forum.gif
vajag reportāžas fotogrāfu 24.05
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / vajag reportāžas fotogrāfu 24.05
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.05.15 21:37
 citēt
Nepieciešams fotogrāfs ar savu tehniku svētdien, 24.maijā no 12:00 līdz aptuveni 15:00/16:00 Mežaparkā.
Jāfotografē bērnu sporta spēles un apbalvošana. Vēlamā tehnika ir Canon, ideāli būtu 70-200mm (uz kropa) objektīvs spēlēm un kāds platāks zūms apbalvošanai. Vajag tikai RAW failus. 9 EUR/h uz rokas. Var arī B2B ar rēķinu.
Darbs vieglā režīmā: vajadzīgas 30-50 saturīgas bildes neskaitot apbalvošanu. Var mākslinieciski izpausties pēc sirds patikas :)
Publicēts: 19.05.15 21:46
 citēt
Lachux: Vēlamā tehnika ir Canon...

Tur gala rezultātā bildes vajak vai organizatori - viena brenda jebanātiķi plātīsies viesiem ar fotogrāfa tehniku?
Lachux:...ideāli būtu 70-200mm (uz kropa) objektīvs spēlēm un kāds platāks zūms apbalvošanai.

Pašam fotogrāfam neļausiet izlemt par izmantojamo aprīkojumu?
Lachux:9 EUR/h uz rokas.

Patiešām tādu samaksu piedāvā Rīgā??? Vai arī tas Mežaparks ir kāda Zirgadiršu pagasta centrā?
Publicēts: 19.05.15 21:57
 citēt
Ceļš 5eiriki,kafija 1eur ........ Paldies ,esmu aiznemts :)
Publicēts: 19.05.15 22:04
 citēt
Es paņēmu kalkulatoru, parasto, melno, Citizen un parēķināju 9Eur x 8 stundas x 21 darba diena= 1512 Eur uz rokas mēnesī par darbu bez jebkādas izglītības un neiespringstot. Laikam tajos Preiļos visi uz rokas kā minimums 2 štukas un vairāk saņem, vai ne ?
Nu tie kas izglītotāki, tie noteikti tad jau grābj vismaz 3 un vairāk štukas kešā !
A ko tad mēs tajā Mežaparkā :(
Publicēts: 19.05.15 22:14
 citēt
Lachux:Es paņēmu kalkulatoru, parasto, melno, Citizen un parēķināju 9Eur x 8 stundas x 21 darba diena= 1512 Eur uz rokas mēnesī par darbu bez jebkādas izglītības un neiespringstot. Laikam tajos Preiļos visi uz rokas kā minimums 2 štukas un vairāk saņem, vai ne ?
Nu tie kas izglītotāki, tie noteikti tad jau grābj vismaz 3 un vairāk štukas kešā !

Iztikšu bez kalkulatora - tu piedāvā četras stundas darba vai garantē 21 dienu pa astoņām, ja rēķini Preiļu algu štukās?
Publicēts: 19.05.15 22:15
 citēt
Fandango:Faktiski ar šo ar diena ir beigusies.

Pilnīgi pareizi, kā saka mans viens paziņa: "Vienalga, kauj gaili vai vērsi, bet diena d!rsā".
Publicēts: 19.05.15 22:19
 citēt
Darbs brīvdienās (svētdienā) ir jāreizina ar 2 :)) Resp., šajā gadījumā 4.5eur stundā ir McDonalds kotlešu cepēju alga - un tiem pat lielāka :)
Publicēts: 19.05.15 22:31
 citēt
27 euro par 3h bildēšanu uz vietas dzīvojošam
Publicēts: 19.05.15 22:35
 citēt
Ja palasa pāris gadus vecus topikus par pasākumu fotografēšanas cenām Rīgā, saprotu, ka šeit par šādu samaksu fotogrāfs drīkst būt ar Zenītu-E+Industar-50 un beigās addot RAWus - neattīstītas Kodak Gold filmas.
Publicēts: 19.05.15 22:43
 citēt
Schneider:Ja palasa pāris gadus vecus topikus par pasākumu fotografēšanas cenām Rīgā, saprotu, ka šeit par šādu samaksu fotogrāfs drīkst būt ar Zenītu-E+Industar-50 un beigās addot RAWus - neattīstītas Kodak Gold filmas.

