Jūs varat izmantot pilnīgi jebkuru pieejamo objektīvu, rezultāts Jūsu gadījumā no tā nekādi nemainīsies. Ja tomēr ir svarīgs rezultāts, nevis tikai pats process, tad noalgojiet šim darbam profesionāli.
Ar 50 uz kropa var uztaisīt tīri labu pasākuma reportāžu, gan ar portretiem, gan kopainām, tikai nedaudz vairāk vietas vajag. Garums ļoti normāls.
Ekwadora, pastāsti labāk, kādi tev ir varianti, no kā izvēlēties, uz to būtu tad vieglāk atbildēt, lai gan, mans ieteikums būtu iemest somā visu, kas ir pieejams (līdz 200mm, teleskops varētu nebūt nepieciešams). Ja domā īrēt, tad vajadzētu kantora lapu, lai redzētu, kas viņiem ir. Ja pirkt, tad labāk 5D pirmo, un atstāj to pašu 50mm 1.4. Un pamēģini pateikt dažas reizes skaļi pie sevis "viss labāk." Un pēc tam atgriezies pie "vislabāk," to vieglāk izrunāt.
kristapsstikuts:Lai nu ko, bet ar 50mm uz kropa nekāda normāla reportāža nesanāks. Ar 50mm uz FF vēl kaut kā varētu mēģināt.
Viņai nesanāks arī ar visu Canon L sērijas klāstu. Tev, pēc komentāra, minu, ka nesanāks. Man sanāks, un pat ne slikti. Un gan jau būs kāds, kam sanāks ne tikai labi, bet vienkārši ofigenno labi. Jautājums par to, cik procentus telpā starp ausīm aizpilda salmi, un cik - neironu sablīvējums.
kristapsstikuts:Lai nu ko, bet ar 50mm uz kropa nekāda normāla reportāža nesanāks. Ar 50mm uz FF vēl kaut kā varētu mēģināt.
Viņai nesanāks arī ar visu Canon L sērijas klāstu. Tev, pēc komentāra, minu, ka nesanāks. Man sanāks, un pat ne slikti. Un gan jau būs kāds, kam sanāks ne tikai labi, bet vienkārši ofigenno labi. Jautājums par to, cik procentus telpā starp ausīm aizpilda salmi, un cik - neironu sablīvējums.
Ja? Kur tad tu atkāpsies, kad jaunieši pa zāles durvīm nāks iekšā? Ņemsi līdzi trepes, lai vecāku galvas netraucētu?
Ritz:Ja? Kur tad tu atkāpsies, kad jaunieši pa zāles durvīm nāks iekšā? Ņemsi līdzi trepes, lai vecāku galvas netraucētu?
Ja vien izlaidums nenotiek Hruščovkas pagrabā, tad var atrast vietu un var izdomāt. Tas tomēr nav 400mm, tas ir 50. Uz kropa kā 85 uzvedīsies - nu da manis pēc.
Un vecāku galvas, tu man pasaki, kā man izmainīs 7, 15, 28 vai 85mm? Ja es esmu īss un vecāki ir gari, tad jā, meklēšu kāpnes, ķeblīti, kasti, radiatorus un da jebko, uz kā pakāpties, ja tas izšķir dabūt kadru vai nē. Vai arī centīšos nenonākt vietā, kur starp mani un tuvāko notikumu ir basketbola komanda, divstāvu autobuss un vēl paneļmāja - un, ja būšu nonācis, tad iešu uz vietu, no kuras kaut ko var dabūt. Tas ir tas, ko es domāju, kad ieminējos par to telpu starp ausīm. Kā saka, sliktam baletdejotājam pat gari vecāki traucē...
Ritz:Jo platāku ņemsi, jo mazāk iespēja, ka citi fočētāji ar saviem ifoniem ielīdīs starp fotogrāfu un fotografējamiem.
tikko kā paknipsēju b/d izlaidumu max 1m attālumā no izlaižamajamiem tēliem - neviens aifonists kadrā netika. (: izmantoju tokina 11-16/2.8 @11mm uz cropa kameras.
kbi_kbi: Ja es esmu īss un vecāki ir gari, tad jā, meklēšu kāpnes, ķeblīti, kasti, radiatorus un da jebko, uz kā pakāpties, ja tas izšķir dabūt kadru vai nē.
