Radās vajdzība dslr mikrofonā, bet ss.lv nevarēju atrast tam veltītu sadaļu, audio sadāļa bij tik parastie mikrafoni. bm.lv tik pāris originālie varianti. Kas tad īsti notiek? Pieņemu, ka daļa, te esoo fotogrāfu piefilmē ar dslr ik pa laikam. Kādu izvēlējāties mikrofonu? Kur atrast?
Tu varētu noīrēt no Nila vienu 3sstāvīgu spīķeri vai kādu stāvlaukumu tur - atvest kādu simtiņu galdus ar lielajiem zonķikiem un atvērt beidzot "Latvijas lietoto DSLR mikrofonu Tirgu"
Maris:Tu varētu noīrēt no Nila vienu 3sstāvīgu spīķeri vai kādu stāvlaukumu tur - atvest kādu simtiņu galdus ar lielajiem zonķikiem un atvērt beidzot "Latvijas lietoto DSLR mikrofonu Tirgu"
Godīgi saku, ja redzu, kādu bildi, kura ir patīkam, laba. Man gluži vienalga kā runā tas autors. Šeit tika uzdots jautajums par mikrofoniem, bet diemžēl vairāk kā Latvijas valodas pratēju šeit nav. Džeki, gana pūsties, normāli var atbildēt vai nē? Varat rakstīt kā vēlaties, man iebildumu nav.
Pa nopietno ja gribās, tad tauta iesaka skaņu rakstīt atsevišķā uzpariktē, kādā ZOOM'a rakstītājā par piemēru. To var arī nobāzt kaučkur tuvāk sarunu objektam, ja lieto garāku stiklu un kamera patālu atronas...
Es par to bfs piedāvājumu uzzināju no cita fotogrāfa ar 1. teikumu, kamēr šeit tukši pļurstēja, vēlāk to linku ieliku šeit, lai parādītu kādu man izdarīja ieteikumu. Varbūt, tikai varbūt, kāds ieteks kaut ko labaku. Par zoom ir zinašana, bet dotajā brīdī vēlos veikt visu kontroli no kameras, ja ir nepieciešams + patstāvīgi kustos un pasākuma laikā nevēlētos to atstāt uz galda, tad atnākot saprast, ka tā ir ''aizgājusi'' pie cita saimnieka.
Domāts shotgun tipa mikrofons, lai dabūtu intervejamo cilvēku balsis, vai arī no turienes uz kurieni vērsts mikrofons. (nav doma vnk ierakstīt apkārt notiekošo, tad derētu gan H1, gan stereo uz kameras mikrafons). Pamata jautājums šim topikam bij, vai var atrast kko labu, lētu - ss.lv vai citos sludinājuma serveros, lietotu vai jaunu. dotajā brīdī izskatās ka nāksies pirkt jaunu.
riflylv:Domāts shotgun tipa mikrofons, lai dabūtu intervejamo cilvēku balsis, vai arī no turienes uz kurieni vērsts mikrofons. (nav doma vnk ierakstīt apkārt notiekošo, tad derētu gan H1, gan stereo uz kameras mikrafons). Pamata jautājums šim topikam bij, vai var atrast kko labu, lētu - ss.lv vai citos sludinājuma serveros, lietotu vai jaunu. dotajā brīdī izskatās ka nāksies pirkt jaunu.
Tie īsie uz-kameras šotgun miķi ir kā 18-300mm universālie objektīvi. Teorētiski der visam, bet reāli nekam. Manuprāt, viņi ir nedaudz pa īsu, lai ierakstītu cilvēku balsis, ja nav galīgi piebāzti pie mutes. Drīzāk skaties uz kaut ko, kā: www.bhphotovideo.com...
Atbildot, vai SSā kaut ko tādu varēs dabūt lēti, atbilde būs trekns NĒ. Drīzāk ebayā. Problēma tāda, ka mikrofoni ar baterijām ir ļoti reta prece, jo tādus izmanto tikai cilvēki, kuri nodarbojas ar video, kaut cik "nopietni".
riflylv:Domāts shotgun tipa mikrofons, lai dabūtu intervejamo cilvēku balsis, vai arī no turienes uz kurieni vērsts mikrofons. (nav doma vnk ierakstīt apkārt notiekošo, tad derētu gan H1, gan stereo uz kameras mikrafons). Pamata jautājums šim topikam bij, vai var atrast kko labu, lētu - ss.lv vai citos sludinājuma serveros, lietotu vai jaunu. dotajā brīdī izskatās ka nāksies pirkt jaunu.
Šāda tipa intervijām neizmanto neērtos dslr.... tāpēc arī nav miķu otrreizējā tirgū. Ar dslr filmē situācijās kur ir laiks čakarēties "kino" fīlinga dabūšanai. Un tur, lai laiks nebūtu zemē nosviests, tad arī ir ārējais rakstīklis un kkāda gaisma.
Tās pārdesmit retās filmēšanas reizes tikai ar ārējo skaņu. Primārā kameras skaņa tikai sinhronizācijai. Čakarēšanās lielāka, bet rezultāts ir nenovērtējsmi labāks, kā jau Māris raksta.