Bingo! :face-devil-grin:
Publicēts: 19.05.15 22:54 labots
 citēt
Vidēja standarta cena sādam pasākuma ~70Eur uz rokas vai 100Eur uz pārskaitījumu. Reportāžas uz RAW ? Būs laikam kādi pixseļpisēju muļķu kursiņi beigsti kur muļkiem nepastāsta ka normāla kamera jānokalibrē tā ka nekas nebūtu "Jakruķi" pēcapstrādē bet NOBILDĒJA atdeva un kopā pa taisno bildes:)
Publicēts: 19.05.15 23:17 labots
 citēt
uldeens:Prasības lielas, maksāt negrib, laikam kāds leitis ir pasākuma organizators :face-grin:

Kas tās par spēlēm ,starp citu?
Ir kāda tēma, ideja par to?
Izskatās-"burbulis", jo topika autors zaudējis interesi.
Publicēts: 19.05.15 23:27
 citēt
Vot slaisti :D
Izdevīgāk laikam jums ir terēt naudu nevis iegūt kaut vai mazu naudu.....:amazing:
Publicēts: 19.05.15 23:37
 citēt
Oliss:Izdevīgāk laikam jums ir terēt naudu nevis iegūt kaut vai mazu naudu.....:amazing:

strādājot par "tik mazu naudu" tiek čakarēts tirgus un nākamajam pasūtītājam liekas, ka tā jau ir "pareizā cena".

Lunis:Vidēja standarta cena sādam pasākuma ~70Eur uz rokas vai 100Eur uz pārskaitījumu.

vai tu pats tērētu laiku (visa diena pa*irsta) 7dienā par 70e uz rokas? nedomāju...
Publicēts: 19.05.15 23:52
 citēt
bla bla bla..... un tie "labie" fotogrāfi nečakarē tirgu????? :amazing::amazing::amazing::amazing::amazing: ar neadekvati augstām cenām un zemo kvalitāti :grimace:
Publicēts: 20.05.15 00:13 labots
 citēt
Lachux:Es paņēmu kalkulatoru, parasto, melno, Citizen un parēķināju 9Eur x 8 stundas x 21 darba diena= 1512 Eur uz rokas mēnesī par darbu bez jebkādas izglītības un neiespringstot. Laikam tajos Preiļos visi uz rokas kā minimums 2 štukas un vairāk saņem, vai ne ?
Tu otrdienas vakarā attopies, ka Tev svētdien uz pāris stundām vajag fotogrāfu. Turklāt pašā dienas vidū, kas nozīmē, ka visa diena ir qaqista. Pie visa vēl izvirzi kādas prasības uz tehniku. Un to visu gribi par 27 ērikiem? Pfffff..... Varbūt svētdien pirms pasākuma izsauc čaļus no 112, iegrūd rokās kameru un 27 EUR un lai sabildē.
Publicēts: 20.05.15 00:14 labots
 citēt
Nja čipšus needu un alu nedzeru.

Vis pirms tie 9 eiri ir smieklīga cena pie tagadējām transporta izmaksām.
Tāds pasākums maksā ne mazāk kā 25 eur/hi.

Vispār ja maksā 25eur/h + 10 euri transportam tad parakstīšos, ir brīvs, tehnika arī atbilstoša un pat vairāk ne kā atbilstoša ir pieejama.
Publicēts: 20.05.15 09:25 labots
 citēt
nesix:
Oliss:Izdevīgāk laikam jums ir terēt naudu nevis iegūt kaut vai mazu naudu.....:amazing:

strādājot par "tik mazu naudu" tiek čakarēts tirgus un nākamajam pasūtītājam liekas, ka tā jau ir "pareizā cena".

Lunis:Vidēja standarta cena sādam pasākuma ~70Eur uz rokas vai 100Eur uz pārskaitījumu.

vai tu pats tērētu laiku (visa diena pa*irsta) 7dienā par 70e uz rokas? nedomāju...

Kāda tur pa dirsu , tiem kas ar šādam lietām ņemās parasti pa dienu ir pāris šādi pasākumi , pa dienu nu vakarā . Ja man garlaicīgi es ar tādu varu uzbliezt , tiesa gan RAWos kā izejmatereālā neviens nebildēs. Reportāžas "Tautai" neviens reportieris nebildē RAW viņi pamatā nemaz nezin tādu formātu tāds bildējot profesionāli IKDIENĀ ar normālu tehniku nav nepieciešams. Tieši RAW pieminēšna rāda ka šis nav pasākumus kuru ŅEMT pasūtītājs acīm redzamsi ir tāds kas "Zinā labāk kā vajag" amatieris pixsel`pisējs vai kāds datorists kam patīk PAČAKARĒTIES , patasīt HDR un pastāstīt ka HDR rā ir "Istā kvalitāte un saturs" :):) Vakar akurāt rēķināju tāmi pasākumam uz 25 bērniem 3 stundu garumā , izlaidums bārnudarzā sanāca 175Eur plus PVN bez transporta un papildus gaismu izmantošanas.
Publicēts: 20.05.15 09:58
 citēt
Lunis:Reportāžas "Tautai" neviens reportieris nebildē RAW viņi pamatā nemaz nezin tādu formātu tāds bildējot profesionāli IKDIENĀ ar normālu tehniku nav nepieciešams