Sezdien pat bildēju mūzikas skolas izlaidumu ar 16-50 + 70-200, lielākais, ko atļāvos, kāpu us KN skatuves, aifonistiem vienkārši atvainojos un palūdzu netraucēt, je tieši es esmu tas, kurš tur strādā. Bet fotogrāfu, kurš tik dēļ vienīgā 50-nieka mērkaķosies ar trepēm pa radiatoriem vai nēsāsies pa zāli ar kartupeļu kasti, es triektu ārā no pasākuma, ja būtu apsolvents, vecāks vai organizators.
priore:...bildes nebūs tik daudzveidīgas, kā gribētos.
Nav nekādas pretrunas. Vai nu tu gribi vienu, unikālu kadru no kastes, kura pieslieta pie radiatora priekš sevis, vai pildi pasūtījumu, kurā jau gadiem ilgi piešauta zāle un dalībnieku prasības pret ceremonijas acpoguļojumu. Apsolventu ispratnē unikālākos kadrus viņi paši dabūs gatavus pēc balles, kad svīdīs rīta gaisma.
Ritz:Jo platāku ņemsi, jo mazāk iespēja, ka citi fočētāji ar saviem ifoniem ielīdīs starp fotogrāfu un fotografējamiem.
tikko kā paknipsēju b/d izlaidumu max 1m attālumā no izlaižamajamiem tēliem - neviens aifonists kadrā netika. (: izmantoju tokina 11-16/2.8 @11mm uz cropa kameras.
Ja es būtu pasūtītājs, tad pašlaik spārdītu Tevi ar kājām, cenšoties rūpīgi trāpīt nierītē!
PS arī šad tad knipsēju pii, pēdējā ir ap padsmit kadri ar 28mm fiksu, 80% ar 85mm un atlikums 135nieks. Tas uz ff
priore:...bildes nebūs tik daudzveidīgas, kā gribētos.
Nav nekādas pretrunas. Vai nu tu gribi vienu, unikālu kadru no kastes, kura pieslieta pie radiatora priekš sevis, vai pildi pasūtījumu, kurā jau gadiem ilgi piešauta zāle un dalībnieku prasības pret ceremonijas acpoguļojumu. Apsolventu ispratnē unikālākos kadrus viņi paši dabūs gatavus pēc balles, kad svīdīs rīta gaisma.
Fotogrāfija ar to arī interesanta, ka ir iespējas dažādi izpildīt vienu darbu
kbi_kbi:
Ja? Kur tad tu atkāpsies, kad jaunieši pa zāles durvīm nāks iekšā? Ņemsi līdzi trepes, lai vecāku galvas netraucētu?
Ja galvenais reportāžā ir ienāciens, tad turpinot šo nelôģiku es gribu zināt - kā un ar ko bildēsi absolventu defekācijas aktu, uzpīpēšanu un pretsviedru dezodorantu ?
NilsS:Ja es būtu pasūtītājs, tad pašlaik spārdītu Tevi ar kājām, cenšoties rūpīgi trāpīt nierītē!
var jau būt ka tu kā "mediķis" zini kur ir nierītes, bet tu nezini reālos apstākļus: - algots photographers netika paredzēts, vismaz mani par to neviens neinformēja; - pēdējo 2-3 gadu laikā esmu VIENĪGAIS no pieminētā b/d, kas nošārē bildes citiem; - papētīju bildes un laikam tomēr attālums bija ~2m (: - telpa ~30m2 un tas priekš 15 bērniem, 5 audzinātājām un ~50 skatītājiem!!!
NilsS:Ja es būtu pasūtītājs, tad pašlaik spārdītu Tevi ar kājām, cenšoties rūpīgi trāpīt nierītē!
var jau būt ka tu kā "mediķis" zini kur ir nierītes, bet tu nezini reālos apstākļus: - algots photographers netika paredzēts, vismaz mani par to neviens neinformēja; - pēdējo 2-3 gadu laikā esmu VIENĪGAIS no pieminētā b/d, kas nošārē bildes citiem; - papētīju bildes un laikam tomēr attālums bija ~2m (: - telpa ~30m2 un tas priekš 15 bērniem, 5 audzinātājām un ~50 skatītājiem!!!
Atslēgas vārdi - ja es būtu, tā kā neesmu turpinu vingrināties retorikā, jo vilcienā garlaicīgi Haļavnām bildēm ir tikai viens agregātstāvoklis - ļoti labas, paldies! Nākotnē iesaku tomēr vismaz 50 mm un ar to fočēt portretus
Karoč - nejauciet skuķei galvu ar visām auxtajām māxlām, unikāliem kadriem no trepēm un gramatikām! Mans ieteikums - ja tā gribas fiksu, lai ņem šo te www.photozone.de... kropam pietiks lielākajā daļā gadījumu. I wszystko!
