Vienmēr būs kāds, kuram tualetes papīru aizvietos reklāmu bukleti - arī funkciju pilda un ir praktiski bezmaksas ...
Ja tomēr gribas pamēģināt un sajust atšķirību , tad var noīrēt pie manis ( objektīvus gan) . VISI, kas ņēmuši 35mm ART ( kurš būs praktiski klons 50mm, tikai ar īsāku fokusa attālumu ) ir bijusi starā . Par 50mm 1.2 - parasta diagnoze - jā - viņš ir labs, bet cilvēki paši gaidījuši vairāk - kā jau no sapņu objektīva.
NIN:Vienmēr būs kāds, kuram tualetes papīru aizvietos reklāmu bukleti - arī funkciju pilda un ir praktiski bezmaksas ...
Ja tomēr gribas pamēģināt un sajust atšķirību , tad var noīrēt pie manis ( objektīvus gan) . VISI, kas ņēmuši 35mm ART ( kurš būs praktiski klons 50mm, tikai ar īsāku fokusa attālumu ) ir bijusi starā . Par 50mm 1.2 - parasta diagnoze - jā - viņš ir labs, bet cilvēki paši gaidījuši vairāk - kā jau no sapņu objektīva.
Man patik teiciens , kadel pirkt 35mm stiklu , jo tadel kad uz crop body bus 50 mm tas ir iemesls ! nu Ja protams ir Crop body ! haha
Varbūt te ir kāds kam ir 50mm 1.4 art un grib palielīties vai padalīties ar pieredzi ?
Sigma ir iedejal pa cenu , cik zinu mans draugs lieto un ska kad kvalitates zina pasrspej Canon nu protmas build quality nau tada ka canonam bet cena ir super
Ir Sigma 50mm. Liels. Smags. Ass no 1.4. Bokeh trūkst rakstura un dramatiskuma. Skaists dizains. Lietoju ar Canon 5D. Nezinu kurš vairāk pie vainas, bet mana kombinācija cieš no pamatīga front-focus. NIN esot tas Sigmas usb dock, lai gan arī jauns maksā tikai ap 45€
Ir 50 1.2L uz Canon 6D - ļoti patīk, problēmu ar fokusu nav, asuma pietiek un tas nav noteicošais faktors (lai gan visvieglāk mērāms). Bokeh ir izcils.
Esmu mēģinājis 35mm ART. Iepriekš bijis tikai Sigmas 10-20mm un par to es nebiju pārākajā sajūsmā, tādēļ šis stikls nāca man kā trieciens pa d***. Gan uzbūves kvalitāte, gan optiskā kvalitāte ir super. Šī sigma liek Nikona 35mm 1.4 variantam izskatīties pēc puspuvušas pakaļas. Visnotaļ... noskauda, ka man tāds nav un šis stikls ir mans nākamais krājamais materiāls.
SixStrings:Esmu mēģinājis 35mm ART. Iepriekš bijis tikai Sigmas 10-20mm un par to es nebiju pārākajā sajūsmā, tādēļ šis stikls nāca man kā trieciens pa d***. Gan uzbūves kvalitāte, gan optiskā kvalitāte ir super. Šī sigma liek Nikona 35mm 1.4 variantam izskatīties pēc puspuvušas pakaļas. Visnotaļ... noskauda, ka man tāds nav un šis stikls ir mans nākamais krājamais materiāls.
Kas Tev liedz pārdot savu 1,4/35mmG ar kuru Tev ir puspuvušas pakaļas pieredze un par to summu nopirkt gan 35mm art gan vēl kādu sigma art?
Tavam nikkora 35 tas magnija korpuss puspuva vai kas cits?
SixStrings:Esmu mēģinājis 35mm ART. Iepriekš bijis tikai Sigmas 10-20mm un par to es nebiju pārākajā sajūsmā, tādēļ šis stikls nāca man kā trieciens pa d***. Gan uzbūves kvalitāte, gan optiskā kvalitāte ir super. Šī sigma liek Nikona 35mm 1.4 variantam izskatīties pēc puspuvušas pakaļas. Visnotaļ... noskauda, ka man tāds nav un šis stikls ir mans nākamais krājamais materiāls.
Kas Tev liedz pārdot savu 1,4/35mmG ar kuru Tev ir puspuvušas pakaļas pieredze un par to summu nopirkt gan 35mm art gan vēl kādu sigma art?
Tavam nikkora 35 tas magnija korpuss puspuva vai kas cits?
Padarbojies kā krūzītes veikala plauktā apgrozot vai Tev iespaids rodas tagad kad salīdzini savus darbus ar šiem stikliem bildētus? Nu tur tādi sīkumi kā cik ātri un precīzi fokusējas, kā pretgaismu tur, kontrasts, krāsas, nefoķis utt.?
Maris:Padarbojies kā krūzītes veikala plauktā apgrozot vai Tev iespaids rodas tagad kad salīdzini savus darbus ar šiem stikliem bildētus? Nu tur tādi sīkumi kā cik ātri un precīzi fokusējas, kā pretgaismu tur, kontrasts, krāsas, nefoķis utt.?
