... Bet nu gan jau Lunim būs ko pateikt
Vispār ja tā paskatās , tad ir izveidotas ar tādas manā skatījumā "nenopietnās" skolas , kur 1-2 gadu laikā var VISU apgūt
Senders mācās vai mācījās Itālijā. Būtībā jau normālās mākslas akadēmijās ir foto novirziens. LV ir tāda LMA, kur ir tāda VKN, kur arī cilvēki foto apgūst un ar to nodarbojas. LKA ir fotogrāfu kurss, imbacīlis un ariada tur mācās, cik zinu.
versatile:Senders mācās vai mācījās Itālijā. Būtībā jau normālās mākslas akadēmijās ir foto novirziens. LV ir tāda LMA, kur ir tāda VKN, kur arī cilvēki foto apgūst un ar to nodarbojas. LKA ir fotogrāfu kurss, imbacīlis un ariada tur mācās, cik zinu.
Tu joko , Janbo Itālijā Anglijā būtu istā vieta , tur gana daudz mūsējo savādnieku padzīvojušies , akurāt Janbo stilā Normālus laikam zinu tik 2-3 , viens no retajiem no jaunajiem kam tur nav pilnībā "Sa-istas" smadzenes laikam ir Druvis Haritonovs www.druvoart.com , vairumam pārējo sevišķi skuķu pēc turienes tāaaads tups komerciāls djošaks nāk laukā ka brrrr
Tie kas tur normāli padzīvojuši kārtīgus gadus VISSI kā viens saka ka UK tas ir sūdīgi izņemot 2-3 ļoti dargas vietas kas mūsējiem nev galīgi pa kabatai , vairums pārejās verts mācīties piemēram pec LMA ja apakšā jau ir kārtīga akadēmiska izglītība , pretējā gadījumā tur neesot ko darīt tik riktīgi sajaj gaumi un stilu uz "Popsuhu komercuhu" un viss. UK vārot mācīties ka perfekti izdabāt pūļa un prastu lumpeņu gaumei "Strādnieku makslu" , kārtīgu komerciju kam nav nekā kopēja individuālitāti vai adošo bet gan $$$$
versatile:Senders mācās vai mācījās Itālijā. Būtībā jau normālās mākslas akadēmijās ir foto novirziens. LV ir tāda LMA, kur ir tāda VKN, kur arī cilvēki foto apgūst un ar to nodarbojas. LKA ir fotogrāfu kurss, imbacīlis un ariada tur mācās, cik zinu.
Tu joko , Janbo Itālijā Anglijā būtu istā vieta , tur gana daudz mūsējo savādnieku padzīvojušies , akurāt Janbo stilā Normālus laikam zinu tik 2-3 , viens no retajiem no jaunajiem kam tur nav pilnībā "Sa-istas" smadzenes laikam ir Druvis Haritonovs www.druvoart.com , vairumam pārējo sevišķi skuķu pēc turienes tāaaads tups komerciāls djošaks nāk laukā ka brrrr
Tie kas tur normāli padzīvojuši kārtīgus gadus VISSI kā viens saka ka UK tas ir sūdīgi izņemot 2-3 ļoti dargas vietas kas mūsējiem nev galīgi pa kabatai , vairums pārejās verts mācīties piemēram pec LMA ja apakšā jau ir kārtīga akadēmiska izglītība , pretējā gadījumā tur neesot ko darīt tik riktīgi sajaj gaumi un stilu uz "Popsuhu komercuhu" un viss. UK vārot mācīties ka perfekti izdabāt pūļa un prastu lumpeņu gaumei "Strādnieku makslu" , kārtīgu komerciju kam nav nekā kopēja individuālitāti vai adošo bet gan $$$$
USA vispār neizceļās ? Kas tad Italy šajā jomā ir tiešām tik spēcīgi ?
Zinu , tur Līga Bērziņa aizmočīja , manā gadījumā , interese baigā par to ucas.uk , jo choms jau tur baigi slavē to skolu , un pasniedzēji ar esot wow wow wow kjip, tur ar tikšanu ir grūti tas gan , bet cik saprotu , tad tieši londonā NEVIENS no blogeriem nav/ vai tagad nestudē ?