NilsS:Haļavnām bildēm ir tikai viens agregātstāvoklis - ļoti labas, paldies!
tā jau tas arī ir, bet tā kā es gribu, lai man būtu bildes ar savu bērnu kadrā vai ar viņa cīnu biedriem kadrā no dažādiem notikumiem, tad pieciešu šo "labdarību". savu ego varu apmierināt arī ar to, ka brīdī, kad vēlos k-ko bildēt parējie godbijīgi pieliecas un pamūk malā. (:
NilsS:Es tieši vakar domāju - puika drīz sāks iet bērnudārzā un ka tik pēc pirmā pasākuma mani neieceļ par bezmaksas zibsni
tas tiešām ir dikti interesanti, ka pirms visādiem pasākumiem notiek plānošanas (vecāku sapulces) cik un kādus "lakstus" pirkt un pasniegt, kādā krāsā šūt kleitas, bet neesmu dzirdējis, ka jāpadomā par vizuālo pasākuma iemūžināšanu. ja pasākums vidēji 1-2h, tad taču pa kādiem 60-70e atrastos kāds, kas nodrošinātu foto reportāžu. būs nākamajā plaņorkā jāierosina, paskatīsimies kāda būs citu reakcija. (:
NilsS:Es tieši vakar domāju - puika drīz sāks iet bērnudārzā un ka tik pēc pirmā pasākuma mani neieceļ par bezmaksas zibsni
tas tiešām ir dikti interesanti, ka pirms visādiem pasākumiem notiek plānošanas (vecāku sapulces) cik un kādus "lakstus" pirkt un pasniegt, kādā krāsā šūt kleitas, bet neesmu dzirdējis, ka jāpadomā par vizuālo pasākuma iemūžināšanu. ja pasākums vidēji 1-2h, tad taču pa kādiem 60-70e atrastos kāds, kas nodrošinātu foto reportāžu. būs nākamajā plaņorkā jāierosina, paskatīsimies kāda būs citu reakcija. (:
Domāju, ka pozitīva, ja tas ir Rīgas/pierīgas pii. Tur ļaudīm kapeika ( nu vairumam, vismaz ) kabatu tik traki nespiež un 5-8 eināri no galvas savācas viegli. Iegūs jēdzīgu kopbildi/es ko paši 99% neuztaisīs, reportāžu ar smukiem sīčiem ekšenā un bildīti ar draugiem, Pā, Mā un visiem citiem. Tikai vajag atrast jēdzīgu fotogrāfu, jo ja meklēs otru lētāko ssā, tad ir !@#$%^&*( Es, konkrēti, par šiem pasākumiem prasu starp 90-125 eināriem
nesix:
Domāju, ka pozitīva, ja tas ir Rīgas/pierīgas pii. Tur ļaudīm kapeika ( nu vairumam, vismaz ) kabatu tik traki nespiež un 5-8 eināri no galvas savācas viegli. Iegūs jēdzīgu kopbildi/es ko paši 99% neuztaisīs, reportāžu ar smukiem sīčiem ekšenā un bildīti ar draugiem, Pā, Mā un visiem citiem. Tikai vajag atrast jēdzīgu fotogrāfu, jo ja meklēs otru lētāko ssā, tad ir !@#$%^&*( Es, konkrēti, par šiem pasākumiem prasu starp 90-125 eināriem
----------------------------
manuprāt, ar mūsdienu iespēju močīt visu, nedomājot kas tur būs, tik pēc tam atlasot, zudusi tāda pamata vērtība kā kopbilde. reti reportāžās to var redzēt. Savukārt- ja paskatos 100 gadus vecas bildes, tad tieši tās bija pamatu pamats, jo šīs steigā un garām sablieztās ar pīrāgu mutē, ar koku pakausī un bez apakšas ekstremitātēm mūsdienās ir visbiežāk redzamie kadri un diez vai nodzīvos ilgu mūžu. nekā dīvaina- cilvēki pamatā bildē grib izskatīties smuki, cēli, spēcīgi un omulīgi, pavisam un nemaz- neveiklās, komiskās un nesmuku mīmiku redzamās..
