forum.gif
VID aktivitāte
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / VID aktivitāte
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 24.03.15 14:10
 citēt
Klīst baumas, ka VIDs saaktivizējies, apzvana fotogrāfus ar vēlmi pēc lētas fotosesijas nemaksājot nodokļus un tad, kad fotogrāfs piekrīt, tad velk ārā apliecību un soda. Vai kāds ir ar to saskāries, vai tās tik tādas viena tante teica runas? Tipo pēc autoservisiem, tagad esot fotogrāfu kārta.
Publicēts: 24.03.15 14:14
 citēt
trollollo:Klīst baumas, ka VIDs saaktivizējies, apzvana fotogrāfus ar vēlmi pēc lētas fotosesijas nemaksājot nodokļus un tad, kad fotogrāfs piekrīt, tad velk ārā apliecību un soda. Vai kāds ir ar to saskāries, vai tās tik tādas viena tante teica runas? Tipo pēc autoservisiem, tagad esot fotogrāfu kārta.

pēc autoservisiem ir zobārstu kārta.

knipsētāji tak ir plebeju minoritāte - pa ceļam ir takši, tirgus, frizieri, lopudakteri, istabu iznomātāji un kas tik vēl nē - desmitiem industriju kas ir 100x lielākas
Publicēts: 24.03.15 14:25
 citēt
I pareizi.
Publicēts: 24.03.15 14:48
 citēt
KVAA-II:apzvanija pat jogas kursus

Tad sanāk, ka pēc zobārstiem ir ķērušies pie psihiatriskajām klīnikām.
Publicēts: 24.03.15 15:11
 citēt
trollollo:Klīst baumas, ka VIDs saaktivizējies, apzvana fotogrāfus ar vēlmi pēc lētas fotosesijas nemaksājot nodokļus un tad, kad fotogrāfs piekrīt, tad velk ārā apliecību un soda. Vai kāds ir ar to saskāries, vai tās tik tādas viena tante teica runas? Tipo pēc autoservisiem, tagad esot fotogrāfu kārta.

Ko nozīmē,kad fotogrāfs piekrīt?Un par ko soda?Par parunāšanu?Vispirms taču jabūt saņemtai atlīdzībai,lai būtu ko slēpt no nodokļu kantora,jeb kaut ko nesaprotu-tagad daudz lietu notiek,ko es kā penza vairs nevaru apjēgt.:face-sad:
Publicēts: 24.03.15 15:12
 citēt
Fotogrāfus viņi trenkā jau diezgan sen gadus 5-6 , runa par tiem kas nopietni pelna ne lētās kāziņas skiķiši pa free "Fotograferi"
Publicēts: 24.03.15 15:23
 citēt
viecha:

Ko nozīmē,kad fotogrāfs piekrīt?Un par ko soda?Par parunāšanu?Vispirms taču jabūt saņemtai atlīdzībai,lai būtu ko slēpt no nodokļu kantora,jeb kaut ko nesaprotu-tagad daudz lietu notiek,ko es kā penza vairs nevaru apjēgt.:face-sad:

Ja gribam būt precīzi - VID veic kontrolpirkumu.

Lunis:Fotogrāfus viņi trenkā jau diezgan sen gadus 5-6 , runa par tiem kas nopietni pelna ne lētās kāziņas skiķiši pa free "Fotograferi"

Nu vot kāreizi runāja par privātām kāzam un fotosesijām jūras malā.
Publicēts: 24.03.15 15:41
 citēt
uldeens: ...kurš vairāk kaut ko tirgo vai piedāvā...

Kādā likumdošanā ir noteikti kritēriji jēdzienam "vairāk kaut ko tirgo"? Kad es mainīju sistēmu, es tirgoju nost veselu čupu Ķenona tehnikas - 3 rumpjus, 5 stiklus, 2 blices, visādus sīkumus, tas būtu jāusskata par komercdarbību?
Publicēts: 24.03.15 15:50
 citēt
Schneider:

Kādā likumdošanā ir noteikti kritēriji jēdzienam "vairāk kaut ko tirgo"? Kad es mainīju sistēmu, es tirgoju nost veselu čupu Ķenona tehnikas - 3 rumpjus, 5 stiklus, 2 blices, visādus sīkumus, tas būtu jāusskata par komercdarbību?