London school of arts. pashaa centraa, paljci buus veerom, un tici man, nav skola, kuru pabeidzot tu nebutu savu limeni vismaz 10karshojis. Sac kaut vai ar Mara kursiem.
iesaku Karalisko mākslas koledžu - Ilze Vanaga pēc LMA (tev ar tā sākt vajadzētu) bij dažus gadus Londonā tik nesapratu vai mācījās tur vai domāja par mācīšanos tur
da Māri, kāds tur LMA, "kā mēs visi zinam nav iespējams iegūt augstāko izglītību fotogrāfijā" - čalim neinteresē kaut kādi idiotismi, tur mākslas vēsture, kompozīcija, utt ko māca LMA... galvenais - fotogrāfija!!!
Tie , kas nevar doties prom , tie sak , ka jāpaliek Latvijā , tie , kas tiek prom , tie pat par atgriešanos nedomā . Es laikam piederu otrajai kategorijai
Janbo:Tie , kas nevar doties prom , tie sak , ka jāpaliek Latvijā , tie , kas tiek prom , tie pat par atgriešanos nedomā . Es laikam piederu otrajai kategorijai
Tad tev jāstudē Namībijā - gan jau, ka Vindhukā ir kāda fotoskola - katrā ziņā hotentotu koncentrācija fotoskolā tur varētu būt vislielākā.
Kāds links nav pa rokai uz to lumpeņu un strādnieku mākslu?
ooooi, tu zin, tas ir vesels bizness. mana ex parcelas uz turieni, nu, tjipa, shai piezvana, piedava iet uz bezmaksas fotosesiju. ka garants, ka aizies, noblokjee uz kartes 100 paundus. shii aiziet. kaut kaa uzmale feisu pa 3 min, nogulda studija uz gridas, tur pafochee ar 300d ta un shita, un pec tam - hujaksh, 1 bilde 80gbp. kaa, nepirksiet? bet naudinja jau pie mums, izvelieties, nu ok, iedosim 2as par sotaku... majaslapaa saliktas spertas/pirktas modelju bildes, reala kvalitaate un izpildijums ne tuvu. pilnigi ticu, ka puse tur taadu nedataisiito fotograafu, kas visu zin, visu maak, jo kamera ir.
Aha un lai tā atkoļitu vaig šite patusēt kādu gadu www.westminster.ac.uk... un uzraiz tāda apskaidrība tāda aoskaidrība ka NU TIKAI kas isti ir KRUTA
Es ar šitā esmu patusējis no dažiem mēnešiem lidz pāris gadiem dažās mācību iestadēs kopskaitā nesen skaitiju 6 un ar zinu ka VISS H_NJA ot kā es taisu tas gan ir kruta , pārējie lūzeri
puis, ja tu domaa ucas.ac.uk tad naksies tevi aplauzt - TAA NAV SKOLA ta ir centralizeta sistema, kas dod iespeju pieteikties studijam UK. info resurss. kas vien veelies, bet ne skola pats neesi kartigi apskatijies, bet jau bljaun...
ja doma citu linku, tad ieteiktu but uzmanigam ar tadam skolam, kuru saisinajums var tikt sajaukts ar ko tadu.
versatile:puis, ja tu domaa ucas.ac.uk tad naksies tevi aplauzt - TAA NAV SKOLA ta ir centralizeta sistema, kas dod iespeju pieteikties studijam UK. info resurss. kas vien veelies, bet ne skola pats neesi kartigi apskatijies, bet jau bljaun...
ja doma citu linku, tad ieteiktu but uzmanigam ar tadam skolam, kuru saisinajums var tikt sajaukts ar ko tadu.
ar ucas , es saprotu , ka ta ir sistēma , kas sērčo skolas inside uk , bet es biju domājis UNIVERSITY OF CREATIVE ART!