Schneider:Karoč - nejauciet skuķei galvu ar visām auxtajām māxlām, unikāliem kadriem no trepēm un gramatikām! Mans ieteikums - ja tā gribas fiksu, lai ņem šo te www.photozone.de... kropam pietiks lielākajā daļā gadījumu. I wszystko!
Nav nemaz tik žostka, jo ģeometrija paliek kroplis un puslīdz der mazām/lielām grupām, portreti man ar tādu ne pārāk. Nu ir jau kam sanāk pat ļoti
Runa bija par leņķi, salīdzinājumā ar 50 mm. Kad starp pirmajām skatītāju rindām un apsveikšanas vietu tik pāris metri, un tādā burzmā ar 45 grādiem tomēr vairāk iet iekšā:
----------------------------
manuprāt, ar mūsdienu iespēju močīt visu, nedomājot kas tur būs, tik pēc tam atlasot, zudusi tāda pamata vērtība kā kopbilde. reti reportāžās to var redzēt. Savukārt- ja paskatos 100 gadus vecas bildes, tad tieši tās bija pamatu pamats, jo šīs steigā un garām sablieztās ar pīrāgu mutē, ar koku pakausī un bez apakšas ekstremitātēm mūsdienās ir visbiežāk redzamie kadri un diez vai nodzīvos ilgu mūžu. nekā dīvaina- cilvēki pamatā bildē grib izskatīties smuki, cēli, spēcīgi un omulīgi, pavisam un nemaz- neveiklās, komiskās un nesmuku mīmiku redzamās..
Es Tev pilnīgi piekrītu. Bet normālu grupas bildi ir pietiekami grūti uztaisīt, jo mūsdienās to bildēšana sastāda niecīgu procentu no darba. Līdz ar to maz sanāk vingrināties. Atceros cik tizla sajūta bija pirmoreiz fočējot grupu Pēc laika pašancēju skolu foto kantorī, sākumā nejēdzu, pēc simtās bija tīri neko un ap 300+ ieslēdzās automāts Reāla gaļasmašīna bija, taču tādu pieredzi tik īsā laikā citur nav iespējams apgūt.
Schneider:Runa bija par leņķi, salīdzinājumā ar 50 mm. Kad starp pirmajām skatītāju rindām un apsveikšanas vietu tik pāris metri, un tādā burzmā ar 45 grādiem tomēr vairāk iet iekšā:
Pirmā galīgi nav veiksmīga, prasās no priekšas un kāreiz ar 50 tas uz ff. Sveikšana- nu kā kopējais plāns, kurš ieskicē vietu un notikuma apjomu ok, tālāk tāpat jāfočē cilvēku emocijas, ne jau pakaušus. Apskaties kritiskāk un parādi kaut vienu cilvēku no visa bara, kurš par šo fočeni būs starā? BET! Tās ir tikai manas, ļoti subjektīvās pārdomas.
labs temats pacelts - KOPBILDE kā mūsdienās, kad "katrs pats sev fotogrāfs" panākt lai visi ielūr vienā objektīvā, nevis katrs kur grib? apkārt tāds tracis, ka ne kāds tevi ne dzird, ne saprot, kur nu vēl nokomandēt par skatiena virzienu un acu ATVĒRTĪBU?
nesix:labs temats pacelts - KOPBILDE kā mūsdienās, kad "katrs pats sev fotogrāfs" panākt lai visi ielūr vienā objektīvā, nevis katrs kur grib? apkārt tāds tracis, ka ne kāds tevi ne dzird, ne saprot, kur nu vēl nokomandēt par skatiena virzienu un acu ATVĒRTĪBU?
Ar balsi - kā gan citādi. Tavā gadījumā es diezgan daudz ko būtu darījis savādāk Fotogrāfam ir jāprot izvēlēties labu vietu grupas izkārtošanai un to uzlabot, izvēlēties pareizu optiku un gaismu, strādāt ar cilvēkiem, lai būtu normāls rezultāts. Daudz darba, patiesībā
šī nebija "mana reize", bildi ieliku tikai kā ilustrāciju, kas pat bez acīm un skatieniem neliekas veiksmīga.
ko darīt lai kopbilde būtu veiksmīga? 1. normāli nostādīt tautu tā lai gana simetriski un viens otru neaizsedz. pie kaut kāda skaitļa tas man liekas ir neizpildāms uzdevums. 2. nostāties centrā. 3. SKAĻI nokomandēt, lai visi lūr uz tevi (tas reti nostrādā, kaut arī balss man skaļa). 4. palūgt atvērt acis. 5. ???
