bija man 18-105 komplektā ar D90... ass jau ir, bet bilde tāda ļoti pelēka, neinteresanta, pa lēto pārdevu..... patreiz no šī diapazona ir 28-105mm, kaut kā stipri labāk patīk. ( kaut arī šis jau gadu laikam plauktā stāv, jo uz nikona laikam pilnībā uz fixiem esmu pārgājis,.... nav objektīvā motorītis, tāpēc uz lētā nikona būs manuāls) pa 100 eirām varētu šķirties, lētāk ne, moš kādeiz bzdigs uz zommiem uznāks
soms:bija man 18-105 komplektā ar D90... ass jau ir, bet bilde tāda ļoti pelēka, neinteresanta, pa lēto pārdevu..... patreiz no šī diapazona ir 28-105mm, kaut kā stipri labāk patīk. ( kaut arī šis jau gadu laikam plauktā stāv, jo uz nikona laikam pilnībā uz fixiem esmu pārgājis,.... nav objektīvā motorītis, tāpēc uz lētā nikona būs manuāls) pa 100 eirām varētu šķirties, lētāk ne, moš kādeiz bzdigs uz zommiem uznāks
Schneider:Sigma 70-200 nu galīgi nav 18-105 alternatīva.
saprotu, tas ir daudz, daudz labāks... ja kabata atļautu nekļančītos. Pagaidām kā iesācējai derēs kas prastāks lai izprast visu kā darās. Ar kitu jau esmu iepazinusies, prasās kas garāks.
riflylv:Jautājums, normālu gaišu zoomu nevēlies? Tamron 17-50 2.8 VC (240 eiro) vai arī Sigma 70 - 200 2.8 OS (649 eiro).
Vai tas gaišais zūms ir tas pats par kuru te sarakstīti visādi nesmukumi? www.kenrockwell.com...
PS. Arī meklēju kaut ko drusku gaišāku par kit objektīvu priekš nikon d5500 līdzīgā diapazonā (17 - 50 vai drusku garāku), bet bez kosmosa piegaršas cenā.
riflylv:Jautājums, normālu gaišu zoomu nevēlies? Tamron 17-50 2.8 VC (240 eiro) vai arī Sigma 70 - 200 2.8 OS (649 eiro).
Vai tas gaišais zūms ir tas pats par kuru te sarakstīti visādi nesmukumi? www.kenrockwell.com...
PS. Arī meklēju kaut ko drusku gaišāku par kit objektīvu priekš nikon d5500 līdzīgā diapazonā (17 - 50 vai drusku garāku), bet bez kosmosa piegaršas cenā.
Jā, modelis ir tas pats, tikai augstāk minēto vainu tam nav.
Jaunieši, iesaku skatīties uz gaišiem fiksiem. Protams, tas ir mūžīgais blablabla ko dzīvē izvēlēties un tūristsituācijās vienmēr prasīsies kaut kāds 10-400 objektīvs, tumšs kā nēģera dibens, bet ar nenormālāko zoom'a diapazonu, lai var reizē gan draugu kompāniju ar visu eifeļtorni nobildēt, gan zvirbuli torņa spicē... Ņemiet gaišos fiksus un zoom'ējiet prātā, ticiet man, tā nelielā kosmosa piegarša cenā atmaksājas tūkstoškārt, sajūtās bildējot...
Nu, Zenīta paaudzi par jauniešiem saukt - Paldies protams! Pienāks laiks arī fiksiem, bet šobrīd ir aktuāli universāls līdznēsājams zūmiņš. Nebūtu tas 18-105 tik tumšs, derētu ij tas. Ar universāls es vairāk domāju nevis milimetrus bet to ka viņš ir kaut drusku gaišāks par kitinieku.
Taisnīgi! Tak ir starpība 2,8 vai 3,5 - nav milzīga bet ir. Un man patīk kā veido perspektīvu objektīvs, kas filmu ekvivalentā ir ap 80mm ( uz crop matricām tie paši 55mm), attēlu skatoties tu vari viegli noteikt attālumu starp objektiem kuri atrodas dažādos plānos. I savu Bokē vari iztaisīt i piezūmot maķenīt. Darbam vai dižai mākslai nederēs, bet amatietierim bez pretenzijām un ambīcijām ko blēņoties - pašā laikā.