Isti nesaprotu ko jūs vēlaties iereudzīt , dienvdu ainavas un pārsaturētus dabas skatuss vai bezgalīgas stīvas beibes apnicīgās pozās ? Man personīgi tas ŠAI projektā neškiet nedz būtisks nedz interesats . Šis projekts tā arī saucas FOTO BLOGS tas ir plāpas ap ar un iekš foto. Teicami darbojas .
PIEMĒRAM , nekas līdzīgs šādam kadram LV nav iespējams
Pavisma vienkarši , pixseļpisēju bars sāks gaudot ka bilde nav sterīla pēc 101 kritērija tas ir VIENĪGAIS ko viņi sajēdz "Mehāniski" jebkāda attēla uzbūvē, Otra daļa sāks kaukt ka nav stīvās pareiz proporcionālās galēji nošopētās plastmasas lelles VISS var sākt un uzraiz beigt
nebūs! pārāk "ielaists". šajai lapai/projektam saturiska fotogrāfija tā īsti nekad nav interesējusi. Gribās čatiņu - fotoblog, gribas labas bildes fotokudra.lt es šādi staigāju.
nevar gribēt, lai visi, no 50000[ pēc bloga statistikas ] lietotāju , būtu augsta līmeņa fotogrāfi ..... uz kaut kādu noteiktu iedzīvotāju skaitu valstī, iespējami x-y % māxlinieciskas ievirzes indivīdu. Tas, ka digi laikmetā, no pogas nospiešanas līdz " gatavai " bildei ir dažas sekundes, māxlinieku procentu neizmaina, bet dažāda līmeņa amatieru[ ļubiķeļu ] skaita strauju pieaugumu gan. Eiforija, kad masveidā sapirkās spogulenes[ apmēram pirms 10 gadiem ] , automātiski saceroties par māxlinieka statusu , pirms dažiem gadiem sāka noplakt. Tas atspoguļojās vairākos foto saitos, arī blogā ..... Piemēram, cik tad Latvijā, uz doto brīdi ir gleznotāju, cik ir labu, atpazīstamu gleznotāju? kāpēc ar fotogrāfiju vajadzētu būt savādāk??? .........
Protams ir pietiekams skaits profesionāļu, kuri arī pietiekami labi veic savu darbu, bet digi laikmets ir radījis arī lērumu imitatoru, krieviski labi skan < samozvanci >, kuri diskreditē ne vien cienījamo fotogrāfa profesiju, bet atsevišķos gadījumos arī valsti ..............
negatIvs: digi laikmets ir radījis arī lērumu imitatoru, krieviski labi skan < samozvanci >, kuri diskreditē ne vien cienījamo fotogrāfa profesiju, bet atsevišķos gadījumos arī valsti ..............
man ļoti patīk vārds imitators, jo tas sevī ietver daudz vairāk, kā diletants. Imitators ietver sevī izturēšanos, sejas izteiksmi, runas veidu, dažādas darbības, kuras veic apkārtējo maldināšanai, un sava prestiža celšanai, un protams visu šito pavada attiecīgi māxlas dabi.
Man šķiet, ka fotogalerija ir ok. Bildes visāda veida un kvalitātes un visāda veida komentāri. Lai arī komentāri ir no šaura lietotāju loka, pamācīties ir iespējams. Ir ļoti kvalitatīvas bildes, kuras varu uzstādīt kā mērķi un ir sliktas bildes, kuras ņemt par piemēru kā nefotografēt.
Tie laiki , kad fotoblogam bija dzīva galerija, ir pagājuši. Saita saimnieki vēlējās, lai galerija ir tāda kā tagad. Viņi ir saimnieki, viņiem uz to ir tiesības. Par gaumi nestrīdas.
Lunis:PIEMĒRAM , nekas līdzīgs šādam kadram LV nav iespējams )
nu nu Arhipovs tak brauca pie mums "mācīt" cept glamūrīgus pliknīšus, varētu arī Akimovs atbraukt
VIŅŠ nemācija ! Reāli ! Es pietiekami labi zinu viņa stilu un metodes un SKOLNIEKU darbus. NEVIENS nekad nav varējis pat aptuveni pietuvieties viņa līmenim KAPĒC ? Pavisma vienkarši , to es reiz pastāstīju vienai meitenei un VIŅAI SANĀCA ! Kā viņa to izdarīja , da pavisam vienkarši STĀVĒJA TIEŠI BLAKUS viņam un viņai sanāca bet pārējiem 99% NEKĀS pilnīgi nekas vērā ņemams nesanāca Viņi mēģina ATARINĀT bet nevar atdarnāt uz kompeni balstītus darbus no CITA rakursa punkta ja NEJŪTI to pašu ko meistarsL
A - nikneims. Ar ko Tev asociējas vārds "letiņš"? B - vairs nav redzams, bet šorti, zandales, zeķes, jostas soma... nekolerējas ar punktu A? C - un Tev vēl gribas diskutēt?
ps. reiz biiju ķīpsalā uz Bregoviča koncertu. Zāles galā bija bufete, kur AB paskata tipi iesiluši starp dziesmām ik pa brīdim nokliedžas "Līvi dzīvi".
Marix: Kurš Tev teica, ka liedz? Tev ir problēmas ar reālu lietu izpratni?
Laikam jau man tiešām vecuma marasms sākas. Nu nekādīgi nedalec, kādā veidā Fotobloga īpašnieki neļauj Marixam & Co taisīt un rādīt Lielo Mākslu?......
Es jau labprāt taisītu, bet Dieviņš nav devis mākslinieka talantu...
Marix: Kurš Tev teica, ka liedz? Tev ir problēmas ar reālu lietu izpratni?
Laikam jau man tiešām vecuma marasms sākas. Nu nekādīgi nedalec, kādā veidā Fotobloga īpašnieki neļauj Marixam & Co taisīt un rādīt Lielo Mākslu?......
Es jau labprāt taisītu, bet Dieviņš nav devis mākslinieka talantu...
beidzot pa šiem gadiem kas prātīgs no Tavas mutes...
Pilnīgi iespējams, ka tas ir vecuma marasms. Jābūt diezgan "apbižotam cilvēciņam" lai nesaskatītu fotobloga galerijas atšķirības tagad un kādus 3 gadus atpakaļ. Tad, ja vēlējās redzēt labas bildes, bija jāskatās fototopa pirmās lapas. "Nokia" bildes līdz fototopam vispār netika. Tagad katrai bildei pienākas "goda pilnā" vieta vismaz fototopa 2 lapā. Protams, ties, kurus fotogrāfijas neinteresēja - tie sēdēja un sēž forumā. Tādēļ arī Tu, visticamāk, neesi pamanījis bloga pārmaiņas.
Nezinu, kā citiem, bet mani interesē bildes galerijā un informācija forumā, nevis FB piedāvāti top'i, reitingi un citas "ambīciju fiškas". Vienkārši skatos galeriju un dažreiz "ieķeksēju", tās bildes, kuras iepatīkas. Naivi cerēt, ka FB "automātika" kādu "iecels" AFIAP utml. Katrs pats ir savas laimes kalējs...
man domāt pirms kāda laika cilvēks ja sāka ko darīt tad daudzmaz painteresējās par tehniku tās pielietošanu, tad pamazām apjauta šo to par kompozīciju un fotogrāfijas vizuāli māksliniecisko pusi.. pašlaik izteikts īpatsvars ir cilvēku kuri jautā pēc manuāļa latviski - kur dabūt un kādu objektīvu piepirkt lai ar vienu un to pašu varētu gan makro gan portretus gan ainavas bildēt.. pirmās bildes un turpat arī visa atīstība apstājas. nepretendēju uz absolūtu patiesību, tikai mans viedoklis.
Nu brīnišķīgi- tad jau būs mērķis daudz -maz sasniegts- rosināt jebkādas pārdomas šai sakarā.. Prieks par to. Nu nav jau tā, ka NEKAS nebūtu, bet.. Vajag "akotu"..
No šiem postiem 100 % tapa skaidrs pa lielam intelekta līmenis lielai daļai bloga lietoāju- kas vnk nav spējīgi saprast cilvēcīgas emocijas.. Vieniem bija hipotēze- reibums, otriem- melnā piektdiena, bet NEVIENAM nebija cilvēcisku tēžu.. Paldies. Pētījums beidzies.