Pirms mēnešiem diviem ss.lv 300ais ar 90k noskrējienu aizgāja pa 150eur, vēl ik pa laikam ir manīti 50-70k noskrējieni robežās ap 200-250eur.
Tā kā ja kamera ir perfektā stāvoklīs - fīīīīlz and luk laik ņjū, tad 300eur varētu būt visai lēģiska starta cenā... tā pat ja kādam gribēsies aizbrauks un pakauslēsies
Pa 250eur ganjau aizies vismaz kad savu otro d300 pirms kādiem diviem tris mēnešiem tirgoju tad pa 250 bija vairāki gribētāji! Noskrējiens bija ~ 52000 bez kastes un papīriem. Tiesa nopirku viņu pa 120eur, meitene domāja ka sensosrs saskrāpets, izrādījas tikai netīrs
Neapčakarēju, viņa gribēja apšakarēt mani Neteica ka netirs sensors utt, jo cena bija aizdomīgi zema, aizbraucu apskatities uzfokjeeju paris bildes un pat tad neko nevarēja izsti redzēt, ka sensors būtu netīrs, jo domāju to d300 njemt, kā kameru kuru nebūtu žēl noslīcināt vai sabeikt, kā cītādāk, tapēc biju gatavs, ka kamera nebūs ļoti labā stāvoklī, aizvedu pie Ivara, un vinam arī licies, ka sensors saskrāpēts, beigās čakarējoties izrādās, ka vis kārtībā Pārdevu čomamši vel joprojām ar viņu bliež
pirms ~2 gadiem no martiness'a paņēmu citu d300 pa 370eur (tas vēl bija latos - 260) un joprojām bliežu bēdu nezinājis. vakar pamanīju vienu trūkumu AF darbībā - pustumsā malējie sensori diez ko labi nešancē, ar centrālo punktu viss čotka, viss zibenīgi.
par cenu ... diemžēl d300 ŠODIEN ir gana nenovērtēts. es pats gan, ja šodien būtu vajadzība, 250e noskaitītu ar prieku.
nesix:pirms ~2 gadiem no martiness'a paņēmu citu d300 pa 370eur (tas vēl bija latos - 260) un joprojām bliežu bēdu nezinājis. vakar pamanīju vienu trūkumu AF darbībā - pustumsā malējie sensori diez ko labi nešancē, ar centrālo punktu viss čotka, viss zibenīgi.
par cenu ... diemžēl d300 ŠODIEN ir gana nenovērtēts. es pats gan, ja šodien būtu vajadzība, 250e noskaitītu ar prieku.
Prieks, ka viss darbojas kā nākas par AF neko nezinu, varbūt kā tā ir visiem d300, kaut, kā nav nācies piefiksēt tādu lietu D300 man arī ļoti patika tikai tas iso nu varēja būt labāks Taču ergonomikas ziņā no mid/bodijiem manuprāt d300/d700 ir viss labākie
Schneider:A kam vajadzīgi citi AF sensori, izņemot centrālo?
reti bet gadās. piem notiek kustība tavā virzienā, reālā laikā, kur kamēr pārkadrēsi objekts jau būs izgājis no fokusa ārā. un ne vienmēr tas objekts ir iecerēts būt kadra centrā. nu tā kaut kā.
p.s. jā nedomāju, ka šī bēda ir konkrētā aparāta problēma. gan jau visiem ir tādas grūtības "tumsā" tikt galā ar af pa malām.
Cik esmu pamanījis, ar plato zonu Pentaxis vienalga dos prioritāti centram, Ņikans ķersies pie kontrastainākās vietas, lai cik massvarīga tā arī nebūtu, bet Ķenons fokusēsies uz tuvāko. Varbūt kļūdos, bet tādi mani novērojumi no apmēram 2004. gada.
Schneider:Cik esmu pamanījis, ar plato zonu Pentaxis vienalga dos prioritāti centram, Ņikans ķersies pie kontrastainākās vietas, lai cik massvarīga tā arī nebūtu, bet Ķenons fokusēsies uz tuvāko. Varbūt kļūdos, bet tādi mani novērojumi no apmēram 2004. gada.
Tā nu nebūs viss... kā un kurā vietā kamerai pavēlēsi fokusēties, tā jamā darīs neatkarīgi no ražotāja ja neskaita automātiskos režīmus kuros atļausi kamerai pašai izvēlēties kur fokusēties - īsti gan nevaru iedomāties kuros gadījumos vajadzētu risēt un tā darīt.
Schneider:A kam vajadzīgi citi AF sensori, izņemot centrālo?
Vajadzīgi, lai nesataisītu brāķi (gaišiem platleņķiem - 1,4/24 uz FF pārkadrējot pie vaļējākām fragmām no centra uz malu garantēti būs fõķis auzās), lai iegūtu ātrumu - jau klapējot strīpu vertikālus portretus vai dajebko kur foķi vajag konkrētā vietā nav skaidrs kāpēc vajadzētu pārkadrēt katru kadru - bet sportu vispār nereāli līmenī sabildēt ja katrs moments ne tikai jānofokusē, bet arī jāpārkadrē.
Mmmjā, D300 (arī D700) varētu droši saukt par Nikona ergonomikas etalonu Un jā, pareizi arī te jau biedri saka par to nesmuko troksni, jo tas laikam ir vienīgais šīs kameras trūkums. Savējo diez vai vispār kādreiz tirgošu, jo salīdzinot pat ar jauno D7200, kuru nopirku pirms mēneša, 300-nieks ir kā kalašņikovs pret medību karabīni Fokusēšanās ātrumā un precizitātē jaunie Nikna kropa modeļi nu toč nevelk šim vecītim līdzi
Platā zona tieši arī nozīmē auto izvēlēšanos, es tik nesaprotu par vienu no nesscikturpacmit sānu punktiem, kad jācer, ka objekts, kurš var pienākt no dajepkuras puses, noliks savu seju kadrā tieši uz otrā malējā no augšas kreisā sensora.
