Aizdevu kameru bildēt un tad nu vienā brīdī uznāca gļuks šamai - spogulis visu laiku pacelts (ar pirkstu nolaid lejā - uzrauj atpakaļ), live view neslēdzas iekšā, ieslēdz matricas tīrīšanas režīmu - matrica netiek atvērta, īsāk sakot kaut kas dīvains. Ir kāds dzirdējis/pieredzējis līdzīgu gadījumu? Vai arī ieteikums, kur labāk aiznest viņu remontā?
Ja runajam par pentax man ari jautajums, Pentax Kr, ieksa kamera ir stabilizators un objektivs ir sigma 18-50 ari ar stabilizatoru. Ko vajag atslegt ,vai viss varbut ieslegts,?.. Pentaxiem var likt vecos objektivus bez parejas ta ka nikonam (tam,viss iet pat no 60-70 gadiem)vai tie neder vai nevajag? Paldis.
Pentaxiem der visi K objektīvi, var likt droši, tik meņū jāatrod punkts, kur ieslēkt mērīšanu ar darba diafragmu, ja objektīvam uz fragmas gredzena nav stāvokļa "A". Nikoniem gan, es neteiktu, ka darbojas viss ar visiem no 60-70.gadiem, kamerās, kuras zemākas klasē par D200/300, ar daudziem nestrādās eksponometrs, par AF nemaz nerunājot.
AlexV:Ja runajam par pentax man ari jautajums, Pentax Kr, ieksa kamera ir stabilizators un objektivs ir sigma 18-50 ari ar stabilizatoru. Ko vajag atslegt ,vai viss varbut ieslegts,?.. Pentaxiem var likt vecos objektivus bez parejas ta ka nikonam (tam,viss iet pat no 60-70 gadiem)vai tie neder vai nevajag? Paldis.
Tai Sigmai PENTAX versijā nav Optical Stabilisation. Tāpēc par to tev nav jāsatraucas. Lai tiešām par to pārliecinātos - ieej Sigmaphoto mājaslapā uzliec attiecīgo stiklu, nospied uz specifications - paskaties kādi apzīmējumi ir pie pentax - Oi, tikai DC un HSM, bez OS (!). Pentaxim baijonete nav mainījusies kopš tā laika, kad viņu ieviesa, kas bija 1975. gadā. Modifikācijas un adoni ir nākuši klāt, bet uzlikt var jebkuru K-mount objektīvu. Arī jebkuru M42 stiklu var uzlikt virsū, bet tam gan vajag pārejas gredzenu piepirkt klāt...
Tā bija kļūda... Tikpat labi var aizdot sievu... Par tēmu... A kas notiek ja uzliek - restore to Factory Defaults? Ja tas neiet - moš var paprovēt uztaisīt firmware update - sakarā ar jaunajiem Pentaxša DFA stikliem, viņi ir izlaiduši updeitus - manuprāt arī K5 jau ticis pie FW updeita.
man pat kaste ir sigma 18-50 f2.8-4.5 ,OS. DC,hsm. pentax mount. tagad uzlikts uz kameras.. Kaut kads MAGIC !!! ar to stabilizatoru.
Man nikon d3 tapec laikam viss der, kaut viens iet bet nav lidz galam nippon kogaku50f1.4. vins turas bet nav lidz galam, tagad pieskruveju d100 ,tam iet lidz galam.
Nav tam stiklam optiskā stabilizācija - ieej sigmaphoto lapā...paskaties. Kastes pieņemu, ka viņi printē vienādas - visiem modeļiem un tos mountus vienkārši kā nakļenes līmē virsū. Tai sigmai Sony un Pentax mountā nav optiskās stabilizācijas, jo šiem aparātiem tas ir iebūvēts bodijā. www.sigmaphoto.com...
Iemet aci Corresponding mounts rubrikā - nav tur OS pie Sony un Pentax.
paldies par atram atbildem, meginasu ritdien pieskruvet no viena veca pentax objektivu, pirmoreiz sanaca turet pentax, ertuma zina patik, vairak pagaidam neko nezinu tik divas stundas ka ir.
Par nikon ,tiem laikam AF objektivi nak no 80 gadiem ,lidz tam viss manuals.
Par tēmu... A kas notiek ja uzliek - restore to Factory Defaults? Ja tas neiet - moš var paprovēt uztaisīt firmware update - sakarā ar jaunajiem Pentaxša DFA stikliem, viņi ir izlaiduši updeitus - manuprāt arī K5 jau ticis pie FW updeita.
restore to default neko nemainīja un firmwāre arī 1.16, kas, ja nemaldos, ir jaunākā. nez, vai var mēģināt vēlreiz 1.16 likt virsū...
Man k10 shitaa notika ar spoguli, meistars pateica leetaak jaunu kameru nopirkt, kaukas tur noluuztot, tagad bilfeeju ar k5, salauztais k10 plauktaa meetaajaas. Ir aizdomas ka man tas notika peec taa ka kamera veetraa izkrita no kojas uz griidas jahtaa, taa kaa iespeejams taa kamera ir nokritusi , vai kautkaa uzzsista.