forum.gif
Canon filmu kameras
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon filmu kameras
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.03.15 11:18 labots
 citēt
Es meklēju dāvanu mazajam brālēnam, kurš sāk iejusties analogajā procesā un metu acis uz kādu Canon 30/Elan 7 vai 3. Viņš ir jauns kanonists un tā.
Ebay cenas variē no nepilniem 100 līdz 200 €. Gudra netopu, cik būtu vērts maksāt. Summas nav pārāk augstas, bet lieki pārmaksāt arī negribu.

Bet varbūt skatos pilnīgi nepareizā virzienā. :face-smile:
Publicēts: 30.03.15 11:24
 citēt
Eos 30v būs pareizā izvēle. Bet, ja tikai tā paniekoties, tad 300v vai 300x.
Publicēts: 30.03.15 11:30
 citēt
www.ebay.de... un lai priecājas, priekš iejušanās neko labāku un dārgāku nevajak.
Publicēts: 30.03.15 11:33
 citēt
Schneider:www.ebay.de... un lai priecājas, priekš iejušanās neko labāku un dārgāku nevajak.

Pareizi, pirmais auto arī obligāti zapiņš jāpērk.
Publicēts: 30.03.15 11:35 labots
 citēt
Man ir EOS-100, ar pieskrūvējamu papildus rokturi (ne baterijām, tik ērtākam satvērienam):

en.wikipedia.org...

Kādreiz pirku un lietoju ar EF 28-105, tagad tik pliks body nostaļģijai palicis...:face-wink:
Publicēts: 30.03.15 11:38
 citēt
Es savā laikā padarbojos ar 3 un 300. 300 man likās pārāk nenopietns, 3 viņam noteikti nevajag. Tāpēc arī skatos uz kaut ko pa vidu.
Publicēts: 30.03.15 11:41
 citēt
300 (bez burtiem) bija ļoti nenopietns, patiešām. 300v un 300x bija jau kaut kas mūsdienīgāks. Ok, tur mērīšanu nevarēja pārslēgt, ja pareizi atceros, bija jāzina, kurā režīmā kāda darbojas. Bet citādi - feinas kameras.
30 man patika vislabāk.
Publicēts: 30.03.15 12:24
 citēt
Ēēēē, kāds digitālais viņam ir? Precīzāk, kādi objektīvi? Jo canona objektīvi kas domāti puskadra matricai (EF-S) nav lietojami filmeniekiem u.c. pilnkadra kamerām, tīri mehāniski spogulis iemauks pa objektīva pēcpusi.Ka nesanāk situācija, ka neviens no esošajiem objektīviem nav lietojams uz filmenieka.
Publicēts: 30.03.15 13:17
 citēt
Nafig šitos plastmasas mēslus?
Ja mūsdienās jāņem filminiece - jāņem vai nu kaut kas profesionāls, kā EOS-1, vai pilnībā manuāls, kā AE-1.
:face-grin:
Publicēts: 30.03.15 13:39
 citēt
Pareizi, ja dēļ paniekošanās zapiņš neder, tad tikai EOS 1V HS!
Un starp 3000 un 300V ir tādas ačķirības - taisni bezdibenis!
Publicēts: 30.03.15 13:42 labots
 citēt
Schneider, bezdibenis ir jau starp 300 un 300v :)
Publicēts: 30.03.15 14:01 labots
 citēt
Man bija biš agrākas sērijas 1000Fn un 1N, iesācējam, mazajam brālēnam, kurš sāk iejusties analogajā procesā pat starp tām bezdibeni neatrodu. Pilnīgi nopietni.

Nē, viena ačķirība bija un nopietna - 1000Fn ar čuguna Tokinu 28-70/2,8 un 540EZ bija grūti noturēt rokā. :face-grin:
Publicēts: 30.03.15 14:23
 citēt
Paldies! :face-smile:

Domāju, ka palikšu pie 300v vai 30. Cik par tādu man būtu vērts izdot?
Publicēts: 30.03.15 15:11
 citēt
Tik, cik prasīs pārdevējs. Diezin vai šejienes cenu eksperti viņam būs autoritāte. :face-wink:
Publicēts: 30.03.15 15:14
 citēt
Asiize:Paldies! :face-smile:

Domāju, ka palikšu pie 300v vai 30. Cik par tādu man būtu vērts izdot?

