forum.gif
Makro lēcas vai extensioni
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Makro lēcas vai extensioni
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 12.04.15 12:14 labots
 citēt
Sveiki.

Vēlos ar savu Canon 700D tikt tuvāk visādiem sīkumiem, kas ir uz zemes, mežā, gaisā utt, jeb, jo tuvām sīkajiem objektiem, jo labāk.

Ko iesakat labāk, pirkt makro lēcas vai der arī šādi extensioni? www.amazon.com...

Kas ir labāks un kāpēc? Kam labāka kvalitāte un vispār ko pirkt priekš makro līdz 70 eiro?
Publicēts: 12.04.15 12:19
 citēt
Pērc droši, man galerijā ir viena bilde un reportāža ar makrogredzeniem
Publicēts: 12.04.15 12:24
 citēt
Ar ko tie riņķi iekš Amazon ir labāki par šiem - www.ebay.com...

?
Publicēts: 12.04.15 12:29
 citēt
Cik var redzēt pēc bildēm, tad pirmajā gadījumā ir ar kontaktiem - būs autofokuss un mērīšana
Publicēts: 12.04.15 15:07
 citēt
Nežmiedzies, nosoli šito www.ebay.de... un atlikušo dzīvi staigā laimīks.
Publicēts: 12.04.15 15:34
 citēt
Schneider:Nežmiedzies, nosoli šito www.ebay.de... un atlikušo dzīvi staigā laimīks.

Šim ir paredzēta macrolēca, lai iegūtu 1:1, bet bez lēcas ir 1:2.
Publicēts: 12.04.15 15:40
 citēt
Bet laucinieks nesaka, kādu viņam mērogu vajak, lēcu piepirks vēlāk, kropam arī ar 1:2 lielākajā daļā gadījumu pietiks.
Publicēts: 12.04.15 15:56
 citēt
... un ja vēl piepirks klāt makrogredzenus (tos pašus extension), tad iegūs mikroskopu! ;)
Publicēts: 12.04.15 16:08
 citēt
Schneider:Bet laucinieks nesaka, kādu viņam mērogu vajak, lēcu piepirks vēlāk, kropam arī ar 1:2 lielākajā daļā gadījumu pietiks.

jo tuvāk, jo labāk, protams arī lai var paņemt peli pilnā kadrā un lai var sienāzim seju plānā dabūt. Nezinu kā tas notiek, bet nu.
Publicēts: 12.04.15 16:15 labots
 citēt
Pele pilnā kadrā nebūs makro, bet sienāža seja gan.

Tad jau var paņemt Sigma 70-300 Apo Macro, kam palielinājums būs 1:2 un piepirkt makrogredzenus priekš sienāža ģīmja. Kvalitāte Sigmai nebūs tā labākā, bet vismaz universāls teleobjektīvs fotokomplektā būs, ar ko pa gabalu peli nofotografēt.
Publicēts: 12.04.15 16:33
 citēt
Es par Soligoru, jo par Sigmu nekad nevar zināt, vai viņa strādās ar nākamo kameras modeli, kādu EOS 850D, garajā galā caumurs mass - 5,6, ar gredzeniem kļūs vēl tumšāka, Soligoru var izmantot arī kā portretnieku (dermatoloģisko asumu var aizblūrot vai kādu softeneru filtru uzlikt).
Publicēts: 12.04.15 16:37
 citēt
Ar Soligor peli nenoķers! :D
Publicēts: 12.04.15 16:51
 citēt
Bēgošas peles pakaļu ir pilnīgi vienalga, ar ko bildēt, bet pozēt portretam viņa nepiekritīs ne ar kuru objektīvu.
Varbūt tik pēc žurkuzāļu dozas...
Publicēts: 12.04.15 16:57
 citēt
Man ir nācies sastapties ar TIK bezkaunīgām pelēm, ka gadījumā, ja pie rokas būtu fotoaparāts, varētu peli ar kārtīgu portfolio nodrošināt! :D
Publicēts: 12.04.15 17:11
 citēt
No tādām jābēk! Sen zināms - ja dzīvnieks nebaidās no cilvēka, tas ir slims ar trakumsērgu.
Publicēts: 12.04.15 17:12
 citēt
Ko jūs ar pelēm niekojaties, re kur kaķa blusa:
www.telegraph.co.uk...
Publicēts: 12.04.15 17:18
 citēt
Danunah tādus riebekļus, tad jau labāk pašu kaķi bildēt. Smukāks isskatās un nekādu eleptronu mikroskopu nevajaga.
Publicēts: 12.04.15 17:20
 citēt
Lai nu kā, bet kaķu Fotoblogā būs vairāk, nekā blusu tiem pašiem kaķiem..:face-grin:
Publicēts: 12.04.15 18:10
 citēt
Ja doma ir nodarboties ar kvalitatīvu makro, tad nav citu variantu kā kārtīgs 1:1 makro objektīvs. Taupi kā gribi, bet tas gemors vienkārši nobesīs. Labam makro ar iebūvētu motoru pielietojums atradīsies arī citās jomās...gan portretiem gan mazāk bailīgiem putneļiem. Protams - budžets 70 eiro ir par maz - daudz par maz, bet jāpadomā - kas labāk - 6x, 7x nomest zemē 50-70 eiro, vai tomēr iekost pirkstos un uzreiz paņemt mantu?
Šobrīd Sigma ir nolaidusi ceņņiku savam 105 mm makro - tā starp citu...

