Šitas vispār ir baigais šedevrs. Daudz esmu lasījis internetā par front vai backfokusu. Bet šajās problēmās kamera konsekventi izvēlas fokusēt pirms vai pēc objekta. Bet ne abus reizē (kā kuru reizi).
Nu vispār jau konsekventi. Tepat hillwalkeram bija problēmas ar AF, aiznesa pie meistara, kurš notīrīja spoguli un viss aizgāja. Varbūt arī tev tā vaina, jo tieši aiz spoguļa arī ir visa autofokusa sistēma, kurai jau tā jādarbojas caur puscaurspīdīgo spoguli, bet tur varbūt kāds putniņš iekleķerējis objektīvu mainīšanas brīdī?
laiksfoto_lv:Ar dažādiem objektīviem ir ši problēma?
Ar visiem. Skatījos gan ar 85mm 1.8D un ar tēva 85mm 1.4D. Saprastu, ka vēl vecajam 1.8 ir tāda problema, bet ne jau abiem stikliem, kur viens ir gandrīz mašīnas vērtībā. Mēģināju vēl ar 90mm 2.8 macro. Tas pats. Taisot testu (es gan amatiera veidā ar lineālu to darīju) kamera izvēlas fokusēt kā kuru reizi. Uz statīva bliežu, nekam nemainoties (ne gaismai, ne pozīcijai nekam), vienu reizi fokuss drusku uz priekšu - otru uz atpakaļu. Karoče, kamera lohs - kremli gaida.
Nu vispār jau konsekventi. Tepat hillwalkeram bija problēmas ar AF, aiznesa pie meistara, kurš notīrīja spoguli un viss aizgāja. Varbūt arī tev tā vaina, jo tieši aiz spoguļa arī ir visa autofokusa sistēma, kurai jau tā jādarbojas caur puscaurspīdīgo spoguli, bet tur varbūt kāds putniņš iekleķerējis objektīvu mainīšanas brīdī?
Iespējams. Ja nu nekādi, vai nu kamera jāmaina atpakaļ pret naudu, vai pie meistara jānes. Būtu jau žēl, laba cena bija par ļoti īsu lietojumu (knapi gads).
Nikon D5100 kamerai parstaja darboties autofokuss centrala punkta , ja parsledz uz citiem fokusa punktiem autofokuss stradaa.... Hmm, spoguli gadījumā neesi pa stipru tīrījis? Spogulis pirms tam tika tirits ,tas tiesa rezultats noskaidrots viss kartiibaa. spogulis tirs ir tagad un viss straadaa... Un kas tad tā bija par problēmu, kāpēc nestrādāja? Putekli uz kontaktiem un un drusku uz spogula smerejums tiesi centraa.
Nikon D5100 kamerai parstaja darboties autofokuss centrala punkta , ja parsledz uz citiem fokusa punktiem autofokuss stradaa.... Hmm, spoguli gadījumā neesi pa stipru tīrījis? Spogulis pirms tam tika tirits ,tas tiesa rezultats noskaidrots viss kartiibaa. spogulis tirs ir tagad un viss straadaa... Un kas tad tā bija par problēmu, kāpēc nestrādāja? Putekli uz kontaktiem un un drusku uz spogula smerejums tiesi centraa.
Hmm... te arī cilvēks teica, ka esot tīrījis spoguli. Bet saka, ka veda pie meistara tīrīt. Vai tad tur viņi būtu ko ''sajājuši''?
Tā ar D7000 ir (arī ar D600/610/7100 esot). Ar D90 man visi objektīvi strādā korekti izņemot Nikon 35mm f1.8G, kuram ir iedzimta nobīde. Ar D7000 katram objektīvam AF ir jāpiedzen atsevišķi, tad +/- viss strādā diezgan korekti. Tā teikt - nav vairs vecie labie laiki.
diezgan KRĀNISKA ir foruma tēmas aizsācēju vēlme PILNĪBĀ IZDZĒST sākotnējo postu.
Šitais lops (tēmas ierosinātājs) ir līdzīgs citiem lopiem, kas analoģiski uzvedas. Respektīvi, forumā bieži nav novērots. Tamdēļ nepieciešams šādu diskusiju autoriem atbildēt ar "citēt" pogas palīdzību un nocitēt visu viņu sakāmo.
nesix:
diezgan KRĀNISKA ir foruma tēmas aizsācēju vēlme PILNĪBĀ IZDZĒST sākotnējo postu.
Šitais lops (tēmas ierosinātājs) ir līdzīgs citiem lopiem, kas analoģiski uzvedas. Respektīvi, forumā bieži nav novērots. Tamdēļ nepieciešams šādu diskusiju autoriem atbildēt ar "citēt" pogas palīdzību un nocitēt visu viņu sakāmo.
Priekš visiem aizvainotajiem fotobloga dižgariem. Aizmirsu, ka šī foruma viena no super-pazīmēm ir neizmērama ziņkārība. Tad nu atvainojos par savu antikristisko, anti-nacistisko, anti-semitisko un visādā veidā super aizvainojošo rīcību ar ko izpildījos šeit. Ļaujiet apgaismot jūs ar problēmas atrisinājumu, jo jūs katrs tak šeit esat tik ļoti īpašs un unikāls kā sniegpārsliņa. Tātad. Aizvedu pie meistara. Kamerai viss ir labi. Laikam kaut kas sensorā bija sasmuķējies, jo pūšot gaisu kaut kas izskrēja ārā. Paldies Dievam nekas nav jāmaina un jālabo.
Foruma ierakstu dzēsu ārā tādēļ, ka neuzskatīju, ka forumā ir nepieciešams vēl 5001 ieraksts, kas beidzas ar risinājumu, ka sensors netīrs.
Pirms šodienas bija paspējis aizmirst iemeslu kādēļ uz ilgu laiku nokūpēju no fotobloga. Šodien to ļoti labi atcerējos. Paldies ļaudis. Paldies, protams, visiem, kas šeit izvēlējās nebūt pilnīgākie lohatroni.
SixStrings:Priekš visiem aizvainotajiem fotobloga dižgariem. Aizmirsu, ka šī foruma viena no super-pazīmēm ir neizmērama ziņkārība. Tad nu atvainojos par savu antikristisko, anti-nacistisko, anti-semitisko un visādā veidā super aizvainojošo rīcību ar ko izpildījos šeit. Ļaujiet apgaismot jūs ar problēmas atrisinājumu, jo jūs katrs tak šeit esat tik ļoti īpašs un unikāls kā sniegpārsliņa. Tātad. Aizvedu pie meistara. Kamerai viss ir labi. Laikam kaut kas sensorā bija sasmuķējies, jo pūšot gaisu kaut kas izskrēja ārā. Paldies Dievam nekas nav jāmaina un jālabo.
Foruma ierakstu dzēsu ārā tādēļ, ka neuzskatīju, ka forumā ir nepieciešams vēl 5001 ieraksts, kas beidzas ar risinājumu, ka sensors netīrs.
Pirms šodienas bija paspējis aizmirst iemeslu kādēļ uz ilgu laiku nokūpēju no fotobloga. Šodien to ļoti labi atcerējos. Paldies ļaudis. Paldies, protams, visiem, kas šeit izvēlējās nebūt pilnīgākie lohatroni.
Ko tu tur murgo, āpsi. FORUMS nav tā vieta kur jefiņi saņem bezmaksas konsultācijas. Forums ir tā vieta kur interesenti apspriež kādu jautājumu. Ja jautājums tiek izdzēsts, foruma jēga pazūd.
SixStrings:Priekš visiem aizvainotajiem fotobloga dižgariem. Aizmirsu, ka šī foruma viena no super-pazīmēm ir neizmērama ziņkārība. Tad nu atvainojos par savu antikristisko, anti-nacistisko, anti-semitisko un visādā veidā super aizvainojošo rīcību ar ko izpildījos šeit. Ļaujiet apgaismot jūs ar problēmas atrisinājumu, jo jūs katrs tak šeit esat tik ļoti īpašs un unikāls kā sniegpārsliņa. Tātad. Aizvedu pie meistara. Kamerai viss ir labi. Laikam kaut kas sensorā bija sasmuķējies, jo pūšot gaisu kaut kas izskrēja ārā. Paldies Dievam nekas nav jāmaina un jālabo.
