forum.gif
Pārdodu fisheye Nikonam.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / Pērku, Pārdodu, Mainu / Pārdodu fisheye Nikonam.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 31.03.15 14:44
 citēt
Pārdodu Samyang 8mm f/3.5 fisheye priekš Nikona. Uzbūves kvalitāte un stikla kvalitāte ir super. Nav autofokusa, bet nu... fočējot uz 5.6 tāpat viss ir ass, fokus jāliek tikai aptuvens. Lietots aptuveni gadu, bet ļoti reti, tādēļ pats obektīvs ir praktiski kā no kastes izvilkts.
Pārdodu, jo vairs nesanāk tik bieži fotogrāfēt, lai paturētu šo stiklu.

Cena: 240 EUR
Publicēts: 02.04.15 23:31
 citēt
Up! Esmu gatavs vienoties par 200EUR
Publicēts: 02.04.15 23:53
 citēt
Vispār kādas atsauksmes?
Lai gan daudzi saka, ka objektīvs esot OK, bet ne DXO mark, ne TheDigitalPicture nav testēts.
Līdz ar to - nevaru izdomāt, vai pirkt šito 8mm, vai 14mm samyangu.
Publicēts: 03.04.15 13:30
 citēt
Man personīgi pašam nav kur piesieties šim stiklam. Ja nebūtu naudas vajadzība, labprāt paturētu katram gadījumam, jo pa laikam uzlikt fisheye uz kameras ir supe jautri. Viens no retajiem objektīviem ar ko var bliezt super cietā saulē, un bilde sanāks tieši labāka, kā kontrolētos gaismas apstākļos. Objektīvam arī nav problēmas ar asumu, kā daudzām trešās partijas lēcām. Kopumā biju ļoti patīkami pārsteigts par objektīvu, kad vilku no kastes ārā. Nez kā tie Samyang tipi pelna, pārdodot tādu tanku par tik relatīvi maz naudiņām.
Publicēts: 03.04.15 15:33
 citēt
cenšos izdomāt kur es tādu liktu.. ja neskaita reizi gadā pajautroties.. nekas nenāk galvā.. itkā gribas bet ielikt somā 200eur un nēsāt līdz tāpat vien, dumji :amazing:
Publicēts: 03.04.15 15:47
 citēt
martc:cenšos izdomāt kur es tādu liktu.. ja neskaita reizi gadā pajautroties.. nekas nenāk galvā.. itkā gribas bet ielikt somā 200eur un nēsāt līdz tāpat vien, dumji :amazing:

ŠITAM jāizdomā konkrēts koncepts, PRINCIPĀ viņš to vērts ja nost vispār neņem bliež tikai ar viņu. Tā paņemt paniekoties NAPAVILKS principā , tas nav tas verķis pārāk jau nu specifiski uzkrītošs efekts.
Publicēts: 03.04.15 17:30
 citēt
žēl ka nav 14mm pa šādu naudu,paņemtu:face-grin:
Publicēts: 03.04.15 18:03
 citēt
3rdHalf:Vispār kādas atsauksmes?
Lai gan daudzi saka, ka objektīvs esot OK, bet ne DXO mark, ne TheDigitalPicture nav testēts.
Līdz ar to - nevaru izdomāt, vai pirkt šito 8mm, vai 14mm samyangu.

Re, kur ir testēts: www.photozone.de...
Prais/pēfōmens esot uz 5 zvaigznēm.
Publicēts: 03.04.15 22:35 labots
 citēt
Ja ir fullframe, tad iesaku samyang 12mm f/2.8 fisheye instagram.com...

Publicēts: 03.04.15 22:55
 citēt
priore:prais perfomanc visklabākais gan ir kit objektīviem ar attēla stabilizatoru.

ja cilvēks vēlas ne tikai pirkt, bet arī lietot, tad 16mm nikkor pilnam kadram
Publicēts: 04.04.15 15:37
 citēt
8mm fish uz dx cameras - tur tiešām jābūt kādai dziļai domai, lai atrastu pielietojumu beižāk kā 1x gadā.
btw, paskatījos fb foruma dzīēs, kur tāds ir ticis tirgots par 130 eināriem atbilstošu naudu.
Publicēts: 04.04.15 16:31
 citēt
nesix:8mm fish uz dx cameras - tur tiešām jābūt kādai dziļai domai, lai atrastu pielietojumu beižāk kā 1x gadā.
btw, paskatījos fb foruma dzīēs, kur tāds ir ticis tirgots par 130 eināriem atbilstošu naudu.

Nolietojums arī bija pilnīgi citā līmenī.
Publicēts: 04.04.15 20:18
 citēt
Neviens fisheye labā stāvoklī nav vērts tik zemu naudu. Tak loģika jāizmanto.
Publicēts: 04.04.15 21:15
 citēt
SixStrings:Neviens fisheye labā stāvoklī nav vērts tik zemu naudu. Tak loģika jāizmanto.

Tur nu gan kļūdies. Jauni "noname" un Vivitar fisheye ASV nopērkami par apmēram 160-170$. Ar uzrakstu Rokinon par 200$.

