forum.gif
Apgaismojiet mani par lādējamām pirkstiņu baterijām un lādētājiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Apgaismojiet mani par lādējamām pirkstiņu baterijām un lādētājiem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.04.15 21:04
 citēt
Gribu iepirkt lādējamās baterijas zibspuldzēm un trigeriem. Kopā nepieciešamas 30gb. Tā kā neko nesaprotu no plašā piedāvājuma klāsta, tad vēlos uzklausīt kādus ieteikumus. Prasības, lai ilgi tur, ilgi dzīvo un ātri var uzlādēt. Kā arī jautājums - vai no lādētāja būs atkarīgs bateriju uzlādes ātrums?
Publicēts: 17.04.15 21:07
 citēt
sanyo eneloop
Publicēts: 17.04.15 21:17 labots
 citēt
Eltons:sanyo eneloop

+

Esmu saskāries ar dažādiem viedokļiem, bet pagaidām šie akumulatori apmēram 5 gadu laikā nav pievīluši. Neviens no apmēram 30 (precīzu skaitu nezinu) nav pievīlis!!! Diemžēl par citu ražotāju akumulatoriem to nevaru teikt.
Publicēts: 17.04.15 21:33
 citēt
Tikai nevajag aizmirst- ar labiem aķiem vien par maz- vajag arī "gudru" lādētāju, lai var šamos kārtīgi "uzpasēt".
Citādi nereti gadās, ka nezinīši izmet aķu komplektu dēļ viena "nosprāguša" aķa...:face-wink:
Pats lietoju šādu- ir vērts!

www.ss.lv...
Publicēts: 17.04.15 21:39
 citēt
Man tāds pats lādētājs.
Publicēts: 17.04.15 21:53 labots
 citēt
Tik tagat Panasoniks ir no Sanyo nopircis enelūpu tehnoloģiju, jaunākie sauksies Panasonic Eneloop. Un lādēkli - La Crosse/Technoline.
Publicēts: 17.04.15 21:58
 citēt
Paldies par viedokļiem! Ņemšu vērā!
Publicēts: 17.04.15 23:36
 citēt
Eneloop - par to nav šaubu - un tomēr labāki ir oriģinālie eneloopi. Vispār viņiem ir vairākas paaudzes - atšķirības ir ar lādiņa uzglabāšanas ilgumu, pašizlādes ātrumu un arī uzlādes ciklu skaitu. Jaunākā paaudze ir zvērs - pēc specenes gada laikā, ja nemaldos, uztur līdz ~90% no lādiņa un ļaujas 2100 cikliem. Tie ir tie baltie eneloopi. Viņiem ir arī otra tehnoloģija, kur kapacitāte ir lielāka par 500 mAh, bet tiem ir krietni švakāki citi parametri - cikli max 500, un izlāde arī ir ātrāka, tāpēc labāk ir pieturēties pie tiem baltajiem, kas sevi ir pierādījuši cauri laikiem. Man ir 1. paaudzes eneloop komplekts kopš, ja nemaldos 2006. gada - iet vēl šobaltdien. Itkā tādu pašu tehnoloģiju izmanto arī citi ražotāji (neiznu kā tur ir - cik rūpnīcas viņus ražo, vai viņus pārbrendo utt.), bet no pieredzes - tie nav tik labi - ātrāk nosprāgst, netur lādiņu utt. Nu puslīdz labi man ir trāpījušies vēl GP ar zemo pašizlādi, bet tik un tā oriģinālie ir labāki. Ir bijuši dofiga Uniros Hybrio, Vartas - nu nav tas, kas baltie.
Tā nosprāgšana notika neskatoties uz to ka smart chargeri izmantoju - vienkārši.