Objektīva ''labumu'' nevērtēju turot to rokās un skatoties pēc tā kurš vislabāk piestāv manām kurpēm/džemperim. Es nezinu vai tā ir starp fotogrāfiem pieņemts, bet vērtējumu parasti izdaru pēc bildēm. Nefotogrāfēju gan līknes, grafikus un taisnes, bet darbojos ar objektīvu tā, kā es darbotos foto-ikdienā un pielietotu to kā tas ir paredzēts). Salīdzinot bildes, tak ļoti labi var just, kas pašam labāk iet pie sirds. Bet, ja ļoti nepatīk tāds subjektīvs vērtējums, tad droši vari pačekot kaut vai pēc iekšējo elementu atšķirības. Nikonam, lai gan S stikls, ir nepieklājīgi mazāk elementi, kā Sigmas stiklam.
SixStrings: Nikonam, lai gan S stikls, ir nepieklājīgi mazāk elementi, kā Sigmas stiklam.
Elementu skaits jau ir mīnuss kas tad arī dod tās flares - vēlāk uzzināsi, ka vislielākais elementu skaits ir 18-200 un līdzīgos šausmoņos.
Sigma 35 art ir varena izšķirtspēja pie atvērtas fragmas un praktiski nav aberāciju - bet flares rauj, AF lēns un nestabils - kā arī vēl viens sīkums - iesitot googlē nosaukumu abiem šiem stikliem un pievienojot vārdu "sample" var ieraudzīt Sigmas tehnisko raksturu - sauss kā veca mamiya secor.
SixStrings: Nikonam, lai gan S stikls, ir nepieklājīgi mazāk elementi, kā Sigmas stiklam.
Elementu skaits jau ir mīnuss kas tad arī dod tās flares - vēlāk uzzināsi, ka vislielākais elementu skaits ir 18-200 un līdzīgos šausmoņos.
Sigma 35 art ir varena izšķirtspēja pie atvērtas fragmas un praktiski nav aberāciju - bet flares rauj, AF lēns un nestabils - kā arī vēl viens sīkums - iesitot googlē nosaukumu abiem šiem stikliem un pievienojot vārdu "sample" var ieraudzīt Sigmas tehnisko raksturu - sauss kā veca mamiya secor.
Es šeit par elementiem, kas kontrolē aberācijas un izliekumus.
Maris:āāā... un tos jo vairāk saštepselē jo labāk ?
Nu klau, netēlosim šeit muļķus. 35mm jau skaitās solis uz ''plato'' galu. Un kur ir solis uz plato galu parādās arī dažādas optiskas problēmas. Kamēr par 50mm varam stāvēt un murgot, kas ir vajadzīgs un kas ir lieks, tad šajos stiklos tomēr ir svarīgi vai ir elementi, kas novērš aberācijas un distortion. Es to, protams, visu varēju citēt, man tik nelikās, ka forumā, kur visi sēž un gudri pļurkst par foto lietām, vajadzētu norādīt jau visiem sen zināmas lietas. Bet pardon me, ja nesaka, tad nezin. Kā jau Latvijā.
Kāpēc nē - būtu ļoti interesants Tavs traktāts par to, ka optisko elementu skaita palielināšana ir visu panākumu atslēga. Neraksti forumā, bet fotoskolā. Neaizmirsti arī izstāstīt, ka šādi optika paliek 2xlētāka un kāpēc iegūtās blaknes neko nenozīmē.
Tu pats izdomāji, ka es uzskatu, ka jo vairāk elementi, jo labāk. Ja normāli diskutēt nemāki, bet kā bēbis ieciklējies uz vienu lietu par ko pats esi sapriecājies, tikai, lai paceltu savu troni augstāk, tad nav ko. Pie vecvecmammas sķirstot kādu pasenāku avīzi, anektodšu nodaļā uzgāju kādu labu frāzi, kas atbilst cilvēkiem kā tev: ''Kas iepirkumu grozu vislepnāk vicina, tam vismazākā desa tur iekšā''. Piedod, ka nevēlos turpināt tavu pašlepno un publisko masturbācijas sesiju
Tu pats izdomāji, ka es uzskatu, ka jo vairāk elementi, jo labāk. Ja normāli diskutēt nemāki, bet kā bēbis ieciklējies uz vienu lietu par ko pats esi sapriecājies, tikai, lai paceltu savu troni augstāk, tad nav ko. Pie vecvecmammas sķirstot kādu pasenāku avīzi, anektodšu nodaļā uzgāju kādu labu frāzi, kas atbilst cilvēkiem kā tev: ''Kas iepirkumu grozu vislepnāk vicina, tam vismazākā desa tur iekšā''. Piedod, ka nevēlos turpināt tavu pašlepno un publisko masturbācijas sesiju
Nu nezinu, vai desu analoģijai Maris ir labākais piemērs!