D300 ir tas pats D90 tikai ar cietāku un smagāku čaumalu, un prot mērīt ar manuālajām lēcām. Plus vēl ātrāks un autofokusīgāks. Vairumam cilvēku es ieteiktu D90, bet tiem, kas domā, ka var atļauties D300 es drīzāk ieteiktu to starpību ieguldīt stiklos.
RudeWolf:D300 ir tas pats D90 tikai ar cietāku un smagāku čaumalu, un prot mērīt ar manuālajām lēcām. Plus vēl ātrāks un autofokusīgāks. Vairumam cilvēku es ieteiktu D90, bet tiem, kas domā, ka var atļauties D300 es drīzāk ieteiktu to starpību ieguldīt stiklos.
bullshits un spams... D300 ir klasi augstaaks, taapat kaa savlaik D200 bija klasi augstaaks par D80
Nū... Es vnk teiktu, ka tā ir citas klases kamera. Augstāka/zemāka uzreiz nozīmētu salīdzinājumu pēc kaut kāda universāla mēra. Un diezin vai ir kaut kāds universāls mērs, pēc kā noteikt, ka kāda kamera ir absolūti laba vai labāka par kādu citu. Es teiktu, ka labais ir mērķatbilstības rādītājs un mērķi dažādiem cilvēkiem mēdz atšķirties. Ja es bildēju ainavas tad man D300 neliktos klasi augstāks par D90 un otrādāk, ja bildētu sportu.
Nū... Es vnk teiktu, ka tā ir citas klases kamera. Augstāka/zemāka uzreiz nozīmētu salīdzinājumu pēc kaut kāda universāla mēra. Un diezin vai ir kaut kāds universāls mērs, pēc kā noteikt, ka kāda kamera ir absolūti laba vai labāka par kādu citu. Es teiktu, ka labais ir mērķatbilstības rādītājs un mērķi dažādiem cilvēkiem mēdz atšķirties. Ja es bildēju ainavas tad man D300 neliktos klasi augstāks par D90 un otrādāk, ja bildētu sportu.
nu ppiekriitu, piekriitu, mees domaajaam to pashu, bet izteicaamies dahzaadi
Pikseļdrāzējiem D90 un D300 salīdzinājums(dati no "dpreview.com"). Un nesakiet ka nav atšķirību. Kompresēts vai nekompresēts RAW(vēl arī TIFF faili D300), 12vai 14bitu A/D, multicam 1000pix vai 3500pix AF sensors, 11 vai 51 fokusa punkti, 420pix vai 1005pix rgb BB sensors, 1/4000 vai 1/8000 slēdzis, (1/200 vai 1/250(1/320 FP(manā gadījumā ar SB800)) zibspuldzes sinhronizācija. Blices sinhrokontakts, ekspozīcijas mērīšana ar manuālajiem stikliem, ērtāk(300) pārslēgt fokusa zonas, AE mērīšanas režīmus un bloķēšanu, AF poga aizmugurē, ne virspusē(gaumes lieta). AF precīzā pieregulēšana, 1/2, 1/3, 1.0(ISO, EX komp) regulēšanas solis. Nav stulbā režīmu izvēles skripuļa(bija d40, izņem no somiņas a tur par piemēru pagriezies portreta režīms, "ērti"). Ja no rakstītā nekā nesaprata un gribas video(vai naudas nepietiek), tad labāk D90. Vai labāka, neņemšos spriest, bet ērtāka(vismaz man). Ko tikai cilvēki nedara, kad ir bezmiegs (to es par sevi).
Matrica D90tajam labāka (tāta pati kā D300). Viss (atkārtošu - VISS) pārējais labāks D200 kā jau augstākas klases kamerai.
Līdzīgs salīdzinājums būtu, ja salīdzinātu D300 ar D2H. Kura labāka? Loģiski, ka D2H, BET D300 labāks attiecībā pret trokšņiem pie augstiem ISO, jo tomēr jaunākas paaudzes kamera, taču, ja ignorējam ISO visās pārējās kategorijās D2H ir pārāks. Tieši tāpat kā D200 ir pārāks par D90.
