Ir tāda eleptroniskā shēma - nejaušo skaitļu ģenerators. Isskatās, ka tieši tāds šeit arī taisa tos reitingus. Ja nopietni, tad es jau sen esmu uššpļāvis visiem reitingiem, iesaku arī tev izdarīt tāpat.
uldeens:kur ir loģika un kāda tad vispār tam reitingam ir jēga?
jēgas nav tāpat kā loģikas, jo diez vai loģiska ir sistēma kur reitingus nosaka kaut kāds mistisks SW koeficents, kurš augstāks ir tiem vērtēšanas botiem kas ar paķīk ievērtē pilnīgi visas bildes Tātad spļauj virsū tam visam un necepies, adminiem ar po jau kopš tās muļķīgās sistēmas ieviešanas. Pašlaik vairumam tas koeficients ir tik zems ka nekādi neietekmē vērtēšanu, man jau sen stāv pie 0,5 Tas tāpēc ka sakarīgus bilžus te liek uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi bildētāji, respektīvi ar paķīk sanāk ievērtēt visbiežāk tieši viņus. Un sistēma mani automātiski uzskata par nederīgu vērtētāju kurš "bīda" savējos, tātad tev nebūs ļauts ietekmēt reitingus ar savu atzīmi
Nekāda paradoksa. Kad sastādīsi vienādojumu, iekļaujot visa perioda aktivitātes, katru kā atsevišķu izteiksmi, rezultātā saņemsi atbildi, ka 2010.gadā reģistrējušais autors ir bijis aktīvāks, nekā otrs. Tīra matemātika.
Redzi! Uztraucās. Man rādās, ka tāda sistēma, kā tagad nekādā vīzē neatspoguļo objektīvo, bet gan subjektīvo. varbūt tad atteikties no tās uz visiem laikiem?
Es domāju līdzībās ar sporta spēlēm. Jo vienkāršāki un saprotamāki noteikumi, jo tie ir vieglāk ievērojami un tātad taisnīgāki. Paradoksālu rezultātu parādīšanās nozīmē, ka ar noteikumiem un reitingu formulām kaut kas nav kārtībā. Galīgi bez reitingiem un vērtējumiem būtu garlaicīgi, savukārt, staigājot pa galerijām, tie ir labs ceļarādītājs, kuras bildes ir vērts atvērt.
GunarsII: Galīgi bez reitingiem un vērtējumiem būtu garlaicīgi...
Ja man par kādu bildi tiks salikta strīpa "Dzēst", es to arī izdzēsīšu, bet kliedēt garlaicību ar cenšanos saprast savu un citu vērtību pēc kaukādiem, uz dullo sarēķinātiem cipariem, ir muļķība, mazohisms un "kad sunim nav ko darīt...".
GunarsII:Es domāju līdzībās ar sporta spēlēm. Jo vienkāršāki un saprotamāki noteikumi, jo tie ir vieglāk ievērojami un tātad taisnīgāki. Paradoksālu rezultātu parādīšanās nozīmē, ka ar noteikumiem un reitingu formulām kaut kas nav kārtībā. Galīgi bez reitingiem un vērtējumiem būtu garlaicīgi, savukārt, staigājot pa galerijām, tie ir labs ceļarādītājs, kuras bildes ir vērts atvērt.
Tieši tā, tomēr gribas redzēt tautas nevis mistiski ģenerētu vērtējumu!
Gan jau ka vērtēšanas formulas sākotnēji ir labi gribētas, tomēr praktisks piemērojums atklāj nepilnības. Nu tad jālabo! Vienīgi Fotoblogs izskatās kā māja, kurai pēc uzcelšanas roku vairs nepieliek.
Galvenais, lai tajā mājā būtu ērti dzīvot. Sliktākais ir tas, ka te var brīvi iet iekšā un ķēzīties visādi bomži, huļigāni un dzērāji, bet par to, vai nav nošķiebies vējrādis uz jumta, ir vismazākā bēda.
Jau kādu gadu atpakaļ tauta noskaidroja, ka pašreizējais reitings nosaka VISVIDUVĒJĀKO bildi, t.i. jo augstāks reitings, jo bilde neizteiksmīgāka. Nebiju domājis, ka kādu tas neapmierina.
Kvotām, adbilstoši pārdevēja reitingam, varētu būt dažādas vērtības. Kvekšķa mopēdiem, marsa, baleta un Lienes šederviem, piemēram, visaugstākās cenas.
uldeens:Varbūt kāds var paskaidrot, pēc kāda principa vispār darbojas Reitingu sistēma FB? Piemēram - divas labas bildes ievietotas blakus, vienai Patīk 27 un vērtējums 4,7, otrai Patīk 8 un vērtējums 4,77, kur ir loģika un kāda tad vispār tam reitingam ir jēga?
