MatissA:sveiki, nāku pie jums ar jautājumu par zibeņiem jo nav orjentācijas tajos.. pašam nikons kabatā kādu ņemt? kurš labs kurš slikts?
Izvēle ir samērā plaša, sākot ar Nikon ražojumiem (ar manuālas iestādīšanas iespējām:SB-600, SB-700, SB-800, SB-900, SB-910), turpinot ar Metz (48AF, 50AF, 52AF, 58AF), Sigma (530DG SUPER, 610 DG SUPER) un beidzot ar Nissin, Meike, Yongnuo un ne tik pazīstamiem Altura, Godox un tam līdzīgiem.
Izvēle atkarīga no naudas daudzuma un prasībām pret tehniku. Es ieteikti Nikon ražojumu vai Metz (man nepatīk interfeiss), kaut pašam ir arī dažas Yongnuo rezervē.
Skatoties, ko taisies bildēt. Pa manam, galvenais, lai galva grozās uz visām pusēm. Ja taisies bliest reportus pa baznīcām un kultūras namiem, tad vajag GN ne mazāk par 50, bet ģimenes bildēm istabās ar griestiem 2,5-3 m pietiks ar SB-700/Metz-44.
Es sev epizodiskām rotaļām ar Soņu (Nex-7) pa nelielām naudiņām Ebajā nopirku Metz-48 (~35 Eur) un Minolta-5400 (~28 Eur) un trigeru komplektiņu pa apm. 25 Eur, viss strādā bez problēmām; tagad Canonam nopirku Nissin Di- 622 (~38 Eur) un Nissin Di-466 (~32 Eur)- tie vēl ceļā no Vācijas, nemāku konkrēti teikt. Katrā ziņā- priekš amatieru spēlēm zibiņus Ebajā var nopirkt gana lēti/ labi.
Bet !!!- kad agrāk dažreiz piestaigāju uz daudzmaz atbildīgiem peļņas darbiem, ar kreisajiem lētučiem neriskēju- lietoju tikai orig. Canon 580 EX (sākumā 550) un 430 (420) kā rezerves variantu.
Ja godīgi, kārtīgi un precīzi notestējis to automātiku neesmu- saņēmu Jēbeja paku, "pa lielam" pārbaudīju darbaspēju "feedback" ielikšanai un noliku plauktā (ir doma kādreiz par mazu mājas "studiju" aparatūrai u.c. statiskiem objektiem) Bet principā zibina un dižas kļūdas neuzrāda.
Pamatā darbojos ar "Metz 48-1" un "Metz-44", tur vis izskatās OK, bet arī- reālās prakses nav daudz- esmu slinks palicis uz vecumdienām...
Šneider, nebaidies- vecuma marasms man pagaidām vēl nav uznācis Ebajā visādas cūcenes gadās- šī arīdzan. Tikai vajag bišku avantūrismu riskam.. Pārdevējs tirgoja, kā ar defektu- tjipa nestrādā. Reāli iekšā bija ieklemmējušās "uzpūtušās" tukšas baterijas. Bik pamocījos, kamēr dabūju ārā, iztecējis nekas liels nebija- ar spirķiku izmazgāju to nodalījumu un viss notiek... Kas neriskē- nevinnē!
Schneider:Vo vellos, sen nebiju skatījies cenas. Vajadzēs pačekot 58.
Neceri! :d Nezinu kā citiem, bet vismaz man parasti ir tā, ka to ko gribu nopirkt, tam obligāti neprātīgu cenu uzsola! Bet ja nesolu, tad aiziet pa lēto!
Atmetu ar roku un nopirku 2 Nissinus (tas nav Nissan
Ko jūs te... ar kabatas lukturīšiem plātaties, cilvēks ZIBENI vēlas, vo! Ja jau, galīgi knapi ar naudiņu - tad var šo ķīnīzeru veidojumu "Fomei Power Flash PF400" ar kārtīgu aķu paku apskatīt nu tas vienīgi tik max 360Ws un boksus ar būs cau pakaļu jāstiprina:
Bet ko te tauta uzbāžas ar otru, vadāmo? Autors jautā vienskaitlī "kādu ņemt? kurš labs kurš slikts?", jo viņam nav neviena. Es ar foto pelnu naudu, bet vajadzības pēc diviem vēl nav bijis. Nopirks viņš to Suņ-huņ-v-čaju, tad šeit vāksies komisija, lai izdomātu un ieteiktu situāciju, kurā to pielietot?
Schneider:Bet ko te tauta uzbāžas ar otru, vadāmo? Autors jautā vienskaitlī "kādu ņemt? kurš labs kurš slikts?", jo viņam nav neviena. Es ar foto pelnu naudu, bet vajadzības pēc diviem vēl nav bijis. Nopirks viņš to Suņ-huņ-v-čaju, tad šeit vāksies komisija, lai izdomātu un ieteiktu situāciju, kurā to pielietot?
Izlasi virsrakstu bļāvēj > zibeņi < + nāku pie jums ar jautājumu par zibeņiem Pilā izskatās, ka Schneiders - laikam balderjāņus pārdzēries, vo.
Schneider:Es ar foto pelnu naudu, bet vajadzības pēc diviem vēl nav bijis.
Man gan nepelnot naudu ar foto ir vairāk par 1u zibeni. Ak jā, 1x gan nobildēju komerciālu portretu par $$ ~ viena zibeņa cenā.
Skaidra lieta, tas Schneiders jau tik pa tām baznīcām tās vecenes bildē (tiešā tēmējumā) tā tad viņa naudas pelnīšana ar foto Profesionāli bildēt jau šamam nav sanācis Es jau gan bez 2 gaismām reti ko bildēju, šat tad gadās, bet tad jau lietoju to zelta atstarotāju ,vo! Pārsvarā kā minimums 3 gaismas tiek darbinātas.