es protams esmu amatieris (nezinu vai pixelpi$ējs), bet golfa reportus bliežu raw'ā. Diezgan bieži sanāk piekruķīt expozīciju pat līdz +/-2 hopiem - fons/debesis pārāk gaišas un sejas melnas vai arī k-kur zem krūmiem iebliezts ar 1/1600. 1x paskatījos kā izskatās jepegi (vissaspiestākie) no kameras - baigā plastmasa.

Vakar akurāt rēķināju tāmi pasākumam uz 25 bērniem 3 stundu garumā , izlaidums bārnudarzā sanāca 175Eur plus PVN bez transporta un papildus gaismu izmantošanas.

un kur tad palika 70e no iepriekšējā posta?
Publicēts: 20.05.15 10:09
 citēt
Nu vispār jau es arī žopegā bildēju tik ar K100D svētku tirdziņus pilsētas laukumā, kad visu laiku konstants abgaismojums, bet, kad jābildē dažādās, moderni iskrāsotās telpās vai skatuvi, kur gaismotāji nepārtraukti trenējas lietot savus stulbos LED prožektorus un lāzerus, tad gam RAWs dod vairāk korekcijas iepēju.
Publicēts: 20.05.15 10:16
 citēt
uldeens:
Oliss:bla bla bla..... un tie "labie" fotogrāfi nečakarē tirgu????? :amazing::amazing::amazing::amazing::amazing: ar neadekvati augstām cenām un zemo kvalitāti :grimace:

Tavu mūli kādam neizdevās nofotografēt un noplēsa par to pārāk augstu cenu?

Ja tas tā būtu noticis tad tas fotogrāfs sen jau būtu mēslojums zemei :D
Publicēts: 20.05.15 10:17 labots
 citēt
nesix:
Lunis:Reportāžas "Tautai" neviens reportieris nebildē RAW viņi pamatā nemaz nezin tādu formātu tāds bildējot profesionāli IKDIENĀ ar normālu tehniku nav nepieciešams

es protams esmu amatieris (nezinu vai pixelpi$ējs), bet golfa reportus bliežu raw'ā. Diezgan bieži sanāk piekruķīt expozīciju pat līdz +/-2 hopiem - fons/debesis pārāk gaišas un sejas melnas vai arī k-kur zem krūmiem iebliezts ar 1/1600. 1x paskatījos kā izskatās jepegi (vissaspiestākie) no kameras - baigā plastmasa.

Vakar akurāt rēķināju tāmi pasākumam uz 25 bērniem 3 stundu garumā , izlaidums bārnudarzā sanāca 175Eur plus PVN bez transporta un papildus gaismu izmantošanas.

un kur tad palika 70e no iepriekšējā posta?

Klientam ja vien viņš nav "Foto amatieris EXSPERC" interesē cilvēki un pasākums nevis "Debesis un koki" apkārt. Normālu optiku normālu kameru kas normāli mēra parasti ir gana plats optiskais diapazons lai bilde isstītoss normāli. HDR priekš psihiem DABĀ tā nemēdz būt :) 70Eur uz rokas ņem tie kas šādus saākumus bliež ikdienā jeb kā saproti ta sir 50Ls ja Lsos. Neko citu kā FISKĒ notikumu kā bija viņi nedara. Ja kantoris tad 100Eur uz rēķina par 2-3 h pasākuma reportāžas bildēm tas ikdieniški. Izlaidums cita lieta , tas pasākums tēlpās citas prasības citi apstākļi.
Publicēts: 20.05.15 10:26
 citēt
uldeens:Tavu mūli kādam neizdevās nofotografēt un noplēsa par to pārāk augstu cenu?