Ta nekāda. Vai Tev to vajag? Viss pašplūsmā, tāpat, ka bija Shutter.
priore:Spilgtākie dabū teicamas un zemas atzīmes, viduvējības tiek personībām priekšā ar viduvējām atzīmēm, un iedomāsj, ka patiesi ir izcilas zvaigznes. kaut gan, ir vien izcilas viduvējības.
+++ Vēl tik jāpiebilst, ka viduvējību ir vairākums un tie visbiežāk balso, piedalās konkursos, nosaka saita trafiku, un tos visvairāk interesē apkārtējo viedoklis.
priore:Spilgtākie dabū teicamas un zemas atzīmes, viduvējības tiek personībām priekšā ar viduvējām atzīmēm, un iedomāsj, ka patiesi ir izcilas zvaigznes. kaut gan, ir vien izcilas viduvējības.
+++ Vēl tik jāpiebilst, ka viduvējību ir vairākums un tie visbiežāk balso, piedalās konkursos, nosaka saita trafiku, un tos visvairāk interesē apkārtējo viedoklis.
Domāju, domāju un grūti ir izdomāt jomu, kurā viduvējības nebūtu vairākumā. Nekas cits kā Pirmās formulas piloti un kosmonauti prātā neienāk. Pat valstu prezidenti mēdz būt viduvējības. Un kādas vēl!
.. savukārt Dzēst noņem piemēram 3 balsotāju punktus. Ja balsojumi nav un ir tikai Dzēst, bildei tiek dots negatīvs koeficients un tā dzēšas automātiski....
Ja? Un ko Tu darīsi ar t.s. pielīdējiem, grupniekiem un kolektīvajiem necietējiem, kuri regulāri Tevi "Dzēsīs", atriebības nolūkos? Inspektoru Sēklinieku atceries? Apstaigāja ne no viena nika vien manu galeriju un sadēja tur savas spiras.
Jo sistēma universālāka, jo tā ir taisnīgāka, ne velti tā ir ielikta saitā, nekoriģējot.
Štrunts par to vērtēšanus skalu... kāda jēga vispār vērtēt kaut ko, kas nerezonē vispār ne ar ko. Pa lielam nekādu kritēriju nav. Nu nobildēts kaut kāds skats - ainava, candid, saulriets, kaķis pie miskastes. Kā vispār kaut ko tādu var novērtēt, ja tas nerezonē ar mani? Nu vienkārši ir vienalga, jo konteksta nav. Labi - ja tur kaut kas izdevies, tad var pateikt labu vārdu, vai ja acīmredzami kaut kas šķībs arī var kādreiz pateikt kādu vārdu, bet tā...
Varbūt ir vērts padomāt vismaz par monthly topikiem - kā fotouzdevumu, kur tad vispār ir vērts sacensties. Visiem būs zināms uzdevums, konteksts, varēs arī vērtēt to kā izpildīts uzdevums. Protams, nezinu, cik viegli, grūti un vai vispār to iespējams šeit realizēt, bet motivācija kaut ko darīt un pēc tam vērtēt tomēr būtu lielāka. Šībrīža brīvie fotokonkrusi ar 3 dalībniekiem...nūūūūū....
Tas tā - offtopic neiedziļinoties vispār tajā repu sistēmā.
Bet jāpadomā, tā lai šie nevarētu veikt savus melnos darbiņus un tajā pašā laikā, lai tā darbotos efektīvi taisnīgi pret sūdu bilžu publicētājiem.
Viss ir daudz vienkāršāk. Ir divu tipu cilvēki - pirmos interesē kaut kādi tur reitingi, nabagi cenšas un centīgi ravē savu galeriju, kad tajās uzrodas kaut kas negaidīts; daži pat nāk lamāties, kad, viņuprāt, kāds "nepareizi" novērtējis.. - un otrie,- cilvēki, kuri dibina kontaktus, sazinās pa privāto teletaipu, jautā, interesējas un veido ap sevi zinošāku un gudrāku cilvēku grupu, kuru darbi vai padomi, liek viņam darboties kvalitatīvāk, pilnībā ignorējot kaut kādus ciparus un reitingus. Galu galā, finālā nozīme ir tikai izaugsmei. Viss pārējais ir tikpat bezjēdzīgs kā šis topiks. (Atvaino.. )
Nūūūū.... to nu gan Tu neizskaudīsi... 1x.com ir stingra atlases kontrole, bet pat tad, šeit, fotoblogā dažs labs pamanījās paziņot, ka "tur nekā laba neesot". Un ne jau tie, kam labas bildes to mēļoja..