Par cik fotogrāfēšanai metīšu mieru un no hobjiem sev atstāšu tikai filatēliju, pārdodu savu brīnišķīgo fototehnikas kolekciju:
1. Pentax K20D lieliskā stāvoklī, izskatās kā jauns, jo saudzīgi lietots, noskrējiens nedaudz zem 20k, ir kastīte. Iesācējam tā būs ideāla un ļoti mīļa pirmā profesionālā spoguļkamera. Klasi augstāka, nekā visi tie maziņie tūkstošie nikoni un canoni.
Cena: 165 euro PĀRDOTS
2. Battery grip BG2 priekš Pentax K20D, oriģinālais, ražots japānā. Komplektā rezerves baterija, arī oriģinālā.
Cena: 55 euro PĀRDOTS
3. Pentax DA SMC SDM AL[IF] 17-70mm f/4 objektīvam piemīt fantastisks zīmējums, līdzinās fiksētajiem, pačekojiet radītās bildes netā, kaut vai pixel-peeper.com vai flicker.com, ir kastīte.
Cena: 225 euro - tā reāli ir sviestmaize, kaut vai tajā pašā salidzini el vē šis objektīvs nav nopērkams lētāk par 500 euro www.salidzini.lv... PĀRDOTS
4. Pentax DA SMC AL 18-55mm f3,5-5,6 mkII, praktiski nelietotos
Cena: 65 euro PĀRDOTS
5. Pentax A 28mm f/2.8 Macro, manuālais objektīvs, ass, ļoti izceļas no citiem līdziniekiem ar to, ka var bilēt ĻOTI tuvu bildējamajam objektam, un tas ir fokusā
Cena: 65 euro PĀRDOTS
6. Pentax 645, midformāts tomēr ir midformāts, nav domāts iesācējiem. Tie, kas saprot, kas tas ir, var iztikt bez maniem komentāriem. Stāvoklis - gandrīz ideāls. Varu līdzi iedot bonusā kādu 120mm filmiņu.
Cena: 155 euro
7. Pentax A 75mm f/2.8 SMC, midformāta kamerai Pentax 645, ļoti ass, dzidrs. Līdzi dodu uv filtru, kurš priekš manis kalpo par vāciņu.
Cena: 155 euro
Visas cenas runājamas, iespējams arī dažādas preces likt kopā, piemēram, kameru ar gripu, vai vēl klāt kādu no objektīviem, attiecīgi arī samazinot cenu kā komplektam kopā.
Rakstīt te PM vai zvanīt uz telefona numuru 22831899.
17-70 ir ļoti laps objektīvs, ja neņemt vērā vienu gļuku - pēc 50 mm autofokuss kļūst neprognozējams. Interesantākais ir tas, ka smuki fokusējas pustumsā, bet galīgi negrip vislabākajos apstākļos - uz tāliem vai kontrastainiem objektiem saulainā laikā. Un nav īsti skaidrs, kādēļ Sirius 28/2,8 tiek nosaukts par Pentaxu.
Visi aizņemti ar Anglijā sistu Ķenonu, kuram motors ar tiltiem mainīti un pārkrāsots kreisajā garāžu servisā, tādēļ nav dokumentu. Es savu porciju jau iespamoju, kad kritīsi izmisumā dēļ uzmanības trūkuma, atklāšu, par cik man pirms kāda gada izdevās savu 17-70 pārdot.
Kā jau teicu, šim pēc 50 mm ir nestabils AF, bet man us trim rumpjiem ir divi pamatzūmi (16-50/2,8 un 18-55 WR), kuri ir blīvētie, arī fikss ar ~45 grādu leņķi 28/2,8, a kam man vēl viens, kurš pēc darbojošā diapazona neačķiras no kitenieka, pie tam vēl lietus laikā jāslēpj zem pupaikas. Ar 16-50 bildēju nopietnas reportāžas, 18-55 ņemu tur, kur nav žēl, ka kāds pārbrauc pāri ar traktoru, bet brīvdienās uz laukiem - mazajā LowePro Nova-2 somiņā K100nieku ar fiksu. Ja man neviens nedod izvēli starp dauc un ļoti dauc, bet tik starp nulli un kaut cik, tad es izvēlos to kaut cik.
Par autofokusu neiebildīšu. Kaut kas tur viņam nav kā nākas uztaisīts, dažreiz (ne vienmēr un ne visu laiku) tas mēdz traucēt. Bet zīmējums man personīgi patīk labāk, kādu taisa 17-70, nekā 16-50.
Gaisma:Brīvdienu akcija (līdz 4.maijam) objektīvam Pentax 17-70mm f/4 būs 150 euro.
Droši zvaniet (zvani ir ātrākā komunikācija) uz 22831899 vai rakstiet PM!
Brīvdienas pagāja, neviens akciju neizmantoja, lielisko Pentax 17-70mm f/4 par 150 euro nenopirka. Tas laikam nozīmē, ka cena jāpalaiž vēl nedaudz (lai cik arī tas smieklīgi nebūtu, ņemot vērā, kāda tam ir vērtība, ja to pērk jaunu) zemāk. Tātad no šī brīža atdodu Pentax 17-70mm f/4 par gandrīz jau simbolisku naudas summu: 140 euro.
645 ir interesants midformāts. Man, diemžēl, reti lietošanā, 55mm, izrādās, nav mans mīļākais diapazons 150nieks patika labāk. Ja Vārds sataisītu, varētu mainīties atpakaļ
Maris, nevajag aizvainot nepazīstamus cilvēkus! No tā nekādu labumu negūsti ne Tu, ne viņš, ne jebkurš vēl cits. Nopirka cilvēks zūmu par cenu līdzīgu kiteniekam, bet tomēr krietni labāku par kitenieku. Kā Tu zini, ka pirka sev? Kāpēc domā, ka, lai avīzēm bildētu? Ko Tu vispār par šo cilvēku vai viņa nodomiem zini? Neko. Bet par iracionālu sauc viņu, nevis sevi, kas šajā gadījumā būtu patiesāk.
Schneider:Paklau, a 16-45/4 tev nau lieks? Manējam 16-50 sāka gļučīties fokusēšana, kā Ivars teica, kaukāds pussajūgs izdilst, tad remonti kļūs neizdevīgi.
Nav gan. Šobrīd tirdziņā ir palicis tikai midformāta filmiņnieks Pentax 645 ar gaišo pamatnieku Pentax-A 75mm f/2.8. Vairāk nekā nav.