forum.gif
Sabiedriskās doma aptauja/socioloģisks pētījums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Sabiedriskās doma aptauja/socioloģisks pētījums
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.05.15 21:05
 citēt
Lasu te ecējienu Sony NEX vs EOS 100D un gribētos noskaidrot, kāda kamera kuram ir domāta par katramgadījumamapkārtstaipāmo. Nevis darbam, vai kam nopietnam, bet tāda, kura ir vienkārši iemesta mašīnā us pakaļējā sēdekļa, braucot uz laukiem, jakas kabatā vai vēl kur iebāsta vai uzkārta.
Man, piemēram, tāda ir K100D Super ar fiksu 28/2,8 mazajā somiņā LowePro Nova2.
Publicēts: 15.05.15 21:18
 citēt
Kas tad Tev tā par jaku kur spogulene kabatā lien?

Man nenopietnajam darbam ir D800 ar 50mm - sanāk ļoti nopietni.

Tiesa uz aizjūru šo setu ņemu līdz, bet ikdienā skaridot nē - vajadzētu kkādu www.dpreview.com... bet nu vienmēr atliekas
Publicēts: 15.05.15 21:29
 citēt
Ne jau par spogulenēm vien ir jautājums, Nexs jau nav tāda. Vienkārši es nevaru sevi iedomāties ar ziepi, lai tur cik tas kompaktums nebūtu svarīks. Nezinu, varbūt tie ir galīgie aizspriedumi un stagnātisms, bet nu kaukā man tā bildēšana ar kameru isstieptās rokās.......
Publicēts: 15.05.15 21:44
 citēt
Nav nekas jātur izstieptās rokās - niknajiem ziepjiem ir uzspraužami elektroniskie skatumeklētāji, mazāk nikniem ir optiski ar paralaksi un gļukiem aļa tālmērs - vēl ir daži ar iebūvētiem elektroniskiem.

Mirorlessu (kkādu sony nex) biju aizņēmies uz Barselonu - pilnīgi nederīgs sūds - skatumeklētāja nav, trokšņains, sūdīgu AF un lielu objektīvu - izmērs kā mazai spogulenei tikai darbība un rezultāti nožēlojami

Vēl biju aizņēmies Fiju ziepi no tiem smalkajiem aļa retro - bilde smuka, bet dēļ optiskā "blakusskatumeklētāja" var teikt, ka aparāts ir nevadāms/nekontrolējams.

Ceļojumos vairs neākstīšos - divus pēdējos izbraucu ar mūžvecu klasiku - spogulis ar 50mm - es liels puika varu panest nepamanot, i bilde konfekte, bet LV ikdienai vajadzētu atrast ko kompaktu (nu nekādā gadījumā to pusratu mirorless).
Publicēts: 15.05.15 21:47
 citēt
Schneider:Ne jau par spogulenēm vien ir jautājums, Nexs jau nav tāda. Vienkārši es nevaru sevi iedomāties ar ziepi, lai tur cik tas kompaktums nebūtu svarīks. Nezinu, varbūt tie ir galīgie aizspriedumi un stagnātisms, bet nu kaukā man tā bildēšana ar kameru isstieptās rokās.......

Nu cik var par tām izstieptām rokām? Neviens ar labajiem bezspoguļiem izstieptās rokās nebildē, tām ir elektroniskie skatu meklētāji, kas ir daudz labāki par entry level spoguleņu optiskajiem, kas ir mazi šauri tunelīši.

Beidz vienreiz asociēt bezspoguļus ar kamerām bez skatu meklētāja. Visiem labajiem bezspoguļiem IR skatu meklētāji.
Publicēts: 15.05.15 21:50
 citēt
Maris:
Mirorlessu (kkādu sony nex) biju aizņēmies uz Barselonu - pilnīgi nederīgs sūds - skatumeklētāja nav, trokšņains, sūdīgu AF un lielu objektīvu - izmērs kā mazai spogulenei tikai darbība un rezultāti

Skstu meklētāja nav lētajiem un vienkāršajiem nexiem, normālajiem visiem ir.
Publicēts: 15.05.15 21:58 labots
 citēt
Tikai nevajag - iebūvētie elektroniķi ir bezgala tāli no visbezcerīgāko spoguleņu skatumeklētājiem - ielūrēju tajā ko liek uz Sony FF mirorlesiem - bildēt var pilnīgi noteikti un ar sūdīgiem tumšiem objektīviem ir pat gaismas kompensācija - bet vienalga elektroniķiem tālu līdz spogulenes optiskam skatumeklētājam, lai arī ar pašiem niknākajiem bildēt ir iespējams.