Traktoram - ja nolikt tevi vienā ierakumā ar kalasi, bet pretējā, 300 m attālumā, kādu ar medību karabīni un vienādi patronu skaitu, tad lai Dievs tev stāv klāt...
traktors:Mmmjā, D300 (arī D700) varētu droši saukt par Nikona ergonomikas etalonu Un jā, pareizi arī te jau biedri saka par to nesmuko troksni, jo tas laikam ir vienīgais šīs kameras trūkums. Savējo diez vai vispār kādreiz tirgošu, jo salīdzinot pat ar jauno D7200, kuru nopirku pirms mēneša, 300-nieks ir kā kalašņikovs pret medību karabīni Fokusēšanās ātrumā un precizitātē jaunie Nikna kropa modeļi nu toč nevelk šim vecītim līdzi
Kā vispār patīk D7200?...Af ātrums un precizitāte tok švakāka par D300?...kā ar ISO?
Traktoram - ja nolikt tevi vienā ierakumā ar kalasi, bet pretējā, 300 m attālumā, kādu ar medību karabīni un vienādi patronu skaitu, tad lai Dievs tev stāv klāt...
Stāsts nav par mani, bet par fotoaparātiem Un tieši to es arī gribēju pateikt, ka rezultāts ar karabīni būs nāvējošāks (bilde D7200 ir daudz, daudz labāka, taču ar vienu kārtīgu un nesteidzīgu fokusēšanu), bet ar kalašu atliek tikai pagriezt uz mērķa pusi un spiest gaili , kas realitātē arī notiek ar D300
Kā vispār patīk D7200?...Af ātrums un precizitāte tok švakāka par D300?...kā ar ISO?
Kopumā ir OK, bet pēc D300 pietrūkst tās pārliecības, vai visi kadri būs nesasmērēti. Tieši fokusēšanās ātrums un precizitāte, šaujot vairākus kadrus, ir tas klupšanas akmens, bet domāju, ka te varbūt vajadzētu mazliet piešauties. Nu nezinu. Pēc D300 lielie ISO uz D7200 ir pilnīgs kosmoss un manuprāt daudz jau vairs neatpaliek no pilnā kadra bodijiem. Lieta, kas mani visvairāk iepriecinaja, ir kameras Wi-Fi. Saslēdzot ar telefona trubu vai planšeti, var uzreiz savā devaisā apskatīt sabildēto, un izvēloties vajadzīgās bildes, tās uzreiz pārsūtīt vai nu klientam vai likt feisītī kā karsto reportu
Kopumā ir OK, bet pēc D300 pietrūkst tās pārliecības, vai visi kadri būs nesasmērēti. Tieši fokusēšanās ātrums un precizitāte, šaujot vairākus kadrus, ir tas klupšanas akmens, bet domāju, ka te varbūt vajadzētu mazliet piešauties. Nu nezinu. Pēc D300 lielie ISO uz D7200 ir pilnīgs kosmoss un manuprāt daudz jau vairs neatpaliek no pilnā kadra bodijiem. Lieta, kas mani visvairāk iepriecinaja, ir kameras Wi-Fi. Saslēdzot ar telefona trubu vai planšeti, var uzreiz savā devaisā apskatīt sabildēto, un izvēloties vajadzīgās bildes, tās uzreiz pārsūtīt vai nu klientam vai likt feisītī kā karsto reportu
Nu tieši dēļ Af būtu grūti atvadīties no 300to, es arī metu aci uz D7200...pagaidām jau sliktas atsauksmes nav dzirdētas...filmēšanai ar vajadzētu būt diezgan augstā līmenī?!
Uz portatīvo caur Wi-Fi arī var pārsūtīt? Vai tikai uz planšeti un telefonu...
Uz portatīvo caur Wi-Fi arī var pārsūtīt? Vai tikai uz planšeti un telefonu...
Cik sapratu palasot manuāli, tad diemžēl tikai uz androīda vai IOS atbalstošu ierīci var nosūtīt fočenes. Taču labā ziņa ir tāda, ka pieslēgto ierīci var izmantot kā fotoaparata tālvadības pulti un uzņemt attēlus. Nekas dižs jau tur nav, bet kā opcija varbūt kādreiz arī var noderēt.
nesix:pirms ~2 gadiem no martiness'a paņēmu citu d300 pa 370eur (tas vēl bija latos - 260) un joprojām bliežu bēdu nezinājis. vakar pamanīju vienu trūkumu AF darbībā - pustumsā malējie sensori diez ko labi nešancē, ar centrālo punktu viss čotka, viss zibenīgi.
Man arī bija doma iegādāties lietotu d300, jo aparāts ļoti spējīgs, bet nobijos no lielajiem slēdža skaitļiem. 60k+ nav dikti lielais skaitlis? Lai gan itkā esot līdz 150k, kā dzīvē ir tas jau cits. Kādam varbūt zināms, cik maksā Latvijā D300 slēdža maiņa? Vācijā 300 eur prasīja servisā.
vaacietis:cik maksā Latvijā D300 slēdža maiņa? Vācijā 300 eur prasīja servisā.
pirms neilga laika interesējos (tīri hipotētiski) pie ivara no briāna ielas cik maksātu d700 slēdža maiņa. atbilde bija ~150e, kas kopā ar pašu slēdzi (~150e) sanāktu tie paši 300e. d700/d300 ir gana līdzīgi, gan jau slēdža maiņa nebūs dārgāka.