Jābūt sistemātiskumam. Nedomāju, ka par tevis pieminētā komplekta tirdzniecību VIDam radīsies aizdomas par komercdarbības veikšanu... Ja 10 šādus komplektus gadā notirgotu, tad gan to varētu nosaukt par saimniecisko darbību (vismaz es tā domāju). Tas ir diezgan subjektīvi. Par dzīvokļu un transportlīdzekļu tirdzniecību, ja nemaldos, bija precīzi definēts cik un kādā laika posmā...
Publicēts: 24.03.15 15:55
 citēt
Schneider:

Protams, ka tas ir noteikts:
Fiziskās personas darbību kvalificē kā saimniecisko darbību, ja tā atbilst vienam no šādiem kritērijiem:
1) darījumu regularitāte un sistemātiskums – trīs un vairāk darījumi gadā vai pieci un vairāk darījumi trijos gados;
2) ieņēmumi no darījuma pārsniedz 14 229 un vairāk euro gadā, izņemot ienākumus no personiskā īpašuma atsavināšanas (personiskai lietošanai paredzēto kustamo lietu – mēbeļu, apģērba un citu lietu);
3) darbības ekonomiskā būtība vai personas īpašumā esošo lietu apjoms norāda uz sistemātisku darbību ar mērķi gūt atlīdzību.

www.vid.gov.lv...

Gadījumu ar lietotas tehnikas pārdošanu var ieklasificēt, kā personīgo lietu pārdošanu, bet arī ja sāksi tirgot lietotas mantas no ebay, tad var piekasīties.
Publicēts: 24.03.15 16:12 labots
 citēt
No dažiem saviem kolēģiem kāzu fotogrāfiem arī esmu dzirdējis, ka ir līdzīga aktivitāte. Pēc fakta konstatēšanas tiek lūgts reģistrēties kā saimnieciskās darbības veicējam, jo konstatēta šāda darbība.
Publicēts: 24.03.15 16:12
 citēt
trollollo:Gadījumu ar lietotas tehnikas pārdošanu var ieklasificēt, kā personīgo lietu pārdošanu, bet arī ja sāksi tirgot lietotas mantas no ebay, tad var piekasīties.

...var ieklasificēt... var piekasīties...
Kur ir konkrēti kritēriji, tāpat kā ar promilēm pie stūres - 0,01 virs atļautā cipara un čau! Nu nedrīkst būt, ka likums precīzi nenosaka, ko cilvēks drīkst vai nedrīkst darīt.
Publicēts: 24.03.15 16:47
 citēt
Schneider:
trollollo:Gadījumu ar lietotas tehnikas pārdošanu var ieklasificēt, kā personīgo lietu pārdošanu, bet arī ja sāksi tirgot lietotas mantas no ebay, tad var piekasīties.

...var ieklasificēt... var piekasīties...
Kur ir konkrēti kritēriji, tāpat kā ar promilēm pie stūres - 0,01 virs atļautā cipara un čau! Nu nedrīkst būt, ka likums precīzi nenosaka, ko cilvēks drīkst vai nedrīkst darīt.

Nu bet es taču jau uzrakstīju kritērijus, ja piepildās, viens no trijiem: vairāk kā trīs darījumi gadā, darījuma summa ir lielaka par Eur14 229 vai sistemātiska darbība ar mērķi gūt atlīdzību.
Publicēts: 24.03.15 16:52
 citēt
uldeens:ss.lv arī šie čeko, skatās, kurš vairāk kaut ko tirgo vai piedāvā un ņem ciet...:amazing:

ss.lv jau ir parūpējies ka vairs nevar redzēt kādas un cik daudz preces vēl tirgo tirgotājs ar doto tel.nr vai e pastu:face-wink:
Publicēts: 24.03.15 17:11 labots
 citēt
trollollo:Nu vot kāreizi runāja par privātām kāzam un fotosesijām jūras malā.

Ja , nu tie jau galīgi "Nelegāļi meitblieži" tipa Janbo photografers un Klūga :):)
Publicēts: 24.03.15 17:23
 citēt
uldeens:
beno:
ss.lv jau ir parūpējies ka vairs nevar redzēt kādas un cik daudz preces vēl tirgo tirgotājs ar doto tel.nr vai e pastu:face-wink:

Vai tad? Skatījos, citiem uzrāda visus sludinājumus un citiem vispār neko, to opciju var izvēlēties?

Kad skatījies?...man lieks ka šogad jau vairs nevienam nevar redzēt visus ieliktos sludekļu...vrb ir kāda papildus opcija kad var uzlikt lai redz, par to gan nezinu:what:
Publicēts: 24.03.15 17:24
 citēt
Neslapiniet bikšeles. Ja runā par mantu tirdzniecību, tad tur iekrist var tikai lohi un arī tikai uz reģistrētām lietām - autiņiem, kuģīšiem, nekustamajiem un citām, kurām ir reģistri . Kad sāks reģistrēt fotokameras vai objektīvus, tad arī šī tēma būs aktuāla. Sludinājumus ss.lv var likt kaut miljonu, jo par sludinājumu likšanu nodokļi nav jāmaksā. Savukārt pie rokas ir jāpieķer vismaz 3 naudas saņemšanas reizēs, lai būtu tikai iemesls sākt piekasīties, nevis pēc papļāpāšanas pa telefonu. Tātad pirmās 2 reizes kontrolpikumu naudiņa aizies tutū.
Savukārt, ja iet runa par fotogrāfa darba pakalpojumiem, tad slēpt savu nodarbi un nemaksāt nodokļus no ieņēmumiem ir amorāli. Pie tam beznodokļu dempinga cenas uz pakalpojumiem zāģē arī godīgajiem kolēģiem. Tie mikrouzņēmumu nodoklīši nav tik lieli, lai šmauktu valsti un tās iemītniekus. Galu galā jūsu bērnu skolotāju algas arī neuzrodas no kosmosa.
Publicēts: 24.03.15 17:36
 citēt
uldeens:Bet par fotogrāfiem runājot, vienreiz te Inspektors Sēklinieks kaut kam draudēja...:face-grin:

Tas bija spožs gadījums - līdz asarām toreiz :D
Publicēts: 24.03.15 17:52
 citēt
Ja VID vadītu normāli veči, tad visos zagsos būtu vecītis, kas pirms bildēšanas paprasītu papīrīti par sakārtotu līgumu ... oj cik kāzas paliktu nebildētas. Man rados naf neviena paša, kam kāzās būtu iedots čeks par bildēšanu, lai varētu ievietot savā deklarācijā :D
... bet lielie kazbilžmaņi viens par otru lielās, cik kurš ņem, un brēc kā aizkauti, kad radinieka puika ar ziepīti sabildējis labāk :D
Publicēts: 24.03.15 18:02
 citēt
Haiduks:...čeks par bildēšanu, lai varētu ievietot savā deklarācijā :D
Un ko dos čeks deklarācijā par kāzu izmaksām? Nodokļu atlaidi, tāpat kā par ārstēšanu?
Publicēts: 24.03.15 18:04
 citēt
Schneider:
Haiduks:...čeks par bildēšanu, lai varētu ievietot savā deklarācijā :D
Un ko dos čeks deklarācijā par kāzu izmaksām? Nodokļu atlaidi, tāpat kā par ārstēšanu?

Ir cilvēki, kam izdevumu daļa ir būtiska... un 800 eur ir nopietna summa izdevumu daļai... bet to tev nesaprast, ja jaf uzdevi tādu jautājumu :D
Publicēts: 24.03.15 18:15
 citēt
Nu laikam gan nesaprast.
Tik par pārtiku gadā sanāk izdot krietni vairāk par 800 eur, laikam ir cilvēki, kuri liek pie deklarācijas čekus arī par maizi, sviestu un žāvētu siļķi.
Publicēts: 24.03.15 18:31
 citēt
štrunts par čekiem un deklarācijām, bet kas tas par mītisko personāžu "radinieka puika ar ziepīti sabildējis labāk" ? Kur tādi mājo ? :face-smile:
Publicēts: 24.03.15 21:57
 citēt
uldeens:
beno:
Kad skatījies?...man lieks ka šogad jau vairs nevienam nevar redzēt visus ieliktos sludekļu...vrb ir kāda papildus opcija kad var uzlikt lai redz, par to gan nezinu:what:

Re kur, šim nav redzams:
www.ss.lv...