Piedevām nevajag aizmirst, ka izmantojot visādus pričendāļus - fokusēšanās distance līdz objektam samazinās (lai iegūtu palielinājumu), kas nozīmē, ka tiek mesta ēna - rezultātā bez papildus zipenes, var būt grūti iegūt sakarīgi asu kadru ar pietiekamu asuma dziļumu. Nu tas arī - viela pārdomām...

Ja nu galīgi galīgi ir sausais.... Pameklē Lens reversing adapter - manuālais fokuss - jā, bet to bleķi var dabūt par dažiem doļiem...
Publicēts: 12.04.15 18:12 labots
 citēt
[

Ja nu galīgi galīgi ir sausais.... Pameklē Lens reversing adapter - manuālais fokuss - jā, bet to bleķi var dabūt par dažiem doļiem...

Macro ar AF?!? :haha::haha::haha::haha:
Dienas anekdote!

Autoram: Kas attiecas uz gredzeniem, es vispār nesaprotu, kāpēc tiek izskatīta iespēja pirkt gredzenus ar čipiem. Kādu brīdi atpakaļ ss.lv stāvēja macro bellows Canonam par sviestmaizi. Daudz labāka opcija par gredzeniem. Paši gredzeni nemaksā vairāk par 10 eiro un ir pilnīgi vienalga kas ir to ražotājs, jo fināla bildes kvalitāti noteiks tikai un vienīgi objektīva kvalitāte (tātad - objektīva cena). To ieteikto Soligor, vari pret mūri sašķaidīt, ka nav tad lai nav vispār.
Vēl - nevajag, lūdzu, jaukt macro ar close up, jo tas nav viens un tas pats. Izdomā vispirms, ko vēlies bildēt un no kāda attāluma un tikai tad sapņo par gredzeniem ar AF. :)
Publicēts: 12.04.15 18:17
 citēt
Autofokuss šoreiz nav noteicošais, tā teikt, pilnīgi vienalga ir vai nav.

Tad tomēr iesakat krāt, krāt, krāt un ņemt 1:1?
Publicēts: 12.04.15 18:20
 citēt
Ha ha ha....dirsh ka maz neliekās, bet kaut ko sakarīgu patiekt nevar... Uber makro ar autofokusu nefočē, bet, kad to pašu stiklu pagriež pret skuķi, tad tā opcija noder. Ja cilvēks nezin, ka var arī bez makro gredzeniem izmantot lens reversing, tad tomēr ir korketi pateikt, ka tādai opcijai nebūs iespējams autofokus un auto fragma.
Publicēts: 12.04.15 18:20
 citēt
laucinieks:Autofokuss šoreiz nav noteicošais, tā teikt, pilnīgi vienalga ir vai nav.

Krāj, krāj, paņem līzingu un vēlreiz krāj, bet nopērc šo te monstru: Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x
Katras kapeikas vērts!
Publicēts: 12.04.15 18:22
 citēt
_VA_:
laucinieks:Autofokuss šoreiz nav noteicošais, tā teikt, pilnīgi vienalga ir vai nav.