Ja jau meklē lietotu tad pietiks ar kādu lētu bet jaunu Sennheiser , pa kādiem 30Eurikiem . Man gan lācss uz auss uzkāpis bet vakar nejauši gadijās palietot āboļi ar Tascam iM2X X-Y un tavu brīnumu palielā vējā skaņa bija KLAUSĀM
Lunis:Ja jau meklē lietotu tad pietiks ar kādu lētu bet jaunu Sennheiser , pa kādiem 30Eurikiem . Man gan lācss uz auss uzkāpis bet vakar nejauši gadijās palietot āboļi ar Tascam iM2X X-Y un tavu brīnumu palielā vējā skaņa bija KLAUSĀM
Parasti, kad es meklēju lietotu, es ceru iegadāties PRO/labu tehniku, par labu cenu, ja man gribētos pirt draņķi par 30 eirām - pažobelē vai RD elektronikā, tad es te neuzmāktos ar jautājumiem... P.s neesmu ābolu verķu lietotājs, tādēl tascam neder. (abolīti redzēju ebay ar tascam komplektā 160 eiras. bet man Rode sanāca man 100 ābola vieta paņemtu Zoom H1 ar paplašinājuma paku 130-140 eiras.)
psihiskas slimības PSIHOZES Avots: Populārā medicīnas enciklopēdija, 1984. gads. Komentāri Latīņu val.: psychosis Skaidrojums: gr. psychē - dvēsele augstākās nervu darbības traucējumi, kuru rezultātā zūd smadzeņu spēja pareizi atspoguļot ārpasauli, analizēt un sintezēt saņemtos kairinājumus un uz tiem pareizi reaģēt, mainās slimnieka pašsajūta un savas personības apziņa.
"uz kameras" aizmirsti, ja gribi kvalitatīvi Mikrofons no runātāja ne tālāk par 30 cm, savādāk skaņa būs miskaste. Zoom h1 vai lētais šotgun/lavalier mic + zoom h1, kurš darbojas gan kā priekšpastiprinātājs, gan skaņas ierakstītājs, būs vislabākais budžeta variants. Ērti novietot jebkur tādu savienujumā ar šotgun vai viegli iebāzt kabatā savienojumā ar lavalier mikrofonu.
priore:mani apmierina iebūvētā mikrofona kualitāte, bet, ja darbojas attēla stabilizators, tad tas troksnis dažkārt traucē saprast, ko runātājs saka. Man nevajag īpašu kvalitāti, bet saprast tekstu. Tiem, kuri saucas ZOOM, mums ir divi dažādi, viens ar maināmiem mikrofoniem, + 4 papildus ligzdas, bet man nav iespējas tos pārvietot brīvi jebkurā pasākuma brīdī un vietā.
Tos zūmus ir dzirdēts, ka citi slēdz klāt arī pie skaņu operatora pults un raksta iekšā runas. Ja gribās augstā kvalitātē montēt video imho var aizmirst par iebūvēto kameras mikrafonu. viņam jau defaultā ir sīcoša skaņa pašam par sevi. un ja pērk rhode shotgun mic izskatās, ka jāmet acis uz otro versiju, kam jau ir iespēja gain regulēt pašā mikrafonā ne no kameras.
priore:nezinu, ko nozīmē ''gain''. gaidu, kad CafeRacers iemetīs linku ar viņa mikrofona slavinājumu. mani pilnībā apmierina iebūvētā mikrofona kvalitāte, sīkšanu neesmu novērojis. Bet nelielu virziendarbību vēlos, un, lai nedzird attēla stabilizatora griešanos. manas prasības ir zemas.
Te salīdzina lav mic vs shotgun. Kvalitāte atšķirās pamatīgi. Kameras iebūvētais imho ir pavisam bēdīgs variants. Ir video kur salīdzina visus 3 bet man slinkums meklēt.
Biju pārliecināts, ka mikrofoni iedalās pēc darbības principa - dinamiskie, kondensatora vēl tur oglekļa no padlaiku telefoniem, utt. Tālāk visi akustiskie raksturlielumi - jūtība, darbības virziens, trokšņu līmenis utt.
Kas tas tāds DSLR mikrofons? Pēc kādām pazīmēm to atpazīt?
Mīļie fotogrāpji. Mēģiniet saprats, ka "šotgan" miķis nenozīmē, ka ar to var rakstīt no baigā attāluma. Tas nav teleobjektīvs akustiskā izpratnē. Šotgans nozīmē tikai šauru virzienu. Šotgans nav sliktāks par piespraužamo, pat labāks, to vienkārši ir pareizi jāizmanto. To liek uz makšķeres un vajadzības gadījumā apklāj ar vējsargu, vai arī tā saucamo "suni" lietus laikā. Tur viņu maksimāli tuvu no skaņas avota, lai tik kadrā nebūtu. Ķinītī tak skaņu ar kadrā redzamu piepraužamo nerakstīsi. Visi uz kameras liekamie der tikai fona skaņas (interšuma) rakstīšanai. Vopšem, ja gribat labu skaņu - jārēķina budžetā skaņinieks, ar attiecīgo tehniku.
P.S. Katru reizi, kad klienti atstiepj video roļikus, kur "lielo čiekuru" videouzrunas vai intervijas safilmētas ar vismaz 5dmk3, bet skaņas ceļiņš ir cūkām, vienmēr atceros par šādiem topikiem fotoblogā.