Cik lasīju, esot muca. Un Lightrooms, kā zināms, tiltshiftus nekoriģē taisnas līnijas ar viņu nedabūsi. Ja gribi arhitektūru/interjeru bildēt, tad neiesaku.
TS orģinālā doma jau ir manuāli veikt korekciju. Ja vinš ar optisko nobīdi tikuntā vēl liec līnijas tad pa lielam stikls lietojams tikai blūrīgu efektu panākšanai.
Billy:TS orģinālā doma jau ir manuāli veikt korekciju. Ja vinš ar optisko nobīdi tikuntā vēl liec līnijas tad pa lielam stikls lietojams tikai blūrīgu efektu panākšanai.
Billy:TS orģinālā doma jau ir manuāli veikt korekciju. Ja vinš ar optisko nobīdi tikuntā vēl liec līnijas tad pa lielam stikls lietojams tikai blūrīgu efektu panākšanai.
Ar optisko nobīdi veikt mucas korekciju?
Cilvēk, tu neesi šajā tēmā, beidz strīdēties kamēr neesi sarunājis vēl lielākas muļķības.
trollollo:
Ar optisko nobīdi veikt mucas korekciju?
Cilvēk, tu neesi šajā tēmā, beidz strīdēties kamēr neesi sarunājis vēl lielākas muļķības.
Es nestrīdos, es jautāju, vai kāds var izskaidrot? Es saprotu, kas ir muca un es saprotu, kas ir vertikāles, tas, ko es jautāju vai optiski koriģētam attēlam (tilt/shift), pēcapstrādē nevar labot mucu bez LR preseta?
Gan jau var, šopā ar warp tūli, ja ir kaut kur pieejams pietiekams daudzums taisnu līniju. Laitrūmā, cik nu mana saprašana, kaut arī noteikti neesmu tēmā, saka, nevar.
Laitrūmā var mēģināt labot manuāli, bet tās mucas/spilvena kropļojuma labošanas iespējas tur gaužām niecīgas. +/- un viss. Katram objektīvan jau tā bilde bik savādāk kropļojas.
Lietas būtība ir iekš tā ka jebkurš presets un manuāli vadams distorsiju filtrs, pamatoti uzskata ka kropļojums izplatās no kadra centra vienmērīgi uz visām pusēm, jo lēcas ir sfēriski dzīvnieki. Savukārt šift objektīvam to centru var nobīdīt nezināmu attālumu nezinamā virzienā, līdz ar to filtrs no vertikālām līnijām brīnišķīgas mucas formā izveidos tikpat brīnišķīgu S veida vertikālas līnijas.
400 par 35nieku ir padārgi, par 400 var 28nieku dabūt. Un kas tad liedz caur pārejnieku uz C lietot? Tas objektīvs arī uz N ir pilnībā manuāls,tik manuāls, ka fragma pašam jāaizver ar roku. Tikai nesadomājies, ka tilt-shift, tie vecie nikkori ir tikai shift.