Krāj, krāj, paņem līzingu un vēlreiz krāj, bet nopērc šo te monstru: Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x
Katras kapeikas vērts!

nu tādam monstram es toč nekrāšu :)
Publicēts: 12.04.15 18:27 labots
 citēt

Tad aizmirsti par macro un samierinies ar close up. Ja gribi bildēt macro, izmetīsi naudu vēl arī 2, ļoti labām zibspuldzēm, macro sliedei, un faktiski no jauna mācīsies fotografēt. Tās Tev nav ainaviņas vai pliki pupi. Šis, tehniskajā ziņā, ir otrais dārgākais un darbietilpīgākais foto paveids, tūdaļ aiz profesionālajiem wildlife knipsētājiem. Tātad, vai nu ieguldi un mācies, vai nopērc gredzenus pa 10 eiro un skraidi pa dārzu pakaļ bitītēm.
Publicēts: 12.04.15 18:29
 citēt
_VA_:

Tad aizmirsti par macro un samierinies ar close up. Ja gribi bildēt macro, izmetīsi vēl arī 2 ļoti labām zibspuldzēm, macro sliedei, un faktiski no jauna mācīsies fotografēt. Tās Tev nav ainaviņas vai pliki pupi. Šis tehniskajā ziņā, ir otrais dārgākais un darbietilpīgākais foto paveids, tūdaļ aiz profesionālajiem wildlife knipsētājiem. Tātad, vai nu ieguldi un mācies, vai nopērc gredzenus pa 10 eiro un skraidi pa dārzu pakaļ bitītēm.

vispār, tu man tagad atgādināji par close up. Profesionālu macro man nevajag, gribu tā, lai tie kukaiņi ir redzami normāli ,pārskatāmi, nevis šūnas redzamas acīs :)
Publicēts: 12.04.15 18:33
 citēt
Kārtējo reizi uz jautājumu, kādu velosipēdu izvēlēties, lai braukt pēc maizes uz 3 km attālo lauku veikalu, tiek ieteikts krāt, krāt un vēlreiz krāt, lai nopirktu mersi G65.
Publicēts: 12.04.15 18:34
 citēt
uldeens:
laucinieks:

Paliksi bez biksēm tādam krājot :face-grin:

labākajā gadījuma. Sliktākajā arī bez kameras.
Publicēts: 12.04.15 18:34
 citēt

vispār, tu man tagad atgādināji par close up. Profesionālu macro man nevajag, gribu tā, lai tie kukaiņi ir redzami normāli ,pārskatāmi, nevis šūnas redzamas acīs :)

Ar to tad arī vajadzēja sākt... :)
Visparastākais 50mm 1,8 ir? Uzstādi setupu - koka rāmīti ar papīra fonu aiz bildējamā zieda, saliec reflektorus ( ja nav nekā cita, noziedo no vecas auto aptieciņas to folijas deķi ) un sāc sēdēt. Nevajag nekādus gredzenus, neko, tikai ļoti labas gaismas, pareizi saliktus reflektorus un nedaudz veiksmes. Tur Tu arī pārbaudīsi savu pacietību un sapratīsi - vajag Tev kaut kādus soligorus, sigmas un gredzenus vai ne.
Publicēts: 12.04.15 18:37
 citēt
_VA_:

Ar to tad arī vajadzēja sākt... :)
Visparastākais 50mm 1,8 ir? Uzstādi setupu - koka rāmīti ar papīra fonu aiz bildējamā zieda, saliec reflektorus ( ja nav nekā cita, noziedo no vecas auto aptieciņas to folijas deķi ) un sāc sēdēt. Nevajag nekādus gredzenus, neko, tikai ļoti labas gaismas, pareizi saliktus reflektorus un nedaudz veiksmes. Tur Tu arī pārbaudīsi savu pacietību un sapratīsi - vajag Tev kaut kādus soligorus, sigmas un gredzenus vai ne.

Var kkur vairāk info par to setup?
Publicēts: 12.04.15 18:37
 citēt
Schneider:Kārtējo reizi uz jautājumu, kādu velosipēdu izvēlēties, lai braukt pēc maizes uz 3 km attālo lauku veikalu, tiek ieteikts krāt, krāt un vēlreiz krāt, lai nopirktu mersi G65.