Ko tu tur murgo, āpsi. FORUMS nav tā vieta kur jefiņi saņem bezmaksas konsultācijas. Forums ir tā vieta kur interesenti apspriež kādu jautājumu. Ja jautājums tiek izdzēsts, foruma jēga pazūd.
Ko tu vari turpināt cepties? Es tak atvainojos tieši tādiem dižgariem kā tev. Man tak tomēr ir tik ļoti svarīgi, ko tu domā. Jā, tieši tu, mans elks un glābējs!
Ja kāds mēģina uzzināt infu no foruma, viņš ieraksta foruma meklētājā vārdus, pēc kuriem rast atbildi uz sev interesējošo jautājumu (vismaz es tā mēdzu darīt). Šādā situācijā es priecātos par 5001 ierakstu, kas noslēdzas ar netīra sensora konstatāciju, jo tas norādītu uz iespējamo risinājumu un reizē atturētu mani no 5002. ieraksta veidošanas Ja problēma ir izdzēsta, kas man atliek? Atliek cept atkal jaunu tēmu nr.5003... peace.
ar dižgariem, lohatroniem un gailīšiem te pilnīgi nekāda sakara
wiencmuzikanc:Ja kāds mēģina uzzināt infu no foruma, viņš ieraksta foruma meklētājā vārdus, pēc kuriem rast atbildi uz sev interesējošo jautājumu (vismaz es tā mēdzu darīt). Šādā situācijā es priecātos par 5001 ierakstu, kas noslēdzas ar netīra sensora konstatāciju, jo tas norādītu uz iespējamo risinājumu un reizē atturētu mani no 5002. ieraksta veidošanas Ja problēma ir izdzēsta, kas man atliek? Atliek cept atkal jaunu tēmu nr.5003... peace.
ar dižgariem, lohatroniem un gailīšiem te pilnīgi nekāda sakara
Protams, vēlāk apdomājot situāciju es saprotu aizrādījumus. Te nav runa par to. Te ir runa par to, ka pirms paspēju ko izdarīt, katrs bija jutis vajadzību tā kārtīgi sarāt, lai tik parādītu cik kruts ir un cik krutus lamu vārdu ar ''pieklājības piegaršu'' spēj uzcept. Piemēram, kadri kā Vaards (kas ir īpašs gadījums). Aizrādījums, ka tā nevajadzētu darīt - ok. Kaut kāda bezjēdzīga pāvošanās ar uzbraucieniem - lohisms.
Ja piecieš čali ar sešiem stringiem, būs ok...neslinko
Tā asprātība tiešām visiem latviešiem asinīs? Vai tā vienkārši ir kaila angļu valodas neziņa? Ej tu sazini.
Vispār šis ir foto blogs. Par kailumu te ir gaumīgi tērzēt uzlūkojot plikbildes. Jūs, Sešu Biksīšu Valdniek, bīstos, esat apmaldījies kaut kur starp drop D un E #
SixStrings:
Tā asprātība tiešām visiem latviešiem asinīs? Vai tā vienkārši ir kaila angļu valodas neziņa? Ej tu sazini.
Vispār šis ir foto blogs. Par kailumu te ir gaumīgi tērzēt uzlūkojot plikbildes. Jūs, Sešu Biksīšu Valdniek, bīstos, esat apmaldījies kaut kur starp drop D un E #
Tad jau galīgi traki - tas ir baigais diapozons. Meklē gaismu - gan jau atradīsies.
Tad jau galīgi traki - tas ir baigais diapozons. Meklē gaismu - gan jau atradīsies.
Izpēti labi šo jautājumu ja nesanāk - varu līdzēt ar privātstundām. Solfedžo gan ir tāda štelle, ko vai nu zini, vai arī bērzu birzī mels šķidro...
NilsS:
Izpēti labi šo jautājumu ja nesanāk - varu līdzēt ar privātstundām. Solfedžo gan ir tāda štelle, ko vai nu zini, vai arī bērzu birzī mels šķidro...
Atzīšos. Mūzikas teorija man ir gana sveša. Ģitāru mācījos spēlēt no draugiem un vēlāk - youtube. Esmu ''viens no tiem''.
Tas ir redzams, jo starp drop D un E# ir vien pāris nošu izsakoties populāri - tie ir kaimiņi