Piekrītu, vienkārši izteicieni ka D90 un D300 ir praktiski vienādas kameras likās "nedaudz" neprecīzi. Ja ir iespēja labāk jaunu D90, nevis lietotu D200.
fukss:Piekrītu, vienkārši izteicieni ka D90 un D300 ir praktiski vienādas kameras likās "nedaudz" neprecīzi. Ja ir iespēja labāk jaunu D90, nevis lietotu D200.
vaards labaaks vispaar ir diezgan relatiivs jeedziens un cilveeka sapratni par lietaam biezji, shis mistiski bezargumenteetais vaards, nekaadi neatspulguljo
Iesaka d300, neder, pārāk dārga. d200 pārāk vecs, d90 nav gana kruts. Cilvēks uzjautā par sākuma līmeņa kameru, iesaka pro. Grib pro, nosauc par lohu un iesaka ziepi. Jūs "apredeļites sudarj". Divi gadi ir jau d300, nav ne vainas. Ja tai laikā būtu pa labu ciparu dabūjis jaunu d200 un tāpat būtu laimīgs. Pret lietotām fotokamerām ir zināmi aizspriedumi, labu netirgos, a nodzītu nafig vajag.
Pats tēmas autors nemaz nepiedalās diskusijā. Tamdēļ arī ņēmu d300, ka var normāli lietot manuālos stiklus, daudz regulēšanas iespēju(kaut vai AF vai shooter prioritāte) un daudz citu knifiņu(jo vairāk var pagrozīt, jo feināk). Vai fotoaparātam vajag video? Jūs nekad neesat bijuši ciemos kur jums piedāvā skatīties fotoalbumus, a tagad arī būs lieliska iespēja baudīt video? Bet katram sava prioritāte. Kā vienā citā topikā izteicās Alvils "kartupeļus no laukiem var vest gan ar A klases, gan S klases mersi". Tas par D2H(vecs bet uz E klasi pavilks:face-wink.
fukss:Pats tēmas autors nemaz nepiedalās diskusijā. Tamdēļ arī ņēmu d300, ka var normāli lietot manuālos stiklus, daudz regulēšanas iespēju(kaut vai AF vai shooter prioritāte) un daudz citu knifiņu(jo vairāk var pagrozīt, jo feināk). Vai fotoaparātam vajag video? Jūs nekad neesat bijuši ciemos kur jums piedāvā skatīties fotoalbumus, a tagad arī būs lieliska iespēja baudīt video? Bet katram sava prioritāte. Kā vienā citā topikā izteicās Alvils "kartupeļus no laukiem var vest gan ar A klases, gan S klases mersi". Tas par D2H(vecs bet uz E klasi pavilks:face-wink.
D90 takš arī var likt manuālos stiklus .. nevaig skatīties uz AF-S vai HSM . tā taču ir vaine?
Manuālos var likt, tikai uz D80/90 nestrādās eksponometrs - tobiš sie fočuki nesaprot kāda diafragma uzlikta uz manuālā objektīva. Vajadzīgi būs pāris kontrolkadri lai monitorā pēc histogrammas noteiktu slēdža ātrumu. Ar 200/300 un niknākiem Nikoniem tādu problēmu nav.
Labāk vispār nepirkt nekādu fočiku, a naudu var nodzert. AI un AIS objektīvi,ar tiem mērišana strādā ok. Vecāki bez pārtaisīšanas neiet. www.photosynthesis.co.nz...
fukss:Labāk vispār nepirkt nekādu fočiku, a naudu var nodzert. AI un AIS objektīvi,ar tiem mērišana strādā ok. Vecāki bez pārtaisīšanas neiet. http://www.photosynthesis.co.nz/nikon/lenses.html