Schneider, johaidī, Tu viņam ieteici kaut kādu s***, ar kuru, atvainojiet, pat cērmi suņa sūdā nevar kvalitatīvi saskatīt! Atmosties tač, laukā ir 2015. gads un jāsāk saprast, ka krīze ir beigusies, ja vispār ir bijusi, un fotolietas maksā naudu, ne kapeikas!
Publicēts: 12.04.15 18:43
 citēt

Var kkur vairāk info par to setup?

Uzliec to stiklu, nepaslinko un izej ārā. Kāds krokuss droši vien zied. Pievelc vistuvāko iespējamo un ar aci piemet, cik lielam jābūt fona klucim. Piemet ar aci attālumu, cik tālu no zieda fons jāliek. Paskaties, kur atrodas saule un kuras zieda daļas nebūs izgaismotas dabiski. Nav tādu universālu setupu, jo saule kustās. Citreiz prasīsies tuvāk, citreiz 45 grādu leņķa vietā prasīsies 95. Kā jau minēju - šeit visu nosaka pacietība un izdoma.
Publicēts: 12.04.15 18:47
 citēt
_VA_, johaidī, tu ciparus nepazīsti?
laucinieks:...līdz 70 eiro?

Vai roku slimība, kad pirksti kopā nesaiet? :face-wink:

Drīzāk isskatās, ka cilvēks domā bildēt tik bites uz zieda, bet tu viņam plāties ar savu ...otrais dārgākais un darbietilpīgākais foto paveids, tūdaļ aiz profesionālajiem wildlife knipsētājiem pārzināšanu.
Publicēts: 12.04.15 18:52
 citēt

Drīzāk isskatās, ka cilvēks domā bildēt tik bites uz zieda, bet tu viņam plāties ar savu ...otrais dārgākais un darbietilpīgākais foto paveids, tūdaļ aiz profesionālajiem wildlife knipsētājiem pārzināšanu.

Izmazgā acis! Tas ir tikai 3., pēdējais no trim jautājumiem autora izpildījumā. Psihologi jau saka, ka cilvēki ieciklējoties tikai uz pēdējo izlasīto un dragājot savas atbildes, neņemot vērā neko citu... Es cerēju, ka nav tiesa, bet ja pat Tu uzķēries.... :cry:
Publicēts: 12.04.15 19:07
 citēt
Viss, tēmu varam slēgt :) Noskaidroju ko un kā man jādara un tad tagad arī skatīšos vai ir jēga izmest naudu par to, kas iespējams nemaz neizmantosies :face-wink:
Publicēts: 12.04.15 19:09 labots
 citēt
Bet tu vispār esi lasījis tik to, ko pats uzrakstīji. Pats pirmais jautājums bija:
laucinieks:Ko iesakat labāk, pirkt makro lēcas vai der arī šādi extensioni? www.amazon.com...

Tur pat tas s*** Soligors netika pieļauts. Jau es ieteicu kauko, kas ir ārpus vēlmēm, bet tu ar savu ieteikumu vai nu nodemostrēji savu vīzdegunību, paņirgājoties par cilvēku, vai arī tas bija galīgi neveiksmīgs joks.
Par psiholoģiju - viņa pieļāvums par 1:1 krāšanu nāca gandrīz 3 stundas pēc mana Soligora ieteikuma, izmazgā acis, katram postam pašā augšā ir publicēšanas laiks. :face-wink:
Publicēts: 12.04.15 19:12
 citēt
..nāca gandrīz 3 stundas pēc mana Soligora ieteikuma, izmazgā acis, katram postam pašā augšā ir publicēšanas laiks. :face-wink:

Mācība nākamreizei - ne katrs topiks, kuru ieliek, tūdaļ jājož komentēt! Audzini raksturu! :grimace:
Publicēts: 12.04.15 19:14
 citēt
Jā, tev vēl ieteica Lens reversing adapter, te ir EF 28-105/3,5-4,5, vienkārši pielikts acprēkliņ, kabatas pulksteņa rādītājs:

Publicēts: 12.04.15 19:15
 citēt
_VA_: Audzini raksturu! :grimace:

Labi, audzināšu, bet tu mācies lasīt!:grimace::grimace:
Publicēts: 12.04.15 19:19
 citēt
Schneider:
_VA_: Audzini raksturu! :grimace:

Labi, audzināšu, bet tu mācies lasīt!:grimace::grimace:

Soligors, he he... :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu