forum.gif
Soligor AF PRO 1.4x + Tokina 11-16/2.8 => „no name” 16-35/2.8-4 (35mm formāta izpratnē)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Soligor AF PRO 1.4x + Tokina 11-16/2.8 => „no name” 16-35/2.8-4 (35mm formāta izpratnē)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.03.15 09:59 labots
 citēt
Protams, ka telekonverteri ir paredzēti „garajām trubām”, lai padarītu tās „vēl garākas”. Tieši šī iemesla dēļ, izmantoju iespēju, par simboliskiem $$$ piepirkt „no name” t.i. Soligor AF PRO 1.4x, kas kā izskatās no info web’ā varēru tas pats Kenko Teleplus PRO 300 DG 1.4x AF Teleconverter.

Bet izrādās, ka šie off-brandotie TC, atšķirībā no oriģinālajiem (vismaz Nikon TC konstrukcija to nepieļauj), ļoti labi skrūvējas virsū un darbojas uz gandrīz jebkura objektīva. Tad lūk - kāds prieks, ka tagad pilnīgi "netīšām" esmu ieguvis 16-35@FX diapazonu uz crop’otās (DX) kameras lietojot Tokina 11-16/2.8 te AR un te BEZ augstāk pieminētā TC. Praktiskais pielietojums tam varētu būt tāds, ka svešzemju klejojumos pilnīgi pietiks ar VIENU objektīvu un TC, kas iemests kabatā vai pie kameras pieskrūvēts. Pagaidām kaut kā neuzdrošinājos iztikt TIKAI ar 11-16, pārāk plats tomēr tas ir.

P.S. Laiks rādīs vai šī matemātikā „ķīmija” nostrādās un vai tas atturēs no iekāres iegādāties Nikkor 16-35/4 VR priekš D700. (:
Publicēts: 16.03.15 10:23
 citēt
Ar ko arī apsveicu. Es ar Ķenona 70-200/4L reportāžās ļoti intensīvi lietoju Kenko 1,5x. Ja bildes nav paredzētas fotodročerstvai ar 300%-īgu kropu pētīšanu bildes stūros, tad rezultāts bija vairāk nekā pieņemams.
Publicēts: 17.03.15 13:56
 citēt
photography-on-the.net...
Kā izrādās, tad TC 1.4x dod iespējas arī uz FX kameras, padarot to par 17-22/4. Un tas viss klāt pie tā, ka bez TC šī Tokina uz FX labi strādā kā 16/2.8 fix.

Uispār "bezpriģels" - labi, ka nenopārdevu "pa lēto" savu Tokinu ...
Publicēts: 17.03.15 15:01
 citēt
nesix:photography-on-the.net...
Kā izrādās, tad TC 1.4x dod iespējas arī uz FX kameras, padarot to par 17-22/4. Un tas viss klāt pie tā, ka bez TC šī Tokina uz FX labi strādā kā 16/2.8 fix.

Uispār "bezpriģels" - labi, ka nenopārdevu "pa lēto" savu Tokinu ...

Aha, kad es arī vēl biju jauns un dumjš, nopirku D3 un arī sadomājos, ka 17-55/2.8 ar 1.4 telekonvertoru uz D3 strādās gandrīz tik pat labi kā uz vecā D2x, ne sūda tā nenotika, cik atceros autofokuss kautkā ne tā strādāja un optiski bilde bija dirsā, protams attēlu jau varēja iegūt un webā pat varētu publicēt iepriekš uzasinot.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):