Tātad, ja kāds no ASV atvedis šadu objektīvu un kādu laiku to palietojis, mierīgu sirdi var tirgot 20-30% lētāk par iegādāšanās cenu.
Publicēts: 04.04.15 22:47
 citēt
laiksfoto_lv:
SixStrings:Neviens fisheye labā stāvoklī nav vērts tik zemu naudu. Tak loģika jāizmanto.

Tur nu gan kļūdies. Jauni "noname" un Vivitar fisheye ASV nopērkami par apmēram 160-170$. Ar uzrakstu Rokinon par 200$.

Tātad, ja kāds no ASV atvedis šadu objektīvu un kādu laiku to palietojis, mierīgu sirdi var tirgot 20-30% lētāk par iegādāšanās cenu.

Protams, ka ASV viss ir super. Skatījos, ka D700 bodijus var dabūt refurbished pa tik skaistām cenām. Problēma tik, ka savācās summa pie 130$ par shippingu. Un tā īsti braukt uz ASV pirkt stiklus arī nekotējās.
Publicēts: 04.04.15 22:59 labots
 citēt
Dēļ viena stikla parasti nebrauc. Parasti pērk, ja ir bijis braucuens uz ASV, vai arī kāds radinieks vai paziņa brauc. Man pāris reizes ir ticis piedāvāts kaut ko atvest no ASV, bet tieši tobrīd nav bijis pietiekams finansējums labumu iegādei.

Par sūtīšanu. Ja sūtīt, tad gan jau pat no Ķīnas ir izdevīgāk. Tādam objektīvam standarta sūtīšana no ASV bez ekstrām varētu izmaksāt 25-50 EUR, atkarībā no sūtītāja, un vēl nodoklis ap 30 EUR. No kurienes tie 130$, nezinu.
Publicēts: 05.04.15 11:14
 citēt
Man šis 8mm ir jau 4 gadus, sākumā bija CROP, bet vēlāk jau pārgāju uz FX un joprojām viņu sev paturu, kad gribu pārslēdzos kamerā uz cropu un pašaudos. Izmantoju viņu reti, bet pienāk brīdis ka viņš noder vai ir kāda interesanta doma kuru var realizēt tiešī ar viņu. Nedomāju ka viņu ir jēgas pārdot, neaizņem jau daudz vietas! :D Ir bijušas vairākas reizes kad klienti sāk runāt par to zivsaci un tad es saku ka man tāda ir un es viņiem iedodu papriecāties ar savu kameru vai uzbildēju viņiem kaut ko ar to un viņi ir ļoti priecīgi! Tā vien dēļ vērts paturēt un iepriecināt citus! :D

Par kvalitāti, vienmēr bildēju uz F8 ja ir iespēja, ass un nav daudz jāņemas ar fokusēšanu, bet ja lieto jau 5,6 un mazāk tad jau paliek neass, esmu kaut ko arī uz 3,5 naktī bildējis, bet nu tas nevisai man paticis.

Nopietnai bildēšanai tiešām viņš ir ļoti reti izmantojams, bet tā kā man patīk visādi štrunti ko ķēpāties, tad arī šis noteikti paliks somā.
Publicēts: 05.04.15 11:38
 citēt
laiksfoto_lv:Dēļ viena stikla parasti nebrauc. Parasti pērk, ja ir bijis braucuens uz ASV, vai arī kāds radinieks vai paziņa brauc. Man pāris reizes ir ticis piedāvāts kaut ko atvest no ASV, bet tieši tobrīd nav bijis pietiekams finansējums labumu iegādei.

Par sūtīšanu. Ja sūtīt, tad gan jau pat no Ķīnas ir izdevīgāk. Tādam objektīvam standarta sūtīšana no ASV bez ekstrām varētu izmaksāt 25-50 EUR, atkarībā no sūtītāja, un vēl nodoklis ap 30 EUR. No kurienes tie 130$, nezinu.

www.adorama.com... Paskaties pats pie shippinga, izvēloties Latviju. Zinu, ka Adorama nav lētākie čaļi un sūta arī ātri un 100 kastēs. Bet, negribās, lai nebūtu taisnība man :D
Publicēts: 05.04.15 11:45
 citēt
Fandango:... bet man nav Nikons ... ja kādam ir līdzīgs objektīvs Canon versijā ... te jau pavīdēja, bet konstatēju, ka man tas objektīvs pašam nedaudz jāpārbūvē un tā nenopirku.

Ja esmu pareizi sapratis, tad objektīvus ar Nikon vītni var brīvi likt uz Canon kamerām izmantojot gana triviālu gredzenu-adapteri. Otrā virzienā gan nebūs tik vienkārši. Tad lūk, kas traucē MANUĀLOS stiklus ņemt ar Nikona vītni, kas pieļautu to lietošanu gan uz Nikona, gan Canona kamerām?
Publicēts: 05.04.15 12:07
 citēt
SixString, pat adorama objektīvu uz Latviju sūta par 95$! :D
Publicēts: 05.04.15 17:00
 citēt
laiksfoto_lv:SixString, pat adorama objektīvu uz Latviju sūta par 95$! :D
tomēr daudz!
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt