Gribi teikt, ka viena vecuma d50 maksās vienādi ar d90?
"~10 gadus pēc modeļa izlaišanas to vērtība nostājas pie konstanta cipara" ja tu izlasītu VISU tekstu un atstātu spriedumu loģiskā secībā, tad iegūtu to, ka d90 maksās 70e sākot no ~2018. gada: en.wikipedia.org...
jā, bet tā kā tu tomēr pārdod ar visu gripu , tad piedāvāju ņemt ārā no tava piedāvājuma gripu un no mana piedāvājuma 18-55 : )) , tā nav atteikšanās, bet tirgošanās
priore:ko lai dara, Nikon manās acīs sākas ar 300, 90, 300s. 3100, pirms tam Canon liekas, bija labāks.
šito es nevaru saprast - kāda starpība kas (nikon, canon, pentax) dotajā brīdī (gads, mēnesis, nedēļa, ...) ir formāli labākais? ja esi iepircies vienā sistēmā, tad arī dzīvo laimīgs un turpini apkārties (ja turpini vispār) ar šīs sistēmas stikliņiem vai jaunākām kamerām. man nav skaidrs, kam būtu jānotiek, lai es tagad skrietu pārdot visu nikon loriņu kaudzi un sāktu iegādāties citas sistēmas stiklus un kameras!
p.s. jā, jā zinu, ka tepat arī ir manīti keksi, kas maina sistēmas un maina ne vienu reizi vien. (:
p.p.s. teorētiski var uzskatīt, ka esmu mainījis sistēmu, kad 2006. pērkot pirmo didgispoguli izvēlējos nikon nevis minolta/sony ar toreiz esošo minoltas 505si filminieci un 28-80 kitinieku. arī zibene (5400hs) vairs nebija savietojama ar digi-kamerās lietoto ttl.
Dotajā brīdī varbūt tev arī taisnība. Bet varbūt arī nē. Esmu mainījis sistēmu divreiz, bet tik divu brendu robežās. Pirmā bija, kad filmu laikos bildēju ar Pentax SFXn, bet sagribējās kauko špicāku. Viens itkā tirgoja Z-1p, bet usskrūvēja nepareizu cenu. Otrs, izdevniecības Petits fotogrāfs, par savu EOS 1N prasīja biš cilvēcīgāk. Tā arī pārgāju uz Ķenonu, tālāk uz digi D30, 10D, 30D. Bet pienāca brīdis, kad atklāju, ka parādījies jauns parametrs - zemi trokšņi pie augstiem ISO. Un uz tajā laikā iedoto brīdi tie bija vienādi 7000D, EOS 60D un K-5. Kaukā vairāk iepatikās Pentaxis, kuram nopietnāka Weather sealing, tādēļ metos apakaļ vecās brūtes apskāvienos.
Schneider:atklāju, ka parādījies jauns parametrs - zemi trokšņi pie augstiem ISO.
gan jau, ka katrā sistēmā ir lētākas kameras ar bēdīgāku šo parametru un dārgākas - ar labāku. ja ļoti, ļoti man sāktu nepatikt esošais kameru setups un d300 nav nekāds augsto iso līderis, tad lētāk būtu nopirkt "jaunāku un dārgāku" tās pašas sistēmas TIKAI kameru nevis mainīt visu sistēmu un tajā citā sistēmā tāpat pirkt "jaunāku un dārgāku" + vēl pārējos loriņus.