Fotogrāfs nav pirmā persona nevienā notikumā, ja tev liekas, ka ir normāli stāvēt starp skatītājiem un direktoru, aissedzot viņu no zāles, nu ko, mums laikam ačķiras uzskati par fotogrāfa ētiku. Otrā visus no priekšas nedabūs nekad, jo viena grupa stāv pret otru ar sejām, tātad uz ārpusi vienmēr būs pagrieztas muguras (pakauši). Un bļaut: "Visiem apsveicējiem - griezties prom no absolventiem, skatīties uz mani!", un tā arvien ar katriem jaunajiem, kuri atnāk no zāles dziļuma... Zini, ko, ej labāk un bildē studijā emocijas, tur tev noteikti izdosies un visi būs starā, bet nu par pasākumiem gan tev nav īsti pilnīgas ispratnes. Laikam dēļ tādiem mani Lielvārdes zagsa vadītāja brīdināja nebildēt, liekot šai objektīvu uz pleca, un Preiļu mācītājs - nestāties starp viņu un jauno pāri. Vai tik tu tur nebūsi pacenties nobildēt visus šteingri no priekšas?
Un vēl, kas mani besī visos apsveicienos, ir tās metrīgās lilijas, kuru milzīgie ziedi venmēr tiek turēti tādā līmenī, ka aissedz sejas. Arī vokālos ansambļus nevar nobildēt, lai kaut vienam seja nebūtu aissekta ar mikrofonu tajos stulbajos garajos kātos.
1. Ir izpildāms, prasa atbilstošu laiku, esmu bildējis kopbildes, kurās ir visa skola, pii utaml. Prakses jautājums un tikai. 2. Pareizi, ar atrunām 3. Jā, ir daži sīki triki kas palīdz, būtu diezgan truli baurot kā vērsim visu laiku 4 Jā, ar variācijām. 5. Pareiza optika. 6. Gaisma
Schneider:Fotogrāfs nav pirmā persona nevienā notikumā, ja tev liekas, ka ir normāli stāvēt starp skatītājiem un direktoru, aissedzot viņu no zāles, nu ko, mums laikam ačķiras uzskati par fotogrāfa ētiku. Otrā visus no priekšas nedabūs nekad, jo viena grupa stāv pret otru ar sejām, tātad uz ārpusi vienmēr būs pagrieztas muguras (pakauši). Un bļaut: "Visiem apsveicējiem - griezties prom no absolventiem, skatīties uz mani!", un tā arvien ar katriem jaunajiem, kuri atnāk no zāles dziļuma... Zini, ko, ej labāk un bildē studijā emocijas, tur tev noteikti izdosies un visi būs starā, bet nu par pasākumiem gan tev nav īsti pilnīgas ispratnes. Laikam dēļ tādiem mani Lielvārdes zagsa vadītāja brīdināja nebildēt, liekot šai objektīvu uz pleca, un Preiļu mācītājs - nestāties starp viņu un jauno pāri. Vai tik tu tur nebūsi pacenties nobildēt visus šteingri no priekšas?
Un vēl, kas mani besī visos apsveicienos, ir tās metrīgās lilijas, kuru milzīgie ziedi venmēr tiek turēti tādā līmenī, ka aissedz sejas.
.Nu es fočēju reportāžas tīri bieži, tepat blogā vien ir vismaz trīs cilvēkiem sanācis pabildēt nē, laikam vairāk. Pirms tam 10 gadus sanāca filmēt ziņas utaml niekus. Un jā, fotogrāfam ir normāli un pat obligāti būt vietā, no kuras sanāk jēdzīga bilde. Jo tikai tāpēc Tu esi aicināts un ir jāspēj garantēt rezultātu. Saprāta un gaumes robežas atšķirsies. Ar to nevēlos nolikt ne Tevi, ne kolēģus, kuri domā savādāk. Vietas pietiek visiem Tā ka labus kadrus
NilsS ir viens no tiem fotogrāfiem, kurš, piemēram, kāzās gredzenošanas laikā fočē jauno pāri, nostājoties starp viņiem un viesiem, lai dabūtu labāku kadru?
Ritz:NilsS ir viens no tiem fotogrāfiem, kurš, piemēram, kāzās gredzenošanas laikā fočē jauno pāri, nostājoties starp viņiem un viesiem, lai dabūtu labāku kadru?
Un tu laikam no tiem, kurš gredzenosanu nobilde stāvot pats pedejais pūlī pa kādu mazu mazu spraudziņu