izskatās pēc kārtējā caurpakaļas projekta ..... , atvainojos par izteicienu .... , digitalizēt vecas, agrāk uzņemtas filmas, vēl saskatu jēgu, bet ņemties ar 8mm!!!!!!!!!!!!!!!!! filmiņu, mūsdienās vairs nē ...
es protams atvainojos bet nu tas ir absurduma kalngals, filmēt sūnainā kvalitātē uz šaurās filmas un vēl to visu digitalizēt izmetot kaudzi naudas. Es vēl saprastu ka gribas projektora romantiku, sēdi tumšā istabā un lūri uz palagu
Lieli maistari mūsdienās mēdz FILMĒT arī uz filmas , ja neklūdos vienas filmētā matereāla minūtes tehniskās izmaksas bija tuvu pie 1000Eur. Tas bija viss ieskaitot pašu matereāu un visas apstrādes un pēcapstrādes izmskās
Sorry, bet no savas pieredzes neredzu nekādu jēgu šodien ņemties ar tik nekvalitatīvu formātu, kā 8 mm (ja nu vienīgi pazīmēties "es jau neesmu tāds kā visi citi") Jebkurš lētais ziepis vai telefons filmē labāk.. Savas vērtīgākās personīgā arhīva filmas vienkārši iefilmēju no prasta palaga uz digi-video no blakām novietota projektora. Biju nopircis Ebay arī speciālu uzparikti (ar spogulīti) filmēšanai, bet kaučkā neizmantojās.
8mm liekas bija 16mm filma griezta gareniski , attiecīgi viņas tīstija 16mm tankā kas bija tas pats 35mm kīno filmu tanks tikai salikts ar 1/3 mazāku serdeni šaurāk. Ir gadijies tīstīt tādā gan 35mm gan 16mm kīno filmas PIETAM 16mm bija ar OGLI ! Kas bija finišā jāmazgā nost sem siltā ūdens
Bija gan 1x8, gan arī 2x8, to gan bija jāgriež. Tīstīt 15 metrus 1x8 vai 7,5 metrus 2x8 filmas tankā, kurā jāgāž šķiidrumi 30 metriem 16 mm filmas, ir diezgan neekonomiski, jo pašas filmas taču ir 4x mazāk.
Krasnogorsk bija kājminama 17,5 mm, attīstītās bija noteikti vajadzīks, bet nofiksēt Krasnogorska filmas varēja ar skābu kāpostu sulu, sitot ar tupeli sev pa galvu.
KVAA-II:atceros, kā 1986.gada vasarā Ogres sanatorijā - džeki uzņēma bojeviku uz laikam 16 mm, es braucu uz Tērbatas ielas ķimikāliju veikaliņu pēc attīstītāja un fiksāžas ka tik nebija vēl ar roku uzvelkama Krasnogorsk video kamera grants karjerā bojevika ainas, uz vecas mājas jumta karatē mahači
8mm tiešām nav vērts, 16mm vēl ir ok, der kā mākslinieciskais risinājums. Es tieši šobrīd rakstu bakalaura darbu par šo tēmu Ar ko atšķiras kinofilmas no parastās foto - kino ir balansētas priekš krāsu temperatūras 3200K, tādas filmas kā kodak vision neattīstīsi C-41 krāsu procesā, jo viņām virsū ir kaut kāds papildus aizsargslānis, kas vispirms ir jānovāc un tālāk jāattīsta ar roku.
Da liecieties mierā, kurš šodien bliezīs 5 minūšu klipus uz filmām!? Amatieru filmās max sižeta garums skaitījās ap 5 sek, bet Panorāmā, kur arī filmēja uz 16 mm, bet 25 k/s - slaucējas adbilde pāris teikumos uz jautājumu "Kā jūs sasniedzāt tādus panākumus piedzgades isšškirošajā gadā?"
1. Kur nopirkt 8mm filmu? - jebaja 2. Kur to attīstīt? - ar savām rokām 3. Kur to digitalizēt? - varam palīdzēt bet nav lēti 4. Vai LV vispār ir šādas iespējas vēl kkur saglabājušās? - Protams 5 Bet vai tiešām tas ir vajadzīgs?