forum.gif
Vai ir dzīve pēc 85mm G versijas.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Vai ir dzīve pēc 85mm G versijas.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.04.15 15:57
 citēt
Vai man tā liekas, vai es praktiski neredzu, ka cilvēki tirgotu Nikona 85mm G versijas. Cik es skatos, tad pa tirgiem peld abas D versijas, bet jaunās G neesmu ilgi manījis. Protams, jā, ebay.com un ārzemju saitos var redzēt, bet Latvijas tirgū ņe-bumbum.
Tad jautājums - kādu secinājumu izdarīt? Šie stikli ir tiešām TIK labi, ka tad, kad kāds nopērk, tad nav spējīgs no tā šķirties. Vai otrs variants - tik slikts, ka neviens nemaz nepērk, lai būtu, ko pārdot.
Publicēts: 23.04.15 16:01 labots
 citēt
izcili vini nav. ir labi ar saviem mīnusiem. kliist 1.8 G ik pa laikam. 1.4 loti reti. ja tos kaads tirgo uzreiz paker kaads pazina. vinus saaks gruust tad kad paradiisies kas labaaks. piemeeram sigma art 85mm 1.4 kuru pats gaidu un ceru ka buus. bet nu peec 50mm 1.4 izmeera, 85 buus vēl lielāks par Nikon G
Publicēts: 23.04.15 16:03
 citēt
zavadskis:izcili vini nav. ir labi ar saviem mīnusiem. kliist 1.8 G ik pa laikam. 1.4 loti reti. ja tos kaads tirgo uzreiz paker kaads pazina. vinus saaks gruust tad kad paradiisies kas labaaks. piemeeram sigma art 85mm 1.4 kuru pats gaidu un ceru ka buus. bet nu peec 50mm 1.4 izmeera, 85 buus arī paliels

Arti vai tad tik traki lieli? Es te paspēlējos ar 35mm Art. Tas nelikās tik traki liels.
Publicēts: 23.04.15 16:04
 citēt
Publicēts: 23.04.15 16:05
 citēt
zavadskis:izcili vini nav. ir labi ar saviem mīnusiem.
Es minu, ka mīnusi ir trakās aberācijas gaišajās vietās?
Publicēts: 23.04.15 16:09
 citēt
Lēns autofokuss, švaka kvalitatē uz 1.4 vari palasīt papētīt bildes blog.andreart.lv...
Publicēts: 23.04.15 16:14 labots
 citēt
zavadskis:Lēns autofokuss, švaka kvalitatē uz 1.4 vari palasīt papētīt bildes [url=http://blog.andreart.lv/raksti/85mm_un_boke.php

Šo]http://blog.andreart.lv/raksti/85mm_un_boke.php

Šo[/url] rakstu es pēc tēva ieteikuma biju izlasījis. Baigi nošokēja par to tik minimālo atšķirību starp 1.4 un 1.8G versijām. Rodas jautājums.. par ko tad tu piemaksā gandrīz 1.5x vairāk..? :D
Publicēts: 23.04.15 16:31
 citēt
nu tests nevar pilniibaa paraadiit objektīvu spējas. pie īpašiem apstākļiem 1.4 ir efektīvāks un paver lielākas iespējas
Publicēts: 23.04.15 21:49
 citēt
Tieši mekleju G versiju jau laiciņu iekš LV robezaam,bet neparādās nekas:face-grin:
biju gaidijis no Sigmas art šos mm bet laikam ka tuvākajā laikā nesolās būt:amazing:
Publicēts: 23.04.15 23:16
 citēt
Man pašam ir 85mm 1.8G versija.
Optiski ļoti labs, vienīgi brīžiem kaitina fokusēšanās ātrums itseviški pie slikta apgaismojuma. Fokusēšanās ātrumā canon 85 1.8 vienozīmīgi iekabina nikonam. Kā arī pašam gribētos garāka fokusa fiksu bet diemžēl nikon nav pārak liela izvēle... :(

Katrā ziņā 85mm 1.8 cenas/attēla kvalitātes ziņā ir ļoti laba izvēle.
Ja budžets atļauj tad jau 1.4
Publicēts: 23.04.15 23:26
 citēt
Luxferre:Man pašam ir 85mm 1.8G versija.
Optiski ļoti labs, vienīgi brīžiem kaitina fokusēšanās ātrums itseviški pie slikta apgaismojuma. Fokusēšanās ātrumā canon 85 1.8 vienozīmīgi iekabina nikonam. Kā arī pašam gribētos garāka fokusa fiksu bet diemžēl nikon nav pārak liela izvēle... :(

Katrā ziņā 85mm 1.8 cenas/attēla kvalitātes ziņā ir ļoti laba izvēle.
Ja budžets atļauj tad jau 1.4

Ja pareizi atceros, tad abi divi 1,8 nieki ir ar ārkārtīgi pretīgu zīmējumu neasumā, atškirībā no gaišākajiem brāļiem.
Publicēts: 23.04.15 23:31
 citēt
SixStrings:Vai man tā liekas, vai es praktiski neredzu, ka cilvēki tirgotu Nikona 85mm G versijas.

1.8 šad tad ir. Bet kāpēc, lai kāds tirgotu 1,4G? Ar AF uz zemeslodes nekā labāka priekš F baijonetes nav.

1,8 salīdzinot ar 1,4 atšķiras ar nefoķa zonu - Andreja 50nieku apskatā to var redzēt tikai no thumbnaiļiem, neatverot bildes. Turklāt 1,4/50mmG ir samērā budžetīgs stikls kamēr 1,4/85mm jau ir stipri veiksmīgāks.
Publicēts: 23.04.15 23:37
 citēt
Citagaisma: Ja pareizi atceros, tad abi divi 1,8 nieki ir ar ārkārtīgi pretīgu zīmējumu neasumā, atškirībā no gaišākajiem brāļiem.

Pretīgi (riktīgi pretīgi) ir D versiju 50nieku nefoķi F1.4 ieskaitot - 1,8G nav tik skumjš un 1,4G pat ļoti neslikts.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):