Kā jau teica - Obligāti jāizmanto gudro lādekli. Varianti uz šo dienu ir gana daudzi... Daži piemēri:
www.skyrc.com...
www.lacrossetechnology.com...
www.mahaenergy.co.uk...
Publicēts: 18.04.15 02:27
 citēt
Izmetu visus aķus un ja nu savaig;as zibenei pa retam tad pietiek ar batarejām.
Aķi ir aktu''ali ja bildē no dienas dienā bet ja tā kā es to daru labākā gadijumā reizi nedēļā bet parasti reiuzi mēnesī vai divos tad pietiek ar batarejām.
Publicēts: 18.04.15 09:49 labots
 citēt
1. Baltie Enelop.
2. Acme 2600mAh (arī bez pašizlādi kā enelop) kalpo bes problēmām.
3. Pairdeer 2300mAh - šos iepirku Rimi uz atlaidēm pirms 2 gadiem un kalpo pārsteidzoši labi.

Ir vēl daudz dažādu bijis, bet tos top listē nav vērts pieminēt.
Publicēts: 18.04.15 10:17
 citēt
Man ir arī divi komplekti LSD Hama Ready to power 2000 mAh, mazajai blicei 360FGZ vai K100D - nekāda vaina.
Publicēts: 18.04.15 11:23 labots
 citēt
chukmasoff_f:Izmetu visus aķus un ja nu savaig;as zibenei pa retam tad pietiek ar batarejām.
Aķi ir aktu''ali ja bildē no dienas dienā bet ja tā kā es to daru labākā gadijumā reizi nedēļā bet parasti reiuzi mēnesī vai divos tad pietiek ar batarejām.

Vo, pareizi! man arī piegriezies lādēt, refrešot un katru reizi dalādēt uz to reizi mēnesī.
Man ir kaste ar Industrial Duracell un tās pietiek zibspuldzēm, pelēm, lukturīšiem un pārējiem gadžetiem. Nomaini un nedomā.
Publicēts: 18.04.15 13:56
 citēt
Eltons:
chukmasoff_f:Izmetu visus aķus un ja nu savaig;as zibenei pa retam tad pietiek ar batarejām.

Vo, pareizi! man arī piegriezies lādēt, refrešot un katru reizi dalādēt uz to reizi mēnesī.
Man ir kaste ar Industrial Duracell un tās pietiek zibspuldzēm, pelēm, lukturīšiem un pārējiem gadžetiem. Nomaini un nedomā.

Tur tā lieta , un vēl jo vairāk ka tagadējai tehnikai ISO atļauj tumsā bildēt.
Publicēts: 22.04.15 21:26
 citēt
Šodien nopirku Fujitsu LSD 2500 mAh, pārdevējs abgalvoja, ka esot tā pati enelūpu tehnoloģija un par 1 € lētāki dēļ skaļā brendneima neesamības. Redzēsim, ko dziedās, priekšā triju deju kolektīvu jubilejas koncerti, kur visas sumināšanas notiekas zālē ar apgaismojumu no pakaļas, tātad vajadzēs blici, arī muzeju nakts ir diezgan tumšš pasākums.
Publicēts: 23.04.15 09:00 labots
 citēt
Jauki, ka ir dažādi viedokļi par "pirkstiņu" jeb AA baterijām. Dažiem patīk 1x'ējās, bet citiem lādējamās.

Par lādējāmām varu tikai apstiprināt šeit izskanējušo viedokli par eneloop tehnoloģojas baterijām kā par vienīgo-pareizo variantu. Izdomāja to Sanyo, bet tagad pārpircis ir Panasonic, tas ir viens un tas pats. Ir vēl daži citi ražotāji, kuri ražo līdzīgas, bet es tos nezinu.

Tās lādejamās, kuras nu jau ir vēsture un no kurām vajadzētu izvairīties ir "vecie" Ni-Mh! To kalpošanas laiks ir 3-4 gadi un pēc tam met miskastē. Bet mani pirmie Eneloopi iet jau 5+ gadus un nekas vēl neliecina par to beigšanās sākumu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):