Labdien! Dzīvoju patālu no rīgas un pa dienām strādāju. Pētu dažādus foto kursus un visi ir vai nu vakaros vai arī , ļoti reti, bet darbdienu rītos. Atradu foto akadēmijā tālmācības kursus foto iesācējiem.
Ja tevi apmierina tālmācība un esi gatavs maksāt - par Lynda neko labāku neatradīsi. www.lynda.com... (Lyndai ir arī 10 dienu bezmaksas triāls) Kā arī - jāpiekrīt laiksfoto_lv. Labiem fotogrāfiem, nebūs laika iesācēju apmācīšanai.
ps. Pagājušo nedēļu uzzināju diez gan negaidītu jaunumu: Lynda.com ir nopircis LinkedIn.
Jāmācās, protams, ir visu mūžu, bet maksas tālmācība, manuprāt, ir domāta tiem, kuriem vajag kaut kādu formālu papīrīti, ka ir piedalījušies tajā. Nu apmēram, kā bērnudārzu audzinātājiem ar 20 gadu stāžu valsts piespieda dabūt diplomu, it kā bez tā sīceņi 3 gadu vecumā 20 gadus tika nepareizi uzraudzīti. Tikpat labi visu to programmas saturu, ko piedāvā šie tālmācības kursi, var dabūt internetā arī bez maksas. Pašu minimumu var fočiku ražotāju mājas lapu manuāļos ielādēt un izlasīt - piemēram : www.canon-europe.com...
Kursi der tad, ja ir reāla saskare ar pasniedzējiem, kuriem iespējams arī uzdot jautājumus. Un vēl kursi ir tusiņš ar līdzīgajiem. Visa tā trūkst tālmācībā.
Tev nelīdzēs pat tas, jo vizuālu idiotu kursu pagaidām nav. Taču tu vari mēģināt savu hronisko aizcietējumu neizlikt blogā - tā trūkumu izjutīsi tikai pats.
Kā tad nesanāks labāk - skolā iet tikai beidzamie idioti. Īstie čuvaki bez kādas jēgas un sistēmas pagrābsta netā anekdotes kuras iepostējuši tādi paši skolā negājušie.
Aha - labāk ir no sākuma sačakarēt smadzini, lai skolā varētu mocīties tās visas pieņemtās muļķības ravēt ārā un aizmirst - īstāis stils ir bradāt pa grābekļiem, jo puni krāšņo cilvēku.
Bradāt jau var - tās ir cilvēktiesības - tikai bildes sūdīgas.
Vēlme pastudēt ir apsveicama. Īsajā variantā ieteiktu mākslas vēsturi pastudēt, vizuālo mākslu. Dzelžiem un optikai var laiku veltīt, kad ir apgūta fotoaparāta lietošanas instrukcija. Labiem fotogrāfiem laiks varētu priekš iesācēja atrasties, ja iesācējs uzdod stipri konkrētus jautājumus uz kuriem pašam jau ir vismaz divi atbilžu varianti un ir gatavs maksāt vēl par trešo Tā "uz sitienu" ieteikt kursus, kas Tev derēs par visiem 100%, šeit laikam neviens nevarēs...
jau minētā kadra veidošana... pamatus var izlasīt netā izlasīt arī netā var - kas ir slēdža ātrums, kas fragma un kas ISO... un ko tas viss kopā dara... nopirkt lētu filmu kameru un iet ārā bildēt...
pēc tam grābstīties ap digitālo pasauli izlasot lietošanas instrukciju.
Protams ka daudz ko var apgūt pats bez skolotāja... to es arī daru pamatus daudz maz esmu apgrāpstījis utt... vnk - skolotājs tomēr zinās kā iemācīt pakāpeniski, secīgi un pareizi... tur tā doma..
un jā - manuāli esmu izlasījis, kas ir iso, slēdža ātrums un diafragma esmu daudz maz izpratis utt
FotoPuika:Protams ka daudz ko var apgūt pats bez skolotāja... to es arī daru pamatus daudz maz esmu apgrāpstījis utt... vnk - skolotājs tomēr zinās kā iemācīt pakāpeniski, secīgi un pareizi... tur tā doma..
un jā - manuāli esmu izlasījis, kas ir iso, slēdža ātrums un diafragma esmu daudz maz izpratis utt
Tad sāc bildēt ar filmu... katrs spiediens maksā reālu naudu un pie katra piedomāsi daudz vairāk... tātād ātrāk iemācīsies
Kā tad nesanāks labāk - skolā iet tikai beidzamie idioti. Īstie čuvaki bez kādas jēgas un sistēmas pagrābsta netā anekdotes kuras iepostējuši tādi paši skolā negājušie.