Pērc labāk šo www.ss.lv... vēlāk varēs uz Sony likt... plus soma bonusā.
Publicēts: 30.03.15 15:15
 citēt
www.ebay.de... tik sūti caur lbss.de, lētāk sanāks
www.ebay.de...

tik ar visām šīm kamerām jāuzmanās - pārdevējs var pat nezināt (vai noklusēt), ka štorka sprūst un ir viena garākajai malai paralēla, tumšāka josla uz filmas. Iemesls - sabiezējusi smēre.
Publicēts: 30.03.15 15:22
 citēt
versatile:Schneider, bezdibenis ir jau starp 300 un 300v :)

muļķības, pirms 15 gad sanāca palietot abas :face-wink: kā arī 50 un vēlāk 33V un īsu brīdi 3. Vislabāk patika darboties ar 33, Ja iesācējs vēlas uz filmas pabildēt ainavas, portretus, klusenes un tam neinteresē dinamiski sižeti, tad 300 pietiek ar atliektiem galiem.
Publicēts: 30.03.15 23:13
 citēt
Esmu aizmirsis kad pēdējo reiz bliezu ko ar šauro 135mm filmu kameru . Filmu process sākas no 120 filmas tā lai ar IZJŪTU :):)
Publicēts: 30.03.15 23:31
 citēt
Schneider:Man bija biš agrākas sērijas 1000Fn un 1N, iesācējam, mazajam brālēnam, kurš sāk iejusties analogajā procesā pat starp tām bezdibeni neatrodu. Pilnīgi nopietni.

Nē, viena ačķirība bija un nopietna - 1000Fn ar čuguna Tokinu 28-70/2,8 un 540EZ bija grūti noturēt rokā. :face-grin:

1000Fn nēesmu lietojis, bet man uz palodzes stāv 1000F. Nu AF ir tik draņķīgs viņam, ka labāk vispār nelietot. Ātrāk ar roku sanāk :)) Tāpēc arī atbrīvojos no sava vienīgā canon objektīva, kas likās uz 1000f un palieku pie pentax 645 + 75mm. Ar filmu paniekoties būs gerai :) Tā pa lielam mūsdienu digitālā paaudze sit pušu 35mmfilmu. Nesaskatu jēgu tagad bildēt ar 35mm filmu.
Publicēts: 30.03.15 23:40 labots
 citēt
Lunis: Filmu process sākas no 120 filmas tā lai ar IZJŪTU :):)

Un turpinās ar

bet beidzas ar

Publicēts: 30.03.15 23:51 labots
 citēt
ArtursOzolins:Nu AF ir tik draņķīgs viņam, ka labāk vispār nelietot.

Labā abgaismojumā nav ne vaina. Bet pustumsā pirmā Pentakša AF kamera 1989.gada SFXn vēsi grieza pogas Ķenona 1994.gada topmodelim EOS 1N. Fokusējās lēni, ar pieciem "pereļot-ņedoļot", ar urbjmašīnas skaņu, bet tomēr nofokusējās, 1N pāris reizes noraustījās un sāka mirkšķināt indikatoru.
Man filmai tagad ir Olympus 35RC, ar to pietiek.
Publicēts: 31.03.15 09:40 labots
 citēt
Lunis:Esmu aizmirsis kad pēdējo reiz bliezu ko ar šauro 135mm filmu kameru . Filmu process sākas no 120 filmas tā lai ar IZJŪTU :):)

Aizmirsis esi arī filmu formātus - NAV tādas 135mm filmas! Taču ir 35mm vai 135 filma, kur 35mm ir platums, bet 135 ir tās identifikācijas numbers. (:

"In 1934 when 35mm film in cartridges were introduced with the Kodak Retina camera, number 135 was assigned to this product."
Publicēts: 31.03.15 10:41
 citēt
Es arī apsvēru kādu platāku variantu, bet tad laikam nekas budžetīgs nesanāk. Ļubiteļ tomēr būtu par mazohistisku, kaut vai gaismas caurlaides dēļ.
Jāskatās laikam uz kādu Pentax vai Mamiya 645 vai RB67?
Publicēts: 31.03.15 10:48 labots
 citēt
Ļubitelis būs nevis mazohistisks, bet gan drīzāk suicidāls. Gaismas cauri laiššanu nēsmu pamanījis, bet iekšpuse ir gludi spīzdīga bakelīta, aisplīvurojums rodas jau no tā, max slēdža ātrums ir 250, nez ko tu šodien ar mūzdienu filmām ISO 400 ar tādu nobildēsi saulainā dienā?
Ja man būtu vajadzība pēc platfilmas, es jebajā pašņukurētu pēc kāda Flexareta VII, kurā var lietot arī 35 mm filmu, ja tik adapters nav issēts.
Publicēts: 31.03.15 11:27
 citēt
Asiize:Es arī apsvēru kādu platāku variantu, bet tad laikam nekas budžetīgs nesanāk. Ļubiteļ tomēr būtu par mazohistisku, kaut vai gaismas caurlaides dēļ.

Vai vēl labāk -Mamiya RZ67 ar 110mm f2.8. :face-smile:
Manuprāt RZ67 un RB67 ir superīga izvēle, jo objektīvus un citus aksexuārus var dabūt, pa ļoti labām cenām...
Publicēts: 31.03.15 11:36
 citēt
Un ko mazais brālēns darīs ar visiem tiem asexuāriem? :face-grin:
Publicēts: 31.03.15 11:50
 citēt
Asiize:Es arī apsvēru kādu platāku variantu, bet tad laikam nekas budžetīgs nesanāk. Ļubiteļ tomēr būtu par mazohistisku, kaut vai gaismas caurlaides dēļ.
nesen tieši ieviesu savā somā Pnetaxi 645n... viss ir labi :super_man:
Publicēts: 31.03.15 13:15
 citēt
Schneider:Un ko mazais brālēns darīs ar visiem tiem asexuāriem? :face-grin:
Schneider:Un ko mazais brālēns darīs ar visiem tiem asexuāriem? :face-grin:

Nu, mazais brālens ir 20 +, kas bildē jau vairākus gadus, un intensitāte tik kāpj.
Publicēts: 31.03.15 13:54 labots
 citēt

un kā ir, + -?

Es sāku domāt, ka jēgpilnāk tiešām būtu ņemt ko tādu. Skatos, gan ka Pentaxša bodijs maksā vairāk par Mamiyu variantiem.

Platās filmas man ir krietni svešāka pasaule.
Publicēts: 31.03.15 14:30
 citēt
Ā, ko tad uzreiz neteici, tādā gadījienā noteikti var apsvērt arī ko nopietnāku par visādiem entrī levl!
Publicēts: 31.03.15 14:35
 citēt
Ja mazais brālēns vēl ir students, platā filma var viņu drusku izputināt.
Publicēts: 31.03.15 14:47
 citēt
Asiize:

un kā ir, + -?

Es sāku domāt, ka jēgpilnāk tiešām būtu ņemt ko tādu. Skatos, gan ka Pentaxša bodijs maksā vairāk par Mamiyu variantiem.

