ha ha ! Man arī tas sūds nosprāga savā laikā. runāju ar meistaru Vībi. Viņš teica, ka iespējams izkritusi kaut kāda tur skrūve, tādēļ mehāniski bloķējas zūms. Un vēl, nevagot neko grozīt, jo varot nočakarēt kaut kādu tur šleifi. Ar vien vārdu sakot, nepērciet to sūda Tamponu, jo viņi vēl aizvien nespēj novērst tik vienkāršus defektus. Manējais Canon 1. versijas eksemplārs arī ir pieejams, ja kādam interesē.
ha ha! Man savā laikā tāds sūds bija uz Ķenonu, nesprāga nekas tik ackrūvējās priekšējais riņķis, kuram 3 skrūvītes pievilku pāris minūšu laikā. Tagad tādu lietoju ar Pentaxi, arī nekas nesprākst. Ar vien vārdu sakot, to sūda Tamponu var droši ņemt, jo lūst uz velna paraušanu arī oriģinālie, pie tam vēl nescikreiz dārgāki. Ir gadījies lasīt 24-105/4L pārdošanas sludinājumus, kuram par sevišķu plusu tiek pieminēta tikko nomainīta kontaktu šlepe.
Lachux:ha ha ! Man arī tas sūds nosprāga savā laikā. runāju ar meistaru Vībi. Viņš teica, ka iespējams izkritusi kaut kāda tur skrūve, tādēļ mehāniski bloķējas zūms. Un vēl, nevagot neko grozīt, jo varot nočakarēt kaut kādu tur šleifi. Ar vien vārdu sakot, nepērciet to sūda Tamponu, jo viņi vēl aizvien nespēj novērst tik vienkāršus defektus. Manējais Canon 1. versijas eksemplārs arī ir pieejams, ja kādam interesē.
Itkā darbojas viss normāli. Nikon D7000 AF korekcija +4 strādāja 2 gadus, bet pēdējā laikā ar asumu parādījās problēmas. Tagad pārliku AF korekciju uz -10. Asuma problēma ir atrisinājusies. Bet vai tas ir normāli, nav ne jausmas.
Varu piedāvāt sekojošu shēmu - paņemu to stiklu un apmaksāju remontu pie Ivara (BNG): 1. Ja remonts sekmīgs, un izmaksas nepārsniedz 50e, tad samaksāju 120e pārdevējam; 2. Ja remonts sekmīgs, bet izmaksas ir lielākas par 50e, tad samaksāju pārdevējam 120-("remonts"-50)e; 3. Ja remonts nesekmīgs, bet esmu patērējies, tad atdodu objektīvu tā īpašniekam un izmaksas (ja tādas ir) norakstu savos zaudējumos;