Zinu, ka visi lietpratēji atkal spers zemes gaisā un trakos, ka nevajag šaut ar lielgabalu, "nopērc prastāko un sāc, kamēr sapratīsi katra aparāta un objektīva priekšrocības" un "vispirms saproti, ko taisies bildēt". Esmu sapratusi, ka derēs objektīvs 18-55mm. Bet pašu aparātu ziņā, dziļi nepētot, redzu Nikon plusu cenas ziņā par līdzīgu saturu, to, ka Canon rokās ir ērtāks, un Nikon mīnusu, ka garantijas apkalpošana ir dārga un ilga. Būšu pateicīga par saprotamu padomu bez dzēlībām. Liels paldies!
Jau acis žilbst no nikno viedokļu lasīšanas. Un lai cik ērts un funkcionāls līdz šim man šķitis Canon no ekonomiskā gala, palasot kursors.lv, vairs nešķiet, ka EOS 1200 ir pērkams. Bet labāku no Canoniem atļauties nevaru. 95%, ka ņemu iekrājumus un eju pēc Nikon. Lūdzu vēl kādas domas
nu, pa lielam, trūkumi ir divi - ar ne-stm objektīvu drausmīga filmēšana un nevar pabildēt neko dinamisku, jo ātri piepildās buferis. Gadu pēc tam, kad to aprakstu rakstīju, šīs ir tās divas lietas, ko atceros, kā trakāko.
Ar kaut ko jāsāk.. Galvenais, lai nav tā, ka izvēle ir galīgi garām. Ja teiksiet - ir ok, tad ar to arī sākšu. Apzinos, ka pēc kāda laika man būs pašai savs, pieredzē balstīts viedoklis, un ar tādu es pirktu ko citu, bet nu .. ar kaut ko ir jāsāk.
Mignone:Vai divos vārdos ir iespējams pateikt, kāpēc spogulenei nē?
Nevajag nevienu (vārdu)- tāpat redzams (abi aparāti ar līdzīga izmēra APS-C sensoru un līdzīga diapazona kit objektīvu. ...
Bet ja nopietni- te padomi nelīdz- jāpamēģina pašai- vismaz pataustīt Vienam svarīgāki izmēri- citam- lietošanas ērtība un operativitāte- tā vēl pagaidām spoguļiem ir labāka. Bezspoguļi pārsvarā arī dārgāki- jo sevišķi laba AF optika.
Ir jau tikai divas spogulenes, kuras ir vērts pirkt. Canon un Nikon. Vari pirkt kaut ko lietotu, būs lētāk. Man ir Canon 600d un nesūdzos, bet pērc tikai body, stiklu pēc tam. Kit stikli nav tie labākie un ātri sapratīsi ka vajag kaut ko citu. Iesaku Tamron 17-50 bet ne par +/- 100 euro. Pērkot lietotu body ir gan risks ka var būt sačakarēta matrica kā gadījās manam čomam. Šamie gribēja redzēt, kas iekšā un saskrāpēja. Tas mans ieteikums. Lai labāk turētos rokā, vari piepirkt batterie grip. E-bay 25 euro maksā.
18-135 ir labs, universāls objektīvs ar mazu minimālo fokusēšanās distanci - pučītes un kačeišus varēs labi šķilt. STM un stabilizācija strādā labi. Piekritīšu par kādu 550D-600D-650D-700D sērijas kameru kopā ar šo objektīvu - varēs vienmēr iznomāt no fotoire.lv kaut ko klāt, utml.
Lietotu baidos pirkt. Nekad nevar zināt, vai nav apdauzīts..
Piekrītu par bezspoguļiem, ka tie ērtāki un tikpat labi, bet cenas ziņā nav pavelkami.
Ja tomēr palieku pie Nikona, tad kas ar tiem objektīviem? Bildēšu bērnus, pučītes un kačīšus, šādas tādas interjera lietiņas un pa retam mazliet no ainavas Ja varu tikai vienu objektīvu, tad tas pats 18-55 ir jāņem?
kamēr neesmu pārbaudījusi, ko varu ar 18-55 un ko ar to nekādi nevar, nevaru spriest Tā, kā pārsvarā fotografēju cilvēkus un interjeru, tad varu paļauties vienīgi uz Jums, zinātājiem. Kamera ir izvēlēta, tagad tikai izvēle no 2 objektīviem