Šim ir redzams:
https://www.ss.lv/msg/lv/transport/cars/volkswagen/passat-b6/bbfkmi.html

Tu par to uzņēmuma logo domā?
Man abiem nekas nerādās...kādreiz labajā apakšējā stūrī (blakus unikālo apmeklējumu skaitam) bija lodziņš (visi sludinājumi ar šo tel.numuru)...bet tagat tur tādus vairs neredzu:face-sad:
Publicēts: 24.03.15 22:06
 citēt
He tikko tomēr atradu opciju kur var izvēlēties, vai rādīt visus sludekļus, vai nerādīt, ja esi ss.lv reģistrējies tad ir tomēr tāda opcija uldeen!
Publicēts: 24.03.15 22:12
 citēt
uldeens:
beno:He tikko tomēr atradu opciju kur var izvēlēties, vai rādīt visus sludekļus, vai nerādīt, ja esi ss.lv reģistrējies tad ir tomēr tāda opcija uldeen!

Aha, pie profila opcijām ir gan:face-smile:

Redz kaut ko jaunu vismaz atklājam:face-wink:
Publicēts: 24.03.15 22:25
 citēt
Alibaba:štrunts par čekiem un deklarācijām, bet kas tas par mītisko personāžu "radinieka puika ar ziepīti sabildējis labāk" ? Kur tādi mājo ? :face-smile:

Eku www.fotoblog.lv...
... ja būtu bijis draudzenes puika ar ziepīti dolldiai nebūtu tagad jāmeklē bildes :D
Publicēts: 24.03.15 22:55 labots
 citēt
Haiduks:
Alibaba:štrunts par čekiem un deklarācijām, bet kas tas par mītisko personāžu "radinieka puika ar ziepīti sabildējis labāk" ? Kur tādi mājo ? :face-smile:

Eku www.fotoblog.lv...
... ja būtu bijis draudzenes puika ar ziepīti dolldiai nebūtu tagad jāmeklē bildes :D

eh domāju iedos kādu piemēru kur tādi mistiskie indigo bērni ar ziepjiem sabliež šedevrus ka kāzu profam no skaudības žulspūslis pārplist,, tak nē aizsūta mani uz topiku kur meitene raud par to ka bija tik "gudra" ka samaksājusi kaut kādam tādam pašam mistiskajam radinieku puikam, "talantam" samoučkam par neesošām bildēm :face-smile:
Publicēts: 24.03.15 23:23
 citēt
Haiduks:Man rados naf neviena paša, kam kāzās būtu iedots čeks par bildēšanu, lai varētu ievietot savā deklarācijā :D

...kā t` jaunampārim pirms kāzām vēl kases aparāts jāpērk, lai fotogrāfam čeku varētu iedot? :D
Publicēts: 25.03.15 00:06
 citēt
uldeens:Bet par fotogrāfiem runājot, vienreiz te Inspektors Sēklinieks kaut kam draudēja...:face-grin:

Nu Marnics man arī draudēja ar VID'u un policiju. Tante no VID'a man pat piezvanīja.:-) ..un mēs abi apraudājāmies par Dombrovska veiksmes stāstu, kura rezultātā pat no sīkuzņēmējiem un amatniekiem grib dabūt lieku naudiņu činavneku uzturēšanai.
Publicēts: 25.03.15 00:10
 citēt
jg100:
Savukārt, ja iet runa par fotogrāfa darba pakalpojumiem, tad slēpt savu nodarbi un nemaksāt nodokļus no ieņēmumiem ir amorāli. Pie tam beznodokļu dempinga cenas uz pakalpojumiem zāģē arī godīgajiem kolēģiem. Tie mikrouzņēmumu nodoklīši nav tik lieli, lai šmauktu valsti un tās iemītniekus. Galu galā jūsu bērnu skolotāju algas arī neuzrodas no kosmosa.

Izsaimniekot nodokļu maksātāju naudu arī ir amorāli, bet tas netraucē konkrētiem tipāžiem amorāli saimniekot pa valsts kasi.
Publicēts: 25.03.15 01:04
 citēt
fotojomā problēmas nav, atliek izrakstīt rēķinu ... bez pvn% ...
likumi.lv...

šobrīd tā arī strādāju... atliek tikai katru mēnesi ... var arī retāk .. (1X43 ... 3x129 .. utt) iečāpod VID un nokārtot "patentmaksu" :face-smile:
Publicēts: 25.03.15 09:46
 citēt
Girtsons:fotojomā problēmas nav, atliek izrakstīt rēķinu ... bez pvn% ...
likumi.lv...

šobrīd tā arī strādāju... atliek tikai katru mēnesi ... var arī retāk .. (1X43 ... 3x129 .. utt) iečāpod VID un nokārtot "patentmaksu" :face-smile:

43 EUR mēnesī, nu ja tas ir kā nu katram ...
Man liekas ka fotogrāfiem izdevīgi ir arī autoratlīdzība, kur no katriem 100 EUR nodokļos aiziet 16,10 EUR (likumi.lv... 57.2.punkts) un nekādi čeki vairs nav jākrāj, vai reģistrēties kā pašnodarbinātajam-mikrouzņēmuma nodokļa maksātājam = 9% līdz 7000 EUR gadā un 11% līdz 100000 gadā (šo gan taisās celt līdz 2017.gadam uz 15%). Ar autoratlīdzību vienīgi jāuzmanās lai paralēli būtu pastāvīgs darbs kurā maksā soc nodokli.
Es gan nezinu vai ir procedūra kā pašam nomaksāt IIN no autoratlīdzības ja samaksu veic fiziska persona, jo pēc idejas IIN no autoratlīdzības jāietur izmaksātājam un jāpārskaita budžetā.
Publicēts: 25.03.15 10:02
 citēt
Pekse:
Girtsons:fotojomā problēmas nav, atliek izrakstīt rēķinu ... bez pvn% ...
likumi.lv...

43 EUR mēnesī, nu ja tas ir kā nu katram ...
Man liekas ka fotogrāfiem izdevīgi ir arī autoratlīdzība, kur no katriem 100 EUR nodokļos aiziet 16,10 EUR (likumi.lv... 57.2.punkts) un nekādi čeki vairs nav jākrāj, vai reģistrēties kā pašnodarbinātajam-mikrouzņēmuma nodokļa maksātājam = 9% līdz 7000 EUR gadā un 11% līdz 100000 gadā (šo gan taisās celt līdz 2017.gadam uz 15%). Ar autoratlīdzību vienīgi jāuzmanās lai paralēli būtu pastāvīgs darbs kurā maksā soc nodokli.
Es gan nezinu vai ir procedūra kā pašam nomaksāt IIN no autoratlīdzības ja samaksu veic fiziska persona, jo pēc idejas IIN no autoratlīdzības jāietur izmaksātājam un jāpārskaita budžetā.

Buxaltērija pa lielu. Tā samaksā patentu un miers .
Publicēts: 25.03.15 10:02
 citēt
Ar autoratlīdzību bieži vien pasūtītāji negrib krāmēties, iemeslus nezinu, bet tāds fakts ir uzpeldējis.
Publicēts: 25.03.15 10:10
 citēt
karliks:Ar autoratlīdzību bieži vien pasūtītāji negrib krāmēties, iemeslus nezinu, bet tāds fakts ir uzpeldējis.

Grāmatveži droši ka negrib, jo nodoklis jāietur, jāpārskaita budžetā un vēl atskaiti VIDam jānosūta ...
Publicēts: 25.03.15 10:11
 citēt
Lunis:
Pekse: 43 EUR mēnesī, nu ja tas ir kā nu katram ...

Buxaltērija pa lielu. Tā samaksā patentu un miers .

Jā, ja ienākumi ir regulāri tad 43 eur/mēn droši ka ir OK
PS. mikro arī tas pats = samaksā un miers :)
Publicēts: 25.03.15 10:14 labots
 citēt
Visvieglākais un vienkāršākais - fiksētā nodokļa maksātājs, es tur iereģistrējos vēl pirms gadiem trim uz 5%, bet nu valdība izdomājusi, чтобы служба медом не казалась, no nākamā gada to pacelt gandrīz 2x - uz 9%.
Publicēts: 25.03.15 11:27
 citēt
Uš aizgaldā, šizoteriķi!
Vai tad par ķēzīšanos pat tādos tematos tev Vešņakovs Jūdasa kapeikas maksā???!!!
Publicēts: 25.03.15 12:20
 citēt
Schneider:Vai tad par ķēzīšanos pat tādos tematos tev Vešņakovs Jūdasa kapeikas maksā???!!!

Pārlieka centība saprašanas izrādīšanā aptumšo prātu pavisam :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):