Nupat tā piedomaju, ja ir fotožopi, tad nafig vairs vajag ekspozīciju? Principā visi, kas žopē bildes var taisīt īsas ex. bildes ar ūdeni... Nja.. Un naher ta vajadzīga fotogrāfija, māksla, ja sažopējot rezultāts ir tāds pac? (P.S. laikam tas ir jau apsūkāts tēmā, bet es tik nesen te) (Kādas Jūsu idejas?>
Man tikko ieskrēja logā dzenis...nenormāls būkšķis un guļ nabags beigts laukā...nezinu tas uz lietu vai būs pirmais sniegs? Un vēl...vai vārnas ir tik pat dumjas kā dzeņi un vai stikls vārnu izturētu?
Nu jā...vēl jau mūsu pusē laiku pa laikam ir manīti grifi...bet nu lai tas putns trāpītu manā logā, tāda iespēja taču ir pārāk maza vai ne?
Un runājot par topika jautājumu, kāpēc vajadzīga kaut aptuveni pareiza ekspozīcija fotogrāfējot - dēļ nolādēti šaurā diapazona digitālajā matricā... Šops ir huiņa un pa lielam neko nevar izvilkt, ja skatās bildi bišķi lielākā izmērā par datora monitoru
Arī platleņķa objektīvi nedod reālu attēlu, tie to sagroza. Labāk bildēt ar kurpju kasti, bez objektīva, vot tā ir māksla. Fotozops, elektrība, telefoni un citi tehnikas mēsli bojā maksalas un cilvēka būtību. Nost ar mājām, dzīvokļiem, ceļiem, civilizāciju. Ejam kopā mežā, abi kaili prom no tā visa.
Ekspozīciju,cik saprotu,tai žopā var pielabot uz vienu vai otru pusi,bet ne jau no nakts dienu uztaisīt.Kā būs kardināls kruķījums,tā visādi artefakti un gļuki lien ārā.Tā kā uzņemot tomēr ir jādomā par ekspo.A par māxlu cits stāsts.
imgfoto:Man tikko ieskrēja logā dzenis...nenormāls būkšķis un guļ nabags beigts laukā...nezinu tas uz lietu vai būs pirmais sniegs? Un vēl...vai vārnas ir tik pat dumjas kā dzeņi un vai stikls vārnu izturētu?
Uggga:Cik biezs stikls, cik kg vārna un cik ātri lido?
Te pat varētu sanākt teksta uzdevums matemātikā kaut kādai klasītei pamatskolā. Tipa - Vārna sver tik un tik, lido ar ātrumu tik un tik. Cik jābūt biezam pakešu logam, lai izturētu vārnas triecienu?
Nu pamatskola ir pārspīlēti, ja vien nepieņem vārnu, kā punktu(nerēķina, ka triecas tikai ar galvu un kakla skriemeļi amortizē triecienu) un atmet visu, kas saistās ar paša stikla elastību + stikla laukumu, vietu, kur vārna trāpa utt.utjp...
kaparjods:Nupat tā piedomaju, ja ir fotožopi, tad nafig vairs vajag ekspozīciju? Principā visi, kas žopē bildes var taisīt īsas ex. bildes ar ūdeni... Nja.. Un naher ta vajadzīga fotogrāfija, māksla, ja sažopējot rezultāts ir tāds pac? (P.S. laikam tas ir jau apsūkāts tēmā, bet es tik nesen te) (Kādas Jūsu idejas?>
imgfoto:Nu pamatskola ir pārspīlēti, ja vien nepieņem vārnu, kā punktu(nerēķina, ka triecas tikai ar galvu un kakla skriemeļi amortizē triecienu) un atmet visu, kas saistās ar paša stikla elastību + stikla laukumu, vietu, kur vārna trāpa utt.utjp...
Nu jā, šitik sarežģītu uzdevumu var vidusskolā taisīt. Logam tur taisnstūra forma tik reiz tik cm, vārna logā trāpa ar pieri, vēl kakla skriemeļu amortizācija - jaunākai vārnai tāda, vecākai - šitāda (kauli uz vecumu, tomēr, trauslāki paliek). Vēl kaut kur loga malā ieskrien, nevis diagonāļu krustpunktā. Nenormāli sarežģīti, vispār. Pamatskolā pietiktu, ka stiklam ir kvadrāta forma un vārna trāpa stikla centrā ar knābja galu, ko varētu uzskatīt par punktu.
Principā nezinot cik lielu slodzi uz cm2 stikls var izturēt uzdevuma atrisināšanai droši var piesaistīt ES finansējumu un iesaistīt kādu pāris valsts kantoru darbinieku gaišākās galvas...
Nu labi, zinot, ka ar gaiseni caurumu var izšaut un lodīte lido ~300m/s, sver zem grama, moš līdz putniem var arī nonākt...
imgfoto:Principā nezinot cik lielu slodzi uz cm2 stikls var izturēt uzdevuma atrisināšanai droši var piesaistīt ES finansējumu un iesaistīt kādu pāris valsts kantoru darbinieku gaišākās galvas...
Nu labi, zinot, ka ar gaiseni caurumu var izšaut un lodīte lido ~300m/s, sver zem grama, moš līdz putniem var arī nonākt...
imgfoto:Nu pamatskola ir pārspīlēti, ja vien nepieņem vārnu, kā punktu(nerēķina, ka triecas tikai ar galvu un kakla skriemeļi amortizē triecienu) un atmet visu, kas saistās ar paša stikla elastību + stikla laukumu, vietu, kur vārna trāpa utt.utjp...
Nu jā, šitik sarežģītu uzdevumu var vidusskolā taisīt. Logam tur taisnstūra forma tik reiz tik cm, vārna logā trāpa ar pieri, vēl kakla skriemeļu amortizācija - jaunākai vārnai tāda, vecākai - šitāda (kauli uz vecumu, tomēr, trauslāki paliek). Vēl kaut kur loga malā ieskrien, nevis diagonāļu krustpunktā. Nenormāli sarežģīti, vispār. Pamatskolā pietiktu, ka stiklam ir kvadrāta forma un vārna trāpa stikla centrā ar knābja galu, ko varētu uzskatīt par punktu.
Vecīt,te jau materiālu pretestība un teorētiskā mehānika un sazin kas vēl no bioloģijas.Kur tad tev vidusskola...
smartins:u jā, šitik sarežģītu uzdevumu var vidusskolā taisīt. Logam tur taisnstūra forma tik reiz tik cm, vārna logā trāpa ar pieri, vēl kakla skriemeļu amortizācija - jaunākai vārnai tāda, vecākai - šitāda (kauli uz vecumu, tomēr, trauslāki paliek). Vēl kaut kur loga malā ieskrien, nevis diagonāļu krustpunktā. Nenormāli sarežģīti, vispār. Pamatskolā pietiktu, ka stiklam ir kvadrāta forma un vārna trāpa stikla centrā ar knābja galu, ko varētu uzskatīt par punktu.
Vecīt,te jau materiālu pretestība un teorētiskā mehānika un sazin kas vēl no bioloģijas.Kur tad tev vidusskola...
Gribi teikt, ka šito tēmu pat varētu izvērst maģistra darbā kādā augstskolā?
soms:e ! vismaz uzzināju,kāpēc man darbā uz balkona beigts dzenis guļ (arī pakešu logi)
katrā lietā savs kaifs , ij dabā bildēt ij šopā dzīvoties
"Masveida dzeņu pašnāvību dinamika Latvijā pēdējos 10 gados" lūk arī pētijums, kur varētu izvērsties vismaz uz disertāciju... kāda te videne, kādi te maģistri, par zemu tēmējam, kungi!
soms:e ! vismaz uzzināju,kāpēc man darbā uz balkona beigts dzenis guļ (arī pakešu logi)
katrā lietā savs kaifs , ij dabā bildēt ij šopā dzīvoties
"Masveida dzeņu pašnāvību dinamika Latvijā pēdējos 10 gados" lūk arī pētijums, kur varētu izvērsties vismaz uz disertāciju... kāda te videne, kādi te maģistri, par zemu tēmējam, kungi!
Lūdzu nejaukt, dzeņu pašnāvības tak galīgi uz fiziku neattiecas