nopirku sev yangnuo dārgāko kāda bija tajā momentā dabonama... viss darbojas ļoti labi, ir ātrais sync, visi manuālie un ttl režīmi, kā arī off camera ttl darbojas. vienvārdsakot - visslabi
Nissin vēl 90-tajos bija lētā, ne pārāk prestižā marka, šodien tas ir Honkongā bāzēta firma, ar Honkongas isstrādājumiem raksturīgu kvalitāti. Es tādu neesmu lietojis, bet Krievijas saitos tiek vairāk lamāts, nekā lielīts. Metz ir ļoti labs, vecs vācu brends, bet jaunais topmodelis 64, kurš varētu adbilst SB-900/910, maksā tikpat, es tagad lietoju Metz 54 MZ-4i, bet, ja šodien būtu jāņem jaunu, izvēlētos biš vecāko 58 AF-2. Tāds man bija ar Ķenonu, biju apmierināts pēc visiem parametriem.
Ja jābliež reportāžas ar ārejo blices barokli un blici griestos, tad Nissin MG8000, bliež labi, baķorkas rij negausīgi, aķi beidzās bez brīdinājuma, tas var sagādāt nelāgu pārsteigumu nelaikā, toties aķus maina ar aptveri, tobiš ātri, ja otru aptveri piepērk.Mērīšana neprecīzāka kā dzimtajām lampām, bet ~ -0.7 korekcija blicē jautājumu atrisina. Mazie/lielie nissini, tipa tāda pati kā MG8000, tikai ar mazāku galvu, pārkarst un atsakās sadarboties kamēr atdziest, tāpat SB900 darija, ja dzimto, tad labāk 910. Metz? a metz te tikko kā nepieteica maksātnespēju?
rekomendēju sb-800, kas ir "pirms 900/910 laika" pro zibene. jauda tai ir lielāka par 900'ajām, nepārkarst un ir vieglāka. vienīgais kasjaks ir tāds, ka jaunas tādas vairs netirgo.
Biržas ziņām nesekoju, bet par maksātspēju jāinteresējas tik tad, ja pērk uzņēmuma akcijas. Ja interesē produkts, tad us to uššpļaut, jo Grundig rādiķis turpina spēlēt, neskatoties uz firmas bankrotu.
nesix:rekomendēju sb-800, kas ir "pirms 900/910 laika" pro zibene. jauda tai ir lielāka par 900'ajām, nepārkarst un ir vieglāka. vienīgais kasjaks ir tāds, ka jaunas tādas vairs netirgo.
SB-800 ir ļoti laba... un ja izmanto AA nevis iTTL, tad pavisam labi. Pie intensīvas lietošanas 3 gadus nokalpos točna.
Metz zibspuldzēm man neapmierina AF palīggaisma... 2x sliktāka par Nikon brendiem...