Drīzāk izdevās, šitādā paskatā:

Publicēts: 20.05.15 12:29 labots
 citēt
Lunis:... tiem kas ar šādam lietām ņemās parasti pa dienu ir pāris šādi pasākumi , pa dienu nu vakarā...
Tieši tā - tiem, kas ar šādām lietām ņemās, grafiks ir aizists jau vairākas nedēļas uz priekšu. A te vienam vajag "jau vakar" un pa lēto, it kā fotogrāfs to vien dara, kā tup mājās un gaida konkrēto pasūtījumu.
Un tad vēl no 3 stundu haltūras sarēķina kaut kādu praktiski neiespējamu mēnešalgu, pie tik brīva grafika, lai varētu atrast brīvu robu tuvākajā svētdienā.
Publicēts: 20.05.15 12:40
 citēt
smartins: Tieši tā - tiem, kas ar šādām lietām ņemās, grafiks ir aizists jau vairākas nedēļas uz priekšu.

Pat vairāk. Man izlaidumu datumus un kāzas augustā aizņēma jau pirms Ziemsvētkiem un šovasar tiem, kuri nogulēja, kopumā atteicu 3 kāzas un 2 izlaidumus.
Publicēts: 20.05.15 13:15
 citēt
Schneider:
smartins: Tieši tā - tiem, kas ar šādām lietām ņemās, grafiks ir aizists jau vairākas nedēļas uz priekšu.

Pat vairāk. Man izlaidumu datumus un kāzas augustā aizņēma jau pirms Ziemsvētkiem un šovasar tiem, kuri nogulēja, kopumā atteicu 3 kāzas un 2 izlaidumus.
Lai pagaida līdz nakamdam;)
Publicēts: 20.05.15 13:18
 citēt
labāk nerēķini bet maksā. Sareizināt 8x9 tur nevajag kalkulatoru dumiķe. Par tādu naudu pat prastākā mauka nedod. Ej ieskrienies. Neiešu.
Publicēts: 20.05.15 13:44
 citēt
"mauka nedod. Ej ieskrienies. Neiešu."

Nodzēries, noplucis deģenerāts (iedomājaties vienu prototipu, kas fotoblogā te lien un lien ar savām muļķībām, nav nekādi aizdzenams...) zvana pie dāmas namdurvīm, šī atver.
- Jūs ielikāt precību sludinājumu, ka meklējat staltu, sportisku jaunekli, bagātu, bez kaitīgiem ieradumiem?
- Jā, es.
- Nu tad ņemiet vērā: UZ MANI NECERIET!
Publicēts: 20.05.15 14:15
 citēt
VValdis:
labāk nerēķini bet maksā. Sareizināt 8x9 tur nevajag kalkulatoru dumiķe. Par tādu naudu pat prastākā mauka nedod. Ej ieskrienies. Neiešu.

Man līdz prastākajai maukai vēl jāaug un jāaug - es varētu paknipsēt (ja vien tanī dienā būšu skaidrā un tas ir visai grūti prognozējams). Tos 9 EUR/h nevajag - pietiks ar dīzeļa un autiņa amortizācijas segšanu, jo tramvajs gar manu mitekli neiet. Dīzelis 10 EUR, amortizācija 35 EUR/dienā (ņemot par pilnas amortizācijas termiņu ierastos 5 gadus).

Vienīgi jautājumi ir - vai Canonam 70-200 jābūt obligāti ar stabilizāciju, vai drīkst arī bez? Obligāti F 2.8 vai pietiek ar F4? Un vai SD kartīti dos organizatori, vai pašam jāpērk?

P.s. Garantijas par galarezultātu nebūs, jo bieži aizmirstu ieslēgt autofokusu un pārslēgt apaļo ripiņu uz burtiņu A.
Publicēts: 20.05.15 15:42
 citēt
jg100:
VValdis:abāk nerēķini bet maksā. Sareizināt 8x9 tur nevajag kalkulatoru dumiķe. Par tādu naudu pat prastākā mauka nedod. Ej ieskrienies. Neiešu.

Man līdz prastākajai maukai vēl jāaug un jāaug - es varētu paknipsēt (ja vien tanī dienā būšu skaidrā un tas ir visai grūti prognozējams). Tos 9 EUR/h nevajag - pietiks ar dīzeļa un autiņa amortizācijas segšanu, jo tramvajs gar manu mitekli neiet. Dīzelis 10 EUR, amortizācija 35 EUR/dienā (ņemot par pilnas amortizācijas termiņu ierastos 5 gadus).

Vienīgi jautājumi ir - vai Canonam 70-200 jābūt obligāti ar stabilizāciju, vai drīkst arī bez? Obligāti F 2.8 vai pietiek ar F4? Un vai SD kartīti dos organizatori, vai pašam jāpērk?

Ideāla atbilde :D

P.s. Garantijas par galarezultātu nebūs, jo bieži aizmirstu ieslēgt autofokusu un pārslēgt apaļo ripiņu uz burtiņu A.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):