Paldies par izglītošanu, bet skuķe diezin vai no pučītēm līdz kačīšiem gribēs istikt ar fiksu. Amatierim iesācējam ir savas prasības, tiem arī ir domāti plašākie diapazoni. Starp citu, var uztaisīt arī ļoti lētu zūmu ar mazāku diapazonu un, tai pašā laikā - knapāku kvalitāti. Tam tad arī adbilst lielākā daļa 18-55 kitenieku.
ja es teiktu, ka taisos ainavas vai baznīcas torņa gaili bildēt un vienlaikus pērļu krellītes, tad Jūs varētu par mani smieties, bet manuprāt tik sarežģīti nevajadzētu būt
Schneider:~50 mm adbilst tam, ko redz civlēka acs aptuveni, uz FF, uz kropa civlēka acs leņķim vajak 28-35 mm.
nu bet vai tad nav tā ka tie DX objektīvu modeļu mm jau ir pielāgoti FF cipariem? ne velti FF 50mm uzliekot uz cropa sanāk 80mm. tas ir vai tad 50mm dx objektīvs uz dx kameras nav tādā pašā leņķī kā 50mm FF obkektīvs uz FF kameras? Bet es nestrīdos, tik smalki nezināšu...
Cilvēka acs redzes leņķis skaitās ap 45 grādi, lai objektīvam būtu tāds leņķis, tā fokusa attālumam jābūt vienādam ar kadra diagonāli. FF diagonāle ir 43,3 mm, bet APS-C - ~30 mm. 50 mm objektīvam, neatkarīgi no tā, kuram formātam paredzēts, uz DX kameras būs tik ~30 grādi, tātad mazākā istabā kadrā varēs iestīvēt tik pāris ģīmjus.
Schneider:~50 mm adbilst tam, ko redz civlēka acs aptuveni, uz FF, uz kropa civlēka acs leņķim vajak 28-35 mm.
nu bet vai tad nav tā ka tie DX objektīvu modeļu mm jau ir pielāgoti FF cipariem? ne velti FF 50mm uzliekot uz cropa sanāk 80mm. tas ir vai tad 50mm dx objektīvs uz dx kameras nav tādā pašā leņķī kā 50mm FF obkektīvs uz FF kameras? Bet es nestrīdos, tik smalki nezināšu...
ne tu pirmais, ne pēdējais, kuram galvā skābi kāposti attiecībā uz DX/FX objektīvu fokusa attālumiem (mm) un skata leņķiem. pavēro kādreiz micro sensoru ziepjutraukiem - tiem sarakstīti fokusa attālumi 4-8mm robežās. tu taču nedomāsi, ka var izraut to rori, pielikt FX kamerai un iegūt ūberplatleņķi?
Schneider:Cilvēka acs redzes leņķis skaitās ap 45 grādi, lai objektīvam būtu tāds leņķis, tā fokusa attālumam jābūt vienādam ar kadra diagonāli. FF diagonāle ir 43,3 mm, bet APS-C - ~30 mm. 50 mm objektīvam, neatkarīgi no tā, kuram formātam paredzēts, uz DX kameras būs tik ~30 grādi, tātad mazākā istabā kadrā varēs iestīvēt tik pāris ģīmjus.
redz kā izrādās. man ir abas kameras pamēģināšu dzīvē. kaut kā ikdienā galvu ar šo nenodarbinu. bija vecais kits 18-55 un bildēju kā bija, pienāca laiks, palika pa mazu
NIKKOR Lens Simulator - imaging.nikon.com... pats gan šī brīnuma izmantošanai lielu jēgu neredzu, bet paskatīties skatu leņķus dažādu mm objektīviem uz DX/FX kamerām var tikmēr, kamēr negribas.
p.s. tur gan ir maza "viltība" ieprogrammēta - ja liek (izvēlas no saraksta) DX objektīvu uz FX kameras, tad rezultējošā bilde un leņķis tiek rādīts tā kā bildējot kameras DX (crop) modē. lai redzētu kā mainās skatu leņķi FXvsDX kamerām, jāņem atbilstošo mm FX objektīvs vai vienkārši uz rullera jāsabīda vajadzīgie mm.
Senais:Jo lielāks fokusa diapazons, jo knapāka bilde sanāk kādā no galiem. Jebkukš fix ir daudz labāks par zoomu.
Es vēlreiz gribētu neprofesionālā valodā dzirdēt par augstākminēto. Vai tas nozīmē, ka labāk man ir 2 objektīvi 18-55 un 55-200 nekā viens it kā universālāks kā 18-105?
Jebkurā gadījumā budžets ir kāds ir un tad palieku pie 18-55, ko darīt. Būs labāk nekā ar telefonu
Senais:Jo lielāks fokusa diapazons, jo knapāka bilde sanāk kādā no galiem. Jebkukš fix ir daudz labāks par zoomu.
Es vēlreiz gribētu neprofesionālā valodā dzirdēt par augstākminēto. Vai tas nozīmē, ka labāk man ir 2 objektīvi 18-55 un 55-200 nekā viens it kā universālāks kā 18-105?
Jebkurā gadījumā budžets ir kāds ir un tad palieku pie 18-55, ko darīt. Būs labāk nekā ar telefonu
nolic bildi kādā neta galerijā vai savā fb lapā, tad iekopē adresi un volā - bilde parādīsies arī šeit... tikai pēc kopēšanas īpaši no FB, paskaties, lai ir http neviss https
Mignone: Es vēlreiz gribētu neprofesionālā valodā dzirdēt par augstākminēto. Vai tas nozīmē, ka labāk man ir 2 objektīvi 18-55 un 55-200 nekā viens it kā universālāks kā 18-105?
Tie 2 objektīvi noteikti būs labāki par superzūmu 18-200, bet par 18-105? Nu, nezinu, nezinu...
tik daudz profiņu un vēl te mocamies .. 2 būs par dārgu 100%. Vajag vienu. Mani mulsina tas rakstītais, ka pārāk plašs nav labs.. tad jautājums aizvien topā: ja viens objektīvs, tad 18-55 vai 18-105 Būšu visus nospīdzinājusi
Schneider, lietotāju viedokļi par 18-105 un 18-200 atšķirās... Savu 18-105 esmu lietojis vienu reizi, kad ņēmu uz sporta tusiņu brīvā dabā. No sērijas "ja nu kas, nebūs žēl".
Ja godīgi, tad arī 55-200 pats neizmantoju, bet nav žēl, kad citiem jādod pafotografēt! Tas nenozīmē, ka 55-200 ir slikts. Par savu cenu ir OK.
pārsvarā jau visi tā saka, bet kad jau velku no somas naudas maku.. daži iemet šaubas, ka tomēr vajag 18-105 rrrrr...nu miers, mieriņš. 18-55 un punkts. Nē, nekāds Jurčiks. Esmu tā pati, kas bildē.
Un kā ir ar to objektīvu maiņu vispār? Visi runā, ka mainīt jo mazāk jo labāk, lai neielaistu putekļus. Bet kā tad var strādāt? Tu dodies fotografēt, ņem līdzi un krāmē vienu nost, otru klāt?
Fandango:Laiksfoto, un vai tev ir bijis 18-105? Varbūt vēl slikāks? Es skatos pēc tā testa, ko pats te iekopēju. Darīša nai ir bijusi ar 18-55 VR. Nekā slikta par to cenu nevaru teikt.
Man arī tagad ir 18-105. Labāks pēc sajūtām par 18-135, bet nekas dižs. Sieva reizēm izmanto.
neeslinkoju.. lasu un lasu, bet tie viedokļi ir tik nereāli pretēji. Viens otram iebilst bļaudami. Kas vienam super, otram pēdējais suu.. Gribu nopirkt tagad un tūlīt. Esmu ilgi un dikti pētījusi. Tāpēc jau arī nejautāju viedokli par 55 kamerām un objektīviem, bet tikai izvēli starp 2 opcijām kamerās un 2 opcijām objektīvos. tagad viss ir skaidrs un pārējās nianses smelšos darba gaitā - no pieredzes Paldies! Kur atrodama informācija par pieminēto plenēru?
Man nav nekā!! Kādreiz bija viens no pirmajiem Canoniem S30 pirms 10 gadiem, tagad šad tad pabildēju ar tēta powershot S5IS, bet izšķirtspēja nu jau manam telefonam ir labāka nekā pēdējam fotoaparātam