Platās filmas man ir krietni svešāka pasaule.

mīnusi - žēl izniekot kadrus

plusi - smuka bilde, superīga detalizācija, iespēja izgatavot fotogrāfiju, neviss to nodrukāt, milzīgs un gaišs skatu meklētājs, a*ujennijs slēdža klakšķis :grimace: nu vienkārši patīk... un vēl liels plus, ieejot kādā attīstītavā ir vairāk iespējas satikt kādu līdzīgi domājošo un aprunāties un padalīties pieredzē, nekā neieejot nekur un visu caur vadiņu ielādējot. Arī uz ielas bildējot mēdz pienākt kādas vīrs vai dāma gados aprunāties par fotogrāfiju - kā paši bildējuši ar filmu, kā patika utt. vienkārši ir tajā visā sava burvība...

izglītojošais pluss - pirms smied daudz vairāk padomā kas tur tajā lodziņā ir :face-smile:

Filmas lētas - 6.5eur/gb. (laikam), attīstīšana - nezinu, kkādi pāris eur kopā ar skanēšanu
Publicēts: 31.03.15 15:12
 citēt
pāris eur domā par kadru vai kā?
Jo bfs par pāris eur skenē kaut kādā arhaiskā izšķirtspējā.
Publicēts: 31.03.15 15:21
 citēt
versatile:pāris eur domā par kadru vai kā?

tieši tā, ja vēlies skanā dabūt platfilmas detalizāciju bez zvērīģas kompresijas, tad būs vien jāskanē pa vairākiem eur kadrā. Un tas jau pavisam vairs nav lēti, ja tas tik hobijs tev. Attīstīt un ieskenēt pa lēto visu filmu pa pāris eur manuprāt ir bezjēdzīgi izšķiesta nauda.
Publicēts: 31.03.15 15:33
 citēt
Karoč - ņem EOS 33, citādi tevi patiešām pierunās us to, kas jaunajam cilvēkam sagādās tik neērtības un zaudējumus. :face-grin:
Lai tas platais formāts paliek vecmeistariem:

Publicēts: 31.03.15 15:36
 citēt
Alibaba:
versatile:pāris eur domā par kadru vai kā?

tieši tā, ja vēlies skanā dabūt platfilmas detalizāciju bez zvērīģas kompresijas, tad būs vien jāskanē pa vairākiem eur kadrā. Un tas jau pavisam vairs nav lēti, ja tas tik hobijs tev. Attīstīt un ieskenēt pa lēto visu filmu pa pāris eur manuprāt ir bezjēdzīgi izšķiesta nauda.
es tomēr izvēlos labāk pa lēto sskanēt un paskatīties norālā izmērā bildi uz ekrāna, pirms to izgatavot normālā paskatā. no tām testu lapām nav vispār nekādas jēgas, tajās neko nevar saprast, ne tajā mazajā, ne arī A4.

saņemu skanus, tad apskatos kas patīk, kas nepatīk un pasūtu bildes 50x70 :grimace:
Publicēts: 31.03.15 15:37 labots
 citēt
p.s. ja man vajadzēs labi noskanēt, braukšu uz ogri pie "pentax enciklopēdijas" :exciting:
Publicēts: 31.03.15 17:13
 citēt
Schneider:Karoč - ņem EOS 33, citādi tevi patiešām pierunās us to, kas jaunajam cilvēkam sagādās tik neērtības un zaudējumus. :face-grin:

Ka tik neļaut padomāt un pasvērt citas iespējas :face-grin:

Bet nu - kādas ir būtiskākās atšķirības starp M 645 un P 645N?
Publicēts: 31.03.15 17:23
 citēt
Nē, nē, es nepavisam negribu liekt domāšanu, vēl vairāk - pat ieteikšu šo te Švancanēģeri: www.photoethnography.com...
Publicēts: 31.03.15 17:26 labots
 citēt
nesix:
Lunis:Esmu aizmirsis kad pēdējo reiz bliezu ko ar šauro 135mm filmu kameru . Filmu process sākas no 120 filmas tā lai ar IZJŪTU :):)

Aizmirsis esi arī filmu formātus - NAV tādas 135mm filmas! Taču ir 35mm vai 135 filma, kur 35mm ir platums, bet 135 ir tās identifikācijas numbers. (:

"In 1934 when 35mm film in cartridges were introduced with the Kodak Retina camera, number 135 was assigned to this product."

Jā šauro tik skanēju regurāri , izvelkot no arhīva . Bildējis neesmu baaig sen , pat sīkumus ņemu ar plato 6x9 vai 6x6 cits blieziens:):)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):