miiljum, nu ko njemies, tak UK ir cilvecigs skolu reitings, paskaties, kuras vietas atrodas citas, liidziigas, aizbrauc uz atvertajam durvim; aizlidot nemaksaa daargi i pie viena sapratiisi kur skola, kaadi cilveeki... esmu shim augstskolu atlases procesam izgajis cauri gan UK, gan Danija, nu nevar foruma sev skolu atrast, nevar...
versatile:miiljum, nu ko njemies, tak UK ir cilvecigs skolu reitings, paskaties, kuras vietas atrodas citas, liidziigas, aizbrauc uz atvertajam durvim; aizlidot nemaksaa daargi i pie viena sapratiisi kur skola, kaadi cilveeki... esmu shim augstskolu atlases procesam izgajis cauri gan UK, gan Danija, nu nevar foruma sev skolu atrast, nevar...
+100! Bet nu virzienu uz kurieni skatīties jau var , uk , ir TĪK daudz skolu , ka es reāli apjuku , a nezinu , kas ir LABA , draugs studē tajā , kuru es teicu , tāpēc par to itkā būtu skaidrs , tagad te vēl dānija (bet tur tā sistēma cik esm udzirdējis vispār crazy), tad nez no kurienes itālija , priecē , ka usa tāda apdalīta
Mums tepat Blogā ir vismaz 3-4 kas Danijā foto skoliņu beiguši un Nīderlandē . No Dānijas varu pieminēt tādu slavenu Latvijas foto tanti kā Linda Ratuta Domāju ka Janbo tādu nav dzirdējis gan , pie tupajiem Glamurščikiem viņas nav , kaut viena no prestīžākajām kāzu fotogrāfēm Latvijā jau bezmaz 20 gadus Lielbrieža kursabiedrene Viņas laikā topā bija Dāņi es beidzu gadu velak un maniem kursa biedriem jau topā bij vēl nepavienotā Austrumvācija ar ko musus skoliņa sadarbojās un vēlāk Vācija
versatile:... Būtībā jau normālās mākslas akadēmijās ir foto novirziens. LV ir tāda LMA, kur ir tāda VKN, kur arī cilvēki foto apgūst un ar to nodarbojas. LKA ir fotogrāfu kurss, imbacīlis un ariada tur mācās, cik zinu.
Es gribu noprotestēt abus šos ieteikumus... Skatīsimies praktiski - LMA uzņem tikai budžeta vietās, cik tās šogad ir viz.kom. nodaļā? kādas 4-as? un cik reāli tur būtu iestāties kādam, kurš nolēmis kļūt par fotomākslinieku, iepriekš nemācoties ne rozentāļos, ne 3 gadu sagatavošanas kursos u.c. No otras puses - ja cilvēks iestājas, tad ievēros, ka fotogrāfijai kā izteiksmes līdzeklim varēs veltīt 5% no studiju laika...? vai cik? un prasības speciālajos priekšmetos jau nebūs atšķirīgas fotogrāfam un "parastajam" māksliniekam...
Kas attiecas uz Kultūras akadēmiju. Fotogrāfija (vismaz tagad) nav kā atsevišķa specializācija - ir Audiovizuālās un skatuves mākslas teorija, piemēram, un citas lietas. Un vai Kultūras akadēmijā nejauši nebija Kundziņš kā foto pasniedzējs...?? Vai tas būtu tas, ko kāds sagaida no augstākās izglītības fotojomā...
Rita, jaa, protams, lai LMA tiktu ieksha, IR japapuulas. ir jabut ar meerkji. nevar shodien nopirkt kameru un rit izdomat - bushu photographer...
LKA ir LKA.
bet, ja cilveks grib macities un ta lieta sanaak, iemacisies dajebkur... talak tapat viss notiek meistarklasees un radoshaja joma vispar katram savs celjsh ejams... augstskola nav iisti tas.
Jebkurā gadijumā tas viss ir fifels , vienmēr atceros vecas un smieklīgas reklāmas šai sakara nez kāpēc šoreoz ienāca prātā dažus gadus veca BMW reklāma www.youtube.com...