Nu labi man aizdeva ne pašu biezāko nexu un biezākiem ir kkāds slikts skatumeklētājs - bet es jau nosaucu jūru citu problēmu ar kuras ir arī biezajiem - pirmkārt jau bezjēdzība ir tajā, ka tie galīgi nav kompakti - tad nafig pieciest to kompromisu čupu ja saknē jau sistēmai nav jēgas?
Publicēts: 15.05.15 22:44
 citēt
Bet jautājums ir arī tajā, ko bildē. Reportāžas ir viens, dabasskati cits, portreti cits, ceļojumiem līdzi vēl kas. Ja tā ņem, un grib pilnu spektru, tad tāpat vairākas sistēmas vajadzīgas. Un no bezspoguļiem objektīvu ziņā nexi nav tie kompaktākie.
Publicēts: 15.05.15 23:09
 citēt
Nu es protams no fotografēšanas neko nejēdzu, tapēc NEXs man ir ikdienā līdzvazājamais, dažreiz priekšmetu un bieži architektūras bildējamais. Reportāžas, tad gan nikons. Nu vēl visvisādu jocīgu optiku uz soņa var uzkabināt kad uznāk mendele. "C" vs "S" sakarībā gan laikam paklusēšu, jo vakardienas iespaidi par 50mpix "C" diemžēl arī skumjas pārdomas raisa.
Publicēts: 15.05.15 23:13
 citēt
Mans jautājums bija par to, kas ir līdzi katram gadījumam. Lai pie vajadzības varētu gan reportāžu, gan portretu nobildēt. Man ir bijis, ka aizlaižos uz laukiem uz 3-4 dienām, bet redaktore zvana, ka steidzami vajak kādu traktoru tīrumā, izdangātus pavasara zemes ceļus vai ES karogu avīzes pirmajai lapai, numura tēmai. Ar 28 mm fiksu uz kropa es varu uzbildēt dajepko no tā JPEGā, kartrīders somā vienmēr ir līdzi, pagastmājā iebrienu internetā, uzlieku uz failiem.lv un viss izdarīts.
Publicēts: 15.05.15 23:37
 citēt
A kur ir vajadzība pēc tāda zvērīga kadru skaita bez iespējas pielādēties/nomainīt bateriju? Man ap 300 kadriem sanāca tik mūsu Gaidas deju kolektīva 3,5 stundas garajā jubilejas koncertā, kur ir kādi 5 sastāvi no 2.klases līc studentiem, vairāki viesu kolektīvi, bet pēc dejošanas vēl gara apsveikšanas procedūra no neskaitāmām oficiālām personām, iestādēm un vienkārši pielūdzējiem. Bet tādos gadījumos man ir grips ar 2 akuļiem, no kuriem tik viens sāk rādīt tukšošanos.
Publicēts: 16.05.15 00:55
 citēt
Samsung Galaxy. Līdzi ir pat tad, kad plecā fotosoma. Kaut ko pa vidam starp šiem abiem? ..pagaidām nav vajadzības.
Publicēts: 16.05.15 04:15
 citēt
etwas:Samsung Galaxy. Līdzi ir pat tad, kad plecā fotosoma. Kaut ko pa vidam starp šiem abiem? ..pagaidām nav vajadzības.

+ esmu starā par telefonogrāfiju, kādudien būs jāsaņemas iemest kaut ko.
Publicēts: 16.05.15 09:39
 citēt
Da nafig braucot uz laukiem kamera? Uz laukiem tulīņās kapli jāved autiņā būs līdz.
Vai tad ar mobilo telefonu nepietiek?
Es pēdējos 4 gadus vairs kameru nekur nevazāju līdz ja tas nav ar darbu saistīts, tikai mobilka un vis.
Publicēts: 16.05.15 09:46
 citēt
1. Mūsdienīgo smartfonu flagmaņmodeļi ir pietiekoši laba alternatīva.
2. Hibrīdkameru ar maināmiem stikliem kompaktuma priekšrocību neredzu, jo pašas kameras mazos izmērus "sabojā" maināmo stiklu izmēri un kabatā var ielikt tikai kopā ar pankūku fiksa objektīviem, kas pēc funkcionalitātes ir gandrīz tas pats, kas laba smartfona kamera. Ja nevaru ielikt kabatā, tad nav lielas atšķirības - vai atsevišķā somā jānēsā līdzi nexiņš vai canona 7d klucis.
3. Mazizmēra fočikiem arī līdz šim ideālā modeļa nav, jo teicamas funkcionalitātes un kvalitātes apvienojums pagaidām tomēr ir mērāms gramos un centimetros. Manas sieviņas lietošanā patreiz ir Panasonic LX-7 ar visiem tā plusiem un trūkumiem, no kuriem lielākie ir pārāk mazā matrica, vienkāršam lietotājam pārāk sarežģītie un skaitā daudzie uzstādījumi, kā arī objektīvam blakus izliktie kadra izmēra un manuālā fokusa bīdslēdži, kuri kabatās un sieviešu somiņās pārbīdās pēc sava prāta un bez iepriekšējas to pārbaudes fočiks kļūst vispār nelietojams. Katrā ziņā tas nav aparāts ar devīzi - izvelc no kabatas, notēmē un spied. Video gan uz tā sanāk labs.
Jaunajā un ekspertu atzītajā Panasonic LX100 gan ir lielākā matrica un ir arī skatu meklētājs, toties lielāks izmēros, palielais svars vilks kabatu uz leju un abi iepriekšminētie nejēdzīgie bīdslēdži arī atstāti vecajās vietās. Pie tam cena arī ne no mazajām.
Publicēts: 18.05.15 11:33
 citēt
chukmasoff_f:Da nafig braucot uz laukiem kamera? Uz laukiem tulīņās kapli jāved autiņā būs līdz.
Vai tad ar mobilo telefonu nepietiek?
Es pēdējos 4 gadus vairs kameru nekur nevazāju līdz ja tas nav ar darbu saistīts, tikai mobilka un vis.

kas tie par laukiem, kur pat kapļa nav ???
Publicēts: 18.05.15 12:22
 citēt
Uzdotais jautājums ir tāds pats kā "Vai man ar viņu precēties, vai neprecēties? Ja padoms sakritīs ar Tavu vēlēšanos, Tu nopriecāsies, ja nē, tik un tā izdarīsi pa savam.":face-grin:

P.S. Bet par lietu runājot, mans vērtējums ir netipisks, jo gribu TIKAI VIENU aparātu, un jg100 pieminētais Paņa LX100 man baigi patīk, tikai gribētos lai ir izvēle un Sonis, Olis un citi uztaisa arī savus piedāvājumus šajā klasē - liels sensors un pastāvīgs nemaināms, pusgaišs un mērens zūmobjektīvs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):